Home » Ştiri » Deputatul Eugen Nicolăescu anunță că PNL va depune marți moţiunea de cenzură

Deputatul Eugen Nicolăescu anunță că PNL va depune marți moţiunea de cenzură

nicolaescu_eugen_primplan.jpg
Vicepreşedintele PNL Eugen Nicolăescu a declarat, luni, că sunt întrunite toate condiţiile procedurale pentru înaintarea moţiunii de cenzură, astfel că documentul va fi depus marţi în jurul orei 12,00.

Nicolăescu a afirmat că moţiunea are 214 semnături, dintre care 140 de la PNL (93 deputaţi şi 47 senatori), 55 de la PDL (36 deputaţi şi 19 senatori), 18 de la PPDD (15 deputaţi şi trei senatori) şi una de la un senator independent. "Am revizuit textul moţiunii şi observaţiile pe care ni le-a înaintat grupul PDL au fost discutate cu conducerea grupului şi au fost preluate în formele convenite astfel încât în această seară textul final se găseşte la toate grupurile semnatare. Reprezentanţi ai restului opoziţiei nu şi-au exprimat niciun punct de vedere nesemnând textul moţiunii, ceea ce ne pune sub semnul întrebării poziţionarea în raport cu Guvernul Ponta. De asemenea, acum grupurile parlamentare PNL din Cameră şi Senat se pot declara mulţumite că au putut să adune majoritatea opoziţiei pentru o luptă legitimă şi corectă cu Guvernul Ponta", a spus Nicolăescu, într-o conferinţă de presă.

El a precizat că modificările aduse de PDL au vizat în special "reformularea unor texte care probabil se simţea nevoia de a fi mai explicite" şi că printre semnăturile de susţinere se află şi cea a lui Vasile Blaga. "Nouă ni s-a părut că sunt, dar am considerat că şi aportul colegilor noştri este corect. (...) În special la palierul de corupţie s-a dorit o extindere a unor clarificări, cum ar fi de exemplu situarea domnului Duicu în Cabinetul primului-ministru. (...) Am fost de acord, nu ni s-a părut că este nefirească o asemenea solicitare, poate chiar dimpotrivă, este binevenită", a arătat Eugen Nicolăescu.

Acesta a precizat că marţi, în jurul orei 12, va fi depus textul moţiunii la secretariatele generale ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, pentru îndeplinirea tuturor procedurilor regulamentare, urmând ca după aceea, în 24 de ore, Birourile Permanente ale celor două Camere să se întrunească şi să stabilească calendarul prevăzut de regulamente. "În mod normal, dacă s-ar respecta toate procedurile parlamentare, dacă noi depunem moţiunea mâine şi miercuri se întrunesc Birourile Permanente, luni, după cinci zile, ar trebui să aibă loc prima prezentare a moţiunii, urmând ca după trei zile, deci joi, ar trebui să aibă loc a doua prezentare, dezbaterea şi votul", a explicat deputatul liberal.

Pe de altă parte, Nicolăescu a arătat că prin depunerea acestei moţiuni de cenzură important este faptul că se va produce o dezbatere publică şi cetăţenii vor putea fi informaţi corect cu privire la "derapajele" Guvernului Ponta. AGERPRES
Pentru a fi in permanenţă la curent cu ştirile şi noutăţile din politică,

abonează-te gratuit la newsletter-ul Machiavelli !
Mass media

Alina Gorghiu ar putea deveni șefă la Camera Deputaților

24/06/2016 08:51, Evenimentul Zilei

Liberalii pregătesc izolarea PSD în toamnă, primul pas fiind o alianță sau chiar o fuziune în această vară cu UNPR, partenerul tradițional al PSD. Printre „victimele” acestui scenariu se numără nume grele precum Gabriel Oprea. PNL e dispus să dea UNPR-ului 18-20 de locuri în viitorul Parlament. La schimb, UNPR ar urma să voteze cu PNL în Parlament și să-i sprijine pe liberali în administrația publică locală. O decizie finală este aşteptată până la sfârşitul lunii.

