Home » Ştiri » Tudor Barbu: “PP-DD nu va semna nicio moţiune de cenzură la proiectul privind retrocedările, dar nici nu susţine în totalitate legea”

Tudor Barbu: “PP-DD nu va semna nicio moţiune de cenzură la proiectul privind retrocedările, dar nici nu susţine în totalitate legea”

barbu_tudor.jpg
PP-DD nu va susţine nicio moţiune de cenzură la proiectul de lege vizând retrocedările, dar nu va susţine, pe de altă parte, un proiect asumat de Guvernul USL, având în vedere că parte dintre parlamentarii Puterii au fost beneficiari ai "jafului" produs prin legi ale retrocedării de-a lungul ultimilor 23 de ani, a declarat liderul senatorilor PP-DD, Tudor Barbu, marţi, la finalul întâlnirii de la Parlament cu premierul Victor Ponta.

"Discuţia a fost nu numai utilă, dar a fost, din punct de vedere politic, şi eficientă şi pentru noi ca partid şi pentru domnia sa ca şef al Guvernului. Am înţeles noi, PP-DD, ce doreşte Cabinetul Ponta să rezolve prin această angajare de răspundere a Guvernului pe problema retrocedărilor, iar domnia sa a înţeles de ce noi, ca partid, vom avea o poziţie specială. (...)PP-DD este singura formaţiune politică din Parlamentul României care nu a participat, din motive obiective, nu exista pe scena politică atunci când se jefuia România sub umbrela retrocedărilor, când miliarde şi miliarde de dolari şi, apoi, de euro, intrau pe căi oculte în buzunare private sau în firme care, după aceea, s-au transformat în investitori strategici în ţara noastră. Deci acest jaf, aşa cum bine a punctat şi premierul de două ori în discuţia cu noi, este un jaf la care PP-DD nu a participat. Fapt pentru care, având un statut special faţă de PDL, UDMR, PSD şi liberalii, noi vom avea şi o poziţie specială. (...) Colegii deputaţi şi colegii senatori au decis în primul rând să nu semneze o eventuală moţiune de cenzură, iniţiată fie de UDMR, fie de PDL, cum e mai probabil, pentru că nu ne putem opune unui document care vine să rezolve o mare parte din probleme, dar nici nu vom lăuda un Cabinet susţinut în Parlament de cei care au dat legile retrocedării, nişte legi atît de nenorocite care au dus România într-o pagubă uriaşă. În jurul nostru, nicio ţară membră UE sau candidată din spaţiul fost iugoslav nu a făcut la capitolul retrocedări tragedia pe care au făcut-o guvernările şi Parlamentele trecute la noi", a declarat Tudor Barbu.

El a subliniat că, pe de altă parte, PP-DD nu susţine proiectul de lege pentru că documentul nu este "un act perfect şi nu este semnat de nişte sfinţi". "El este iniţiat de nişte oameni care, mă refer la uselişti, în marea lor parte fac obiectul acestor retrocedări în 23 de ani. Liberalii, pesediştii şi pedeliştii au făcut jaful şi au patronat legile care au permis jaful în România ultimilor 23 de ani. Deci, noi nu putem semna o moţiune de cenzură lângă nişte pedelişti care au făcut un lucru cumplit din afacerea cu retrocedările, nu putem fi alături de Guvernul Ponta care include în rândurile parlamentarilor care-l susţin oameni care au promovat aceste legi ale retrocedărilor şi au jefuit România prin ele şi nici nu putem să fim absenţi de la dialog, adică să ieşim din sală, atunci când se discută un proiect de lege atât de important" , a mai declarat liderul senatorilor PP-DD. AGERPRES
Pentru a fi in permanenţă la curent cu ştirile şi noutăţile din politică,

abonează-te gratuit la newsletter-ul Machiavelli !
Mass media

Alina Gorghiu ar putea deveni șefă la Camera Deputaților

24/06/2016 08:51, Evenimentul Zilei

Liberalii pregătesc izolarea PSD în toamnă, primul pas fiind o alianță sau chiar o fuziune în această vară cu UNPR, partenerul tradițional al PSD. Printre „victimele” acestui scenariu se numără nume grele precum Gabriel Oprea. PNL e dispus să dea UNPR-ului 18-20 de locuri în viitorul Parlament. La schimb, UNPR ar urma să voteze cu PNL în Parlament și să-i sprijine pe liberali în administrația publică locală. O decizie finală este aşteptată până la sfârşitul lunii.

