Home » Ştiri » Valeriu Steriu: "Ca partid, pe simulări apare un avantaj la UNPR pe votul în două tururi"

Valeriu Steriu: "Ca partid, pe simulări apare un avantaj la UNPR pe votul în două tururi"

steriu_valeriu1.jpg
Deputatul UNPR Valeriu Steriu, coordonatorul campaniei electorale a partidului, a declarat că pe simulările realizate "apare un avantaj la UNPR pe votul în două tururi" şi a afirmat că o decizie în această privinţă aparţine întregului grup parlamentar.

El a adăugat că votul în două tururi avantajează UNPR, dar că deocamdată partidul are un protocol cu PSD pe această temă. "Proiectul pe tema alegerii primarilor în două tururi de scrutin există în Senat şi urmează votul în plen. Ca partid, pe simulări, apare un avantaj la UNPR pe votul în două tururi. Al doilea tur ar putea avantaja un partid mai mic. Decizia însă nu îmi aparţine mie, ci întregului grup parlamentar. Suntem mai mulţi interesaţi să facem simulări când avem toţi candidaţii la funcţia de primar. Avem şi un protocol încheiat cu PSD pe această temă care este valabil. La un anumit moment, proiectul de lege pe votul în două tururi s-ar putea să fie prea târziu, o să vedem", a declarat deputatul Valeriu Steriu.

El a spus că formaţiunea sa va analiza toate ofertele de alianţe politice, dar deocamdată respectă alianţa cu PSD în care se află. Declaraţia acestuia vine în contextul în care co-preşedintele PNL, Vasile Blaga, a declarat că liberalii ar putea discuta despre eventuale negocieri cu UNPR după congresul progresiştilor din 26 martie. "Este o aşteptare a dânsului (Vasile Blaga - n.r.) pentru a vedea linia directoare a partidului din 26 martie. Suntem într-o alianţă de centru stânga cu un partener din guvernarea Ponta. Analizăm toate ofertele, şi din stânga, şi din dreapta, dar mergem pe drumul nostru înainte. Când vom depune listele de candidaţi, vom vedea că aproape în toate judeţele mergem pe picioarele noastre. Prioritatea noastră este să obţinem un scor cât mai bun şi asta se va întâmpla mergând singuri pe liste", a declarat deputatul UNPR.

Valeriu Steriu a susține că că va candida la preşedinţia UNPR dacă va avea sprijinul organizaţiilor locale. Parlamentarul a adăugat că în perioada următoare va vizita mai multe filiale, între care cele de la Bistriţa Năsăud şi Maramureş, urmând să anunţe săptămâna viitoare ce decizie a luat. "Acum sunt într-un proces de analiză dacă voi candida şi voi finaliza această analiză abia după ce voi discuta cu colegii mei din ţară, să văd dacă am acest suport. Zilele viitoare voi merge şi la Bistriţa Năsăud şi Maramureş pentru a avea astfel de consultări. Dacă îmi asum această decizie este o responsabilitate foarte mare şi o pot duce doar cu suportul celor peste 400.000 de membri ai UNPR", a declarat Valeriu Steriu.
Pentru a fi in permanenţă la curent cu ştirile şi noutăţile din politică,

abonează-te gratuit la newsletter-ul Machiavelli !
Mass media

Alina Gorghiu ar putea deveni șefă la Camera Deputaților

24/06/2016 08:51, Evenimentul Zilei

Liberalii pregătesc izolarea PSD în toamnă, primul pas fiind o alianță sau chiar o fuziune în această vară cu UNPR, partenerul tradițional al PSD. Printre „victimele” acestui scenariu se numără nume grele precum Gabriel Oprea. PNL e dispus să dea UNPR-ului 18-20 de locuri în viitorul Parlament. La schimb, UNPR ar urma să voteze cu PNL în Parlament și să-i sprijine pe liberali în administrația publică locală. O decizie finală este aşteptată până la sfârşitul lunii.

