Home » Ştiri » Senatorul Dumitru Pelican a demisionat din ALDE: “Nu sunt dispus să-i car nici mapa, nici geanta lui Tăriceanu”

Senatorul Dumitru Pelican a demisionat din ALDE: “Nu sunt dispus să-i car nici mapa, nici geanta lui Tăriceanu”

pelican_dumitru_1.jpg
Senatorul Dumitru Pelican şi-a anunţat demisia din ALDE şi din funcţia de lider al grupului parlamentar. Senatorul ALDE Daniel Barbu a fost desemnat noul lider al grupului.

"Pentru că suntem în Senat, propun să reaşezăm un adevăr în drepturi. Am anunţat de joi la cei doi consilieri ai domnului Tăriceanu demisia din ALDE şi le-am transmis textual: prea multă dragoste de sine, cu acest narcisism nu poţi construi nimic. Am făcut acest lucru, după şedinţa de joi. Astăzi constat cu câtă laşitate s-au întrunit să-mi spună că m-au demis. Îmi anunţasem demisia din ALDE de joi şi urma, în plen, să-mi dau demisia din ALDE şi din calitatea de lider de grup, funcţie dorită de domnul Tăriceanu şi alţi colegi ai domniei sale. Domnule Tăriceanu, aveţi liber scaunul de lider de grup", a afirmat Pelican în plenul Senatului.

Dumitru Pelican a mai afirmat că nu este dispus "să-i care nici mapa, nici geanta" copreşedintelui ALDE Călin Popescu-Tăriceanu. El a susţinut că s-a autoexclus din ALDE încă de joia trecută şi a anunţat acest lucru luni, în plenul Senatului, pentru că aşa este regulamentar. "Este o minciună (excluderea din ALDE - n.r.). Joi, după o emisiune tv, am fost cu un consilier al dlui Tăriceanu, i-am spus toate nemulţumirile mele, că voi face acest lucru luni. Mai aveam să-mi anunţ demisia. (...) Am făcut acest lucru, i-am transmis şi câteva cuvinte deloc frumoase pentru dl Tăriceanu, adică nişte adevăruri pe care era bine să le ştie, dar domnia sa nu a vrut să le creadă. M-au chemat sâmbătă la şedinţă să stabilim candidaţii ALDE. Am sms-urile mărturii, (...) dar nu m-am dus pentru că eu plecasem din ALDE joi. Nu stăteam la mâna dlui Tăriceanu pentru că în acest partid nu mai poţi să construieşti nimic decât cultul personalităţii propriei sale persoane. Nu mă regăseam în ALDE - greşeli impardonabile şi negocierile cu PSD - şi cu acea demisie a secretarilor de stat. (...) Acesta este dl Tăriceanu, se iubeşte prea mult pe sine, e foarte preţios, narcisismul este într-adevăr o problemă. Îl are dl Tăriceanu", a afirmat Dumitru Pelican, într-o declaraţie de presă susţinută la Senat.

El a adăugat că nu a luat încă o decizie în ceea ce priveşte candidatura sa la Primăria sectorului 5 şi a arătat că are 33 de procente potrivit unui sondaj efectuat de ALDE şi plătit de el. "Nu am luat încă o decizie. În sondajul pe care ALDE l-a făcut am 33%. Mi-am plătit acel sondaj din banii proprii. Partidul are 5%, eu am 33%. Dacă dl Tăriceanu crede că eu voi sta tot timpul să-i ascult toate ideile pe care le are, îmi pare rău. Întotdeauna eu l-am contrat şi i-am spus că sunt un om pragmatic, vin din presă, ştiu pulsul oamenilor. Domnia sa, în momentul în care nu eşti de acord cu el, din acea clipă eşti duşmanul lui. Ca să nu mai aibă duşmani mi-am dat demisia eu, nu ei m-au exclus. Ei s-au întâlnit astăzi din laşitate, ca să nu fie o ruşine. Eu nu-mi permit să-i spun dlui Tăriceanu ce i-a zis dl Piedone, cu atâtea feţe şi aşa mai departe. Îi spun doar atât: narcisismul e boală grea, e o problemă, iar eu nu sunt dispus să-i car mapa, şi nici geanta, cum din păcate îi fac alţii. Au mai plecat opt filiale din Gorj şi vor mai pleca din ALDE. ALDE nu există, deocamdată, iar discursul dlui Tăriceanu din păcate trage partidul în jos", a susţinut Pelican.

