Home » Partide politice » Partidul Social Democrat

Partidul Social Democrat

Partidul Social Democrat
Dupa Revolutia din 1989, perioada de tranzitie de la comunism la democratie a fost gestionata, in mare parte, de partide cu vocatie social-democrata. Din punct de vedere cronologic, primul partid social-democrat aparut pe scena politica romaneasca dupa caderea vechiului regim a fost Partidului Social Democrat Roman (17 ianuarie 1990). PSDR s-a declarat continuator al social-democratiei romanesti interbelice. Beneficiind de legitimitate istorica, PSDR nu a reusit, insa, sa obtina si o legitimitate electorala apta de a-l face sa exercite o influenta semnificativa asupra actului de guvernare. Dupa o alianta temporara cu CDR, PSDR s-a aliat cu PD in vederea participarii la alegerile parlamentare din 1996. Noua alianta, Uniunea Social Democrata a participat la guvernare in cadrul coalitiei CDR-USD-UDMR, dar existenta sa a fost de scurta durata. Dupa esecul acestei guvernari, dezamagit de colaborarea cu PD si confruntat cu riscul de a nu mai intra in Parlament, PSDR a decis in 2001 fuziunea cu PDSR si formarea Partidului Social-Democrat (PSD).
In iunie 2005 PSD a devenit membru cu drepturi depline in cadrul Partidului Socialistilor Europeni.
Structura conducere
Adrese
Sediu central:
Sos. Kiseleff, Nr. 10, sector 1 Bucuresti, O.P. 011346
Telefon: 021.2222953
Fax: —

Web
Site: www.psd.ro
Blog: —
Email: —
Cele mai recente stiri despre PSD

Liviu Dragnea: "PNL vrea să păcălească UNPR cu fuziunea"

23/06/2016 22:21, Agerpres

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, susţine că Partidul Naţional Liberal are în plan să "păcălească" Uniunea Naţională pentru Progresul României în negocierile pentru fuziunea celor două formaţiuni, el menţionând că oferta social-democraţiilor de discuţii cu progresiştii este deschisă în continuare.

Klaus Iohannis sesizează CCR cu privire la neconstituţionalitatea legii referitoare la statutul aleşilor locali

23/06/2016 08:38, Agerpres

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis Curţii Constituţionale o sesizare de neconstituţionalitate asupra modificărilor aduse Legii 393/2004 privind Statutul aleşilor locali.
sus