Home » Ştiri » Valeriu Steriu: "Ca partid, pe simulări apare un avantaj la UNPR pe votul în două tururi"

Valeriu Steriu: "Ca partid, pe simulări apare un avantaj la UNPR pe votul în două tururi"

steriu_valeriu1.jpg
Deputatul UNPR Valeriu Steriu, coordonatorul campaniei electorale a partidului, a declarat că pe simulările realizate "apare un avantaj la UNPR pe votul în două tururi" şi a afirmat că o decizie în această privinţă aparţine întregului grup parlamentar.

El a adăugat că votul în două tururi avantajează UNPR, dar că deocamdată partidul are un protocol cu PSD pe această temă. "Proiectul pe tema alegerii primarilor în două tururi de scrutin există în Senat şi urmează votul în plen. Ca partid, pe simulări, apare un avantaj la UNPR pe votul în două tururi. Al doilea tur ar putea avantaja un partid mai mic. Decizia însă nu îmi aparţine mie, ci întregului grup parlamentar. Suntem mai mulţi interesaţi să facem simulări când avem toţi candidaţii la funcţia de primar. Avem şi un protocol încheiat cu PSD pe această temă care este valabil. La un anumit moment, proiectul de lege pe votul în două tururi s-ar putea să fie prea târziu, o să vedem", a declarat deputatul Valeriu Steriu.

El a spus că formaţiunea sa va analiza toate ofertele de alianţe politice, dar deocamdată respectă alianţa cu PSD în care se află. Declaraţia acestuia vine în contextul în care co-preşedintele PNL, Vasile Blaga, a declarat că liberalii ar putea discuta despre eventuale negocieri cu UNPR după congresul progresiştilor din 26 martie. "Este o aşteptare a dânsului (Vasile Blaga - n.r.) pentru a vedea linia directoare a partidului din 26 martie. Suntem într-o alianţă de centru stânga cu un partener din guvernarea Ponta. Analizăm toate ofertele, şi din stânga, şi din dreapta, dar mergem pe drumul nostru înainte. Când vom depune listele de candidaţi, vom vedea că aproape în toate judeţele mergem pe picioarele noastre. Prioritatea noastră este să obţinem un scor cât mai bun şi asta se va întâmpla mergând singuri pe liste", a declarat deputatul UNPR.

Valeriu Steriu a susține că că va candida la preşedinţia UNPR dacă va avea sprijinul organizaţiilor locale. Parlamentarul a adăugat că în perioada următoare va vizita mai multe filiale, între care cele de la Bistriţa Năsăud şi Maramureş, urmând să anunţe săptămâna viitoare ce decizie a luat. "Acum sunt într-un proces de analiză dacă voi candida şi voi finaliza această analiză abia după ce voi discuta cu colegii mei din ţară, să văd dacă am acest suport. Zilele viitoare voi merge şi la Bistriţa Năsăud şi Maramureş pentru a avea astfel de consultări. Dacă îmi asum această decizie este o responsabilitate foarte mare şi o pot duce doar cu suportul celor peste 400.000 de membri ai UNPR", a declarat Valeriu Steriu.
Pentru a fi in permanenţă la curent cu ştirile şi noutăţile din politică,

abonează-te gratuit la newsletter-ul Machiavelli !
Mass media

Ce calcule îşi fac Cătălin Predoiu şi Nicuşor Dan după ce varianta unificării dreptei a eşuat

31/05/2016 09:06, Adevărul

În condiţiile în care Gabriela Firea conduce detaşat în lupta pentru Primăria Capitalei, Cătălin Predoiu şi Nicuşor Dan se luptă doar pentru poziţia de pierzător onorabil, căci şansele lor de a câştiga sunt, oricum, infime, susţin analiştii politici. Deşi s-a dovdit a fi un eşec, varianta sondajului comun care ar fi desemnat candidatul dreptei pentru Bucureşti dezvăluie strategia celor doi candidaţi pentru finalul de campanie.

Planul PNL anti-Firea a durat o zi

31/05/2016 09:04, Gândul

Planul liberalilor de a o încurca pe Gabriela Firea în ultima săptămână de campanie a picat în mai puţin de 24 de ore. După ce într-o dezbatere electorală Cătălin Predoiu şi Nicuşor Dan au convenit efectuarea unui sondaj de opinie comun, PNL a condiţionat înţelegerea de promisiunea candidatului USB de a se retrage din cursa pentru primărie dacă are un scor mai slab decât Predoiu. Oferta ultimativă a fost refuzată însă de Nicuşor Dan care spune că va face totuşi sondajul la care îi invită şi pe cei din PNL ca observatori.
Top editoriale

