Home » Ştiri » Alina Gorghiu: "PSD face circ, vrea toate funcţiile din instituţiile publice"

Alina Gorghiu: "PSD face circ, vrea toate funcţiile din instituţiile publice"

gorghiu_fara_ochelari_1.jpg
Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a acuzat miercuri PSD că a absentat de la votul privind alegerea preşedintelui-director general al Televiziunii publice şi că face "circ" deoarece îşi doreşte toate funcţiile de conducere din instituţiile publice. "Este un circ, un teatru absurd pe care astăzi îl face PSD", a afirmat Gorghiu.

Ea a precizat că, în contextul în care nu a fost îndeplinită condiţia de cvorum pentru alegerea şefului Televiziunii publice, procedura va fi reluată. "Trecând de aspectele procedurale, se pare că unii nu prea înţeleg că era un moment crucial pentru o instituţie publică din România şi mi-e ciudă că una declarăm, başca facem. Cam toţi liderii PSD astăzi au chiulit de la plen şi de la acest vot crucial", a spus Gorghiu, arătând că mandatul directorului interimar al SRTv, Irina Radu, expiră miercuri.

Liderul PNL a acuzat PSD că doreşte toate funcţiile de conducere din instituţiile publice. "Nu pot să înţeleg politica aceasta a PSD de a avea orice funcţie publică în România şi de a cuceri orice redută. Dacă nu are dl Dragnea şi Televiziunea publică nu mai poate dormi noaptea", a afirmat liderul PNL.

Gorghiu a susţinut că, cel mai probabil, propunerea lui George Orbean la şefia TVR va fi respinsă marţea viitoare de plenul Parlamentului. "O propunere tehnică venită din partea Guvernului nu poate fi uşor digerată de PSD. Eu nu am văzut partid ca acesta care trebuie să aibă toate funcţiile în statul român. Toate, de la prima până la ultima, trebuie să fie amprentă PSD. Şi-au mai bătut joc şi de parlamentari", a spus ea.

Gorghiu a subliniat că în acest moment activitatea TVR este blocată. "Nu poţi, pe legislaţia în vigoare, să ai director general al Televiziunii publice. Mandatul doamnei Irina Radu expiră astăzi. Nu ai niciun temei legal să pui pe altcineva în locul ei să gestioneze până luni - marţi soarta Televiziunii publice", a arătat copreşedintele PNL.

Alina Gorghiu a susţinut că este o "stupiditate fără margini să ajungi să ceri o OUG invocându-ţi propria culpă". "Mă aştept la orice propunere stupidă din partea oricui de pe partea stângă numai ca să nu fie propunerea Guvernului cea votată astăzi. (...) Dacă miza este politizarea, o să reia Dragnea votul pe TVR cum a făcut pe defăimare de şapte ori la rând până îi iese propunerea, dar să ne spună foarte clar: domne' PSD vrea propunerea aceasta, este icoană pentru noi, numai cu asta defilăm şi înţelegem. Ne vom bate până la capăt cu orice fel de mandat venit de la PSD, dar firesc ar fi să nu apelezi la şiretlicuri din astea de doi lei. Îşi scoţi senatorii pe o parte, deputaţii pe partea cealaltă, tu nu vii, astfel încât să nu fie asigurat cvorumul. Acesta este subiectul cu TVR - trist, dar adevărat", a conchis copreşedintele PNL. AGERPRES
Pentru a fi in permanenţă la curent cu ştirile şi noutăţile din politică,

abonează-te gratuit la newsletter-ul Machiavelli !
Mass media

Alina Gorghiu ar putea deveni șefă la Camera Deputaților

24/06/2016 08:51, Evenimentul Zilei

Liberalii pregătesc izolarea PSD în toamnă, primul pas fiind o alianță sau chiar o fuziune în această vară cu UNPR, partenerul tradițional al PSD. Printre „victimele” acestui scenariu se numără nume grele precum Gabriel Oprea. PNL e dispus să dea UNPR-ului 18-20 de locuri în viitorul Parlament. La schimb, UNPR ar urma să voteze cu PNL în Parlament și să-i sprijine pe liberali în administrația publică locală. O decizie finală este aşteptată până la sfârşitul lunii.

