Home » Ştiri » Prigoană, Nazare și Sava se numără între liberalii înscrişi în cursa internă pentru o candidatură la primăriile de sector

Prigoană, Nazare și Sava se numără între liberalii înscrişi în cursa internă pentru o candidatură la primăriile de sector

predoiu_pnl_2015.jpg
Preşedintele interimar al PNL Bucureşti, Cătălin Predoiu, a prezentat joi lista liberalilor înscrişi în cursa internă pentru primăriile de sector din Capitală, între care se află Honorius Prigoană, Alexandru Nazare, Răzvan Sava.

"Am luat act de deschiderea competiţiei interne pentru candidaturile la funcţia de primar de sector. S-au înscris mai mulţi colegi în această competiţie, pe care urmează să-i selectăm în cursul lunii februarie în funcţie de performanţele lor pe teren, soluţiile pe care le au, sondajele care vor exprima încrederea cetăţenilor în aceşti candidaţi şi de o decizie politică în funcţie de strategia pe care o abordează", a declarat Predoiu, după şedinţa Comitetului Executiv al PNL Bucureşti.

El a arătat că va merge să-i vadă pe cei care doresc să candideze cum se descurcă pe teren. "Vreau să merg şi eu într-o sală în care are loc o dezbatere cu cetăţenii, să-l vad pe candidat cum discută cu aceştia, cum răspunde la întrebări, ce soluţii are, cum se descurcă în situaţii în care e criticat, în care e întrebat de probleme concrete. Mă uit la ei ca la un primar şi ca un cetăţean care îşi doreşte un anumit tip de primar. Nu este un examen, pur şi simplu, vreau să am o evaluare personală", a afirmat Predoiu.

Potrivit acestuia, la sectorul 1 şi-au exprimat intenţia de a candida Diana Tuşa, Victor Picu, Alexandru Nazare, Florin Alexandru Dumitrescu, la sectorul 2 - Dan Cristian Popescu, Ioana Gela Lăzăroiu, Richard Radu, Adrian Neacşu şi Sorin Rădulescu, la sectorul 3 - Florin Alexe, Sulfina Barbu, Adrian Moraru, Andrei Tudorache, Florin Ştefan Vasile, la sectorul 4 - Marius Rogin, Alexandru Ionescu, Honorius Prigoană şi Răzvan Sava, la sectorul 5 - Ovidiu Raeţchi şi Virgil Bălăceanu, iar la sectorul 6 - Răzvan Mironescu şi Danil Tulugea.

El a precizat că la Comitetul Executiv s-a decis verificarea "punct cu punct" a listelor de candidaţi la funcţia de consilier local, motivând că se doreşte ca pe acestea să se afle persoane cerute de cetăţeni, competente, care respectă criteriile de integritate şi care au soluţii pentru Bucureşti. Liderul PNL Bucureşti a spus că fiecare candidat la această funcţie va fi supus unui interviu.

Predoiu a informat că s-a solicitat copreşedinţilor PNL de sector să intensifice dezbaterile cu privire la problemele Capitalei, la care să participe şi candidaţii. Totodată, s-a decis crearea unui grup de lucru care să evalueze proiectele de buget ale primăriilor din Bucureşti şi să identifice punctele sensibile şi "cheltuielile nejustificate". AGERPRES
Pentru a fi in permanenţă la curent cu ştirile şi noutăţile din politică,

abonează-te gratuit la newsletter-ul Machiavelli !
Mass media

Alina Gorghiu ar putea deveni șefă la Camera Deputaților

24/06/2016 08:51, Evenimentul Zilei

Liberalii pregătesc izolarea PSD în toamnă, primul pas fiind o alianță sau chiar o fuziune în această vară cu UNPR, partenerul tradițional al PSD. Printre „victimele” acestui scenariu se numără nume grele precum Gabriel Oprea. PNL e dispus să dea UNPR-ului 18-20 de locuri în viitorul Parlament. La schimb, UNPR ar urma să voteze cu PNL în Parlament și să-i sprijine pe liberali în administrația publică locală. O decizie finală este aşteptată până la sfârşitul lunii.