Ce are şi ce nu are voie să facă Guvernul vara aceasta

24/06/2016 08:43, Adevărul

Aleşii din Parlament au adoptat proiectul de lege de abilitareabilitare a Guvernului de a emite ordonanţe pe timp de vară, însă l-au modificat de aşa natură încât în timpul vacanţei lor să nu aibă posibile „surprize“ venite pe domenii precum Justiţia. Proiectul iniţiat de echipa Cioloş prevedea că principalele domenii de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe în vacanţa parlamentară sunt finanţe publice şi economie, dezvoltare regională şi administraţie publică, sănătate, afaceri interne, justiţie, cultură, fonduri europene, agricultură şi dezvoltare rurală, transporturi, comunicaţii şi societate informaţională.
Top editoriale

Conflictul Iohannis – MRU sau Sindromul Paltonului de la Paris

24/06/2016 08:50, Ion Cristoiu, Evenimentul Zilei

Din cîte s-a observat, de un timp în presă apar informaţii referitoare la conflictul dintre Klaus Iohannis şi MRU. Cel despre faptul că Klaus Iohannis i-a cerut lui MRU demisia au fost publicate pînă acum fără a fi dezminţite de vreuna dintre cele două părţi. Conflictul dintre cei doi a izbucnit sub semnul a ceea ce am putea numi Sindromul paltonului la Klaus Iohannis. Din cîte ne amintim, cu un an în urmă, pe aeroportul din Paris, Klaus Iohannis a făcut o criză de nervi, pentru că aghiotantul nu i-a ţinut paltonul.

Dragnea s-a speriat de Steriu

24/06/2016 08:37, Marian Sultănoiu, Gândul

Mi se pare „beton” formularea lui Dragnea, vizavi de licitaţia granzilor pentru „balamaua” UNPR: „Eu n-am retras propunerea pe care i-am făcut-o, în urmă cu două luni, preşedintelui UNPR, Valeriu Steriu, cu privire la o eventuală fuziune PSD-UNPR. Sigur că a apărut o oarecare neîncredere, în special în teritoriu, din cauza acestor discuţii pe care le-a purtat UNPR cu PNL. Dar eu nu vreau să intru la licitaţie cu PNL pentru UNPR. Nu mi se pare corect, nu mi se pare onorant pentru noi ca partid”.
Top comentarii

Când o să vină Roexit-ul, voi unde o să fiți?

24/06/2016 08:59, Cătălin Striblea, Adevărul

Am un profund sentiment că dacă noi am vota în locul englezilor în zilele următoare rezultatul ar fi unul dezastruos pentru România. Cred că sentimentul anti-european este aici mult mai profund și faptul că suntem încă în Uniune este datorat unor mecanisme imperfecte, dar încă funcționale, la nivelul deciziei politice și mai ales unor racorduri instituționale care funcționează ca o coardă de siguranță pentru România. Și, posibil, faptului că jumătate de Românie muncitoare este afară.

Să nu uităm: legea alegerilor locale trebuie schimbată

16/06/2016 08:28, Mircea Kivu, România Liberă

A mai trecut un rând de alegeri. Ne-am înfuriat că legea electorală e prost făcută. Deja ne gândim la alegerile din toamnă, uitând de ce ne-am înfuriat acum câteva zile. Chiar, de ce ne-am înfuriat? Cel mai tare ne-am înfuriat pentru că legea prevede să ne alegem primarii într-un singur tur. Asta a favorizat primarii aflaţi deja în funcţie, căci voturile celor nemulţumiţi s-au împărţit, de regulă, între mai mulţi contracandidaţi. În aceste condiţii, legitimitatea primarilor aleşi este slăbită.
Top interviuri

“Oamenii au înțeles că începerea urmăririi penale în plină campanie electorală nu este o coincidență”

30/05/2016 10:41, Agerpres

Copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu susține, într-un interviu acordat Agerpres, că în formula electorală actuală e puțin probabil ca după alegerile din 5 iunie să fie majorități alcătuite dintr-un singur partid și vor trebui să se realizeze coaliții locale.

Valeriu Steriu: “UNPR are o strategie de alianțe pentru fiecare scenariu în funcție de rezultatele de pe 5 iunie”

19/05/2016 14:20

Data alegerilor locale, 5 iunie, va fi determinantă pentru UNPR în identificarea variantei celei mai bune pentru a porni în optimizarea rezultatelor obținute, a declarat președintele Uniunii, Valeriu Steriu, într-un interviu acordat Agerpres.
Top ştiri

Liviu Dragnea: “Oferta pentru UNPR rămâne valabilă - fuziune prin absorbţie”

01/07/2016 09:53, Agerpres

Oferta pentru UNPR rămâne valabilă - fuziune prin absorbţie, a declarat joi, la Târgovişte, preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Octavian Bumbu: “S-a discutat între colegii de la UNPR că o alianţă cu PNL ar avea inclusiv gir de la Cotroceni”

01/07/2016 09:53, Agerpres

Senatorul PSD Octavian Bumbu a declarat că între foştii săi colegi de la UNPR s-a discutat că o alianţă dintre acest partid şi PNL ar fi avut girul Cotrocenilor, iar el a transmis acest lucru la PSD, adăugând că nu are, însă, nicio dovadă în acest sens.