Home » Ştiri

Ştiri

CAUTA ÎN Ştiri

Cuvânt cheie

Zona de interes

Victor Ponta: "Rămân un adversar al preşedinelui Băsescu, dar nu ridic primul sabia"

13/05/2012 22:19, Agerpres

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat că rămâne un adversar politic al preşedintelui Traian Băsescu, dar nu va "ridica primul sabia".

Deputatul Sulfina Barbu susţine că FMI nu ar fi de acord cu impozitarea progresivă

13/05/2012 22:18, Agerpres

Deputatul PDL Sulfina Barbu susţine că FMI nu va fi de acord cu măsurile anunţate de premierul Victor Ponta, printre care aplicarea unei cote diferenţiate de impozitare sau reducerea CAS, fără "certitudinea că există venituri din altă parte".

Ludovic Orban: "Sper ca în 2016 să mergem pe propriile picioare, să nu mai fim nevoiţi să ne aliem cu PD sau PSD"

13/05/2012 22:18, Agerpres

Deputatul liberal Ludovic Orban a declarat, duminică, în comuna Mihail Kogălniceanu, la lansarea candidatului la funcţia de primar, că speră ca în 2016 partidul să aibă candidaţi proprii la preşedinţia Consiliului Judeţean, iar liberalii să nu mai fie nevoiţi să se alieze cu PDL sau PSD.

Traian Ungureanu: "La Bruxelles este locul oamenilor de stat maturi, nu al şefilor de hoardă de partid"

13/05/2012 22:17, Agerpres

Europarlamentarul PDL Traian Ungureanu susţine că la Consiliul European este locul "oamenilor de stat maturi" şi nu al "şefilor de hoardă de partid", făcând referire la afirmaţiile premierului Victor Ponta cu privire la prezenţa sa la Bruxelles.

Kelemen Hunor: "Schimbarea sistemului electoral ar fi cea mai mare greşeală după 22 ani"

13/05/2012 22:17, Agerpres

Schimbarea sistemului electoral mixt cu votul uninominal pur pentru alegerile parlamentare ar fi greşeala cea mai mare din ultimii 22 de ani şi ar dezechilibra total clasa politică, a declarat sâmbătă, la Bistriţa, preşedintele UDMR Kelemen Hunor.

Ecaterina Andronescu nu a fost desemnată ministru al Educaţiei din cauza incompatibilităţii constatate de ANI, spune premierul

13/05/2012 22:16, Agerpres

Senatorul PSD Ecaterina Andronescu nu a fost desemnată de la bun început pentru funcţia de ministru al Educaţiei în actualul Guvern din cauza situaţiei de incompatibilitate în care a fost găsită de Agenţia Naţională de Integritate, a declarat premierul Victor Ponta, într-o emisiune difuzată duminică de PRO TV.

Sorin Frunzăverde: "Nu eu am părăsit PDL, ci PDL m-a părăsit pe mine"

13/05/2012 22:16, Agerpres

Sorin Fruzăverde, vicepreşedinte PNL şi candidat la preşedinţia Consiliului Judeţean Caraş-Severin, a declarat sâmbătă, la lansarea candidaţilor USL, care a avut loc la Reşiţa, că nu el este cel care a părăsit PDL, ci că Partidul Democrat Liberal l-a părăsit pe el.

Ion Iliescu preferă sistemul de vot pe liste şi crede că Victor Ponta s-a maturizat

13/05/2012 22:15, Agerpres

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, vineri seară, că preferă sistemul de vot proporţional pe liste, adăugând că iniţiativa liderilor USL, Victor Ponta şi Crin Antonescu, privind uninominalul pur are la bază referendumul preşedintelui Traian Băsescu.

UDMR va ataca în contencios OUG prin care se retrag banii alocaţi primăriilor

13/05/2012 22:15, Agerpres

Preşedintele UDMR Kelemen Hunor a declarat sâmbătă, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Bistriţa, că Uniunea va ataca în contencios-administrativ ordonanţa de urgenţă a guvernului Ponta prin care au fost retrase sumele alocate primăriilor şi consiliilor judeţene din fondul de rezervă al guvernului.

Victor Ponta: "Nu am luat banii pedeliştilor să-i dau primarilor USL"

13/05/2012 22:14, Agerpres

Banii care vor fi luaţi înapoi de Guvern de la administraţiile locale nu vor fi redistribuiţi către primarii şi preşedinţii de consilii judeţene ai USL, ci vor fi folosiţi pentru pensii şi salarii, a afirmat vineri, la Alexandria, premierul Victor Ponta.
Mass media

Alin Teodorescu: "În București, din cei șase primari de sector, vor pierde doi"

11/05/2012 22:47, Voxpublica.ro

Alin Teodorescu, sociolog, şef IMAS, fost deputat, ministru în Guvernul Năstase, analist politic, cunoscător al culiselor puterii, un tip care amestecă alert în discuţii citate din Marx cu poveşti despre bursă. L-am mai intervievat pentru voxpublica (aici) acum doi ani. Cum vede Alin Teodorescu schimbarea guvernului, evoluţia lui Ponta, alegerile locale, posibila schimbare a sistemului de vot pentru parlamentare, provocările economice?

