Home » Ştiri » Alina Gorghiu: “Tăriceanu, Băsescu şi Ponta sunt uniți în reacții, unora interceptările încă le produc emoții, transpirații reci”

Alina Gorghiu: “Tăriceanu, Băsescu şi Ponta sunt uniți în reacții, unora interceptările încă le produc emoții, transpirații reci”

gorghiu_pegat_alb.jpg
Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat că ordonanța privind interceptările reprezintă o soluție provizorie și rezonabilă, ea arătând că nu a fost surprinsă de faptul că Traian Băsescu, Călin Popescu-Tăriceanu și Victor Ponta au fost uniți în reacții, motivând că "unora din România interceptările încă le produc emoții, transpirații reci".

"Mare parte din discuția pe tema deciziei CCR și pe tema OUG (privind interceptările — n.r.) are, din păcate, loc într-o cheie electorală, pentru că majoritatea celor care s-au pripit să comenteze nu fac altceva decât să vâneze voturi și nu vizează, din păcate, un stat de drept mai funcțional și mai viabil ca până acum. Consider că soluția găsită, cea a OUG (...), este doar una provizorie și este rezonabilă exclusiv pentru o perioadă de timp scurtă, până când Parlamentul va legifera", a afirmat Gorghiu la RFI.

Ea a susținut că există tot interesul pentru găsirea unei soluții legislative care să apere statul de drept, arătând că PNL va depune toate diligențele ca dezbaterile cu factorii de decizie și specializați în domeniu să aibă loc cât mai repede în Parlament. "Poate să existe și o nouă inițiativă legislativă", a susținut liderul PNL.

Alina Gorghiu a precizat că trebuie asigurată infrastructura pentru DNA și DIICOT, afirmând că suma pe care aceste instituții au cerut-o nu este exagerată. "Nu mi-aș dori să mai văd pe viitor genul de politician care apără decizia CCR dar nu pentru că ea sporește transparența și democrația, ci pentru că au sperat acești politicieni foarte vocali în ultimele zile ca lupta anticorupție să încetinească, să intre într-un regres. Reacțiile lor sunt previzibile, pentru că sunt cei care în mod curent atacă magistrații, care fac eforturi să decredibilizeze justiția, nu știu dacă pentru că se simt vulnerabili sau nu? Nu am fost surprinsă deloc să-i văd uniți în simțiri și în reacții pe domnii Tăriceanu, Băsescu, Ponta. (...) Ați condus România în ultimii ani de zile, puteați să modificați această legislație de zeci de ori. De ce nu au făcut-o nu știu. Pasivitatea din ultimul deceniu și iritarea maximă de acum să știți că mă duc cu gândul la faptul că unora din România interceptările încă le produc emoții, transpirații reci", a completat Gorghiu. AGERPRESPentru a fi in permanenţă la curent cu ştirile şi noutăţile din politică,

abonează-te gratuit la newsletter-ul Machiavelli !
Mass media

Integritatea PNL se oprește la ușa partidului

24/05/2016 08:46, România Liberă

La finalul anului trecut, sub impactul tragediei din Colectiv, conducerea PNL adopta „Decalogul in­­te­­grității“, ca o dovadă că libera­lii sunt sensibili la mesajele opiniei publice. Pe baza acestui document, PNL se angaja să îi elimine de pe liste pe cei condamnați definitiv, trimiși în judecată sau urmăriți penal pentru fapte de corupție sau infracțiuni comise cu violență. La nivel central, criteriile au fost, în linii mari, respectate. De exemplu, Ludovic Orban a renunțat la candidatura la Capitală după ce a fost pus sub control judiciar.

Dragnea anunţă oficial "reactivarea" lui Ponta şi guvern PSD-ALDE-UNPR

18/05/2016 09:11, Evenimentul Zilei

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că Victor Ponta a decis să se "reactiveze" şi că după alegerile parlamentare, va propune preşedintelui Klaus Iohannis un guvern alcătuit din PSD, ALDE şi UNPR. Primele discuţii între cele trei partide, care vor pregăti o strategie comună pentru alegerile din toamnă, vor avea loc după 5 iunie. Întrebat ce variantă de guvern va propune preşedintelui Klaus Iohannis după alegerile parlamentare din toamnă, Liviu Dragnea a răspuns: ”PSD-ALDE-UNPR pentru că au dovedit că au susţinut un guvern foarte performant”.
Top editoriale

Și dacă Guvernul Cioloș e cel mai bun posibil?