Ce are şi ce nu are voie să facă Guvernul vara aceasta

24/06/2016 08:43, Adevărul

Aleşii din Parlament au adoptat proiectul de lege de abilitareabilitare a Guvernului de a emite ordonanţe pe timp de vară, însă l-au modificat de aşa natură încât în timpul vacanţei lor să nu aibă posibile „surprize“ venite pe domenii precum Justiţia. Proiectul iniţiat de echipa Cioloş prevedea că principalele domenii de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe în vacanţa parlamentară sunt finanţe publice şi economie, dezvoltare regională şi administraţie publică, sănătate, afaceri interne, justiţie, cultură, fonduri europene, agricultură şi dezvoltare rurală, transporturi, comunicaţii şi societate informaţională.
Top editoriale

Conflictul Iohannis – MRU sau Sindromul Paltonului de la Paris

24/06/2016 08:50, Ion Cristoiu, Evenimentul Zilei

Din cîte s-a observat, de un timp în presă apar informaţii referitoare la conflictul dintre Klaus Iohannis şi MRU. Cel despre faptul că Klaus Iohannis i-a cerut lui MRU demisia au fost publicate pînă acum fără a fi dezminţite de vreuna dintre cele două părţi. Conflictul dintre cei doi a izbucnit sub semnul a ceea ce am putea numi Sindromul paltonului la Klaus Iohannis. Din cîte ne amintim, cu un an în urmă, pe aeroportul din Paris, Klaus Iohannis a făcut o criză de nervi, pentru că aghiotantul nu i-a ţinut paltonul.

Dragnea s-a speriat de Steriu

24/06/2016 08:37, Marian Sultănoiu, Gândul

Mi se pare „beton” formularea lui Dragnea, vizavi de licitaţia granzilor pentru „balamaua” UNPR: „Eu n-am retras propunerea pe care i-am făcut-o, în urmă cu două luni, preşedintelui UNPR, Valeriu Steriu, cu privire la o eventuală fuziune PSD-UNPR. Sigur că a apărut o oarecare neîncredere, în special în teritoriu, din cauza acestor discuţii pe care le-a purtat UNPR cu PNL. Dar eu nu vreau să intru la licitaţie cu PNL pentru UNPR. Nu mi se pare corect, nu mi se pare onorant pentru noi ca partid”.
Top comentarii

Când o să vină Roexit-ul, voi unde o să fiți?

24/06/2016 08:59, Cătălin Striblea, Adevărul

Am un profund sentiment că dacă noi am vota în locul englezilor în zilele următoare rezultatul ar fi unul dezastruos pentru România. Cred că sentimentul anti-european este aici mult mai profund și faptul că suntem încă în Uniune este datorat unor mecanisme imperfecte, dar încă funcționale, la nivelul deciziei politice și mai ales unor racorduri instituționale care funcționează ca o coardă de siguranță pentru România. Și, posibil, faptului că jumătate de Românie muncitoare este afară.

Să nu uităm: legea alegerilor locale trebuie schimbată

16/06/2016 08:28, Mircea Kivu, România Liberă

A mai trecut un rând de alegeri. Ne-am înfuriat că legea electorală e prost făcută. Deja ne gândim la alegerile din toamnă, uitând de ce ne-am înfuriat acum câteva zile. Chiar, de ce ne-am înfuriat? Cel mai tare ne-am înfuriat pentru că legea prevede să ne alegem primarii într-un singur tur. Asta a favorizat primarii aflaţi deja în funcţie, căci voturile celor nemulţumiţi s-au împărţit, de regulă, între mai mulţi contracandidaţi. În aceste condiţii, legitimitatea primarilor aleşi este slăbită.
Top interviuri

“Oamenii au înțeles că începerea urmăririi penale în plină campanie electorală nu este o coincidență”

30/05/2016 10:41, Agerpres

Copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu susține, într-un interviu acordat Agerpres, că în formula electorală actuală e puțin probabil ca după alegerile din 5 iunie să fie majorități alcătuite dintr-un singur partid și vor trebui să se realizeze coaliții locale.

Valeriu Steriu: “UNPR are o strategie de alianțe pentru fiecare scenariu în funcție de rezultatele de pe 5 iunie”

19/05/2016 14:20

Data alegerilor locale, 5 iunie, va fi determinantă pentru UNPR în identificarea variantei celei mai bune pentru a porni în optimizarea rezultatelor obținute, a declarat președintele Uniunii, Valeriu Steriu, într-un interviu acordat Agerpres.
Top ştiri

Liviu Dragnea: “Oferta pentru UNPR rămâne valabilă - fuziune prin absorbţie”

01/07/2016 09:53, Agerpres

Oferta pentru UNPR rămâne valabilă - fuziune prin absorbţie, a declarat joi, la Târgovişte, preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Octavian Bumbu: “S-a discutat între colegii de la UNPR că o alianţă cu PNL ar avea inclusiv gir de la Cotroceni”

01/07/2016 09:53, Agerpres

Senatorul PSD Octavian Bumbu a declarat că între foştii săi colegi de la UNPR s-a discutat că o alianţă dintre acest partid şi PNL ar fi avut girul Cotrocenilor, iar el a transmis acest lucru la PSD, adăugând că nu are, însă, nicio dovadă în acest sens.