Home » Ştiri » Senatorul Dumitru Pelican a demisionat din ALDE: “Nu sunt dispus să-i car nici mapa, nici geanta lui Tăriceanu”

Senatorul Dumitru Pelican a demisionat din ALDE: “Nu sunt dispus să-i car nici mapa, nici geanta lui Tăriceanu”

pelican_dumitru_1.jpg
Senatorul Dumitru Pelican şi-a anunţat demisia din ALDE şi din funcţia de lider al grupului parlamentar. Senatorul ALDE Daniel Barbu a fost desemnat noul lider al grupului.

"Pentru că suntem în Senat, propun să reaşezăm un adevăr în drepturi. Am anunţat de joi la cei doi consilieri ai domnului Tăriceanu demisia din ALDE şi le-am transmis textual: prea multă dragoste de sine, cu acest narcisism nu poţi construi nimic. Am făcut acest lucru, după şedinţa de joi. Astăzi constat cu câtă laşitate s-au întrunit să-mi spună că m-au demis. Îmi anunţasem demisia din ALDE de joi şi urma, în plen, să-mi dau demisia din ALDE şi din calitatea de lider de grup, funcţie dorită de domnul Tăriceanu şi alţi colegi ai domniei sale. Domnule Tăriceanu, aveţi liber scaunul de lider de grup", a afirmat Pelican în plenul Senatului.

Dumitru Pelican a mai afirmat că nu este dispus "să-i care nici mapa, nici geanta" copreşedintelui ALDE Călin Popescu-Tăriceanu. El a susţinut că s-a autoexclus din ALDE încă de joia trecută şi a anunţat acest lucru luni, în plenul Senatului, pentru că aşa este regulamentar. "Este o minciună (excluderea din ALDE - n.r.). Joi, după o emisiune tv, am fost cu un consilier al dlui Tăriceanu, i-am spus toate nemulţumirile mele, că voi face acest lucru luni. Mai aveam să-mi anunţ demisia. (...) Am făcut acest lucru, i-am transmis şi câteva cuvinte deloc frumoase pentru dl Tăriceanu, adică nişte adevăruri pe care era bine să le ştie, dar domnia sa nu a vrut să le creadă. M-au chemat sâmbătă la şedinţă să stabilim candidaţii ALDE. Am sms-urile mărturii, (...) dar nu m-am dus pentru că eu plecasem din ALDE joi. Nu stăteam la mâna dlui Tăriceanu pentru că în acest partid nu mai poţi să construieşti nimic decât cultul personalităţii propriei sale persoane. Nu mă regăseam în ALDE - greşeli impardonabile şi negocierile cu PSD - şi cu acea demisie a secretarilor de stat. (...) Acesta este dl Tăriceanu, se iubeşte prea mult pe sine, e foarte preţios, narcisismul este într-adevăr o problemă. Îl are dl Tăriceanu", a afirmat Dumitru Pelican, într-o declaraţie de presă susţinută la Senat.

El a adăugat că nu a luat încă o decizie în ceea ce priveşte candidatura sa la Primăria sectorului 5 şi a arătat că are 33 de procente potrivit unui sondaj efectuat de ALDE şi plătit de el. "Nu am luat încă o decizie. În sondajul pe care ALDE l-a făcut am 33%. Mi-am plătit acel sondaj din banii proprii. Partidul are 5%, eu am 33%. Dacă dl Tăriceanu crede că eu voi sta tot timpul să-i ascult toate ideile pe care le are, îmi pare rău. Întotdeauna eu l-am contrat şi i-am spus că sunt un om pragmatic, vin din presă, ştiu pulsul oamenilor. Domnia sa, în momentul în care nu eşti de acord cu el, din acea clipă eşti duşmanul lui. Ca să nu mai aibă duşmani mi-am dat demisia eu, nu ei m-au exclus. Ei s-au întâlnit astăzi din laşitate, ca să nu fie o ruşine. Eu nu-mi permit să-i spun dlui Tăriceanu ce i-a zis dl Piedone, cu atâtea feţe şi aşa mai departe. Îi spun doar atât: narcisismul e boală grea, e o problemă, iar eu nu sunt dispus să-i car mapa, şi nici geanta, cum din păcate îi fac alţii. Au mai plecat opt filiale din Gorj şi vor mai pleca din ALDE. ALDE nu există, deocamdată, iar discursul dlui Tăriceanu din păcate trage partidul în jos", a susţinut Pelican.