23/05/2016 09:17, Cristian Câmpeanu, România Liberă

Un ministru se reprezintă pe sine, nu partidul care l-a trimis în guvern. Sursa sa de legitimitate este încrederea acordată de premier și propria competență administrativă, nu forța politică a partidului sau coaliției care a votat guvernul, pentru că altfel ar însemna ca loialitatea sa să fie împărțită între un grup de interese – partidul – și Executiv.

Tăriceanu, ținta mereu ratată

20/05/2016 07:38, Dan Constantin, Jurnalul Național

De câteva decenii, Călin Popescu Tăriceanu se află neîntrerupt în atenția publică. Și-a asigurat notorietatea în primul rând prin fermitatea opiniilor, dublate de decizii în consecința ideilor exprimate. A apărut în prim plan alături de liderii opoziției - Coposu, Câmpeanu, Cunescu - la negocierile tăioase cu Ion Iliescu din ianuarie 1990, în prima confruntare politică televizată din Palatul Victoria.
Top comentarii

O lege simplă: ai datorii la stat, nu candidezi

18/05/2016 09:15, Cătălin Striblea

Cred că nu vă miră de niciun fel lista cu datornicii la stat. Ea evidențiază încă o dată că mulți dintre cei care se îmbățoșează retoric de dragul țărișoarei, uită, întârzie sau pur și simplu nu plătesc dările către stat. Așadar, Robert Negoiță, care până acum a trimis câteva zeci de mii de pungi cu mâncare prin sectorul trei pe banii cetățenilor, nu a plătit vrei 80 de milioane de euro. Pentru că e prost cine plătește TVA-ul pe vânzarea de apartamente.

Tăieri de beregată la PSD

18/05/2016 09:14, Stelian Tănase

Situația nu e roză la PSD, desi așa pare – un partid mare și puternic, disciplinat care defilează prin campania electorala și va repurta o mare victorie. PSD pare deja invingător, sondajele il indica nr 1 incepind cu Bucureștiul. Pare că se pune doar problema scorului. Cu cit va cistiga PSD la 5 iunie!? Dacă va iesi cistigator, nu e, cred, meritul lui Dragnee&Co ci mai curind este efectul gafelor, prostiilor, biîbiielilor celor din PNL.
Top interviuri

Valeriu Steriu: “UNPR are o strategie de alianțe pentru fiecare scenariu în funcție de rezultatele de pe 5 iunie”

19/05/2016 14:20

Data alegerilor locale, 5 iunie, va fi determinantă pentru UNPR în identificarea variantei celei mai bune pentru a porni în optimizarea rezultatelor obținute, a declarat președintele Uniunii, Valeriu Steriu, într-un interviu acordat Agerpres.

“Doar erorile ori indolența noastră ne pot slăbi”

05/06/2015 10:11, Agerpres

Moțiunea de cenzură, proiectele PNL, programul de guvernare, necesitatea unei schimbări în administrația Capitalei sunt câteva dintre temele abordate de copreședintele PNL Alina Gorghiu într-un interviu acordat Agenției Agerpres.
Top ştiri

Tăriceanu şi Ponta depun o iniţiativă care transpune Directiva europeană privind asigurarea unui proces echitabil

23/05/2016 22:55, Agerpres

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, şi fostul premier Victor Ponta vor iniţia şi depune la Parlament o iniţiativă legislativă care să transpună Directiva europeană care se referă la asigurarea condiţiilor unui proces echitabil.

Mircea Geoană susţine că actualele partide tradiţionale vor să descurajeze prezenţa la vot a oamenilor

23/05/2016 22:54, Agerpres

Preşedintele PSRO, Mircea Geoană, a declarat, la Reşiţa, într-o conferinţă de presă, că actualele partide tradiţionale vor să descurajeze prezenţa la vot a celor care sunt nemulţumiţi şi indecişi şi a făcut apel pentru ca oamenii să meargă la vot.