Home » Declaratia zilei » "Nu văd care ar fi câştigul PNL dintr-o asociere cu Becali"

"Nu văd care ar fi câştigul PNL dintr-o asociere cu Becali"

8a_Tariceanu_calin.jpg
"Nu mi se pare un lucru care să merite salutat, să zicem aşa, pentru că nu văd care ar fi câştigul PNL sau al USL dintr-o astfel de asociere, decât dacă PNL îşi propune să înceapă să se ocupe de fotbal sau de tranzacţii imobiliare. Cum un partid politic nu are nici una, nici cealaltă dintre vocaţii, atunci mă gândesc că este util să cooptezi în partid personalităţi sau formaţiuni politice care au un bagaj de idei, de valori, de principii şi care, dacă nu vin cu o zestre electorală foarte numeroasă, vin cu o contribuţie în plan ideatic".

"Şi atunci, făcând aceste constatări, sigur că am un semn mare de întrebare: care ar putea să fie contribuţia dlui Becali? Nici o zestre electorală nu are şi, chiar dacă ar avea o zestre electorală, nu cred că acesta este singurul criteriu. Cred că trebuie să existe un fel de compatibilitate între valori, pentru că aşa zestre electorală are şi maestrul Diaconescu de la partidul care îi poartă numele şi nu cred că cineva se gândeşte să ne apropiem, să ne asociem în vreun fel sau altul cu acest personaj. Eu sunt foarte rezervat".Pentru a fi in permanenţă la curent cu ştirile şi noutăţile din politică,

abonează-te gratuit la newsletter-ul Machiavelli !
Mass media

USL riscă să rămână fără candidat la Preşedinţie

12/10/2012 09:36, Evenimentul Zilei

Uniunea Social Liberală ar putea fi pusă în situaţia ca, în curând, să îşi găsească un alt prezidenţiabil. Cel mai recent sondaj CSOP, realizat în perioada 28 septembrie-3 octombrie, relevă că preşedintele PNL, Crin Antonescu, continuă să scadă accelerat în topul încrederii. Cele două luni petrecute la Palatul Cotroceni, urmare a suspendării lui Traian Băsescu, nu i-au priit liderului liberal.


Ce cărţi va juca UDMR la Congresul PPE

12/10/2012 09:29, România Liberă

Preşedintele UDMR, fostul ministru al Culturii şi Patrimoniului Naţional, Hunor Kelemen, a reuşit să influenţeze decisiv agenda Congresului Partidului Popular European (PPE), care va avea loc săptămâna viitoare la Bucureşti. Marea miză a UDMR este introducerea în documentele programatice ale Partidului Popular European, cel mai important grup politici din interiorul Uniunii Europene, a unor referiri referitoare la drepturile minorităţilor naţionale.
Top editoriale

Gigi, liberalul lui Dumnezeu

12/10/2012 10:16, Cristian Teodorescu, Catavencii

De ce nu şi-ar găsi loc şi Becali în lumea, oricum pestriţă, a candidaţilor PNL-ului? E om de dreapta, patriot – şi ar aduce în partid sîngele proaspăt şi nevinovat al oilor sale, galeria şi palmaresul Stelei, plus o mîndreţe de sediu şi disponibilitatea de a se transforma în banca ambulantă a liberalilor, cărora le cam crapă buza după finanţatori.

Becali investeşte în “Viitorul USL”

12/10/2012 09:44, Marian Sultănoiu, Gândul

Asta-i mai lipsea PNL-ului şi şefului său prăbuşit în sondaje, Crin Antonescu: să-l fuzioneze prin absorbţie pe G. Becali. Cică tranzacţia s-ar face la schimb cu câtva clădiri – actuale sedii şi dependinţe ale PNG - evaluate de „ latifundiar” – de câte ori scriu asta îmi aduc aminte de meşterul Victor Babiuc, împăcat şi adormit – la un milion şi câteva sute de mii de euro; bonus „Cinci sute de milioane, cât e legal să dai în campanie, înmulţit cu toţi prietenii meeeii şi oamenii meeei. Le dau eeeuu şi le dă eeei, la partid, daaa? Până se fac atâţia bani cu cât am promis că-l susţin pe Criiin pentru preşedinţie?!”.
Top comentarii

Un Parlament devenit derizoriu

11/10/2012 10:27, Mircea Kivu, România Liberă

Parlamentul ar trebui să fie locul în care se iniţiază, se discută şi se adoptă legi. Recentul raport al Institutului pentru Politici Publice („Sinteza activităţii parlamentarilor în mandatul 2008 - 2012") ne spune şi dovedeşte cu cifre că, în ultima legislatură, calitatea îndeplinirii acestei funcţii a fost drastic redusă. Iniţierea legilor a fost în cea mai mare parte preluată de către Guvern, care a depus 74% din totalul proiectelor înregistrate, iar 75% dintre cele aprobate aparţin tot Guvernului. O explicaţie ar putea consta în calitatea slabă a proiectelor legislative iniţiate de către parlamentari.

Propaganda a murit! Televizorul doar minte

10/10/2012 09:34, Vasile Dâncu

Propaganda a revenit destul de des în declarațiile politicienilor din ultima vreme. Recent, Victor Ponta le-a spus miniștrilor într-o sedință, la debut, când știa sigur că se înregistrează: „Vă rog pe toți să demontați propaganda fascistă a PDL, că numai fasciștii și comuniștii rescriau istoria".
Top interviuri

"De peste doi ani, niciun politician din România nu reuşeşte să obţină constant o încredere semnificativă din partea publicului"

30/09/2012 20:49, Agerpres

Alegătorul român este deosebit de raţional, fără partizanate încăpăţânate, foarte greu de păcălit şi din ce în ce mai neîncrezător în "producţia de vorbe", fie ea provenind de la politicieni sau de la mass-media, afirmă sociologul Alin Teodorescu.

Cristian Pârvulescu: "Ceea ce va contribui la consolidarea ideologică a partidelor este criza economică"

27/09/2012 13:01, Agepres

Analistul politic Cristian Pârvulescu nu crede că în viitorul Legislativ va creşte foarte mult numărul de parlamentari pentru că, după cum susţine el, competiţia va fi foarte dură.
Top ştiri

Senatorul Mihail Hărdău a demisionat din funcţia de prim-vicepreşedinte al PDL Cluj

12/10/2012 11:46, Agerpres

Senatorul Mihail Hărdău, fost ministru al Educaţiei, a demisionat, vineri, din funcţia de prim-vicepreşedinte al organizaţiei PDL Cluj.

Sever Voinescu confirmă că nu va mai candida pentru un nou mandat parlamentar

12/10/2012 11:03, Agerpres

Vicepreşedintele PDL Sever Voinescu susţine că decizia de a nu mai candida pentru un nou mandat de parlamentar ţine de o "reaşezare de priorităţi" în viaţa sa.