Senatorul încă nu s-a decis pentru ce grup politic va opta, dar a arătat că nu va rămâne independent. "Categoric voi opta, fără îndoială, deocamdată rămân independent. Dar asta nu înseamnă că voi funcţiona ca senator independent. Analizez bine, voi lua o hotărâre şi vă voi spune. Eu am plecat de joi din ALDE, ştie dl Claudiu Catana, i-am spus, ştie dl Cătălin Harnagea, mi-am anunţat plecarea, nu ei m-au exclus. Nu poate dl Tăriceanu să mă excludă pe mine, dânsul putea să se excludă pe sine însuşi dându-şi demisia din şef de Senat pentru că a rămas acolo. Lui îi plac funcţiile, îi plac foarte mult laudele, nu sunt în măsură să i le port. Şi le doresc colegilor mei succes în alegeri. Le spun doar atât: că nu avem oameni şi că astfel de politici pe care le practică dl Tăriceanu în partid, cu invenţii că nu aveam activitate - eu am 33% - ce-i spune asta dlui Tăriceanu? E o cifră de gândit, pot câştiga o primărie cu acest sondaj. Dar dl Tăriceanu e rupt de realitate, pentru că se iubeşte prea mult pe sine. Îi doresc mult succes la dragostea de sine", a încheiat Dumitru Pelican. AGERPRESPentru a fi in permanenţă la curent cu ştirile şi noutăţile din politică,

abonează-te gratuit la newsletter-ul Machiavelli !
Mass media

Alina Gorghiu ar putea deveni șefă la Camera Deputaților

24/06/2016 08:51, Evenimentul Zilei

Liberalii pregătesc izolarea PSD în toamnă, primul pas fiind o alianță sau chiar o fuziune în această vară cu UNPR, partenerul tradițional al PSD. Printre „victimele” acestui scenariu se numără nume grele precum Gabriel Oprea. PNL e dispus să dea UNPR-ului 18-20 de locuri în viitorul Parlament. La schimb, UNPR ar urma să voteze cu PNL în Parlament și să-i sprijine pe liberali în administrația publică locală. O decizie finală este aşteptată până la sfârşitul lunii.

Ce are şi ce nu are voie să facă Guvernul vara aceasta

24/06/2016 08:43, Adevărul

Aleşii din Parlament au adoptat proiectul de lege de abilitareabilitare a Guvernului de a emite ordonanţe pe timp de vară, însă l-au modificat de aşa natură încât în timpul vacanţei lor să nu aibă posibile „surprize“ venite pe domenii precum Justiţia. Proiectul iniţiat de echipa Cioloş prevedea că principalele domenii de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe în vacanţa parlamentară sunt finanţe publice şi economie, dezvoltare regională şi administraţie publică, sănătate, afaceri interne, justiţie, cultură, fonduri europene, agricultură şi dezvoltare rurală, transporturi, comunicaţii şi societate informaţională.
Top editoriale

Conflictul Iohannis – MRU sau Sindromul Paltonului de la Paris

24/06/2016 08:50, Ion Cristoiu, Evenimentul Zilei

Din cîte s-a observat, de un timp în presă apar informaţii referitoare la conflictul dintre Klaus Iohannis şi MRU. Cel despre faptul că Klaus Iohannis i-a cerut lui MRU demisia au fost publicate pînă acum fără a fi dezminţite de vreuna dintre cele două părţi. Conflictul dintre cei doi a izbucnit sub semnul a ceea ce am putea numi Sindromul paltonului la Klaus Iohannis. Din cîte ne amintim, cu un an în urmă, pe aeroportul din Paris, Klaus Iohannis a făcut o criză de nervi, pentru că aghiotantul nu i-a ţinut paltonul.