Senatorul încă nu s-a decis pentru ce grup politic va opta, dar a arătat că nu va rămâne independent. "Categoric voi opta, fără îndoială, deocamdată rămân independent. Dar asta nu înseamnă că voi funcţiona ca senator independent. Analizez bine, voi lua o hotărâre şi vă voi spune. Eu am plecat de joi din ALDE, ştie dl Claudiu Catana, i-am spus, ştie dl Cătălin Harnagea, mi-am anunţat plecarea, nu ei m-au exclus. Nu poate dl Tăriceanu să mă excludă pe mine, dânsul putea să se excludă pe sine însuşi dându-şi demisia din şef de Senat pentru că a rămas acolo. Lui îi plac funcţiile, îi plac foarte mult laudele, nu sunt în măsură să i le port. Şi le doresc colegilor mei succes în alegeri. Le spun doar atât: că nu avem oameni şi că astfel de politici pe care le practică dl Tăriceanu în partid, cu invenţii că nu aveam activitate - eu am 33% - ce-i spune asta dlui Tăriceanu? E o cifră de gândit, pot câştiga o primărie cu acest sondaj. Dar dl Tăriceanu e rupt de realitate, pentru că se iubeşte prea mult pe sine. Îi doresc mult succes la dragostea de sine", a încheiat Dumitru Pelican. AGERPRESPentru a fi in permanenţă la curent cu ştirile şi noutăţile din politică,

abonează-te gratuit la newsletter-ul Machiavelli !
Mass media

Ce calcule îşi fac Cătălin Predoiu şi Nicuşor Dan după ce varianta unificării dreptei a eşuat

31/05/2016 09:06, Adevărul

În condiţiile în care Gabriela Firea conduce detaşat în lupta pentru Primăria Capitalei, Cătălin Predoiu şi Nicuşor Dan se luptă doar pentru poziţia de pierzător onorabil, căci şansele lor de a câştiga sunt, oricum, infime, susţin analiştii politici. Deşi s-a dovdit a fi un eşec, varianta sondajului comun care ar fi desemnat candidatul dreptei pentru Bucureşti dezvăluie strategia celor doi candidaţi pentru finalul de campanie.

Planul PNL anti-Firea a durat o zi

31/05/2016 09:04, Gândul

Planul liberalilor de a o încurca pe Gabriela Firea în ultima săptămână de campanie a picat în mai puţin de 24 de ore. După ce într-o dezbatere electorală Cătălin Predoiu şi Nicuşor Dan au convenit efectuarea unui sondaj de opinie comun, PNL a condiţionat înţelegerea de promisiunea candidatului USB de a se retrage din cursa pentru primărie dacă are un scor mai slab decât Predoiu. Oferta ultimativă a fost refuzată însă de Nicuşor Dan care spune că va face totuşi sondajul la care îi invită şi pe cei din PNL ca observatori.
Top editoriale

Antipesedismul de mucava asigură victoria lui Firea

31/05/2016 09:19, Andreea Pora, Revista 22

Sondajele, indiferent de coloratura po­li­tică, o creditează pe Gabriela Firea cu 35-37% şanse să fie următorul primar general al Capitalei. Strict aritmetic, ceilalți can­didați non-PSD – Cătălin Predoiu, Nicuşor Dan și Robert Turcescu - adună împreună peste 40% și se bat pentru un spec­ta­culos și inutil loc doi. Teo­retic, dacă toți aceș­tia și-ar da mâna și ar re­nunța în favoarea celui mai bine pla­sat dintre ei, Firea ar pu­tea fi înfrântă. Doar că arit­me­tica nu func­țio­nează elec­to­ral.

