Home » Ştiri » Liviu Dragnea: "Ideea noastră nu e să avem o mână de primari, ci practic un guvern local care să gestioneze Bucureştiul"

Liviu Dragnea: "Ideea noastră nu e să avem o mână de primari, ci practic un guvern local care să gestioneze Bucureştiul"

dragnea_2016.jpg
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat că doreşte ca după alegerile locale să existe "nu o mână de primari", ci un guvern local care să gestioneze Bucureştiul.

"Ideea noastră nu e să prezentăm o mână de candidaţi şi să avem o mână de primari, ci practic un guvern local care să gestioneze Bucureştiul care reprezintă cea mai mare localitate din ţară - sunt peste două milioane de români care trăiesc aici, un oraş care poate deveni printre cele mai frumoase capitale europene, are potenţial, e un oraş frumos. Bucureştiul poate deveni un oraş verde şi curat, un oraş cu care să ne mândrim cu toţii. Va fi, practic, o guvernare locală, va fi un contract social semnat atât de către Gabi Firea, cât şi de fiecare candidat al nostru, care va cuprinde proiectele pentru Bucureşti cu termene foarte clare de realizare pe fiecare an de mandat, cu riscul pentru fiecare dintre ei ca, în cazul în care aceste angajamente nu vor fi respectate, după fiecare an, celor pe care i-am propus să le cerem demisia. Sper şi cred că nu vom ajunge acolo", a declarat preşedintele PSD, la finalul Comitetului Executiv Naţional al partidului care s-a desfăşurat la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că s-au realizat o serie de sondaje de către PSD, care nu s-a dorit însă să fie date publicităţii, şi a anunţat că în perioada următoare va fi prezentată "echipa completă" pentru Bucureşti. "Începând din luna noiembrie a anului trecut, am realizat cercetări sociologice pe care nu am dorit să le facem publice. Unele dintre ele au ieşit trunchiat pe surse, dar analizele pe care noi le-am făcut şi am făcut cam câte două în fiecare lună ne-au condus către această decizie finală privind desemnarea acestor candidaţi pentru fiecare din cele cinci sectoare ale Capitalei şi pe sectorul 2 cu domnul Onţanu. Pe noi ne interesează, dincolo de faptul că avem o propunere în care noi credem foarte mult - propunerea pentru Primăria Capitalei, o femeie foarte cunoscută, foarte pricepută şi cu viziune şi cu deschidere, viziune în primul rând pentru dezvoltare şi abordare strategică, ne interesează şi vom prezenta în perioada următoare echipa completă pentru Bucureşti, dincolo de candidaţi, cei care îi vor susţine. Şi nu-i vor susţine numai într-un mod declarativ, ci efectiv pentru a realiza un proiect de guvernare locală. Bucureştiul nu mai are răbdare, bucureştenii nu mai au răbdare, nu cred că trebuie să mai pierdem încă un număr de ani până când o echipă care vine la primărie înţelege ce se întâmplă şi ce ar trebui făcut pentru acest municipiu", a detaliat Liviu Dragnea.

Întrebat de ce a lipsit de la CExN al PSD primarul sectorului 3, Robert Negoiţă, Dragnea a spus că acesta "a fost învoit", fiind plecat într-o deplasare externă care era programată mai demult. "Sincer vorbind, candidatura sa nu e o surpriză. Părerea mea este că e cel mai bun primar de sector", a adăugat preşedintele PSD. AGERPRESPentru a fi in permanenţă la curent cu ştirile şi noutăţile din politică,

abonează-te gratuit la newsletter-ul Machiavelli !
Mass media

Integritatea PNL se oprește la ușa partidului

24/05/2016 08:46, România Liberă

La finalul anului trecut, sub impactul tragediei din Colectiv, conducerea PNL adopta „Decalogul in­­te­­grității“, ca o dovadă că libera­lii sunt sensibili la mesajele opiniei publice. Pe baza acestui document, PNL se angaja să îi elimine de pe liste pe cei condamnați definitiv, trimiși în judecată sau urmăriți penal pentru fapte de corupție sau infracțiuni comise cu violență. La nivel central, criteriile au fost, în linii mari, respectate. De exemplu, Ludovic Orban a renunțat la candidatura la Capitală după ce a fost pus sub control judiciar.

