Home » Ştiri » Liviu Dragnea: "Ideea noastră nu e să avem o mână de primari, ci practic un guvern local care să gestioneze Bucureştiul"

Liviu Dragnea: "Ideea noastră nu e să avem o mână de primari, ci practic un guvern local care să gestioneze Bucureştiul"

dragnea_2016.jpg
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat că doreşte ca după alegerile locale să existe "nu o mână de primari", ci un guvern local care să gestioneze Bucureştiul.

"Ideea noastră nu e să prezentăm o mână de candidaţi şi să avem o mână de primari, ci practic un guvern local care să gestioneze Bucureştiul care reprezintă cea mai mare localitate din ţară - sunt peste două milioane de români care trăiesc aici, un oraş care poate deveni printre cele mai frumoase capitale europene, are potenţial, e un oraş frumos. Bucureştiul poate deveni un oraş verde şi curat, un oraş cu care să ne mândrim cu toţii. Va fi, practic, o guvernare locală, va fi un contract social semnat atât de către Gabi Firea, cât şi de fiecare candidat al nostru, care va cuprinde proiectele pentru Bucureşti cu termene foarte clare de realizare pe fiecare an de mandat, cu riscul pentru fiecare dintre ei ca, în cazul în care aceste angajamente nu vor fi respectate, după fiecare an, celor pe care i-am propus să le cerem demisia. Sper şi cred că nu vom ajunge acolo", a declarat preşedintele PSD, la finalul Comitetului Executiv Naţional al partidului care s-a desfăşurat la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că s-au realizat o serie de sondaje de către PSD, care nu s-a dorit însă să fie date publicităţii, şi a anunţat că în perioada următoare va fi prezentată "echipa completă" pentru Bucureşti. "Începând din luna noiembrie a anului trecut, am realizat cercetări sociologice pe care nu am dorit să le facem publice. Unele dintre ele au ieşit trunchiat pe surse, dar analizele pe care noi le-am făcut şi am făcut cam câte două în fiecare lună ne-au condus către această decizie finală privind desemnarea acestor candidaţi pentru fiecare din cele cinci sectoare ale Capitalei şi pe sectorul 2 cu domnul Onţanu. Pe noi ne interesează, dincolo de faptul că avem o propunere în care noi credem foarte mult - propunerea pentru Primăria Capitalei, o femeie foarte cunoscută, foarte pricepută şi cu viziune şi cu deschidere, viziune în primul rând pentru dezvoltare şi abordare strategică, ne interesează şi vom prezenta în perioada următoare echipa completă pentru Bucureşti, dincolo de candidaţi, cei care îi vor susţine. Şi nu-i vor susţine numai într-un mod declarativ, ci efectiv pentru a realiza un proiect de guvernare locală. Bucureştiul nu mai are răbdare, bucureştenii nu mai au răbdare, nu cred că trebuie să mai pierdem încă un număr de ani până când o echipă care vine la primărie înţelege ce se întâmplă şi ce ar trebui făcut pentru acest municipiu", a detaliat Liviu Dragnea.

Întrebat de ce a lipsit de la CExN al PSD primarul sectorului 3, Robert Negoiţă, Dragnea a spus că acesta "a fost învoit", fiind plecat într-o deplasare externă care era programată mai demult. "Sincer vorbind, candidatura sa nu e o surpriză. Părerea mea este că e cel mai bun primar de sector", a adăugat preşedintele PSD. AGERPRESPentru a fi in permanenţă la curent cu ştirile şi noutăţile din politică,

abonează-te gratuit la newsletter-ul Machiavelli !
Mass media

Alina Gorghiu ar putea deveni șefă la Camera Deputaților

24/06/2016 08:51, Evenimentul Zilei

Liberalii pregătesc izolarea PSD în toamnă, primul pas fiind o alianță sau chiar o fuziune în această vară cu UNPR, partenerul tradițional al PSD. Printre „victimele” acestui scenariu se numără nume grele precum Gabriel Oprea. PNL e dispus să dea UNPR-ului 18-20 de locuri în viitorul Parlament. La schimb, UNPR ar urma să voteze cu PNL în Parlament și să-i sprijine pe liberali în administrația publică locală. O decizie finală este aşteptată până la sfârşitul lunii.

