Home » Ştiri » Gabriela Firea: "PSD îşi doreşte o candidatură la Primăria sectorului 2 care să fie agreată şi de UNPR"

Gabriela Firea: "PSD îşi doreşte o candidatură la Primăria sectorului 2 care să fie agreată şi de UNPR"

firea_gabriela2.jpg
PSD îşi doreşte o candidatură la Primăria sectorului 2 care să fie agreată şi de UNPR, existând în prezent trei-patru variante, a declarat vineri preşedintele interimar al organizaţiei de Bucureşti a social-democraţilor, Gabriela Firea.

"Ştiţi foarte bine că domnul Onţanu, personal, avea în toate sondajele de opinie şi ale noastre şi ale PNL un scor foarte mare, în jur de 50%. Nu-mi dau seama dacă acelaşi scor s-ar putea obţine de un alt reprezentant al UNPR şi atunci este logică şi firească decizia PSD de a avea propriul candidat. (...) Pentru maximizarea acestor rezultate, cred că decizia înţeleaptă este aceea ca şi UNPR să accepte candidatul PSD. (...) Sub nicio formă nu cred că ar trebui să încurajăm acum o tensiune între cele două organizaţii la nivel local", a afirmat Firea.

Ea a adăugat că, până săptămâna viitoare, "lucrurile se vor cristaliza", precizând că discuţii în acest sens au avut loc joi. "Mai mult ca sigur marţi vom avea un Birou Naţional. Vom lua o decizie. Nu mai este timp să realizăm un sondaj de opinie, o cercetare ştiinţifică foarte elaborată. De aceea, va fi o decizie politică şi vom selecta practic din CV-urile pe care ni le va pune la dispoziţie organizaţia sectorului 2. Avem acum cel puţin trei-patru propuneri, dar nu pot să le devoalez", a spus Firea, care a explicat că nu se doreşte ca aceia care nu vor deveni candidaţi să sufere din punct de vedere al imaginii.

Ea a completat că printre propuneri se află şi o femeie. "Da, este şi o doamnă pentru propunerea de candidat la Primăria sectorului 2. Sincer eu aş merge pe această variantă şi m-aş bucura foarte mult să fie, dar nu ştiu dacă o convingem", a declarat Gabriela Firea.

Potrivit acesteia, cele două protocoale ale PSD cu UNPR şi ALDE vor funcţiona ca şi până acum. "Ele au fost stabilite după consultări între cele trei partide. Ne-a părut rău că nu am putut realiza un protocol în trei, dar asta a fost situaţia şi, până la urmă, trebuie să acceptăm contextul politic de la un anumit moment dat. În ceea ce priveşte sectoarele 1, 2 şi 6 protocoalele funcţionează în continuare, de asemenea şi alianţele electorale. Nu s-a schimbat nimic, decât că, din păcate, domnul Onţanu se află acum într-o situaţie deosebită, într-o situaţie grea şi nu se mai pune problema, cred că nici domnia sa nu se mai gândeşte să candideze", a spus liderul interimar al PSD Bucureşti.

Firea a precizat că a avut o discuţie preliminară cu vicepreşedintele UNPR Valeriu Steriu: "Îi urez succes de pe acum şi sper ca la Congresul UNPR de sâmbătă să şi devină preşedintele acestei formaţiuni politice. Cu siguranţă, lucrurile acum s-au schimbat destul de mult". AGERPRESPentru a fi in permanenţă la curent cu ştirile şi noutăţile din politică,

abonează-te gratuit la newsletter-ul Machiavelli !
Mass media

Alina Gorghiu ar putea deveni șefă la Camera Deputaților

24/06/2016 08:51, Evenimentul Zilei

Liberalii pregătesc izolarea PSD în toamnă, primul pas fiind o alianță sau chiar o fuziune în această vară cu UNPR, partenerul tradițional al PSD. Printre „victimele” acestui scenariu se numără nume grele precum Gabriel Oprea. PNL e dispus să dea UNPR-ului 18-20 de locuri în viitorul Parlament. La schimb, UNPR ar urma să voteze cu PNL în Parlament și să-i sprijine pe liberali în administrația publică locală. O decizie finală este aşteptată până la sfârşitul lunii.