Ce are şi ce nu are voie să facă Guvernul vara aceasta

24/06/2016 08:43, Adevărul

Aleşii din Parlament au adoptat proiectul de lege de abilitareabilitare a Guvernului de a emite ordonanţe pe timp de vară, însă l-au modificat de aşa natură încât în timpul vacanţei lor să nu aibă posibile „surprize“ venite pe domenii precum Justiţia. Proiectul iniţiat de echipa Cioloş prevedea că principalele domenii de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe în vacanţa parlamentară sunt finanţe publice şi economie, dezvoltare regională şi administraţie publică, sănătate, afaceri interne, justiţie, cultură, fonduri europene, agricultură şi dezvoltare rurală, transporturi, comunicaţii şi societate informaţională.
Top editoriale

Conflictul Iohannis – MRU sau Sindromul Paltonului de la Paris

24/06/2016 08:50, Ion Cristoiu, Evenimentul Zilei

Din cîte s-a observat, de un timp în presă apar informaţii referitoare la conflictul dintre Klaus Iohannis şi MRU. Cel despre faptul că Klaus Iohannis i-a cerut lui MRU demisia au fost publicate pînă acum fără a fi dezminţite de vreuna dintre cele două părţi. Conflictul dintre cei doi a izbucnit sub semnul a ceea ce am putea numi Sindromul paltonului la Klaus Iohannis. Din cîte ne amintim, cu un an în urmă, pe aeroportul din Paris, Klaus Iohannis a făcut o criză de nervi, pentru că aghiotantul nu i-a ţinut paltonul.

Dragnea s-a speriat de Steriu

24/06/2016 08:37, Marian Sultănoiu, Gândul

Mi se pare „beton” formularea lui Dragnea, vizavi de licitaţia granzilor pentru „balamaua” UNPR: „Eu n-am retras propunerea pe care i-am făcut-o, în urmă cu două luni, preşedintelui UNPR, Valeriu Steriu, cu privire la o eventuală fuziune PSD-UNPR. Sigur că a apărut o oarecare neîncredere, în special în teritoriu, din cauza acestor discuţii pe care le-a purtat UNPR cu PNL. Dar eu nu vreau să intru la licitaţie cu PNL pentru UNPR. Nu mi se pare corect, nu mi se pare onorant pentru noi ca partid”.
Top comentarii

Când o să vină Roexit-ul, voi unde o să fiți?

24/06/2016 08:59, Cătălin Striblea, Adevărul

Am un profund sentiment că dacă noi am vota în locul englezilor în zilele următoare rezultatul ar fi unul dezastruos pentru România. Cred că sentimentul anti-european este aici mult mai profund și faptul că suntem încă în Uniune este datorat unor mecanisme imperfecte, dar încă funcționale, la nivelul deciziei politice și mai ales unor racorduri instituționale care funcționează ca o coardă de siguranță pentru România. Și, posibil, faptului că jumătate de Românie muncitoare este afară.

Să nu uităm: legea alegerilor locale trebuie schimbată

16/06/2016 08:28, Mircea Kivu, România Liberă

A mai trecut un rând de alegeri. Ne-am înfuriat că legea electorală e prost făcută. Deja ne gândim la alegerile din toamnă, uitând de ce ne-am înfuriat acum câteva zile. Chiar, de ce ne-am înfuriat? Cel mai tare ne-am înfuriat pentru că legea prevede să ne alegem primarii într-un singur tur. Asta a favorizat primarii aflaţi deja în funcţie, căci voturile celor nemulţumiţi s-au împărţit, de regulă, între mai mulţi contracandidaţi. În aceste condiţii, legitimitatea primarilor aleşi este slăbită.
Top interviuri

“Oamenii au înțeles că începerea urmăririi penale în plină campanie electorală nu este o coincidență”

30/05/2016 10:41, Agerpres

Copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu susține, într-un interviu acordat Agerpres, că în formula electorală actuală e puțin probabil ca după alegerile din 5 iunie să fie majorități alcătuite dintr-un singur partid și vor trebui să se realizeze coaliții locale.

Valeriu Steriu: “UNPR are o strategie de alianțe pentru fiecare scenariu în funcție de rezultatele de pe 5 iunie”

19/05/2016 14:20

Data alegerilor locale, 5 iunie, va fi determinantă pentru UNPR în identificarea variantei celei mai bune pentru a porni în optimizarea rezultatelor obținute, a declarat președintele Uniunii, Valeriu Steriu, într-un interviu acordat Agerpres.
Top ştiri

Liviu Dragnea: “Oferta pentru UNPR rămâne valabilă - fuziune prin absorbţie”

01/07/2016 09:53, Agerpres

Oferta pentru UNPR rămâne valabilă - fuziune prin absorbţie, a declarat joi, la Târgovişte, preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Octavian Bumbu: “S-a discutat între colegii de la UNPR că o alianţă cu PNL ar avea inclusiv gir de la Cotroceni”

01/07/2016 09:53, Agerpres

Senatorul PSD Octavian Bumbu a declarat că între foştii săi colegi de la UNPR s-a discutat că o alianţă dintre acest partid şi PNL ar fi avut girul Cotrocenilor, iar el a transmis acest lucru la PSD, adăugând că nu are, însă, nicio dovadă în acest sens.