Home » Ştiri » Alina Gorghiu: "PSD face circ, vrea toate funcţiile din instituţiile publice"

Alina Gorghiu: "PSD face circ, vrea toate funcţiile din instituţiile publice"

gorghiu_fara_ochelari_1.jpg
Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a acuzat miercuri PSD că a absentat de la votul privind alegerea preşedintelui-director general al Televiziunii publice şi că face "circ" deoarece îşi doreşte toate funcţiile de conducere din instituţiile publice. "Este un circ, un teatru absurd pe care astăzi îl face PSD", a afirmat Gorghiu.

Ea a precizat că, în contextul în care nu a fost îndeplinită condiţia de cvorum pentru alegerea şefului Televiziunii publice, procedura va fi reluată. "Trecând de aspectele procedurale, se pare că unii nu prea înţeleg că era un moment crucial pentru o instituţie publică din România şi mi-e ciudă că una declarăm, başca facem. Cam toţi liderii PSD astăzi au chiulit de la plen şi de la acest vot crucial", a spus Gorghiu, arătând că mandatul directorului interimar al SRTv, Irina Radu, expiră miercuri.

Liderul PNL a acuzat PSD că doreşte toate funcţiile de conducere din instituţiile publice. "Nu pot să înţeleg politica aceasta a PSD de a avea orice funcţie publică în România şi de a cuceri orice redută. Dacă nu are dl Dragnea şi Televiziunea publică nu mai poate dormi noaptea", a afirmat liderul PNL.

Gorghiu a susţinut că, cel mai probabil, propunerea lui George Orbean la şefia TVR va fi respinsă marţea viitoare de plenul Parlamentului. "O propunere tehnică venită din partea Guvernului nu poate fi uşor digerată de PSD. Eu nu am văzut partid ca acesta care trebuie să aibă toate funcţiile în statul român. Toate, de la prima până la ultima, trebuie să fie amprentă PSD. Şi-au mai bătut joc şi de parlamentari", a spus ea.

Gorghiu a subliniat că în acest moment activitatea TVR este blocată. "Nu poţi, pe legislaţia în vigoare, să ai director general al Televiziunii publice. Mandatul doamnei Irina Radu expiră astăzi. Nu ai niciun temei legal să pui pe altcineva în locul ei să gestioneze până luni - marţi soarta Televiziunii publice", a arătat copreşedintele PNL.

Alina Gorghiu a susţinut că este o "stupiditate fără margini să ajungi să ceri o OUG invocându-ţi propria culpă". "Mă aştept la orice propunere stupidă din partea oricui de pe partea stângă numai ca să nu fie propunerea Guvernului cea votată astăzi. (...) Dacă miza este politizarea, o să reia Dragnea votul pe TVR cum a făcut pe defăimare de şapte ori la rând până îi iese propunerea, dar să ne spună foarte clar: domne' PSD vrea propunerea aceasta, este icoană pentru noi, numai cu asta defilăm şi înţelegem. Ne vom bate până la capăt cu orice fel de mandat venit de la PSD, dar firesc ar fi să nu apelezi la şiretlicuri din astea de doi lei. Îşi scoţi senatorii pe o parte, deputaţii pe partea cealaltă, tu nu vii, astfel încât să nu fie asigurat cvorumul. Acesta este subiectul cu TVR - trist, dar adevărat", a conchis copreşedintele PNL. AGERPRES
Pentru a fi in permanenţă la curent cu ştirile şi noutăţile din politică,

abonează-te gratuit la newsletter-ul Machiavelli !
Mass media

Firea şi Predoiu s-au aliat pentru o seară

25/05/2016 11:34, Gândul

Candidaţii PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Gabriela Firea şi Cătălin Predoiu, au concluzionat marţi seara că au soluţii asemănătoare pe tema problemelor termoficării şi cu convenit ca partidele care îi susţin să colaboreze, acuzându-l totodată împreună pe candidatul USB, Nicuşor Dan. După ce candidatul USB Nicuşor Dan i-a întrebat pe contracandidaţii săi în cea de-a doua dezbatere electorală la B1 TV câte centrale are RADET, Gabriela Firea şi Cătălin Predoiu au concluzionat că sunt au soluţii asemănătoare în materie de termoficare "pentru că sunt cele corecte".

