Home » Ştiri » Valeriu Steriu: "Principalul obiectiv al UNPR este un scor la alegerile locale mult peste aşteptări"

Valeriu Steriu: "Principalul obiectiv al UNPR este un scor la alegerile locale mult peste aşteptări"

steriu_valeriu_1.jpg
Principalul obiectiv al UNPR este, în prezent, acela de a înregistra un scor la alegerile locale mult peste aşteptările celor care au privit spre Uniune cu neîncredere, a declarat vicepreşedintele formaţiunii, Valeriu Steriu, coordonatorul campaniei electorale a partidului.

"Toate judeţele au exprimat cu ce probleme se confruntă atât din punct de vedere al unor posibile alianţe - preelectorale, post-electorale -, cât şi în ceea ce priveşte organizarea. Intenţionăm şi suntem convinşi că vom reuşi să depunem liste complete. Asta înseamnă candidaţi în cele aproape 3.200 de localităţi din România, vom avea liste concrete atât pentru primari, cât şi pentru ceea ce înseamnă consilieri locali şi consilii judeţene", a precizat Steriu, după şedinţa Comitetului Naţional Executiv al UNPR.

El a adăugat că echipa centrală de campanie a UNPR va coordona în această perioadă şi va avea practic tot ceea ce înseamnă activitate de sprijin pentru organizaţiile judeţene. "Pe lângă faptul că vom avea deplasări în fiecare judeţ pentru a analiza împreună cu colegii din organizaţiile judeţene situaţia, dar mai ales să participăm alături de ei la evenimentele care vor fi în perioada următoare. Va fi o campanie complexă, bazată pe o legislaţie nouă atât din punct de vedere a ceea ce înseamnă alegeri, cât şi pe partea financiară. Vom urmări cu mare atenţie şi tot ceea ce este legal vom respecta şi vom penaliza orice tentativă a adversarilor de a ieşi din cadrul legal", a punctat Steriu.

Întrebat dacă va candida la funcţia de preşedinte al UNPR, Steriu a spus că este "foarte onorat" de recomandarea pe care i-a făcut-o Gabriel Oprea, dar a precizat că va lua o decizie numai după ce se va consulta cu colegii. "Sunt foarte onorat de recomandarea făcută de domnul preşedinte Gabriel Oprea. O să reflectez şi în primul rând o să mă consult cu colegii. Este o decizie importantă, o responsabilitate foarte mare, este o echipă care trebuie să rămână unită şi practic orice coechipier ar pleca deja este o pierdere foarte mare. Împreună cu colegii vom hotărî în perioada următoare cum este cel mai bine pentru partid", a precizat Valeriu Steriu. AGERPRES
Pentru a fi in permanenţă la curent cu ştirile şi noutăţile din politică,

abonează-te gratuit la newsletter-ul Machiavelli !
Mass media

Integritatea PNL se oprește la ușa partidului

24/05/2016 08:46, România Liberă

La finalul anului trecut, sub impactul tragediei din Colectiv, conducerea PNL adopta „Decalogul in­­te­­grității“, ca o dovadă că libera­lii sunt sensibili la mesajele opiniei publice. Pe baza acestui document, PNL se angaja să îi elimine de pe liste pe cei condamnați definitiv, trimiși în judecată sau urmăriți penal pentru fapte de corupție sau infracțiuni comise cu violență. La nivel central, criteriile au fost, în linii mari, respectate. De exemplu, Ludovic Orban a renunțat la candidatura la Capitală după ce a fost pus sub control judiciar.

Dragnea anunţă oficial "reactivarea" lui Ponta şi guvern PSD-ALDE-UNPR

18/05/2016 09:11, Evenimentul Zilei

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că Victor Ponta a decis să se "reactiveze" şi că după alegerile parlamentare, va propune preşedintelui Klaus Iohannis un guvern alcătuit din PSD, ALDE şi UNPR. Primele discuţii între cele trei partide, care vor pregăti o strategie comună pentru alegerile din toamnă, vor avea loc după 5 iunie. Întrebat ce variantă de guvern va propune preşedintelui Klaus Iohannis după alegerile parlamentare din toamnă, Liviu Dragnea a răspuns: ”PSD-ALDE-UNPR pentru că au dovedit că au susţinut un guvern foarte performant”.
Top editoriale

Și dacă Guvernul Cioloș e cel mai bun posibil?