Ce are şi ce nu are voie să facă Guvernul vara aceasta

24/06/2016 08:43, Adevărul

Aleşii din Parlament au adoptat proiectul de lege de abilitareabilitare a Guvernului de a emite ordonanţe pe timp de vară, însă l-au modificat de aşa natură încât în timpul vacanţei lor să nu aibă posibile „surprize“ venite pe domenii precum Justiţia. Proiectul iniţiat de echipa Cioloş prevedea că principalele domenii de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe în vacanţa parlamentară sunt finanţe publice şi economie, dezvoltare regională şi administraţie publică, sănătate, afaceri interne, justiţie, cultură, fonduri europene, agricultură şi dezvoltare rurală, transporturi, comunicaţii şi societate informaţională.
Top editoriale

Conflictul Iohannis – MRU sau Sindromul Paltonului de la Paris

24/06/2016 08:50, Ion Cristoiu, Evenimentul Zilei

Din cîte s-a observat, de un timp în presă apar informaţii referitoare la conflictul dintre Klaus Iohannis şi MRU. Cel despre faptul că Klaus Iohannis i-a cerut lui MRU demisia au fost publicate pînă acum fără a fi dezminţite de vreuna dintre cele două părţi. Conflictul dintre cei doi a izbucnit sub semnul a ceea ce am putea numi Sindromul paltonului la Klaus Iohannis. Din cîte ne amintim, cu un an în urmă, pe aeroportul din Paris, Klaus Iohannis a făcut o criză de nervi, pentru că aghiotantul nu i-a ţinut paltonul.

Dragnea s-a speriat de Steriu

24/06/2016 08:37, Marian Sultănoiu, Gândul

Mi se pare „beton” formularea lui Dragnea, vizavi de licitaţia granzilor pentru „balamaua” UNPR: „Eu n-am retras propunerea pe care i-am făcut-o, în urmă cu două luni, preşedintelui UNPR, Valeriu Steriu, cu privire la o eventuală fuziune PSD-UNPR. Sigur că a apărut o oarecare neîncredere, în special în teritoriu, din cauza acestor discuţii pe care le-a purtat UNPR cu PNL. Dar eu nu vreau să intru la licitaţie cu PNL pentru UNPR. Nu mi se pare corect, nu mi se pare onorant pentru noi ca partid”.
Top comentarii

Când o să vină Roexit-ul, voi unde o să fiți?

24/06/2016 08:59, Cătălin Striblea, Adevărul

Am un profund sentiment că dacă noi am vota în locul englezilor în zilele următoare rezultatul ar fi unul dezastruos pentru România. Cred că sentimentul anti-european este aici mult mai profund și faptul că suntem încă în Uniune este datorat unor mecanisme imperfecte, dar încă funcționale, la nivelul deciziei politice și mai ales unor racorduri instituționale care funcționează ca o coardă de siguranță pentru România. Și, posibil, faptului că jumătate de Românie muncitoare este afară.

Să nu uităm: legea alegerilor locale trebuie schimbată

16/06/2016 08:28, Mircea Kivu, România Liberă

A mai trecut un rând de alegeri. Ne-am înfuriat că legea electorală e prost făcută. Deja ne gândim la alegerile din toamnă, uitând de ce ne-am înfuriat acum câteva zile. Chiar, de ce ne-am înfuriat? Cel mai tare ne-am înfuriat pentru că legea prevede să ne alegem primarii într-un singur tur. Asta a favorizat primarii aflaţi deja în funcţie, căci voturile celor nemulţumiţi s-au împărţit, de regulă, între mai mulţi contracandidaţi. În aceste condiţii, legitimitatea primarilor aleşi este slăbită.
Top interviuri

“Oamenii au înțeles că începerea urmăririi penale în plină campanie electorală nu este o coincidență”

30/05/2016 10:41, Agerpres

Copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu susține, într-un interviu acordat Agerpres, că în formula electorală actuală e puțin probabil ca după alegerile din 5 iunie să fie majorități alcătuite dintr-un singur partid și vor trebui să se realizeze coaliții locale.

Valeriu Steriu: “UNPR are o strategie de alianțe pentru fiecare scenariu în funcție de rezultatele de pe 5 iunie”

19/05/2016 14:20

Data alegerilor locale, 5 iunie, va fi determinantă pentru UNPR în identificarea variantei celei mai bune pentru a porni în optimizarea rezultatelor obținute, a declarat președintele Uniunii, Valeriu Steriu, într-un interviu acordat Agerpres.
Top ştiri

Liviu Dragnea: “Oferta pentru UNPR rămâne valabilă - fuziune prin absorbţie”

01/07/2016 09:53, Agerpres

Oferta pentru UNPR rămâne valabilă - fuziune prin absorbţie, a declarat joi, la Târgovişte, preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Octavian Bumbu: “S-a discutat între colegii de la UNPR că o alianţă cu PNL ar avea inclusiv gir de la Cotroceni”

01/07/2016 09:53, Agerpres

Senatorul PSD Octavian Bumbu a declarat că între foştii săi colegi de la UNPR s-a discutat că o alianţă dintre acest partid şi PNL ar fi avut girul Cotrocenilor, iar el a transmis acest lucru la PSD, adăugând că nu are, însă, nicio dovadă în acest sens.