Dragnea anunţă oficial "reactivarea" lui Ponta şi guvern PSD-ALDE-UNPR

18/05/2016 09:11, Evenimentul Zilei

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că Victor Ponta a decis să se "reactiveze" şi că după alegerile parlamentare, va propune preşedintelui Klaus Iohannis un guvern alcătuit din PSD, ALDE şi UNPR. Primele discuţii între cele trei partide, care vor pregăti o strategie comună pentru alegerile din toamnă, vor avea loc după 5 iunie. Întrebat ce variantă de guvern va propune preşedintelui Klaus Iohannis după alegerile parlamentare din toamnă, Liviu Dragnea a răspuns: ”PSD-ALDE-UNPR pentru că au dovedit că au susţinut un guvern foarte performant”.
Top editoriale

Și dacă Guvernul Cioloș e cel mai bun posibil?

23/05/2016 09:17, Cristian Câmpeanu, România Liberă

Un ministru se reprezintă pe sine, nu partidul care l-a trimis în guvern. Sursa sa de legitimitate este încrederea acordată de premier și propria competență administrativă, nu forța politică a partidului sau coaliției care a votat guvernul, pentru că altfel ar însemna ca loialitatea sa să fie împărțită între un grup de interese – partidul – și Executiv.

Tăriceanu, ținta mereu ratată

20/05/2016 07:38, Dan Constantin, Jurnalul Național

De câteva decenii, Călin Popescu Tăriceanu se află neîntrerupt în atenția publică. Și-a asigurat notorietatea în primul rând prin fermitatea opiniilor, dublate de decizii în consecința ideilor exprimate. A apărut în prim plan alături de liderii opoziției - Coposu, Câmpeanu, Cunescu - la negocierile tăioase cu Ion Iliescu din ianuarie 1990, în prima confruntare politică televizată din Palatul Victoria.
Top comentarii

O lege simplă: ai datorii la stat, nu candidezi

18/05/2016 09:15, Cătălin Striblea

Cred că nu vă miră de niciun fel lista cu datornicii la stat. Ea evidențiază încă o dată că mulți dintre cei care se îmbățoșează retoric de dragul țărișoarei, uită, întârzie sau pur și simplu nu plătesc dările către stat. Așadar, Robert Negoiță, care până acum a trimis câteva zeci de mii de pungi cu mâncare prin sectorul trei pe banii cetățenilor, nu a plătit vrei 80 de milioane de euro. Pentru că e prost cine plătește TVA-ul pe vânzarea de apartamente.

Tăieri de beregată la PSD

18/05/2016 09:14, Stelian Tănase

Situația nu e roză la PSD, desi așa pare – un partid mare și puternic, disciplinat care defilează prin campania electorala și va repurta o mare victorie. PSD pare deja invingător, sondajele il indica nr 1 incepind cu Bucureștiul. Pare că se pune doar problema scorului. Cu cit va cistiga PSD la 5 iunie!? Dacă va iesi cistigator, nu e, cred, meritul lui Dragnee&Co ci mai curind este efectul gafelor, prostiilor, biîbiielilor celor din PNL.
Top interviuri

Valeriu Steriu: “UNPR are o strategie de alianțe pentru fiecare scenariu în funcție de rezultatele de pe 5 iunie”

19/05/2016 14:20

Data alegerilor locale, 5 iunie, va fi determinantă pentru UNPR în identificarea variantei celei mai bune pentru a porni în optimizarea rezultatelor obținute, a declarat președintele Uniunii, Valeriu Steriu, într-un interviu acordat Agerpres.

“Doar erorile ori indolența noastră ne pot slăbi”

05/06/2015 10:11, Agerpres

Moțiunea de cenzură, proiectele PNL, programul de guvernare, necesitatea unei schimbări în administrația Capitalei sunt câteva dintre temele abordate de copreședintele PNL Alina Gorghiu într-un interviu acordat Agenției Agerpres.
Top ştiri

Tăriceanu şi Ponta depun o iniţiativă care transpune Directiva europeană privind asigurarea unui proces echitabil

23/05/2016 22:55, Agerpres

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, şi fostul premier Victor Ponta vor iniţia şi depune la Parlament o iniţiativă legislativă care să transpună Directiva europeană care se referă la asigurarea condiţiilor unui proces echitabil.

Mircea Geoană susţine că actualele partide tradiţionale vor să descurajeze prezenţa la vot a oamenilor

23/05/2016 22:54, Agerpres

Preşedintele PSRO, Mircea Geoană, a declarat, la Reşiţa, într-o conferinţă de presă, că actualele partide tradiţionale vor să descurajeze prezenţa la vot a celor care sunt nemulţumiţi şi indecişi şi a făcut apel pentru ca oamenii să meargă la vot.