Home » Ştiri » Liviu Dragnea: "PSD nu vede niciun motiv ca în 2016 deficitul bugetar al României să depăşească 3%"

Liviu Dragnea: "PSD nu vede niciun motiv ca în 2016 deficitul bugetar al României să depăşească 3%"

dragnea_liviu_serios.jpg
Partidul Social Democrat nu vede niciun motiv pentru ca în 2016 deficitul bugetar al României să depăşească 3%, a declarat preşedintele PSD, Liviu Dragnea, într-o conferinţă de presă, la finalul unei întâlniri cu reprezentanţii delegaţiei FMI aflate în vizită oficială la Bucureşti.

"Am încheiat o întâlnire cu delegaţia FMI. Membrii delegaţiei au abordat câteva subiecte legate de macrostabilitatea economică şi au fost interesaţi să vadă care ar fi previziunile noastre faţă de indicatorii macroeconomici în perioada următoare, în 2016 şi în 2017. Dumnealor au spus că sunt îngrijoraţi că s-ar putea ca deficitul bugetar să depăşească 3%. Noi am spus că nu vedem niciun motiv pentru ca în 2016 să crească peste 3%. Guvernul nu are absolut niciun motiv sau nu există niciun fel de cauză care ar putea determina această creştere", a explicat preşedintele PSD.

Dragnea a adăugat că şi referitor la anul 2017 opinia PSD este aceeaşi. "Deficitul bugetar va fi sub 3% şi trebuie să fie sub 3% şi sunt toate condiţiile pentru a se realiza acest lucru. Le-am spus, de asemenea, un lucru ştiut de toată lumea: că în perioadele în care PSD a venit la guvernare, şi luăm doar două perioade, 2000 - 2004 şi 2012 - 2015 spre final, România pleca dintr-o zonă de creştere negativă şi guvernele noastre au lăsat ţara într-un procent de creştere economică serioasă şi sustenabilă", a declarat preşedintele PSD.

Liviu Dragnea a adăugat că, în permanenţă, PSD are ca obiectiv politici sociale pline de substanţă, el subliniind că social-democraţii sunt preocupaţi întâi "de măsuri care să genereze creştere economică, pentru a exista resurse financiare pentru a susţine aceste măsuri sociale". "Am mai discutat, de asemenea, un subiect important. (...) Ne-au întrebat când credem noi că o ţintă de deficit bugetar de 1,5% poate fi atinsă în România. Şi am spus şi noi ceea de spun şi dumnealor: la această oră nimeni nu poate spune în România când poate fi atinsă o ţintă de 1,5% deficit bugetar. Să spună în mod realist şi bazat pe calcule serioase", a explicat preşedintele PSD.

Potrivit lui Dragnea, un alt subiect abordat în discuţiile cu reprezentanţii FMI a fost legat de proiectul Legii dării în plată. Liderul social-democraţilor a precizat că pe această temă obiectivul PSD a rămas neschimbat. "Şi anume să fie ajutaţi românii care au luat un credit pentru a-şi construi un imobil în care să locuiască, un singur imobil şi numai pentru locuinţă. Am discutat şi în BPN astăzi mult, a fost şi un subiect de discuţie cu FMI. Am spus acelaşi lucru. Colegii noştri vor avea din nou discuţii şi cu sistemul bancar şi cu Banca Naţională dacă se doreşte şi cu iniţiatorul, dar şi cu reprezentanţii cetăţenilor, pentru a reuşi să atingem acest obiectiv, cu plafon sau fără. Eu am ceva rezerve în ceea ce priveşte plafonul", a declarat Dragnea.

Preşedintele PSD a precizat că reprezentanţii FMI nu au exprimat o poziţie pe subiectul legii dării în plată, ci doar au întrebat în legătură cu această temă. "Are şi FMI aceeaşi preocupare pe care o avem şi noi. Nu vrem să fie afectat sistemul bancar, dar peste 400 de mii de cetăţeni români care sunt într-o situaţie delicată, ca să nu spunem altfel, nu ne pot lăsa indiferenţi", a subliniat Dragnea. AGERPRESPentru a fi in permanenţă la curent cu ştirile şi noutăţile din politică,

abonează-te gratuit la newsletter-ul Machiavelli !
Mass media

Firea şi Predoiu s-au aliat pentru o seară

25/05/2016 11:34, Gândul

Candidaţii PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Gabriela Firea şi Cătălin Predoiu, au concluzionat marţi seara că au soluţii asemănătoare pe tema problemelor termoficării şi cu convenit ca partidele care îi susţin să colaboreze, acuzându-l totodată împreună pe candidatul USB, Nicuşor Dan. După ce candidatul USB Nicuşor Dan i-a întrebat pe contracandidaţii săi în cea de-a doua dezbatere electorală la B1 TV câte centrale are RADET, Gabriela Firea şi Cătălin Predoiu au concluzionat că sunt au soluţii asemănătoare în materie de termoficare "pentru că sunt cele corecte".

