Home » Ştiri » ELSACO se transformă din partenerul român de încredere în jucătorul internaţional de renume

ELSACO se transformă din partenerul român de încredere în jucătorul internaţional de renume

elsaco_logo_simplu.jpg
La peste un deceniu de la înfiinţare, compania ELSACO înţelege tendinţele macroeconomice care redefinesc industria de utilităţi la nivel mondial şi reuşeşte să ia decizii strategice care îi aduc proiecte importante pe pieţele internaţionale.

Creșterea fără precedent a cererii pentru energie, creșterea accelerată a cercetărilor referitoare la efectele producției şi consumului de energie asupra mediului înconjurător, investițiile mari de capital necesare în industrie, orientarea către noi surse de energie alternativă, costurile şi prețurile care nu mai sunt de mult o certitudine sunt factorii cei mai importanţi care modelează, în ultimii ani, industria de utilități la nivel mondial.

Înţelegând natura acestor forțe, compania ELSACO a făcut, de-a lungul anilor, alegeri dificile în ceea ce privește strategia, operațiunile şi tehnologia pe care o folosește în acest moment, ajungând, după mai bine de un deceniu de activitate, să fie una din cele mai serioase firme din domeniile sale de activitate şi să ofere siguranța unui partener competent.

ELSACO oferă servicii complete care satisfac nevoile pieței, executând lucrări şi asigurând exploatarea instalațiilor cu scopul de a eficientiza consumurile energetice şi de a crește gradul de confort, dezvoltând servicii şi soluții dedicate în domenii conexe:
- Lucrări de reabilitare şi modernizare a instalațiilor termoenergetice
- Gestiunea consumurilor energetice şi service-ul echipamentelor de măsură
- Furnizarea de echipamente şi servicii de contorizare pentru regiile de apă şi canalizare
- Furnizarea de echipamente şi servicii pentru exploatarea surselor de energie neconvenţională
- Lucrări de reabilitare energetică a cladirilor: audituri si bilanțuri energetice, lucrări de construcții
- Furnizarea de echipamente de calcul şi servicii asociate
- Proiectarea şi producerea de calculatoare și notebook-uri
- Producerea de echipamente electronice specializate.

Unul din scopurile principale ale companiei este de a oferi servicii complete de contorizare incluzând şi soluții software dedicate pentru apă şi încălzire.

Cunoscând necesitățile companiilor de utilități, ELSACO a dezvoltat în timp soluții dedicate pentru citirea contoarelor şi facturarea consumurilor, bazate pe produse ale companiei franceze ITRON, lider în soluții software pentru apă, energie termică, gaz, electricitate și produse proprii.

Ca urmare a unui efort de echipă considerabil, specialiștii ELSACO au dezvoltat o soluție integrată de contorizare adresată companiilor de utilități însemnând:
- măsurarea consumurilor
- stocarea datelor citite şi analiza acestora
- management
- facturare.

Succesul companiei pe piața internatională a fost posibil datorită unor contracte cu importante companii românești care au dus la implementarea unor soluții de contorizare marca Elsaco: RADET Bucureşti, RAJAC Iaşi, COLTERM Timişoara; RAM Buzău; APA NOVA Bucureşti, etc.

Drumul nu a fost ușor, ELSACO investind progresiv în capacitățile sale tehnice şi organizatorice, ajungând astăzi să implementeze proiecte software în țări din Europa și Asia precum: DAR AL RABIEH Medina - Arabia Saudită, Fela Elveţia, Ecoinvest Bosnia, Feneks Serbia, Manas Turcia, Kinetic, QIT Qatar, IBL Mauritius, Power Flow Engineering Dubai EAU, V&V Int’l Serbia.

Specialiștii ELSACO implementează cu succes un sistem software de citire a contoarelor de apă şi climatizare în cadrul proiectului “The Pearl Qatar” unde achizitorul este Qatar International Trade cu termen de finalizare, anul 2011. Produsele livrate pentru acest proiect, şi anume echipamentele pentru conectarea în reţea a 30.000 de contoare, softul de citire şi facturare a contoarelor sunt produse de Elsaco.

Astfel Elsaco îşi face intrarea pe o piata concurențială puternică, cea a exportului de software demonstrând că poate derula cu profesionalism proiecte de mare calibru şi în afara granițelor țării.
Pentru a fi in permanenţă la curent cu ştirile şi noutăţile din politică,

abonează-te gratuit la newsletter-ul Machiavelli !
Mass media

Alina Gorghiu ar putea deveni șefă la Camera Deputaților

24/06/2016 08:51, Evenimentul Zilei

Liberalii pregătesc izolarea PSD în toamnă, primul pas fiind o alianță sau chiar o fuziune în această vară cu UNPR, partenerul tradițional al PSD. Printre „victimele” acestui scenariu se numără nume grele precum Gabriel Oprea. PNL e dispus să dea UNPR-ului 18-20 de locuri în viitorul Parlament. La schimb, UNPR ar urma să voteze cu PNL în Parlament și să-i sprijine pe liberali în administrația publică locală. O decizie finală este aşteptată până la sfârşitul lunii.

