Home » Ştiri » Georgian Pop: "Am convocat miercuri o şedinţă a Comisiei de control SRI, am solicitat o evaluare la zi privind riscurile teroriste"

Georgian Pop: "Am convocat miercuri o şedinţă a Comisiei de control SRI, am solicitat o evaluare la zi privind riscurile teroriste"

pop_georgian_1.jpg
Membrii Comisiei comune permanente a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI se reunesc miercuri pentru a discuta pe tema prevenţiei în România din perspectiva evoluţiei riscurilor teroriste, ca urmare a atentatelor care au avut loc la Bruxelles, a anunţat preşedintele acestui for, deputatul Georgian Pop.

"Dacă sistemul de securitate din Belgia ar fi reuşit să fie eficient în prevenţie, ar fi monitorizat, ar fi arestat şi ar fi expulzat pe acei oameni, pe acei terorişti care astăzi au omorât zeci de persoane şi au rănit sute de persoane. Asta înseamnă prevenţie. De aceea am convocat pentru mâine, la ora 13,00, o şedinţă a Comisiei de control SRI, am solicitat conducerii SRI să ne trimită un document - care este evaluarea de etapă privind perspectiva riscurilor teroriste pentru România şi Brigada Antiteroristă şi tot sistemul antiterorist din România ce solicitări au privind instrumentele de tip juridic pentru a-şi face treaba de prevenţie mult mai bine", a precizat Pop, la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că România se află "într-o menghină foarte complicată" din perspectiva evoluţiilor fenomenului terorist pe dimensiunea lui geografică. "Dacă vă uitaţi la evoluţiile fenomenului terorist pe dimensiunea lui geografică, vom constata cu toţii că, din nefericire, ne aflăm într-o menghină foarte complicată. Adică, în vestul României - Bruxelles, în special, dar şi Paris - vedeţi că aceste atentate nu au fost sporadice. Practic, ele sunt în cascadă. La fel se întâmplă în estul României, în Turcia - Ankara, Istanbul. Nu au fost evenimente izolate, au fost atentate programate şi executate în cascadă", a explicat Pop.

El a precizat că îşi doreşte ca România, pe dimensiunea antiteroristă, să aibă un sistem de prevenţie foarte bun, pentru a nu se întâmpla ca la Bruxelles. "Îmi doresc ca în România, pe dimensiunea antiteroristă, să avem o prevenţie foarte bună, să nu avem evenimente ca astăzi, la Bruxelles, pentru că nu mi-aş dori să se întâmple aşa ceva în România şi pe urmă să căutăm teroriştii să-i deferim justiţiei. Nu, doresc să fie supravegheaţi, să fie expulzaţi şi arestaţi şi să nu ajungă să comită infracţiuni", a afirmat preşedintele Comisiei parlamentare pentru exercitarea controlului asupra activităţii SRI.

Bruxelles-ul a fost marţi ţinta mai multor atentate teroriste, cu puternice explozii pe aeroportul internaţional Zaventem şi în staţia de metrou Maelbeek, soldate cu morţi şi răniţi. AGERPRESPentru a fi in permanenţă la curent cu ştirile şi noutăţile din politică,

abonează-te gratuit la newsletter-ul Machiavelli !
Mass media

Integritatea PNL se oprește la ușa partidului

24/05/2016 08:46, România Liberă

La finalul anului trecut, sub impactul tragediei din Colectiv, conducerea PNL adopta „Decalogul in­­te­­grității“, ca o dovadă că libera­lii sunt sensibili la mesajele opiniei publice. Pe baza acestui document, PNL se angaja să îi elimine de pe liste pe cei condamnați definitiv, trimiși în judecată sau urmăriți penal pentru fapte de corupție sau infracțiuni comise cu violență. La nivel central, criteriile au fost, în linii mari, respectate. De exemplu, Ludovic Orban a renunțat la candidatura la Capitală după ce a fost pus sub control judiciar.