Cum se ascunde PDL de electorat in ţară

10/05/2012 10:09, Realitatea TV

În aproape jumătate dintre judeţele ţării, PDL intră in cursa electorală din 10 iunie “sub acoperire”, în cadrul unor alianţe care nu păstrează nimic din titulatura, sigla sau culoarea oficială a partidului. Formaţiunea condusă de Emil Boc şi-a luat drept aliaţi, în teritoriu, UNPR, PNŢCD, PER, Partida Romilor sau PNG.


Top editoriale

Ruşinea moşită de Ponta-Antonescu

11/05/2012 09:23, Grigore Cartianu, Adevărul

O iniţiativă demnă de bordelul politic este legea electorală iniţiată de copreşedinţii USL, Victor Ponta şi Crin Antonescu, şi votată marţi de plenul Senatului. Conform acestei legi, denumită „a uninominalului pur", mandatele de senatori şi cele de deputaţi vor fi câştigate de candidaţii clasaţi pe primul loc în fiecare colegiu, într-un singur tur, fără a se mai ţine cont de procentajele obţinute de partide la nivelul ţării.

Pe ce uşă va ieşi ministrul Mang din Guvern? Prin faţă sau prin spate?

11/05/2012 09:20, Laurenţiu Mihu, România Liberă

Dacă până şi "doamna învăţământului" social-democrat, Ecaterina Andronescu, a simţit nevoia să-l preseze public pe ministrul Educaţiei, Ioan Mang, să-şi clarifice grabnic situaţia, atunci devine tot mai clar că înaltul suspect pentru plagiat ar putea începe să aibă probleme inclusiv în rândul celor care l-au susţinut până acum. Dar să nu ne grăbim. O confirmare puternică în acest sens va veni abia atunci când pe subiect se va pronunţa şi primul ministru, Victor Ponta, care până acum a tăcut în mod nepermis în raport cu gravitatea acuzelor aduse subalternului său.
Top comentarii

Resursele umane ale noii guvernări

09/05/2012 08:11, Alina Mungiu Pippidi, România Liberă

Care sînt şansele ca orice profesor din România pe care îl faci ministru să se dovedească un plagiator? Răspuns: mari. Ba chiar în creştere, dat fiind că noile exigenţe introduse în educaţie au dus la impunerea unor standarde inadecvate multor impostori cu patalama de profesor în România. Ce au reuşit echipa David-Miclea-Funeriu cu revistele lor ISI şi altele este să oblige pe toţi mediocrii şi submediocrii din educaţia superioară, care sînt majoritatea în multe discipline, cvasiunanimitatea în unele şi minoritatea în altele, mai selecte să treacă pe scară şi mai largă la comportamente fraudulente ca să facă faţă.

Politica la timpul prezent

08/05/2012 22:36, Varujan Vosganian

Acest comentariu nu e, cum va așteptați, o oda adusă pragmatismului, ci un avertisment ca politica nu trebuie sa se facă uitandu-te la ceas, care arată timpul pana la miezul – de zi ori de noapte – al zilei, ci măcar uitandu-te la calendar, care arată curgerea timpului pe un timp mai indelungat.
Top interviuri

"Refuz să cad pradă isteriei create în jurul zecilor de sondaje de opinie"

10/04/2012 11:27, Agepres

Vicepreşedintele PDL Anca Boagiu afirmă, într-un interviu acordat Agenţiei Agerpres, că democrat-liberalii nu au pierdut nimic prin plecarea din partid a lui Sorin Frunzăverde, care ar mai fi încercat şi în anul 2002 să părăsească echipa "vânzându-se la adversar pentru un post de ministru".

"Voi accepta o funcţie de premier de la preşedinte numai după alegeri"

29/03/2012 22:57, Agerpres

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a acordat un interviu Agenţiei Agerpres în care vorbeşte despre probleme politice, cu referire, între altele, la un eveniment - premieră ce va avea loc pe 7 aprilie: un congres al USL.
Top ştiri

Victor Ponta: "Rămân un adversar al preşedinelui Băsescu, dar nu ridic primul sabia"

13/05/2012 22:19, Agerpres

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat că rămâne un adversar politic al preşedintelui Traian Băsescu, dar nu va "ridica primul sabia".

Deputatul Sulfina Barbu susţine că FMI nu ar fi de acord cu impozitarea progresivă

13/05/2012 22:18, Agerpres

Deputatul PDL Sulfina Barbu susţine că FMI nu va fi de acord cu măsurile anunţate de premierul Victor Ponta, printre care aplicarea unei cote diferenţiate de impozitare sau reducerea CAS, fără "certitudinea că există venituri din altă parte".