Ce are şi ce nu are voie să facă Guvernul vara aceasta

24/06/2016 08:43, Adevărul

Aleşii din Parlament au adoptat proiectul de lege de abilitareabilitare a Guvernului de a emite ordonanţe pe timp de vară, însă l-au modificat de aşa natură încât în timpul vacanţei lor să nu aibă posibile „surprize“ venite pe domenii precum Justiţia. Proiectul iniţiat de echipa Cioloş prevedea că principalele domenii de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe în vacanţa parlamentară sunt finanţe publice şi economie, dezvoltare regională şi administraţie publică, sănătate, afaceri interne, justiţie, cultură, fonduri europene, agricultură şi dezvoltare rurală, transporturi, comunicaţii şi societate informaţională.
Top editoriale

Conflictul Iohannis – MRU sau Sindromul Paltonului de la Paris

24/06/2016 08:50, Ion Cristoiu, Evenimentul Zilei

Din cîte s-a observat, de un timp în presă apar informaţii referitoare la conflictul dintre Klaus Iohannis şi MRU. Cel despre faptul că Klaus Iohannis i-a cerut lui MRU demisia au fost publicate pînă acum fără a fi dezminţite de vreuna dintre cele două părţi. Conflictul dintre cei doi a izbucnit sub semnul a ceea ce am putea numi Sindromul paltonului la Klaus Iohannis. Din cîte ne amintim, cu un an în urmă, pe aeroportul din Paris, Klaus Iohannis a făcut o criză de nervi, pentru că aghiotantul nu i-a ţinut paltonul.

Dragnea s-a speriat de Steriu

24/06/2016 08:37, Marian Sultănoiu, Gândul

Mi se pare „beton” formularea lui Dragnea, vizavi de licitaţia granzilor pentru „balamaua” UNPR: „Eu n-am retras propunerea pe care i-am făcut-o, în urmă cu două luni, preşedintelui UNPR, Valeriu Steriu, cu privire la o eventuală fuziune PSD-UNPR. Sigur că a apărut o oarecare neîncredere, în special în teritoriu, din cauza acestor discuţii pe care le-a purtat UNPR cu PNL. Dar eu nu vreau să intru la licitaţie cu PNL pentru UNPR. Nu mi se pare corect, nu mi se pare onorant pentru noi ca partid”.
Top comentarii

Când o să vină Roexit-ul, voi unde o să fiți?

24/06/2016 08:59, Cătălin Striblea, Adevărul

Am un profund sentiment că dacă noi am vota în locul englezilor în zilele următoare rezultatul ar fi unul dezastruos pentru România. Cred că sentimentul anti-european este aici mult mai profund și faptul că suntem încă în Uniune este datorat unor mecanisme imperfecte, dar încă funcționale, la nivelul deciziei politice și mai ales unor racorduri instituționale care funcționează ca o coardă de siguranță pentru România. Și, posibil, faptului că jumătate de Românie muncitoare este afară.

Să nu uităm: legea alegerilor locale trebuie schimbată

16/06/2016 08:28, Mircea Kivu, România Liberă

A mai trecut un rând de alegeri. Ne-am înfuriat că legea electorală e prost făcută. Deja ne gândim la alegerile din toamnă, uitând de ce ne-am înfuriat acum câteva zile. Chiar, de ce ne-am înfuriat? Cel mai tare ne-am înfuriat pentru că legea prevede să ne alegem primarii într-un singur tur. Asta a favorizat primarii aflaţi deja în funcţie, căci voturile celor nemulţumiţi s-au împărţit, de regulă, între mai mulţi contracandidaţi. În aceste condiţii, legitimitatea primarilor aleşi este slăbită.
Top interviuri

“Oamenii au înțeles că începerea urmăririi penale în plină campanie electorală nu este o coincidență”

30/05/2016 10:41, Agerpres

Copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu susține, într-un interviu acordat Agerpres, că în formula electorală actuală e puțin probabil ca după alegerile din 5 iunie să fie majorități alcătuite dintr-un singur partid și vor trebui să se realizeze coaliții locale.

Valeriu Steriu: “UNPR are o strategie de alianțe pentru fiecare scenariu în funcție de rezultatele de pe 5 iunie”

19/05/2016 14:20

Data alegerilor locale, 5 iunie, va fi determinantă pentru UNPR în identificarea variantei celei mai bune pentru a porni în optimizarea rezultatelor obținute, a declarat președintele Uniunii, Valeriu Steriu, într-un interviu acordat Agerpres.
Top ştiri

Liviu Dragnea: “Oferta pentru UNPR rămâne valabilă - fuziune prin absorbţie”

01/07/2016 09:53, Agerpres

Oferta pentru UNPR rămâne valabilă - fuziune prin absorbţie, a declarat joi, la Târgovişte, preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Octavian Bumbu: “S-a discutat între colegii de la UNPR că o alianţă cu PNL ar avea inclusiv gir de la Cotroceni”

01/07/2016 09:53, Agerpres

Senatorul PSD Octavian Bumbu a declarat că între foştii săi colegi de la UNPR s-a discutat că o alianţă dintre acest partid şi PNL ar fi avut girul Cotrocenilor, iar el a transmis acest lucru la PSD, adăugând că nu are, însă, nicio dovadă în acest sens.