Home » Ştiri » Valeriu Steriu (UNPR) susţine că parteneriatul cu PSD e unul consolidat

Valeriu Steriu (UNPR) susţine că parteneriatul cu PSD e unul consolidat

steriu_valeriu_1.jpg
Vicepreşedintele UNPR Valeriu Steriu a declarat, într-o conferinţă de presă la Baia Mare, că parteneriatul PSD este unul consolidat şi pe termen lung.

"Parteneriatul cu PSD-ul e un parteneriat consolidat, alianţa de centru-stânga e o alianţă pe termen lung până în 2020, iar recent avem un protocol pentru acest an şi niciunul dintre aceste protocoale nu interzice sau nu restricţionează unei organizaţii judeţene atât înainte de alegeri, cât şi după alegeri o formă de colaborare. Evident, unde nu e posibil să fie făcut cu PSD, protocolul nu interzice să fie făcut cu o altă organizaţiei a altui partid. În clipa de faţă, la nivel naţional, preponderent am găsit candidaturi independente ale UNPR-ului, în majoritatea judeţelor. Sunt în foarte multe judeţe negocieri tocmai pentru a găsi forme de sprijin la nivel judeţean, local, unde conform legii este permis să se meargă în alianţe fie pentru un oraş, fie pentru o comună", a spus Steriu.

Vicepreşedintele UNPR a afirmat că filiala din judeţul Maramureş e una solidă şi cu rezultate bune. "În BPJ (...) am discutat elementele de strategie, paşii tehnici următori, paşii de poziţionare politică, posibile alianţe electorale, pre-electorale, post-electorale, toate aceste elemente pe care le discutăm în fiecare judeţ în această perioadă. (...) Maramureşul, spunem noi, are o formaţiune consolidată, foarte puternică prin câştigurile în urma alegerilor din 2012, atât din UNPR, cât şi din partidul din care am fuzionat, PP-DD. Suntem în clipa de faţă cu o echipă solidă aici, dorim să continuăm şi să avem rezultate bune şi în acest an, atât la alegerile locale, cât şi la cele generale (...) suntem mulţumiţi de ceea ce am găsit în Maramureş", a declarat Valeriu Steriu.

Preşedintele UNPR Maramureş, deputatul Nuţu Fonta, a susţinut că filiala este dispusă la înţelegeri cu alte partide politice la alegerile locale. "Suntem deschişi la discuţii cu toate partidele politice în localităţile unde credem că putem face un parteneriat, înţelegeri, coaliţii, (...) pentru a avea rezultate bune. Avem deja 27 de candidaturi pentru primării şi consiliile locale pregătite şi 59 de organizaţii în judeţ funcţionale. În cel puţin două săptămâni o să avem toate candidaturile anunţate", a spus Nuţu Fonta.

Valeriu Steriu a admis că "analizează o variantă" de parteneriat cu primarul în funcţie al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, la alegerile locale, însă aceasta nu e sigură. Fost vicepreşedinte al UNPR la nivel central, Cherecheş a decis să candideze din nou susţinut de Forumul Democrat al Germanilor din România şi PNŢCD. AGERPRESPentru a fi in permanenţă la curent cu ştirile şi noutăţile din politică,

abonează-te gratuit la newsletter-ul Machiavelli !
Mass media

Firea şi Predoiu s-au aliat pentru o seară

25/05/2016 11:34, Gândul

Candidaţii PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Gabriela Firea şi Cătălin Predoiu, au concluzionat marţi seara că au soluţii asemănătoare pe tema problemelor termoficării şi cu convenit ca partidele care îi susţin să colaboreze, acuzându-l totodată împreună pe candidatul USB, Nicuşor Dan. După ce candidatul USB Nicuşor Dan i-a întrebat pe contracandidaţii săi în cea de-a doua dezbatere electorală la B1 TV câte centrale are RADET, Gabriela Firea şi Cătălin Predoiu au concluzionat că sunt au soluţii asemănătoare în materie de termoficare "pentru că sunt cele corecte".

