Home » Partide politice » Partidul Ecologist Roman

Partidul Ecologist Roman

Partidul Ecologist Roman
Partidul Ecologist Roman a fost creat in ianuarie 1978, in perioada dictaturii comunisto-ceausiste, ca forma de lupta politica impotriva ignorarii complete a raspunderii politice, morale si materiale a guvernarilor comuniste, fata de distrugerile provocate vieţilor oamenilor, solului, atmosferei, florei si faunei, de poluarea chimica, fizica, biologica, politica si morala a teritoriului Romaniei ai a întregii societati romanesti in ansamblul ei, violarea continua a drepturilor omului de către autoritatile statului roman. Fondatorul lui a fost Dl Profesor Petre I Metanie, cunoscut dizident din Bacau. Infiintatea partidului a fost anuntata la radio Europa Libera.
PER isi asuma, ca principal obiectiv, protejarea mediului, a florei si a faunei, si, în mod special, a oamenilor, in vederea asigurarii conditiilor normale si civilizate de viata. De aceea, Programul adoptat la Congresul Extraordinar din 1 septembrie 2001 sustine necesitatea imediata a unei strategii nationale în domeniul mediului, care sa porneasca de la conceptul unei abordari durabile, pentru care dezvoltarea socio-economica si conservarea resurselor sunt inseparabile.
Adrese
Sediu central:
Bd. Corneliu Coposu, nr.51, ap.4, sector 3, Bucuresti
Telefon: 021. 3185194
Fax: 021. 3185194

Web
Site: www.per.ro
Blog: —
Email: secretariat@per.ro
Cele mai recente stiri despre PER

Fostul ministru al Agriculturii, Stelian Fuia, a fost condamnat definitiv la 3 ani închisoare cu executare

29/06/2016 21:34, Agerpres

Fostul ministru al Agriculturii, Stelian Fuia, a fost condamnat definitiv miercuri de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la trei ani de închisoare cu executare, într-un dosar în care a fost trimis în judecată de DNA pentru abuz în serviciu, faptă săvârşită pe vremea când era director la Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare a Plantelor Medicinale şi Aromatice Fundulea. Magistraţii instanţei supreme au redus cu un an pedeapsa aplicată lui Fuia prin decizia din octombrie 2015 a Curţii de Apel Bucureşti.

Senatorul Lucian Iliescu spune că a trecut la PSD în urma unei "discuţii pozitive" cu Liviu Dragnea

29/06/2016 10:30, Agerpres

Senatorul Lucian Iliescu a declarat că a trecut la PSD în urma unei "discuţii pozitive" cu liderul social-democraţilor, Liviu Dragnea, precizând, totodată, că va candida la alegerile parlamentare din acest an pentru un nou mandat de senator.
sus