Dragnea anunţă oficial "reactivarea" lui Ponta şi guvern PSD-ALDE-UNPR

18/05/2016 09:11, Evenimentul Zilei

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că Victor Ponta a decis să se "reactiveze" şi că după alegerile parlamentare, va propune preşedintelui Klaus Iohannis un guvern alcătuit din PSD, ALDE şi UNPR. Primele discuţii între cele trei partide, care vor pregăti o strategie comună pentru alegerile din toamnă, vor avea loc după 5 iunie. Întrebat ce variantă de guvern va propune preşedintelui Klaus Iohannis după alegerile parlamentare din toamnă, Liviu Dragnea a răspuns: ”PSD-ALDE-UNPR pentru că au dovedit că au susţinut un guvern foarte performant”.
Top editoriale

Și dacă Guvernul Cioloș e cel mai bun posibil?

23/05/2016 09:17, Cristian Câmpeanu, România Liberă

Un ministru se reprezintă pe sine, nu partidul care l-a trimis în guvern. Sursa sa de legitimitate este încrederea acordată de premier și propria competență administrativă, nu forța politică a partidului sau coaliției care a votat guvernul, pentru că altfel ar însemna ca loialitatea sa să fie împărțită între un grup de interese – partidul – și Executiv.

Tăriceanu, ținta mereu ratată

20/05/2016 07:38, Dan Constantin, Jurnalul Național

De câteva decenii, Călin Popescu Tăriceanu se află neîntrerupt în atenția publică. Și-a asigurat notorietatea în primul rând prin fermitatea opiniilor, dublate de decizii în consecința ideilor exprimate. A apărut în prim plan alături de liderii opoziției - Coposu, Câmpeanu, Cunescu - la negocierile tăioase cu Ion Iliescu din ianuarie 1990, în prima confruntare politică televizată din Palatul Victoria.
Top comentarii

O lege simplă: ai datorii la stat, nu candidezi

18/05/2016 09:15, Cătălin Striblea

Cred că nu vă miră de niciun fel lista cu datornicii la stat. Ea evidențiază încă o dată că mulți dintre cei care se îmbățoșează retoric de dragul țărișoarei, uită, întârzie sau pur și simplu nu plătesc dările către stat. Așadar, Robert Negoiță, care până acum a trimis câteva zeci de mii de pungi cu mâncare prin sectorul trei pe banii cetățenilor, nu a plătit vrei 80 de milioane de euro. Pentru că e prost cine plătește TVA-ul pe vânzarea de apartamente.

Tăieri de beregată la PSD

18/05/2016 09:14, Stelian Tănase

Situația nu e roză la PSD, desi așa pare – un partid mare și puternic, disciplinat care defilează prin campania electorala și va repurta o mare victorie. PSD pare deja invingător, sondajele il indica nr 1 incepind cu Bucureștiul. Pare că se pune doar problema scorului. Cu cit va cistiga PSD la 5 iunie!? Dacă va iesi cistigator, nu e, cred, meritul lui Dragnee&Co ci mai curind este efectul gafelor, prostiilor, biîbiielilor celor din PNL.
Top interviuri

Valeriu Steriu: “UNPR are o strategie de alianțe pentru fiecare scenariu în funcție de rezultatele de pe 5 iunie”

19/05/2016 14:20

Data alegerilor locale, 5 iunie, va fi determinantă pentru UNPR în identificarea variantei celei mai bune pentru a porni în optimizarea rezultatelor obținute, a declarat președintele Uniunii, Valeriu Steriu, într-un interviu acordat Agerpres.

“Doar erorile ori indolența noastră ne pot slăbi”

05/06/2015 10:11, Agerpres

Moțiunea de cenzură, proiectele PNL, programul de guvernare, necesitatea unei schimbări în administrația Capitalei sunt câteva dintre temele abordate de copreședintele PNL Alina Gorghiu într-un interviu acordat Agenției Agerpres.
Top ştiri

Tăriceanu şi Ponta depun o iniţiativă care transpune Directiva europeană privind asigurarea unui proces echitabil

23/05/2016 22:55, Agerpres

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, şi fostul premier Victor Ponta vor iniţia şi depune la Parlament o iniţiativă legislativă care să transpună Directiva europeană care se referă la asigurarea condiţiilor unui proces echitabil.

Mircea Geoană susţine că actualele partide tradiţionale vor să descurajeze prezenţa la vot a oamenilor

23/05/2016 22:54, Agerpres

Preşedintele PSRO, Mircea Geoană, a declarat, la Reşiţa, într-o conferinţă de presă, că actualele partide tradiţionale vor să descurajeze prezenţa la vot a celor care sunt nemulţumiţi şi indecişi şi a făcut apel pentru ca oamenii să meargă la vot.