Home » Alegeri

Alegeri

CAUTA ÎN Alegeri

Cuvânt cheie

Zona de interes

Mişcarea pentru Botoşani are cei mai mulţi candidaţi la alegerile locale din judeţ

08/05/2012 22:04, Agerpres

Mişcarea pentru Botoşani a înscris cei mai mulţi candidaţi la alegerile locale din 10 iunie, a anunţat, marţi, preşedintele Biroului Electoral Judeţean, judecătorul Mihaela Ungureanu.

10 candidaţi pentru un post de consilier judeţean în Sălaj

08/05/2012 22:04, Agerpres

Peste 300 de candidaţi de la 12 formaţiuni şi alianţe politice candidează, în Sălaj, pentru cele 30 de posturi de consilier judeţean, respectiv circa 10 candidaţi pentru un post, proporţie ce se păstrează şi în cazul funcţiei de preşedinte al Consiliului Judeţean, unde există 10 competitori electorali, potrivit listelor definitive cu candidaturile făcute publice marţi, de Biroul Electoral Judeţean Sălaj.

Candidat independent pentru şefia CJ Maramureş, susţinut de sindicate

08/05/2012 22:04, Agerpres

Deputatul independent din Colegiul I Baia Mare Gheorghe Zoicaş, candidat la funcţia de preşedinte al CJ Maramureş la alegerile din luna iunie sprijinit de sindicate, a votat noul guvern fiindcă "acesta s-a angajat să reîntregească salariile bugetarilor, ciuntite în iunie 2010, şi să returneze pensionarilor banii care le-au fost reţinuţi contrar legii, după cum a spus Curtea Constituţională".

Filiala PC Teleorman are candidaţi proprii la primăriile din Roşiorii de Vede şi cinci comune

08/05/2012 22:03, Agerpres

Filiala Teleorman a Partidului Conservator are candidaţi proprii pentru funcţia de primar în municipiul Roşiorii de Vede şi în comunele Plosca, Scrioaştea, Săceni, Măgura şi Conţeşti.

Forumul Democrat al Germanilor are 130 de candidaţi în judeţul Braşov pentru alegerile locale

08/05/2012 22:03, Agerpres

Lista Forumului Democrat al Germanilor, filiala Braşov, pentru alegerile locale din 10 iunie cuprinde 130 de candidaţi la funcţia de primar, consilieri locali şi judeţeni, a declarat marţi într-o conferinţă de presă, preşedintele organizaţiei judeţene Braşov a Forumului Democrat al Germanilor, Wolfgang Wittstock.

Candidaţii PPDD de la Primăria Târgu Mureş şi Consiliul Judeţean Mureş s-au retras

08/05/2012 22:02

Candidaţii din partea Partidului Popular Dan Diaconescu (PPDD) de la Primăria Târgu Mureş şi Consiliul Judeţean Mureş, Sabin Gelu Pop, respectiv Vasile Augustin Fărcaş, s-au retras din cursa electorală chiar înainte cu o zi de data limită de rămânere definitivă a candidaturilor.

UDMR Hunedoara a depus liste de candidaturi pentru 20 de localităţi din judeţ

03/05/2012 21:57, Agerpres

Preşedintele filialei judeţene Hunedoara a UDMR, deputatul european Iuliu Winkler, a declarat joi, la Deva, că Uniunea a depus liste de candidaţi în 20 de localităţi ale judeţului, obiectivul fixat în alegerile locale fiind păstrarea mandatelor de consilieri locali în Deva şi Hunedoara, câştigarea unor locuri de consilieri locali în oraşele din Valea Jiului, dar şi accederea în Consiliul Judeţean.

Opt candidaturi pentru Primăria municipiului Călăraşi

03/05/2012 21:57, Agerpres

Opt candidaturi au fost înregistrate la Biroul electoral pentru funcţia de primar al municipiului Călăraşi.

Cel mai tânăr candidat din ţară la preşedinţia unui Consiliu Judeţean are 23 de ani

03/05/2012 21:56, Agerpres

Cel mai tânăr candidat la funcţia de preşedinte al unui Consiliul Judeţean este reprezentantul Uniunii Populare Social Creştine, filiala Vâlcea, Stan Ion Alexandru, care are 23 de ani, potrivit informaţiilor furnizate de BEJ.

Trei dintre cei 13 candidaţi la funcţia de preşedinte al CJ Argeş au nume identice

03/05/2012 21:56, Agerpres

Trei dintre cei 13 candidaţi înscrişi în competiţia electorală pentru ocuparea funcţiei de preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş au nume identice.
Mass media

Strategia PDL în atacul la Guvernul Ponta

08/05/2012 10:46, DC News

Intrarea în Opoziţie a schimbat discursul liderilor PDL, dar s-a păstrat aceeaşi normă: toată lumea atacă în aceleaşi puncte. Strategia de comunicare a democrat liberalilor, stabilită în laboratoarele partidului, încearcă să scoată în faţă trei puncte cheie care se regăsesc în toate declaraţiile publice ale “greilor” PDL. Discursul liderilor PDL se concentrează pe promisiunile pe care Ponta le-a făcut din momentul desemnării şi subliniază ideea că toate aceste obiective pot fi atinse doar din cauza eforturilor şi sacrificiilor politice ale PDL.

