Home » Alegeri 2009

Alegeri 2009

CAUTA ÎN Alegeri 2009

Cuvânt cheie

Zona de interes

Mircea Geoana s-a declarat multumit de confruntarea cu Traian Basescu si Crin Antonescu

22/11/2009 10:15, Agerpres

Presedintele PSD, Mircea Geoana, candidat la Presedintie, s-a declarat multumit, vineri seara, de confruntarea electorala la care a participat alaturi de principalii sai contracandidati, liderul PNL, Crin Antonescu, si seful statului Traian Basescu.

Crin Antonescu: “Totul a mers foarte bine, e suficienta o dezbatere ca sa se schimbe scorul”

22/11/2009 10:15, Agerpres

Candidatul PNL la prezidentiale, Crin Antonescu, s-a aratat multumit, vineri seara, de confruntarea electorala la care a participat alaturi de principalii sai doi contracandidati si a afirmat ca este suficienta chiar si o dezbatere pentru ca scorul la alegeri sa poata fi schimbat.

Traian Basescu: “Nu am facut compromisuri cu nimeni, ca sa ma faca un erou televizat”

22/11/2009 10:14, Agerpres

Presedintele Traian Basescu, candidat sustinut de PD-L pentru un nou mandat, a declarat, vineri, la dezbaterea de la Palatul Parlamentului, ca "nu a facut compromisuri cu nimeni, care sa-l faca un erou televizat", insa a admis ca mandatul sau a avut greseli neintentionate, "pur omenesti".

Crin Antonescu: “Candidez pentru ca trebuie, pentru ca nu vreau sa votez Geoana ca sa scap de Basescu”

22/11/2009 10:14, Agerpres

Candidatul PNL la alegerile prezidentiale, Crin Antonescu, a declarat, vineri seara, in timpul dezbaterii finale cu Traian Basescu si Mircea Geoana, ca a ales sa candideze fiindca ''trebuie'', dar si fiindca nu doreste sa voteze Geoana ca sa scape de Basescu.

Mircea Geoana: “Voi fi presedintele unor mari proiecte nationale”

22/11/2009 10:14, Agerpres

Candidatul PSD+PC la Presedintie, Mircea Geoana, a declarat, vineri, ca isi doreste fotoliul de la Cotroceni pentru ca are un proiect pentru Romania care vizeaza relansarea economiei si pastrarea locurilor de munca, precizand ca va fi un presedinte al unitatii si va milita pentru o singura Romanie.

Vadim Tudor a renutat sa forteze intrarea la dezbaterea de la Palaltul Parlamentului, ca sa mearga la OTV

22/11/2009 10:13, Agerpres

Candidatul PRM la alegerile prezidentiale, Corneliu Vadim Tudor, a renuntat la incercarea de a intra prin forta la dezbaterea organizata, vineri seara, de Institutul pentru Politici Publice (IPP) cu candidatii plasati pe primele trei locuri in sondajele de opinie, pentru ca era invitat la o emisiune in direct la postul de televiziune OTV.

De ce vor candidatii Antonescu, Basescu si Geoana sa fie presedinti

22/11/2009 10:12, Agerpres

Confruntarea electorala dintre principalii trei candidati la presedintie a inceput cu un raspuns al acestora la o intrebare esentiala pentru votul de duminica: De ce vor sa devina presedinte al Romaniei?

Vadim Tudor spune ca va participa "intr-o forma sau alta" la dezbaterea de la Parlament

20/11/2009 14:50, Agerpres

Candidatul PRM la prezidentiale, Corneliu Vadim Tudor, s-a aratat, vineri, indignat de faptul ca nu a fost invitat sa participe la dezbaterea de la Palatul Parlamentului, anuntand ca, intr-o forma sau alta, va lua parte la intalnire.

Basescu, Antonescu, Geoana - ultima confruntare electorala inainte de alegeri

20/11/2009 14:08, Agerpres

Ultima confruntare electorala inainte de alegerile prezidentiale de duminica 22 noiembrie are loc vineri seara intre candidatii clasati pe primele trei locuri in sondajele de opinie: Traian Basescu, Mircea Geoana si Crin Antonescu.

