Home » Ştiri » Liviu Dragnea: "PSD nu vede niciun motiv ca în 2016 deficitul bugetar al României să depăşească 3%"

Liviu Dragnea: "PSD nu vede niciun motiv ca în 2016 deficitul bugetar al României să depăşească 3%"

dragnea_liviu_serios.jpg
Partidul Social Democrat nu vede niciun motiv pentru ca în 2016 deficitul bugetar al României să depăşească 3%, a declarat preşedintele PSD, Liviu Dragnea, într-o conferinţă de presă, la finalul unei întâlniri cu reprezentanţii delegaţiei FMI aflate în vizită oficială la Bucureşti.

"Am încheiat o întâlnire cu delegaţia FMI. Membrii delegaţiei au abordat câteva subiecte legate de macrostabilitatea economică şi au fost interesaţi să vadă care ar fi previziunile noastre faţă de indicatorii macroeconomici în perioada următoare, în 2016 şi în 2017. Dumnealor au spus că sunt îngrijoraţi că s-ar putea ca deficitul bugetar să depăşească 3%. Noi am spus că nu vedem niciun motiv pentru ca în 2016 să crească peste 3%. Guvernul nu are absolut niciun motiv sau nu există niciun fel de cauză care ar putea determina această creştere", a explicat preşedintele PSD.

Dragnea a adăugat că şi referitor la anul 2017 opinia PSD este aceeaşi. "Deficitul bugetar va fi sub 3% şi trebuie să fie sub 3% şi sunt toate condiţiile pentru a se realiza acest lucru. Le-am spus, de asemenea, un lucru ştiut de toată lumea: că în perioadele în care PSD a venit la guvernare, şi luăm doar două perioade, 2000 - 2004 şi 2012 - 2015 spre final, România pleca dintr-o zonă de creştere negativă şi guvernele noastre au lăsat ţara într-un procent de creştere economică serioasă şi sustenabilă", a declarat preşedintele PSD.

Liviu Dragnea a adăugat că, în permanenţă, PSD are ca obiectiv politici sociale pline de substanţă, el subliniind că social-democraţii sunt preocupaţi întâi "de măsuri care să genereze creştere economică, pentru a exista resurse financiare pentru a susţine aceste măsuri sociale". "Am mai discutat, de asemenea, un subiect important. (...) Ne-au întrebat când credem noi că o ţintă de deficit bugetar de 1,5% poate fi atinsă în România. Şi am spus şi noi ceea de spun şi dumnealor: la această oră nimeni nu poate spune în România când poate fi atinsă o ţintă de 1,5% deficit bugetar. Să spună în mod realist şi bazat pe calcule serioase", a explicat preşedintele PSD.

Potrivit lui Dragnea, un alt subiect abordat în discuţiile cu reprezentanţii FMI a fost legat de proiectul Legii dării în plată. Liderul social-democraţilor a precizat că pe această temă obiectivul PSD a rămas neschimbat. "Şi anume să fie ajutaţi românii care au luat un credit pentru a-şi construi un imobil în care să locuiască, un singur imobil şi numai pentru locuinţă. Am discutat şi în BPN astăzi mult, a fost şi un subiect de discuţie cu FMI. Am spus acelaşi lucru. Colegii noştri vor avea din nou discuţii şi cu sistemul bancar şi cu Banca Naţională dacă se doreşte şi cu iniţiatorul, dar şi cu reprezentanţii cetăţenilor, pentru a reuşi să atingem acest obiectiv, cu plafon sau fără. Eu am ceva rezerve în ceea ce priveşte plafonul", a declarat Dragnea.

Preşedintele PSD a precizat că reprezentanţii FMI nu au exprimat o poziţie pe subiectul legii dării în plată, ci doar au întrebat în legătură cu această temă. "Are şi FMI aceeaşi preocupare pe care o avem şi noi. Nu vrem să fie afectat sistemul bancar, dar peste 400 de mii de cetăţeni români care sunt într-o situaţie delicată, ca să nu spunem altfel, nu ne pot lăsa indiferenţi", a subliniat Dragnea. AGERPRESPentru a fi in permanenţă la curent cu ştirile şi noutăţile din politică,

abonează-te gratuit la newsletter-ul Machiavelli !
Mass media

Alina Gorghiu ar putea deveni șefă la Camera Deputaților

24/06/2016 08:51, Evenimentul Zilei

Liberalii pregătesc izolarea PSD în toamnă, primul pas fiind o alianță sau chiar o fuziune în această vară cu UNPR, partenerul tradițional al PSD. Printre „victimele” acestui scenariu se numără nume grele precum Gabriel Oprea. PNL e dispus să dea UNPR-ului 18-20 de locuri în viitorul Parlament. La schimb, UNPR ar urma să voteze cu PNL în Parlament și să-i sprijine pe liberali în administrația publică locală. O decizie finală este aşteptată până la sfârşitul lunii.