Integritatea PNL se oprește la ușa partidului

24/05/2016 08:46, România Liberă

La finalul anului trecut, sub impactul tragediei din Colectiv, conducerea PNL adopta „Decalogul in­­te­­grității“, ca o dovadă că libera­lii sunt sensibili la mesajele opiniei publice. Pe baza acestui document, PNL se angaja să îi elimine de pe liste pe cei condamnați definitiv, trimiși în judecată sau urmăriți penal pentru fapte de corupție sau infracțiuni comise cu violență. La nivel central, criteriile au fost, în linii mari, respectate. De exemplu, Ludovic Orban a renunțat la candidatura la Capitală după ce a fost pus sub control judiciar.
Top editoriale

Localele, un meci cu scor previzibil

26/05/2016 09:20, Alexandru Lăzescu, Revista 22

În opinia analistului Dorel Șan­dor, campaniile electorale sea­mă­nă cu o nuntă. „Multă bucurie, speranță, uniune centrată pe o versiune ge­ne­roa­să, conform unei normalități ac­ce­sibile și benefice. Optimism pe pâi­ne.“ În realitate, actuala campanie electorală este de­parte de a se în­cadra în această descriere. De fapt, cineva care ar veni acum în România ar rea­liza cu mare dificultate că ne aflăm în plin moment electoral.

Înainte de a-și reîmpărți Bucureștiul, prietenii din USL invadează televiziunile

26/05/2016 09:16, Mircea Marian, Evenimentul Zilei

Pe la începutul anilor 2000, când Adrian Năstase era în culmea puterii, toate televiziunile primiseră, subteran, indicaţia ca Traian Băsescu să nu apară pe post. Cu o excepţie: se puteau difuza reportaje despre gropile din Bucureşti. Cam aici ne-am întors în anul de graţie 2016. Prietenii din USL, acum aparent separaţi în PSD, PNL şi ALDE, au ocupat studiourile şi nu permit ca, la dezbateri, să fie prezent şi Robert Turcescu, candidatul PMP. Presa liberă şi democratică se preface că nu vede.
Top comentarii

O lege simplă: ai datorii la stat, nu candidezi

18/05/2016 09:15, Cătălin Striblea

Cred că nu vă miră de niciun fel lista cu datornicii la stat. Ea evidențiază încă o dată că mulți dintre cei care se îmbățoșează retoric de dragul țărișoarei, uită, întârzie sau pur și simplu nu plătesc dările către stat. Așadar, Robert Negoiță, care până acum a trimis câteva zeci de mii de pungi cu mâncare prin sectorul trei pe banii cetățenilor, nu a plătit vrei 80 de milioane de euro. Pentru că e prost cine plătește TVA-ul pe vânzarea de apartamente.

Tăieri de beregată la PSD

18/05/2016 09:14, Stelian Tănase

Situația nu e roză la PSD, desi așa pare – un partid mare și puternic, disciplinat care defilează prin campania electorala și va repurta o mare victorie. PSD pare deja invingător, sondajele il indica nr 1 incepind cu Bucureștiul. Pare că se pune doar problema scorului. Cu cit va cistiga PSD la 5 iunie!? Dacă va iesi cistigator, nu e, cred, meritul lui Dragnee&Co ci mai curind este efectul gafelor, prostiilor, biîbiielilor celor din PNL.
Top interviuri

Valeriu Steriu: “UNPR are o strategie de alianțe pentru fiecare scenariu în funcție de rezultatele de pe 5 iunie”

19/05/2016 14:20

Data alegerilor locale, 5 iunie, va fi determinantă pentru UNPR în identificarea variantei celei mai bune pentru a porni în optimizarea rezultatelor obținute, a declarat președintele Uniunii, Valeriu Steriu, într-un interviu acordat Agerpres.

“Doar erorile ori indolența noastră ne pot slăbi”

05/06/2015 10:11, Agerpres

Moțiunea de cenzură, proiectele PNL, programul de guvernare, necesitatea unei schimbări în administrația Capitalei sunt câteva dintre temele abordate de copreședintele PNL Alina Gorghiu într-un interviu acordat Agenției Agerpres.
Top ştiri

Tăriceanu: "În România s-a născut o superputere formată din binomul DNA-SRI, scăpată de sub orice control"

26/05/2016 22:19, Agerpres

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat la Craiova că în România s-a născut o "superputere" formată din "binomul DNA-SRI", care are la origini dorinţa fostului preşedinte Traian Băsescu de a avea controlul asupra unor instituţii de forţă ale statului, prin care să îşi consolideze poziţia de principal arbitru şi decident în politică şi cu care să îşi distrugă adversarii politici.

Teodor Atanasiu despre moţiunea de cenzură: "M-aş bucura să plece Dîncu acasă"

26/05/2016 22:19, Agerpres

Prim-vicepreşedintele PNL Teodor Atanasiu a declarat, cu privire la moţiunea de cenzură pe care PSD şi ALDE intenţionează să o iniţieze, că s-ar bucura dacă vicepremierul Vasile Dîncu ar pleca acasă, subliniind, însă, că preşedintele social-democraţilor, Liviu Dragnea, nu-şi permite să se joace de-a cearta cu cineva, în contextul problemelor juridice pe care le are.