Dragnea s-a speriat de Steriu

24/06/2016 08:37, Marian Sultănoiu, Gândul

Mi se pare „beton” formularea lui Dragnea, vizavi de licitaţia granzilor pentru „balamaua” UNPR: „Eu n-am retras propunerea pe care i-am făcut-o, în urmă cu două luni, preşedintelui UNPR, Valeriu Steriu, cu privire la o eventuală fuziune PSD-UNPR. Sigur că a apărut o oarecare neîncredere, în special în teritoriu, din cauza acestor discuţii pe care le-a purtat UNPR cu PNL. Dar eu nu vreau să intru la licitaţie cu PNL pentru UNPR. Nu mi se pare corect, nu mi se pare onorant pentru noi ca partid”.
Top comentarii

Când o să vină Roexit-ul, voi unde o să fiți?

24/06/2016 08:59, Cătălin Striblea, Adevărul

Am un profund sentiment că dacă noi am vota în locul englezilor în zilele următoare rezultatul ar fi unul dezastruos pentru România. Cred că sentimentul anti-european este aici mult mai profund și faptul că suntem încă în Uniune este datorat unor mecanisme imperfecte, dar încă funcționale, la nivelul deciziei politice și mai ales unor racorduri instituționale care funcționează ca o coardă de siguranță pentru România. Și, posibil, faptului că jumătate de Românie muncitoare este afară.

Să nu uităm: legea alegerilor locale trebuie schimbată

16/06/2016 08:28, Mircea Kivu, România Liberă

A mai trecut un rând de alegeri. Ne-am înfuriat că legea electorală e prost făcută. Deja ne gândim la alegerile din toamnă, uitând de ce ne-am înfuriat acum câteva zile. Chiar, de ce ne-am înfuriat? Cel mai tare ne-am înfuriat pentru că legea prevede să ne alegem primarii într-un singur tur. Asta a favorizat primarii aflaţi deja în funcţie, căci voturile celor nemulţumiţi s-au împărţit, de regulă, între mai mulţi contracandidaţi. În aceste condiţii, legitimitatea primarilor aleşi este slăbită.
Top interviuri

“Oamenii au înțeles că începerea urmăririi penale în plină campanie electorală nu este o coincidență”

30/05/2016 10:41, Agerpres

Copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu susține, într-un interviu acordat Agerpres, că în formula electorală actuală e puțin probabil ca după alegerile din 5 iunie să fie majorități alcătuite dintr-un singur partid și vor trebui să se realizeze coaliții locale.

Valeriu Steriu: “UNPR are o strategie de alianțe pentru fiecare scenariu în funcție de rezultatele de pe 5 iunie”

19/05/2016 14:20

Data alegerilor locale, 5 iunie, va fi determinantă pentru UNPR în identificarea variantei celei mai bune pentru a porni în optimizarea rezultatelor obținute, a declarat președintele Uniunii, Valeriu Steriu, într-un interviu acordat Agerpres.
Top ştiri

Liviu Dragnea: “Oferta pentru UNPR rămâne valabilă - fuziune prin absorbţie”

01/07/2016 09:53, Agerpres

Oferta pentru UNPR rămâne valabilă - fuziune prin absorbţie, a declarat joi, la Târgovişte, preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Octavian Bumbu: “S-a discutat între colegii de la UNPR că o alianţă cu PNL ar avea inclusiv gir de la Cotroceni”

01/07/2016 09:53, Agerpres

Senatorul PSD Octavian Bumbu a declarat că între foştii săi colegi de la UNPR s-a discutat că o alianţă dintre acest partid şi PNL ar fi avut girul Cotrocenilor, iar el a transmis acest lucru la PSD, adăugând că nu are, însă, nicio dovadă în acest sens.