Liniştea iluminată a Preşedintelui navetist

30/05/2016 07:38, Lelia Munteanu, Gândul

Penultimul punct din ordinea de zi a şedinţei Consiliului Suprem de Apărare a Ţării suna rău, dar promiţător: ”Situaţia actuală a sistemului de sănătate publică. Infecţiile intraspitaliceşti ca vulnerabilitate a sectorului medical cu impact asupra securităţii naţionale”. Recunosc şi regret, mă aşteptam ca preşedintele României să ne încredinţeze că niciodată nu vor mai fi secretizate informaţii de interes public. Nu le poţi ascunde cetăţenilor care intră în spitale faptul că riscă să nu mai iasă.
Top comentarii

Plictiseli de campanie

31/05/2016 08:59, Stelian Tănase

Duminică lumea merge cătinel la vot. Ciți merg, cam puțini, de data asta Imbrăcați frumos, intre cumpărurile fla piață, slujba la biserică, mersul cu nepoții în parc.Apoi jntro scurtă plimbare fuguța la vreo școală să pună ștampila pe buletinul de vot si să-l arunce ăn urnă. Nu cred că lumea va iesi, nu va fi deloc inghesuială. Din mai multe motive.Unul ar fi că a fost o campanie plicticoasă. O campania formală, de rutină, cu mulți ciștigatori cunoscuți dinainte de toată suflarea.

Dezamăgirea cu Iohannis

29/05/2016 23:20, Stelian Tănase

Cine controlează pe cine. Iohannis pe membrii CSAT sau invers!? E o intrebare. Ințeleg dezamăgirea exprimată în massmedia/online în legătură cu ședința CSAT de vineri. Lumea aștepta dezvăluiri, măcar puțin adevăr de la Iohannis. Aștepta anunțul privitor la desecretizarea datele despre situația din sistemul de sănătate si mai ales despre ce se ascude în spatele afacerii HexiPharma. Aici nu sunt secrete de stat – este informație de interes public care privește viața fiecăruia dintre cetățenii acesti țări:E un drept constituțional de a fi informați. Mai știu că președintele păzește constituția, este principalul ei garant.
Top interviuri

“Oamenii au înțeles că începerea urmăririi penale în plină campanie electorală nu este o coincidență”

30/05/2016 10:41, Agerpres

Copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu susține, într-un interviu acordat Agerpres, că în formula electorală actuală e puțin probabil ca după alegerile din 5 iunie să fie majorități alcătuite dintr-un singur partid și vor trebui să se realizeze coaliții locale.

Valeriu Steriu: “UNPR are o strategie de alianțe pentru fiecare scenariu în funcție de rezultatele de pe 5 iunie”

19/05/2016 14:20

Data alegerilor locale, 5 iunie, va fi determinantă pentru UNPR în identificarea variantei celei mai bune pentru a porni în optimizarea rezultatelor obținute, a declarat președintele Uniunii, Valeriu Steriu, într-un interviu acordat Agerpres.
Top ştiri

Victor Ponta: “Dacă se va retrage Dragnea o să vină altcineva la conducerea PSD, nu eu”

31/05/2016 08:55, Agerpres

Fostul președinte al social-democraților Victor Ponta a exclus posibilitatea de a reveni la conducerea partidului după alegerile locale, afirmând că, în cazul în care actualul lider al partidului, Liviu Dragnea, se va retrage de la șefia PSD "o să vină altcineva''.

Nicușor Dan: “Nu mă voi retrage în nicio condiție în fața lui Cătălin Predoiu”

31/05/2016 08:55, Agerpres

Candidatul Uniunii Salvați Bucureștiul pentru Primăria Capitalei, Nicușor Dan, a precizat, luni, că nu se va retrage "în nicio condiție" în favoarea liberalului Cătălin Predoiu și că USB dorește realizarea unui sondaj din care să reiasă în ce mod s-ar putea transfera intențiile de vot între cei doi candidați.