Ce are şi ce nu are voie să facă Guvernul vara aceasta

24/06/2016 08:43, Adevărul

Aleşii din Parlament au adoptat proiectul de lege de abilitareabilitare a Guvernului de a emite ordonanţe pe timp de vară, însă l-au modificat de aşa natură încât în timpul vacanţei lor să nu aibă posibile „surprize“ venite pe domenii precum Justiţia. Proiectul iniţiat de echipa Cioloş prevedea că principalele domenii de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe în vacanţa parlamentară sunt finanţe publice şi economie, dezvoltare regională şi administraţie publică, sănătate, afaceri interne, justiţie, cultură, fonduri europene, agricultură şi dezvoltare rurală, transporturi, comunicaţii şi societate informaţională.
Top editoriale

Conflictul Iohannis – MRU sau Sindromul Paltonului de la Paris

24/06/2016 08:50, Ion Cristoiu, Evenimentul Zilei

Din cîte s-a observat, de un timp în presă apar informaţii referitoare la conflictul dintre Klaus Iohannis şi MRU. Cel despre faptul că Klaus Iohannis i-a cerut lui MRU demisia au fost publicate pînă acum fără a fi dezminţite de vreuna dintre cele două părţi. Conflictul dintre cei doi a izbucnit sub semnul a ceea ce am putea numi Sindromul paltonului la Klaus Iohannis. Din cîte ne amintim, cu un an în urmă, pe aeroportul din Paris, Klaus Iohannis a făcut o criză de nervi, pentru că aghiotantul nu i-a ţinut paltonul.

Dragnea s-a speriat de Steriu

24/06/2016 08:37, Marian Sultănoiu, Gândul

Mi se pare „beton” formularea lui Dragnea, vizavi de licitaţia granzilor pentru „balamaua” UNPR: „Eu n-am retras propunerea pe care i-am făcut-o, în urmă cu două luni, preşedintelui UNPR, Valeriu Steriu, cu privire la o eventuală fuziune PSD-UNPR. Sigur că a apărut o oarecare neîncredere, în special în teritoriu, din cauza acestor discuţii pe care le-a purtat UNPR cu PNL. Dar eu nu vreau să intru la licitaţie cu PNL pentru UNPR. Nu mi se pare corect, nu mi se pare onorant pentru noi ca partid”.
Top comentarii

Când o să vină Roexit-ul, voi unde o să fiți?

24/06/2016 08:59, Cătălin Striblea, Adevărul

Am un profund sentiment că dacă noi am vota în locul englezilor în zilele următoare rezultatul ar fi unul dezastruos pentru România. Cred că sentimentul anti-european este aici mult mai profund și faptul că suntem încă în Uniune este datorat unor mecanisme imperfecte, dar încă funcționale, la nivelul deciziei politice și mai ales unor racorduri instituționale care funcționează ca o coardă de siguranță pentru România. Și, posibil, faptului că jumătate de Românie muncitoare este afară.

Să nu uităm: legea alegerilor locale trebuie schimbată

16/06/2016 08:28, Mircea Kivu, România Liberă

A mai trecut un rând de alegeri. Ne-am înfuriat că legea electorală e prost făcută. Deja ne gândim la alegerile din toamnă, uitând de ce ne-am înfuriat acum câteva zile. Chiar, de ce ne-am înfuriat? Cel mai tare ne-am înfuriat pentru că legea prevede să ne alegem primarii într-un singur tur. Asta a favorizat primarii aflaţi deja în funcţie, căci voturile celor nemulţumiţi s-au împărţit, de regulă, între mai mulţi contracandidaţi. În aceste condiţii, legitimitatea primarilor aleşi este slăbită.
Top interviuri

“Oamenii au înțeles că începerea urmăririi penale în plină campanie electorală nu este o coincidență”

30/05/2016 10:41, Agerpres

Copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu susține, într-un interviu acordat Agerpres, că în formula electorală actuală e puțin probabil ca după alegerile din 5 iunie să fie majorități alcătuite dintr-un singur partid și vor trebui să se realizeze coaliții locale.

Valeriu Steriu: “UNPR are o strategie de alianțe pentru fiecare scenariu în funcție de rezultatele de pe 5 iunie”

19/05/2016 14:20

Data alegerilor locale, 5 iunie, va fi determinantă pentru UNPR în identificarea variantei celei mai bune pentru a porni în optimizarea rezultatelor obținute, a declarat președintele Uniunii, Valeriu Steriu, într-un interviu acordat Agerpres.
Top ştiri

Liviu Dragnea: “Oferta pentru UNPR rămâne valabilă - fuziune prin absorbţie”

01/07/2016 09:53, Agerpres

Oferta pentru UNPR rămâne valabilă - fuziune prin absorbţie, a declarat joi, la Târgovişte, preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Octavian Bumbu: “S-a discutat între colegii de la UNPR că o alianţă cu PNL ar avea inclusiv gir de la Cotroceni”

01/07/2016 09:53, Agerpres

Senatorul PSD Octavian Bumbu a declarat că între foştii săi colegi de la UNPR s-a discutat că o alianţă dintre acest partid şi PNL ar fi avut girul Cotrocenilor, iar el a transmis acest lucru la PSD, adăugând că nu are, însă, nicio dovadă în acest sens.