Home » Interviuri

Interviuri

CAUTA ÎN Interviuri

Cuvânt cheie

Zona de interes

"Mă voi strădui să supun dezbaterilor Camerei un număr cât mai mare de proiecte"

10/09/2012 13:00

Declară deputatul liberal Alina Gorghiu, recent aleasă vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, în interviul acordat portalului Machiavelli.ro.

"Îmi doresc un preşedinte ca în Austria, cu rol reprezentativ"

10/09/2012 09:12, Agerpres

Premierul român Victor Ponta recunoaşte, într-un interviu acordat cotidianului austriac Die Presse, că tabăra sa a făcut greşeli care au dus la pierderea luptei pentru destituirea preşedintelui Traian Băsescu, însă declară că de acum doreşte să se concentreze asupra reformelor, în special asupra reformei Constituţiei.

"Dreapta poate obţine 30% la alegerile parlamentare"

05/09/2012 07:58, Mihai Răzvan Ungureanu

Într-un interviu exclusiv acordat "Evenimentului zilei", fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu spune că cei doi co- preşedinţi ai USL, Crin Antonescu şi Victor Ponta, sunt repetenţi la politică şi îi acuză că au decredibilizat România în plan extern. MRU vorbeşte şi despre despre coagularea Dreptei, admiţând că negocierile ar putea fi tensionate.

”O nouă suspendare a preşedintelui este posibilă şi legitimă”

31/08/2012 08:01, Agerpres

Preşedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES în care vorbeşte despre problemele aflate pe agenda politică. Dan Voiculescu susţine că o nouă suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu este "posibilă" şi "legitimă". În opinia sa, Băsescu "se bazează în tot ce face pe ameninţări, presiuni şi şantaj". Românii s-au săturat de ezitări, spune Voiculescu, potrivit căruia, după 29 iulie, România s-a schimbat ireversibil.

"Ponta a făcut două gafe care i-au întors pe liderii UE împotriva lui"

27/08/2012 05:37, Alin Teodorescu, România Liberă

Sociologul Alin Teodorescu, 61 de ani, fost ministru şi şef al cancelariei premierului Adrian Năstase, care a lucrat în perioada de preaderare cu reprezentanţii Uniunii Europene şi cunoaşte mecanismele de la Bruxelles, crede că premierul Victor Ponta nu are prea mari şanse să-şi reabiliteze imaginea în faţa cancelariilor occidentale.

"În România nu este posibilă coabitarea politică"

06/08/2012 10:33, Agepres

Premierul român Victor Ponta este de părere că, pentru a se realiza cât mai repede reformele, ţara trebuie să scape întâi de toate de preşedintele Traian Băsescu, notează luni ziarul spaniol ABC, care i-a luat un interviu şefului executivului român.

"Trebuie elaborată, măcar acum, la cinci ani şi jumătate de la aderare, o politică europeană a României"

07/06/2012 12:03, Agepres

Eurodeputata Corina Creţu a fost aleasă recent, la Bruxelles, vicepreşedinte al Grupului Socialiştilor şi Democraţilor (S&D) din Parlamentul European. Corina Creţu este membră a grupului europarlamentar socialist din anul 2007 şi a fost propusă pentru vicepreşedinţia acestuia de către Delegaţia PSD, pentru locul rămas vacant în urma preluării de către fosta titulară, Rovana Plumb, a funcţiei de ministru al Mediului în noul guvern de la Bucureşti.

"Vreau să transmit pieţelor un semnal de stabilitate şi responsabilitate"

14/05/2012 14:08, Agepres

Victor Ponta, noul premier al României, a declarat într-un interviu acordat prin e-mail cotidianului american "Wall Street Journal şi publicat în ediţia online din 13 mai, că obiectivul creşterii economice este unul strategic al guvernului pe care îl conduce şi s-a angajat să transmită pieţelor un semnal de stabilitate şi responsabilitate.

"Refuz să cad pradă isteriei create în jurul zecilor de sondaje de opinie"

10/04/2012 11:27, Agepres

Vicepreşedintele PDL Anca Boagiu afirmă, într-un interviu acordat Agenţiei Agerpres, că democrat-liberalii nu au pierdut nimic prin plecarea din partid a lui Sorin Frunzăverde, care ar mai fi încercat şi în anul 2002 să părăsească echipa "vânzându-se la adversar pentru un post de ministru".