23/05/2016 09:17, Cristian Câmpeanu, România Liberă

Un ministru se reprezintă pe sine, nu partidul care l-a trimis în guvern. Sursa sa de legitimitate este încrederea acordată de premier și propria competență administrativă, nu forța politică a partidului sau coaliției care a votat guvernul, pentru că altfel ar însemna ca loialitatea sa să fie împărțită între un grup de interese – partidul – și Executiv.

Tăriceanu, ținta mereu ratată

20/05/2016 07:38, Dan Constantin, Jurnalul Național

De câteva decenii, Călin Popescu Tăriceanu se află neîntrerupt în atenția publică. Și-a asigurat notorietatea în primul rând prin fermitatea opiniilor, dublate de decizii în consecința ideilor exprimate. A apărut în prim plan alături de liderii opoziției - Coposu, Câmpeanu, Cunescu - la negocierile tăioase cu Ion Iliescu din ianuarie 1990, în prima confruntare politică televizată din Palatul Victoria.
Top comentarii

O lege simplă: ai datorii la stat, nu candidezi

18/05/2016 09:15, Cătălin Striblea

Cred că nu vă miră de niciun fel lista cu datornicii la stat. Ea evidențiază încă o dată că mulți dintre cei care se îmbățoșează retoric de dragul țărișoarei, uită, întârzie sau pur și simplu nu plătesc dările către stat. Așadar, Robert Negoiță, care până acum a trimis câteva zeci de mii de pungi cu mâncare prin sectorul trei pe banii cetățenilor, nu a plătit vrei 80 de milioane de euro. Pentru că e prost cine plătește TVA-ul pe vânzarea de apartamente.

Tăieri de beregată la PSD

18/05/2016 09:14, Stelian Tănase

Situația nu e roză la PSD, desi așa pare – un partid mare și puternic, disciplinat care defilează prin campania electorala și va repurta o mare victorie. PSD pare deja invingător, sondajele il indica nr 1 incepind cu Bucureștiul. Pare că se pune doar problema scorului. Cu cit va cistiga PSD la 5 iunie!? Dacă va iesi cistigator, nu e, cred, meritul lui Dragnee&Co ci mai curind este efectul gafelor, prostiilor, biîbiielilor celor din PNL.
Top interviuri

Valeriu Steriu: “UNPR are o strategie de alianțe pentru fiecare scenariu în funcție de rezultatele de pe 5 iunie”

19/05/2016 14:20

Data alegerilor locale, 5 iunie, va fi determinantă pentru UNPR în identificarea variantei celei mai bune pentru a porni în optimizarea rezultatelor obținute, a declarat președintele Uniunii, Valeriu Steriu, într-un interviu acordat Agerpres.

“Doar erorile ori indolența noastră ne pot slăbi”

05/06/2015 10:11, Agerpres

Moțiunea de cenzură, proiectele PNL, programul de guvernare, necesitatea unei schimbări în administrația Capitalei sunt câteva dintre temele abordate de copreședintele PNL Alina Gorghiu într-un interviu acordat Agenției Agerpres.
Top ştiri

Tăriceanu şi Ponta depun o iniţiativă care transpune Directiva europeană privind asigurarea unui proces echitabil

23/05/2016 22:55, Agerpres

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, şi fostul premier Victor Ponta vor iniţia şi depune la Parlament o iniţiativă legislativă care să transpună Directiva europeană care se referă la asigurarea condiţiilor unui proces echitabil.

Mircea Geoană susţine că actualele partide tradiţionale vor să descurajeze prezenţa la vot a oamenilor

23/05/2016 22:54, Agerpres

Preşedintele PSRO, Mircea Geoană, a declarat, la Reşiţa, într-o conferinţă de presă, că actualele partide tradiţionale vor să descurajeze prezenţa la vot a celor care sunt nemulţumiţi şi indecişi şi a făcut apel pentru ca oamenii să meargă la vot.