Ce are şi ce nu are voie să facă Guvernul vara aceasta

24/06/2016 08:43, Adevărul

Aleşii din Parlament au adoptat proiectul de lege de abilitareabilitare a Guvernului de a emite ordonanţe pe timp de vară, însă l-au modificat de aşa natură încât în timpul vacanţei lor să nu aibă posibile „surprize“ venite pe domenii precum Justiţia. Proiectul iniţiat de echipa Cioloş prevedea că principalele domenii de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe în vacanţa parlamentară sunt finanţe publice şi economie, dezvoltare regională şi administraţie publică, sănătate, afaceri interne, justiţie, cultură, fonduri europene, agricultură şi dezvoltare rurală, transporturi, comunicaţii şi societate informaţională.
Top editoriale

Conflictul Iohannis – MRU sau Sindromul Paltonului de la Paris

24/06/2016 08:50, Ion Cristoiu, Evenimentul Zilei

Din cîte s-a observat, de un timp în presă apar informaţii referitoare la conflictul dintre Klaus Iohannis şi MRU. Cel despre faptul că Klaus Iohannis i-a cerut lui MRU demisia au fost publicate pînă acum fără a fi dezminţite de vreuna dintre cele două părţi. Conflictul dintre cei doi a izbucnit sub semnul a ceea ce am putea numi Sindromul paltonului la Klaus Iohannis. Din cîte ne amintim, cu un an în urmă, pe aeroportul din Paris, Klaus Iohannis a făcut o criză de nervi, pentru că aghiotantul nu i-a ţinut paltonul.

Dragnea s-a speriat de Steriu

24/06/2016 08:37, Marian Sultănoiu, Gândul

Mi se pare „beton” formularea lui Dragnea, vizavi de licitaţia granzilor pentru „balamaua” UNPR: „Eu n-am retras propunerea pe care i-am făcut-o, în urmă cu două luni, preşedintelui UNPR, Valeriu Steriu, cu privire la o eventuală fuziune PSD-UNPR. Sigur că a apărut o oarecare neîncredere, în special în teritoriu, din cauza acestor discuţii pe care le-a purtat UNPR cu PNL. Dar eu nu vreau să intru la licitaţie cu PNL pentru UNPR. Nu mi se pare corect, nu mi se pare onorant pentru noi ca partid”.
Top comentarii

Când o să vină Roexit-ul, voi unde o să fiți?

24/06/2016 08:59, Cătălin Striblea, Adevărul

Am un profund sentiment că dacă noi am vota în locul englezilor în zilele următoare rezultatul ar fi unul dezastruos pentru România. Cred că sentimentul anti-european este aici mult mai profund și faptul că suntem încă în Uniune este datorat unor mecanisme imperfecte, dar încă funcționale, la nivelul deciziei politice și mai ales unor racorduri instituționale care funcționează ca o coardă de siguranță pentru România. Și, posibil, faptului că jumătate de Românie muncitoare este afară.

Să nu uităm: legea alegerilor locale trebuie schimbată

16/06/2016 08:28, Mircea Kivu, România Liberă

A mai trecut un rând de alegeri. Ne-am înfuriat că legea electorală e prost făcută. Deja ne gândim la alegerile din toamnă, uitând de ce ne-am înfuriat acum câteva zile. Chiar, de ce ne-am înfuriat? Cel mai tare ne-am înfuriat pentru că legea prevede să ne alegem primarii într-un singur tur. Asta a favorizat primarii aflaţi deja în funcţie, căci voturile celor nemulţumiţi s-au împărţit, de regulă, între mai mulţi contracandidaţi. În aceste condiţii, legitimitatea primarilor aleşi este slăbită.
Top interviuri

“Oamenii au înțeles că începerea urmăririi penale în plină campanie electorală nu este o coincidență”

30/05/2016 10:41, Agerpres

Copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu susține, într-un interviu acordat Agerpres, că în formula electorală actuală e puțin probabil ca după alegerile din 5 iunie să fie majorități alcătuite dintr-un singur partid și vor trebui să se realizeze coaliții locale.

Valeriu Steriu: “UNPR are o strategie de alianțe pentru fiecare scenariu în funcție de rezultatele de pe 5 iunie”

19/05/2016 14:20

Data alegerilor locale, 5 iunie, va fi determinantă pentru UNPR în identificarea variantei celei mai bune pentru a porni în optimizarea rezultatelor obținute, a declarat președintele Uniunii, Valeriu Steriu, într-un interviu acordat Agerpres.
Top ştiri

Liviu Dragnea: “Oferta pentru UNPR rămâne valabilă - fuziune prin absorbţie”

01/07/2016 09:53, Agerpres

Oferta pentru UNPR rămâne valabilă - fuziune prin absorbţie, a declarat joi, la Târgovişte, preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Octavian Bumbu: “S-a discutat între colegii de la UNPR că o alianţă cu PNL ar avea inclusiv gir de la Cotroceni”

01/07/2016 09:53, Agerpres

Senatorul PSD Octavian Bumbu a declarat că între foştii săi colegi de la UNPR s-a discutat că o alianţă dintre acest partid şi PNL ar fi avut girul Cotrocenilor, iar el a transmis acest lucru la PSD, adăugând că nu are, însă, nicio dovadă în acest sens.