Ce are şi ce nu are voie să facă Guvernul vara aceasta

24/06/2016 08:43, Adevărul

Aleşii din Parlament au adoptat proiectul de lege de abilitareabilitare a Guvernului de a emite ordonanţe pe timp de vară, însă l-au modificat de aşa natură încât în timpul vacanţei lor să nu aibă posibile „surprize“ venite pe domenii precum Justiţia. Proiectul iniţiat de echipa Cioloş prevedea că principalele domenii de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe în vacanţa parlamentară sunt finanţe publice şi economie, dezvoltare regională şi administraţie publică, sănătate, afaceri interne, justiţie, cultură, fonduri europene, agricultură şi dezvoltare rurală, transporturi, comunicaţii şi societate informaţională.
Top editoriale

Conflictul Iohannis – MRU sau Sindromul Paltonului de la Paris

24/06/2016 08:50, Ion Cristoiu, Evenimentul Zilei

Din cîte s-a observat, de un timp în presă apar informaţii referitoare la conflictul dintre Klaus Iohannis şi MRU. Cel despre faptul că Klaus Iohannis i-a cerut lui MRU demisia au fost publicate pînă acum fără a fi dezminţite de vreuna dintre cele două părţi. Conflictul dintre cei doi a izbucnit sub semnul a ceea ce am putea numi Sindromul paltonului la Klaus Iohannis. Din cîte ne amintim, cu un an în urmă, pe aeroportul din Paris, Klaus Iohannis a făcut o criză de nervi, pentru că aghiotantul nu i-a ţinut paltonul.

Dragnea s-a speriat de Steriu

24/06/2016 08:37, Marian Sultănoiu, Gândul

Mi se pare „beton” formularea lui Dragnea, vizavi de licitaţia granzilor pentru „balamaua” UNPR: „Eu n-am retras propunerea pe care i-am făcut-o, în urmă cu două luni, preşedintelui UNPR, Valeriu Steriu, cu privire la o eventuală fuziune PSD-UNPR. Sigur că a apărut o oarecare neîncredere, în special în teritoriu, din cauza acestor discuţii pe care le-a purtat UNPR cu PNL. Dar eu nu vreau să intru la licitaţie cu PNL pentru UNPR. Nu mi se pare corect, nu mi se pare onorant pentru noi ca partid”.
Top comentarii

Când o să vină Roexit-ul, voi unde o să fiți?

24/06/2016 08:59, Cătălin Striblea, Adevărul

Am un profund sentiment că dacă noi am vota în locul englezilor în zilele următoare rezultatul ar fi unul dezastruos pentru România. Cred că sentimentul anti-european este aici mult mai profund și faptul că suntem încă în Uniune este datorat unor mecanisme imperfecte, dar încă funcționale, la nivelul deciziei politice și mai ales unor racorduri instituționale care funcționează ca o coardă de siguranță pentru România. Și, posibil, faptului că jumătate de Românie muncitoare este afară.

Să nu uităm: legea alegerilor locale trebuie schimbată

16/06/2016 08:28, Mircea Kivu, România Liberă

A mai trecut un rând de alegeri. Ne-am înfuriat că legea electorală e prost făcută. Deja ne gândim la alegerile din toamnă, uitând de ce ne-am înfuriat acum câteva zile. Chiar, de ce ne-am înfuriat? Cel mai tare ne-am înfuriat pentru că legea prevede să ne alegem primarii într-un singur tur. Asta a favorizat primarii aflaţi deja în funcţie, căci voturile celor nemulţumiţi s-au împărţit, de regulă, între mai mulţi contracandidaţi. În aceste condiţii, legitimitatea primarilor aleşi este slăbită.
Top interviuri

“Oamenii au înțeles că începerea urmăririi penale în plină campanie electorală nu este o coincidență”

30/05/2016 10:41, Agerpres

Copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu susține, într-un interviu acordat Agerpres, că în formula electorală actuală e puțin probabil ca după alegerile din 5 iunie să fie majorități alcătuite dintr-un singur partid și vor trebui să se realizeze coaliții locale.

Valeriu Steriu: “UNPR are o strategie de alianțe pentru fiecare scenariu în funcție de rezultatele de pe 5 iunie”

19/05/2016 14:20

Data alegerilor locale, 5 iunie, va fi determinantă pentru UNPR în identificarea variantei celei mai bune pentru a porni în optimizarea rezultatelor obținute, a declarat președintele Uniunii, Valeriu Steriu, într-un interviu acordat Agerpres.
Top ştiri

Liviu Dragnea: “Oferta pentru UNPR rămâne valabilă - fuziune prin absorbţie”

01/07/2016 09:53, Agerpres

Oferta pentru UNPR rămâne valabilă - fuziune prin absorbţie, a declarat joi, la Târgovişte, preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Octavian Bumbu: “S-a discutat între colegii de la UNPR că o alianţă cu PNL ar avea inclusiv gir de la Cotroceni”

01/07/2016 09:53, Agerpres

Senatorul PSD Octavian Bumbu a declarat că între foştii săi colegi de la UNPR s-a discutat că o alianţă dintre acest partid şi PNL ar fi avut girul Cotrocenilor, iar el a transmis acest lucru la PSD, adăugând că nu are, însă, nicio dovadă în acest sens.