Ce are şi ce nu are voie să facă Guvernul vara aceasta

24/06/2016 08:43, Adevărul

Aleşii din Parlament au adoptat proiectul de lege de abilitareabilitare a Guvernului de a emite ordonanţe pe timp de vară, însă l-au modificat de aşa natură încât în timpul vacanţei lor să nu aibă posibile „surprize“ venite pe domenii precum Justiţia. Proiectul iniţiat de echipa Cioloş prevedea că principalele domenii de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe în vacanţa parlamentară sunt finanţe publice şi economie, dezvoltare regională şi administraţie publică, sănătate, afaceri interne, justiţie, cultură, fonduri europene, agricultură şi dezvoltare rurală, transporturi, comunicaţii şi societate informaţională.
Top editoriale

Conflictul Iohannis – MRU sau Sindromul Paltonului de la Paris

24/06/2016 08:50, Ion Cristoiu, Evenimentul Zilei

Din cîte s-a observat, de un timp în presă apar informaţii referitoare la conflictul dintre Klaus Iohannis şi MRU. Cel despre faptul că Klaus Iohannis i-a cerut lui MRU demisia au fost publicate pînă acum fără a fi dezminţite de vreuna dintre cele două părţi. Conflictul dintre cei doi a izbucnit sub semnul a ceea ce am putea numi Sindromul paltonului la Klaus Iohannis. Din cîte ne amintim, cu un an în urmă, pe aeroportul din Paris, Klaus Iohannis a făcut o criză de nervi, pentru că aghiotantul nu i-a ţinut paltonul.

Dragnea s-a speriat de Steriu

24/06/2016 08:37, Marian Sultănoiu, Gândul

Mi se pare „beton” formularea lui Dragnea, vizavi de licitaţia granzilor pentru „balamaua” UNPR: „Eu n-am retras propunerea pe care i-am făcut-o, în urmă cu două luni, preşedintelui UNPR, Valeriu Steriu, cu privire la o eventuală fuziune PSD-UNPR. Sigur că a apărut o oarecare neîncredere, în special în teritoriu, din cauza acestor discuţii pe care le-a purtat UNPR cu PNL. Dar eu nu vreau să intru la licitaţie cu PNL pentru UNPR. Nu mi se pare corect, nu mi se pare onorant pentru noi ca partid”.
Top comentarii

Când o să vină Roexit-ul, voi unde o să fiți?

24/06/2016 08:59, Cătălin Striblea, Adevărul

Am un profund sentiment că dacă noi am vota în locul englezilor în zilele următoare rezultatul ar fi unul dezastruos pentru România. Cred că sentimentul anti-european este aici mult mai profund și faptul că suntem încă în Uniune este datorat unor mecanisme imperfecte, dar încă funcționale, la nivelul deciziei politice și mai ales unor racorduri instituționale care funcționează ca o coardă de siguranță pentru România. Și, posibil, faptului că jumătate de Românie muncitoare este afară.

Să nu uităm: legea alegerilor locale trebuie schimbată

16/06/2016 08:28, Mircea Kivu, România Liberă

A mai trecut un rând de alegeri. Ne-am înfuriat că legea electorală e prost făcută. Deja ne gândim la alegerile din toamnă, uitând de ce ne-am înfuriat acum câteva zile. Chiar, de ce ne-am înfuriat? Cel mai tare ne-am înfuriat pentru că legea prevede să ne alegem primarii într-un singur tur. Asta a favorizat primarii aflaţi deja în funcţie, căci voturile celor nemulţumiţi s-au împărţit, de regulă, între mai mulţi contracandidaţi. În aceste condiţii, legitimitatea primarilor aleşi este slăbită.
Top interviuri

“Oamenii au înțeles că începerea urmăririi penale în plină campanie electorală nu este o coincidență”

30/05/2016 10:41, Agerpres

Copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu susține, într-un interviu acordat Agerpres, că în formula electorală actuală e puțin probabil ca după alegerile din 5 iunie să fie majorități alcătuite dintr-un singur partid și vor trebui să se realizeze coaliții locale.

Valeriu Steriu: “UNPR are o strategie de alianțe pentru fiecare scenariu în funcție de rezultatele de pe 5 iunie”

19/05/2016 14:20

Data alegerilor locale, 5 iunie, va fi determinantă pentru UNPR în identificarea variantei celei mai bune pentru a porni în optimizarea rezultatelor obținute, a declarat președintele Uniunii, Valeriu Steriu, într-un interviu acordat Agerpres.
Top ştiri

Liviu Dragnea: “Oferta pentru UNPR rămâne valabilă - fuziune prin absorbţie”

01/07/2016 09:53, Agerpres

Oferta pentru UNPR rămâne valabilă - fuziune prin absorbţie, a declarat joi, la Târgovişte, preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Octavian Bumbu: “S-a discutat între colegii de la UNPR că o alianţă cu PNL ar avea inclusiv gir de la Cotroceni”

01/07/2016 09:53, Agerpres

Senatorul PSD Octavian Bumbu a declarat că între foştii săi colegi de la UNPR s-a discutat că o alianţă dintre acest partid şi PNL ar fi avut girul Cotrocenilor, iar el a transmis acest lucru la PSD, adăugând că nu are, însă, nicio dovadă în acest sens.