USL schimbă macazul şi inaugurează axa Bucureşti-Moscova-Beijing

08/05/2012 09:56, România Liberă

Traian Băsescu, promotorul unei politici externe care s-a bazat în ultimii opt ani pe axa Bucureşti-Washington, se află pentru prima dată faţă în faţă cu un ministru de Externe, Andrei Marga, care-şi asumă o nouă axă: Bucureşti-Moscova-Beijing. Declaraţiile noului ministru de Externe arată că politica externă a USL se sprijină pe o altfel de filozofie privind relaţiile internaţionale, pornind de la admiraţia pe care o are Andrei Marga faţă de Vladimir Putin şi luând în calcul priorităţile acestuia: Rusia şi China.
Top editoriale

Ce ascunde uninominalul lui Ponta şi Antonescu

08/05/2012 15:34, Elena Vijulie, Voxpublica

Vă mai amintiţi că la 25 noiembrie 2007 în România a avut loc un referendum la care preşedintele Băsescu a cerut aprobarea cetăţenilor pentru sistemul de vot majoritar uninominal în două tururi de scrutin? Referendumul a fost invalidat din lipsă de participare, deşi majoritatea celor prezenţi a fost favorabilă propunerii. Înfrânt, Traian Băsescu a trebuit să promulge legea electorală complet diferită, vot uninominal cu finalitate proporţională, pentru care guvernul Tăriceanu sprijinit de PSD îşi asumase răspunderea.

Între două dictaturi

08/05/2012 12:06, Andreea Pora, Revista 22

Varianta Ponta la dictatura băsesciană şi ciuma portocalie arată de ce protestatarii din Piaţa Universităţii, ăia care nu făceau figuraţie pe platourile de filmare ale lui Felix, purtau lozinci cu „USL şi PDL, aceeaşi mizerie“. Dar asta era în iarnă, pe vremea Cabinetului Boc, nu a lui Ungureanu. Acum însă, după ce marea schimbare şi-a arătat impudică câteva dintre părţile ruşinoase, semnul egal devine o glumiţă sinistră, pe care doar cei care îşi prizează zilnic doza de ură, frustrare şi ranchiună nu o gustă.
Top comentarii

De cine depinde coabitarea Traian Băsescu-Victor Ponta ?

08/05/2012 09:42, Dan Andronic, Hydepark.ro

Obţinerea voturilor necesare pentru învestirea guvernului Ponta a fost cel mai uşor lucru pe care trebuia să-l facă USL. Îi aşteaptă, doar ca să vorbesc despre problemele imediate, un (alt) ministru al Educaţiei contestat pentru plagiat şi găsirea de pretexte pentru a explica de ce promisiunile făcute înainte de a ajunge la guvernare nu se pot pune în practică.

Două alegeri, cinci formule de guvern

08/05/2012 08:30, Cristian Preda

Mai întâi, președintele Băsescu a colaborat cu un guvern PNL-PDL-UDMR-PC. A urmat unul PNL-UDMR. În 2008, a venit rândul guvernului PSD-PDL. Acum trei ani, la Cotroceni au mers miniștri reuniți sub formula PDL-UDMR-UNPR, “triadă” care a susținut și echipa MRU. Azi, PNL-PSD-PC. Deși nu s-au ținut decât două alegeri legislative, Traian Băsescu a avut parte de cinci formule de guvern.
Top interviuri

"Refuz să cad pradă isteriei create în jurul zecilor de sondaje de opinie"

10/04/2012 11:27, Agepres

Vicepreşedintele PDL Anca Boagiu afirmă, într-un interviu acordat Agenţiei Agerpres, că democrat-liberalii nu au pierdut nimic prin plecarea din partid a lui Sorin Frunzăverde, care ar mai fi încercat şi în anul 2002 să părăsească echipa "vânzându-se la adversar pentru un post de ministru".

"Voi accepta o funcţie de premier de la preşedinte numai după alegeri"

29/03/2012 22:57, Agerpres

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a acordat un interviu Agenţiei Agerpres în care vorbeşte despre probleme politice, cu referire, între altele, la un eveniment - premieră ce va avea loc pe 7 aprilie: un congres al USL.
Top ştiri

Avertismentul lui Victor Ponta către miniştri: "Nu voi ezita să iau măsuri dureroase dacă va exista o problemă de integritate"

08/05/2012 15:31, Agerpres

Premierul Victor Ponta i-a avertizat, marţi, în şedinţa de guvern, pe membrii Executivului, că va lua măsuri ''neplăcute'' sau ''dureroase'' faţă de cei care au o problemă de integritate.

Ce prevede noul proiect al legii notarilor

08/05/2012 15:31, Agerpres

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, cu 237 voturi pentru, două împotrivă şi patru abţineri, proiectul de modificare a Legii notarilor publici şi a activităţii notariale.