"Voi accepta o funcţie de premier de la preşedinte numai după alegeri"

29/03/2012 22:57, Agerpres

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a acordat un interviu Agenţiei Agerpres în care vorbeşte despre probleme politice, cu referire, între altele, la un eveniment - premieră ce va avea loc pe 7 aprilie: un congres al USL.
Mass media

Cine candidează, cine rămâne pe dinafară

21/09/2012, Evenimentul Zilei

Împărţirea colegiilor pentru alegerile parlamentare nu merge ca unsă, în ciuda faptului că listele trebuie finalizate până la jumătatea lunii octombrie. "Grei" ai celor două blocuri politice nu şiau găsit încă un loc, printre ei PSD-istul Miron Mitrea şi democrat- liberalul Teodor Baconschi. Nici nou-veniţii nu sunt într-o situaţie mai bună. Plecat din PDL, Silviu Prigoană se străduieşte să-şi găsească un loc pe listele PNL din sectorul 3. Membrii UNPR nu sunt înghiţiţi nici de liberali, dar nici de PSD-işti, alături de care urmează să candideze.

În perioada referendumului, mandatele de interceptare s-au înmulţit spectaculos

21/09/2012, Antena 3

Procurorii au cerut în perioada referendumului cu peste 80 de ori mai multe mandate de interceptare decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost solicitată să elibereze 165 de documente în iulie şi august 2012, care să le permită procurorilor interceptarea mai multor demnitari. Dacă ne uităm la statistica de anul trecut şi anul acesta, vom vedea că, din iulie până în 15 august 2012, s-au eliberat 165 de mandate, faţă de 2 mandate cerute anul trecut.
Top editoriale

Securitatea lui. Pe banii tăi!

21/09/2012, Sorin Roşca Stănescu, Corect News

Iata, s-a constituit o veritabila garda pretoriana. O securitate paralela. Si personala. In beneficiul unui om politic. Al lui Traian Basescu. Pe bani publici. Pe foarte multi bani. Si prin violarea legilor statului roman si a regulilor democratice. Si a vietii personale. Prin alterarea proceselor democratice. O parte din DNA face zid in jurul lui Basescu. Si politie politica. Iar acest segment otravit al procuraturii este aparat de CSM.

Ce sau pe cine mai aşteaptă Dreapta? Sau e blat.

21/09/2012, Cristian Câmpeanu, România Liberă

În timp ce Stânga politică se compromite cu fiecare prezenţă a lui Victor Ponta la Antena 3 iar stânga intelectuală se face de râs executând piruete etice relativizante în slujba tripletei Ponta-Antonescu&Voiculescu, Dreapta, în cel mai bun caz, nu face nimic, iar în cel mai rău, îşi trage singură gloanţe în cap. Ce sau pe cine mai aşteaptă când a mai rămas atât de puţin timp până la alegeri este de neînţeles. Dacă nu cumva e vorba de blat.
Top comentarii

Viitorul Parlament va fi populat de partide fǎrǎ electorat

20/09/2012, Mircea Kivu, România Liberă

Tonul a fost dat în 2000, când la alegerile parlamentare s-a prezentat (şi a câştigat) o formaţiune numitǎ P.D.S.R. Puţini dintre cei care au votat-o ştiau cǎ sub acele iniţiale nu se ascundea Partidul Democraţiei Sociale din România (denumirea de atunci a actualului PSD), ci Polul Democrat Social din Romania, o alianţǎ dintre partidul condus de Iliescu, PSDR (partidul istoric reînfiinţat de Sergiu Cunescu şi condus la acea vreme de Alexandru Athanasiu) şi Partidul Umanist Român, devenit mai târziu Partidul Conservator.

Diversiunea integrităţii în politică. Lista albă

19/09/2012, Alina Mungiu-Pippidi, România Liberă

Are vreun sens să aduci vorba de integritatea în politică atunci cînd te aliezi cu Aurelian Pavelescu, campionul traseismului, iei oamenii care nu încap pe liste chiar de la partenerii tăi de coaliţie, ca să îi pui tot pe aceleaşi liste, sau îi ierţi pe „trădătorii" de ieri de la UNPR şi îi primeşti cu braţele deschise înapoi de unde au plecat? Evident că nu. Care e motivul pentru care integritatea ar fi din nou pe tapet în alegerile din toamna asta, decît mulsul de credibilitate din ce a mai rămas pe ici, pe colo (mai nimic) şi prostitul cîtorva fraieri care mai aşteaptă ceva (puţini de tot)?
Top stiri

Victor Ponta ia în calcul ca pe listele USL să fie şi reprezentanţi ai noii mişcări ecologiste

20/09/2012, Agerpres

Primul-ministru Victor Ponta a afirmat joi că ia în calcul posibilitatea de a oferi reprezentanţilor noii mişcări ecologiste locuri pe listele USL la parlamentare.

Szasz Jeno propune un nou partid al maghiarilor care să reunească toate forţele politice

20/09/2012, Agerpres

Preşedintele Partidului Civic Maghiar, Szasz Jeno, a declarat joi, la Târgu Mureş, că a propus UDMR şi Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania (PPMT) formarea unui nou partid al maghiarilor care să cuprindă toate formaţiunile existente pentru a înscrie candidaţi în alegerile parlamentare.