Traian Basescu a explicat presei germane cine face rau Romaniei: clasa politica

20/11/2009 14:07

Clasa politica "face rau Romaniei", fiind "cea mai mare piedica in calea modernizarii", a declarat presedintele Traian Basescu intr-un interviu acordat cotidianului german Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Mass media

Partenerii de la Timisoara

02/12/2009 10:09, Ziua

La douazeci de ani de la eve­nimentele sangeroase care au declansat rasturnarea regi­mului comunist din Romania, PSD, PNL si o aripa a PNTCD au batut palma pe o intelegere care vizeaza detronarea lui Basescu. In numele recon­cilierii, gruparea taranista condusa de Radu Sarbu si-a pus semnatura pe un protocol ale carui prevederi "au fost aprobate de Corneliu Co­posu", dupa cum afirma lide­rul PNTCD.

Reconciliere naţională

02/12/2009 10:03, Cotidianul

La 20 de ani de la Revoluţia din 1989, în oraşul în care s-a declanşat aceasta, a fost semnat marţi Parteneriatul pentru Timişoara, un document cu o mare semnificaţie pentru România, un semnal de reunificare a societăţii româneşti.
Top editoriale

Invingatorul

02/12/2009 10:10, Sorin Rosca Stanescu, Ziua

Este clar. Opozitia de azi se transforma in puterea de maine. Pentru ca fortele politice coalizate in jurul lui Mircea Geoana au preluat initiativa. Si o mentin, in mod consecvent. Iar aceasta ofensiva a fortelor cu adevarat democratice, anticomuniste si reformatoare este infinit mai importanta decat dezvaluirile devastatoare pentru imaginea lui Traian Basescu. Si voi explica de ce.

Nu-l subestimati pe Iohannis!

02/12/2009 10:08, Octavian Hoandra, Ziua

Fac o grava greseala mare cei care se grabesc sa-l "stam­pileze" intr-un fel sau altul pe dl. Klaus Iohannis. Cu siguranta ca dintre toate "chipurile" insailate de politicieni si aruncate, prin media, pe piata publica, inca de la lansarea nume­lui acestuia ca posibil prim ministru, cel mai departe de adevar este cela "executat" la comanda de stafful si apropiatii d-lui Traian Basescu.
Top comentarii

Ultimele zile ale unui cincinal pierdut

02/12/2009 09:51, Adrian Năstase, Jurnalul Naţional

Rezultatele primului tur de scrutin demonstrează un lucru pe care îl constat cu plăcere: PSD îşi continuă istoria de mare partid cu acţiune unitară şi cu capacitate de mobilizare exemplară, mai ales în momente cruciale. Din 1996 încoace, formaţiunea nu a fost scutită de perioade dificile, de fantome secesioniste, de erori sau ezitări de etapă.

Poporul nu greşeşte?

30/11/2009 13:32, Adrian Severin, Jurnalul Naţional

Democraţia modernă este un sistem de organizare a societăţii caracterizat de: 1. transparenţă şi responsabilitate în luarea deciziilor; 2. control şi limitări reciproce ale instituţiilor publice aflate în echilibru de putere; 3. ajustarea neconflictuală a deciziilor în funcţie de reacţia populară faţă de ele.
Top interviuri

“Vom explica oamenilor ca Antonescu a tradat liberalismul”

01/12/2009 21:34, Agerpres

Prim-vicepresedintele Partidului Democrat Liberal, europarlamentarul Theodor Stolojan, a vorbit, intr-un interviu acordat Agentiei Agerpres, despre importanta sustinerii pe care Partidul Popular European a acordat-o candidaturii lui Traian Basescu, precum si despre strategia PD-L pentru turul doi de scrutin al alegerilor prezidentiale.

“O alianta social-liberala este singura sansa de a scoate Romania din criza”

30/11/2009 09:31, Agerpres

Europarlamentarul social-democrat Corina Cretu a acordat un interviu Agentiei Agerpres, in care vorbeste, intre altele, despre problemele politice actuale, despre modul in care este perceputa, la Bruxelles, criza de la Bucuresti, precum si despre necesitatea unui nou model de presedinte pentru Romania.
Top ştiri

Radu Sarbu: “Am parafat impreuna cu Mircea Geoana un acord istoric de reconciliere nationala”

01/12/2009 21:33, Agerpres

Liderul taranist Radu Sarbu a declarat, marti, ca acordul pe care l-a semnat cu presedintele PSD Mircea Geoana reprezinta ''un acord de reconciliere nationala, acord fara precedent in Romania post-revolutionara''.

Mircea Geoana : “Nu putem asista nepasatori cum somajul merge catre un milion de oameni”

01/12/2009 21:33, Agerpres

Candidatul PSD la alegerile prezidentiale Mircea Geoana a participat, marti seara, la festivitatea organizata la Monumentul Tropaeum Traiani, cu prilejul Zilei Nationale, de catre Consiliul Judetean Constanta si Primaria Adamclisi.