Antipesedismul de mucava asigură victoria lui Firea

31/05/2016 09:19, Andreea Pora, Revista 22

Sondajele, indiferent de coloratura po­li­tică, o creditează pe Gabriela Firea cu 35-37% şanse să fie următorul primar general al Capitalei. Strict aritmetic, ceilalți can­didați non-PSD – Cătălin Predoiu, Nicuşor Dan și Robert Turcescu - adună împreună peste 40% și se bat pentru un spec­ta­culos și inutil loc doi. Teo­retic, dacă toți aceș­tia și-ar da mâna și ar re­nunța în favoarea celui mai bine pla­sat dintre ei, Firea ar pu­tea fi înfrântă. Doar că arit­me­tica nu func­țio­nează elec­to­ral.

Liniştea iluminată a Preşedintelui navetist

30/05/2016 07:38, Lelia Munteanu, Gândul

Penultimul punct din ordinea de zi a şedinţei Consiliului Suprem de Apărare a Ţării suna rău, dar promiţător: ”Situaţia actuală a sistemului de sănătate publică. Infecţiile intraspitaliceşti ca vulnerabilitate a sectorului medical cu impact asupra securităţii naţionale”. Recunosc şi regret, mă aşteptam ca preşedintele României să ne încredinţeze că niciodată nu vor mai fi secretizate informaţii de interes public. Nu le poţi ascunde cetăţenilor care intră în spitale faptul că riscă să nu mai iasă.
Top comentarii

Plictiseli de campanie

31/05/2016 08:59, Stelian Tănase

Duminică lumea merge cătinel la vot. Ciți merg, cam puțini, de data asta Imbrăcați frumos, intre cumpărurile fla piață, slujba la biserică, mersul cu nepoții în parc.Apoi jntro scurtă plimbare fuguța la vreo școală să pună ștampila pe buletinul de vot si să-l arunce ăn urnă. Nu cred că lumea va iesi, nu va fi deloc inghesuială. Din mai multe motive.Unul ar fi că a fost o campanie plicticoasă. O campania formală, de rutină, cu mulți ciștigatori cunoscuți dinainte de toată suflarea.

Dezamăgirea cu Iohannis

29/05/2016 23:20, Stelian Tănase

Cine controlează pe cine. Iohannis pe membrii CSAT sau invers!? E o intrebare. Ințeleg dezamăgirea exprimată în massmedia/online în legătură cu ședința CSAT de vineri. Lumea aștepta dezvăluiri, măcar puțin adevăr de la Iohannis. Aștepta anunțul privitor la desecretizarea datele despre situația din sistemul de sănătate si mai ales despre ce se ascude în spatele afacerii HexiPharma. Aici nu sunt secrete de stat – este informație de interes public care privește viața fiecăruia dintre cetățenii acesti țări:E un drept constituțional de a fi informați. Mai știu că președintele păzește constituția, este principalul ei garant.
Top interviuri

“Oamenii au înțeles că începerea urmăririi penale în plină campanie electorală nu este o coincidență”

30/05/2016 10:41, Agerpres

Copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu susține, într-un interviu acordat Agerpres, că în formula electorală actuală e puțin probabil ca după alegerile din 5 iunie să fie majorități alcătuite dintr-un singur partid și vor trebui să se realizeze coaliții locale.

Valeriu Steriu: “UNPR are o strategie de alianțe pentru fiecare scenariu în funcție de rezultatele de pe 5 iunie”

19/05/2016 14:20

Data alegerilor locale, 5 iunie, va fi determinantă pentru UNPR în identificarea variantei celei mai bune pentru a porni în optimizarea rezultatelor obținute, a declarat președintele Uniunii, Valeriu Steriu, într-un interviu acordat Agerpres.
Top ştiri

Victor Ponta: “Dacă se va retrage Dragnea o să vină altcineva la conducerea PSD, nu eu”

31/05/2016 08:55, Agerpres

Fostul președinte al social-democraților Victor Ponta a exclus posibilitatea de a reveni la conducerea partidului după alegerile locale, afirmând că, în cazul în care actualul lider al partidului, Liviu Dragnea, se va retrage de la șefia PSD "o să vină altcineva''.

Nicușor Dan: “Nu mă voi retrage în nicio condiție în fața lui Cătălin Predoiu”

31/05/2016 08:55, Agerpres

Candidatul Uniunii Salvați Bucureștiul pentru Primăria Capitalei, Nicușor Dan, a precizat, luni, că nu se va retrage "în nicio condiție" în favoarea liberalului Cătălin Predoiu și că USB dorește realizarea unui sondaj din care să reiasă în ce mod s-ar putea transfera intențiile de vot între cei doi candidați.