Integritatea PNL se oprește la ușa partidului

24/05/2016 08:46, România Liberă

La finalul anului trecut, sub impactul tragediei din Colectiv, conducerea PNL adopta „Decalogul in­­te­­grității“, ca o dovadă că libera­lii sunt sensibili la mesajele opiniei publice. Pe baza acestui document, PNL se angaja să îi elimine de pe liste pe cei condamnați definitiv, trimiși în judecată sau urmăriți penal pentru fapte de corupție sau infracțiuni comise cu violență. La nivel central, criteriile au fost, în linii mari, respectate. De exemplu, Ludovic Orban a renunțat la candidatura la Capitală după ce a fost pus sub control judiciar.
Top editoriale

Localele, un meci cu scor previzibil

26/05/2016 09:20, Alexandru Lăzescu, Revista 22

În opinia analistului Dorel Șan­dor, campaniile electorale sea­mă­nă cu o nuntă. „Multă bucurie, speranță, uniune centrată pe o versiune ge­ne­roa­să, conform unei normalități ac­ce­sibile și benefice. Optimism pe pâi­ne.“ În realitate, actuala campanie electorală este de­parte de a se în­cadra în această descriere. De fapt, cineva care ar veni acum în România ar rea­liza cu mare dificultate că ne aflăm în plin moment electoral.

Înainte de a-și reîmpărți Bucureștiul, prietenii din USL invadează televiziunile

26/05/2016 09:16, Mircea Marian, Evenimentul Zilei

Pe la începutul anilor 2000, când Adrian Năstase era în culmea puterii, toate televiziunile primiseră, subteran, indicaţia ca Traian Băsescu să nu apară pe post. Cu o excepţie: se puteau difuza reportaje despre gropile din Bucureşti. Cam aici ne-am întors în anul de graţie 2016. Prietenii din USL, acum aparent separaţi în PSD, PNL şi ALDE, au ocupat studiourile şi nu permit ca, la dezbateri, să fie prezent şi Robert Turcescu, candidatul PMP. Presa liberă şi democratică se preface că nu vede.
Top comentarii

O lege simplă: ai datorii la stat, nu candidezi

18/05/2016 09:15, Cătălin Striblea

Cred că nu vă miră de niciun fel lista cu datornicii la stat. Ea evidențiază încă o dată că mulți dintre cei care se îmbățoșează retoric de dragul țărișoarei, uită, întârzie sau pur și simplu nu plătesc dările către stat. Așadar, Robert Negoiță, care până acum a trimis câteva zeci de mii de pungi cu mâncare prin sectorul trei pe banii cetățenilor, nu a plătit vrei 80 de milioane de euro. Pentru că e prost cine plătește TVA-ul pe vânzarea de apartamente.

Tăieri de beregată la PSD

18/05/2016 09:14, Stelian Tănase

Situația nu e roză la PSD, desi așa pare – un partid mare și puternic, disciplinat care defilează prin campania electorala și va repurta o mare victorie. PSD pare deja invingător, sondajele il indica nr 1 incepind cu Bucureștiul. Pare că se pune doar problema scorului. Cu cit va cistiga PSD la 5 iunie!? Dacă va iesi cistigator, nu e, cred, meritul lui Dragnee&Co ci mai curind este efectul gafelor, prostiilor, biîbiielilor celor din PNL.
Top interviuri

Valeriu Steriu: “UNPR are o strategie de alianțe pentru fiecare scenariu în funcție de rezultatele de pe 5 iunie”

19/05/2016 14:20

Data alegerilor locale, 5 iunie, va fi determinantă pentru UNPR în identificarea variantei celei mai bune pentru a porni în optimizarea rezultatelor obținute, a declarat președintele Uniunii, Valeriu Steriu, într-un interviu acordat Agerpres.

“Doar erorile ori indolența noastră ne pot slăbi”

05/06/2015 10:11, Agerpres

Moțiunea de cenzură, proiectele PNL, programul de guvernare, necesitatea unei schimbări în administrația Capitalei sunt câteva dintre temele abordate de copreședintele PNL Alina Gorghiu într-un interviu acordat Agenției Agerpres.
Top ştiri

Tăriceanu: "În România s-a născut o superputere formată din binomul DNA-SRI, scăpată de sub orice control"

26/05/2016 22:19, Agerpres

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat la Craiova că în România s-a născut o "superputere" formată din "binomul DNA-SRI", care are la origini dorinţa fostului preşedinte Traian Băsescu de a avea controlul asupra unor instituţii de forţă ale statului, prin care să îşi consolideze poziţia de principal arbitru şi decident în politică şi cu care să îşi distrugă adversarii politici.

Teodor Atanasiu despre moţiunea de cenzură: "M-aş bucura să plece Dîncu acasă"

26/05/2016 22:19, Agerpres

Prim-vicepreşedintele PNL Teodor Atanasiu a declarat, cu privire la moţiunea de cenzură pe care PSD şi ALDE intenţionează să o iniţieze, că s-ar bucura dacă vicepremierul Vasile Dîncu ar pleca acasă, subliniind, însă, că preşedintele social-democraţilor, Liviu Dragnea, nu-şi permite să se joace de-a cearta cu cineva, în contextul problemelor juridice pe care le are.