Integritatea PNL se oprește la ușa partidului

24/05/2016 08:46, România Liberă

La finalul anului trecut, sub impactul tragediei din Colectiv, conducerea PNL adopta „Decalogul in­­te­­grității“, ca o dovadă că libera­lii sunt sensibili la mesajele opiniei publice. Pe baza acestui document, PNL se angaja să îi elimine de pe liste pe cei condamnați definitiv, trimiși în judecată sau urmăriți penal pentru fapte de corupție sau infracțiuni comise cu violență. La nivel central, criteriile au fost, în linii mari, respectate. De exemplu, Ludovic Orban a renunțat la candidatura la Capitală după ce a fost pus sub control judiciar.
Top editoriale

Și dacă Guvernul Cioloș e cel mai bun posibil?

23/05/2016 09:17, Cristian Câmpeanu, România Liberă

Un ministru se reprezintă pe sine, nu partidul care l-a trimis în guvern. Sursa sa de legitimitate este încrederea acordată de premier și propria competență administrativă, nu forța politică a partidului sau coaliției care a votat guvernul, pentru că altfel ar însemna ca loialitatea sa să fie împărțită între un grup de interese – partidul – și Executiv.

Tăriceanu, ținta mereu ratată

20/05/2016 07:38, Dan Constantin, Jurnalul Național

De câteva decenii, Călin Popescu Tăriceanu se află neîntrerupt în atenția publică. Și-a asigurat notorietatea în primul rând prin fermitatea opiniilor, dublate de decizii în consecința ideilor exprimate. A apărut în prim plan alături de liderii opoziției - Coposu, Câmpeanu, Cunescu - la negocierile tăioase cu Ion Iliescu din ianuarie 1990, în prima confruntare politică televizată din Palatul Victoria.
Top comentarii

O lege simplă: ai datorii la stat, nu candidezi

18/05/2016 09:15, Cătălin Striblea

Cred că nu vă miră de niciun fel lista cu datornicii la stat. Ea evidențiază încă o dată că mulți dintre cei care se îmbățoșează retoric de dragul țărișoarei, uită, întârzie sau pur și simplu nu plătesc dările către stat. Așadar, Robert Negoiță, care până acum a trimis câteva zeci de mii de pungi cu mâncare prin sectorul trei pe banii cetățenilor, nu a plătit vrei 80 de milioane de euro. Pentru că e prost cine plătește TVA-ul pe vânzarea de apartamente.

Tăieri de beregată la PSD

18/05/2016 09:14, Stelian Tănase

Situația nu e roză la PSD, desi așa pare – un partid mare și puternic, disciplinat care defilează prin campania electorala și va repurta o mare victorie. PSD pare deja invingător, sondajele il indica nr 1 incepind cu Bucureștiul. Pare că se pune doar problema scorului. Cu cit va cistiga PSD la 5 iunie!? Dacă va iesi cistigator, nu e, cred, meritul lui Dragnee&Co ci mai curind este efectul gafelor, prostiilor, biîbiielilor celor din PNL.
Top interviuri

Valeriu Steriu: “UNPR are o strategie de alianțe pentru fiecare scenariu în funcție de rezultatele de pe 5 iunie”

19/05/2016 14:20

Data alegerilor locale, 5 iunie, va fi determinantă pentru UNPR în identificarea variantei celei mai bune pentru a porni în optimizarea rezultatelor obținute, a declarat președintele Uniunii, Valeriu Steriu, într-un interviu acordat Agerpres.

“Doar erorile ori indolența noastră ne pot slăbi”

05/06/2015 10:11, Agerpres

Moțiunea de cenzură, proiectele PNL, programul de guvernare, necesitatea unei schimbări în administrația Capitalei sunt câteva dintre temele abordate de copreședintele PNL Alina Gorghiu într-un interviu acordat Agenției Agerpres.
Top ştiri

Călin Popescu-Tăriceanu: “DNA și SRI au devenit o supra-putere ocultă și irațională”

25/05/2016 10:27, Agerpres

Copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu afirmă, într-o scrisoare deschisă adresată alegătorilor, că DNA și SRI au devenit o "supra-putere ocultă și irațională", menționând că cele două instituții "și-au fixat misiunea de a arunca o suspiciune generalizată asupra politicienilor și de a eroda încrederea în partidele politice".

Liviu Dragnea, despre Guvernul Cioloş: “Ştiu şi nu vor să facă sau nu ştiu şi sunt incompetenţi”

25/05/2016 10:27, Agerpres

Preşedintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, a spus, marţi, la Cugir, că se întreabă dacă membrii Guvernului Cioloş "ştiu şi nu vor să facă sau nu ştiu şi sunt incompetenţi".