Home » Ştiri » Marian Vanghelie anunță că nu va candida la Primăria Capitalei

Marian Vanghelie anunță că nu va candida la Primăria Capitalei

vanghelie_marian.jpg
Primarul suspendat al sectorului 5, Marian Vanghelie, a afirmat că nu va reveni în actualul PSD, cu toate că ţine foarte mult la acest partid. El a adăugat că nu va candida în acest an la Primăria Capitalei şi că nu susţine candidatul PSD, care "nu este unul real".

"Nu candidez la Primăria Capitalei, că nu este un moment prielnic pentru mine. Nu cred că o susţin pe Firea, că nu este un candidat real, cred că e un candidat gen iepure. Voi susţine pe acel candidat care voi crede că merită şi o voi spune public. Poate voi fi preşedinte de partid, poate voi fi candidat la primăria sector 5, poate nu voi fi candidat la primăria sector 5, poate voi face o alianţă de partide. Din toate posturile voi da o declaraţie şi voi spune ce cred", a declarat Vanghelie, la România TV.

El a subliniat că nu revine în actualul PSD. "Nu se întoarce Marian Vanghelie în PSD. În actualul PSD. Marian Vanghelie ţine la PSD foarte mult, dar ceea ce este astăzi acest partid nu reprezintă nici stânga şi nici PSD-ul. Nu are nicio legătură cu stânga, cu nişte principii cu ce ar trebui să facă pentru această ţară, cu ce ar trebui să facă în Parlament. Este o dictatură, cea mai urâtă şi mediocră pe care am văzut-o de 25 de ani până acuma", a susţinut Vanghelie, care a adăugat că PSD Bucureşti nu are nici măcar un sediu.

Fostul lider al PSD Bucureşti a adus apoi o serie de critici preşedintelui PSD, despre care spune că "a făcut un blat cu puterea". "Uitaţi-vă ce înseamnă Dragnea ca preşedinte al PSD. Stânga nu mai există, obligă parlamentarii cu brio să voteze la acest guvern, prefecţii PSD sunt daţi afară pe nişte criterii pe care le stabileşte Guvernul, domnul Dragnea se face că nu înţelege, este blat. Este blat cu toată lumea numai pentru problemele lui personale. (...) Când spuneam de domnul Ponta, şi consider în continuare că este cea mai mare nenorocire, consideram că este în pachet cu domnul Dragnea, pentru că ei erau ca pisicile siameze, până când îi venea rolul lui Victor să se enerveze şi îl umilea ca pe maimuţă. Pe domnull Dragnea. Dar a ştiut domnul Dragnea să depăşească, să se umilească şi uite aşa a ajuns... Cine spera că domnul Ponta, marele lider astronomic, îşi va da demisia pe facebook? Vedeţi în ce filme există acest partid de stânga, în care un electorat între 30 - 40 % nu ştie pe cine să voteze? Nu avem 10 puncte, 10 personaje astăzi. Înainte aveam 200 de lideri, puteam să nominalizăm 200 de lideri. Astăzi nu avem 10 lideri să îi nominalizăm. Nu doreşte să aducă pe nimeni de stânga, nu doreşte să aducă niciun lider autentic. Dacă noi aveam lideri astăzi, câştigam alegerile cu 60 %, nu mai existau liberalii. Pe mine mă interesează de stânga pentru că eu vorbesc şi mă adresez acestor oameni, pentru că eu cred că numai stânga poate să rezolve problemele cu care se confruntă această societate. Pe mine mă interesează să putem să creăm acest partid de stânga puternic, să putem să aducem nişte personaje noi şi acest partid să existe cu voce şi grai in Biroul Permanent, nu cum se întâmplă astăzi că toată lumea tace din gură şi auzim tot felul de aberaţii - cum e mai bine să ne umilim", a afirmat Vanghelie.

El a remarcat în context "umilinţa" la care a fost supus preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea. "Aţi văzut ce i-a făcut domnului Zgonea? A spus că aparatura de la Cameră este depăşită şi de aia n-a ieşit domnului Dragnea. Unde suntem astăzi? La aparatura de la Teleorman? La Techirghiol? În ce comună suntem noi? Suntem în comuna România. L-a umilit pe domnul Zgonea în ultimul hal, nu cred că aşa se poate, domnul Zgonea fiind preşedinte executiv, fiind preşedintele Camerei Deputaţilor. Pe mine mă doare de partid şi de oameni, pentru că nimeni de acolo nu mai vorbeşte cu mesaj. (...) Singurii lideri care pot fi acceptaţi în România sunt Traian Băsescu şi Călin Popescu Tăriceanu - care au curajul să spună ceea ce au de spus", a adăugat Vanghelie. AGERPRES
Pentru a fi in permanenţă la curent cu ştirile şi noutăţile din politică,

abonează-te gratuit la newsletter-ul Machiavelli !
Mass media

Firea şi Predoiu s-au aliat pentru o seară

25/05/2016 11:34, Gândul

Candidaţii PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Gabriela Firea şi Cătălin Predoiu, au concluzionat marţi seara că au soluţii asemănătoare pe tema problemelor termoficării şi cu convenit ca partidele care îi susţin să colaboreze, acuzându-l totodată împreună pe candidatul USB, Nicuşor Dan. După ce candidatul USB Nicuşor Dan i-a întrebat pe contracandidaţii săi în cea de-a doua dezbatere electorală la B1 TV câte centrale are RADET, Gabriela Firea şi Cătălin Predoiu au concluzionat că sunt au soluţii asemănătoare în materie de termoficare "pentru că sunt cele corecte".

Integritatea PNL se oprește la ușa partidului

24/05/2016 08:46, România Liberă

La finalul anului trecut, sub impactul tragediei din Colectiv, conducerea PNL adopta „Decalogul in­­te­­grității“, ca o dovadă că libera­lii sunt sensibili la mesajele opiniei publice. Pe baza acestui document, PNL se angaja să îi elimine de pe liste pe cei condamnați definitiv, trimiși în judecată sau urmăriți penal pentru fapte de corupție sau infracțiuni comise cu violență. La nivel central, criteriile au fost, în linii mari, respectate. De exemplu, Ludovic Orban a renunțat la candidatura la Capitală după ce a fost pus sub control judiciar.
Top editoriale

Localele, un meci cu scor previzibil

26/05/2016 09:20, Alexandru Lăzescu, Revista 22

În opinia analistului Dorel Șan­dor, campaniile electorale sea­mă­nă cu o nuntă. „Multă bucurie, speranță, uniune centrată pe o versiune ge­ne­roa­să, conform unei normalități ac­ce­sibile și benefice. Optimism pe pâi­ne.“ În realitate, actuala campanie electorală este de­parte de a se în­cadra în această descriere. De fapt, cineva care ar veni acum în România ar rea­liza cu mare dificultate că ne aflăm în plin moment electoral.

Înainte de a-și reîmpărți Bucureștiul, prietenii din USL invadează televiziunile

26/05/2016 09:16, Mircea Marian, Evenimentul Zilei

Pe la începutul anilor 2000, când Adrian Năstase era în culmea puterii, toate televiziunile primiseră, subteran, indicaţia ca Traian Băsescu să nu apară pe post. Cu o excepţie: se puteau difuza reportaje despre gropile din Bucureşti. Cam aici ne-am întors în anul de graţie 2016. Prietenii din USL, acum aparent separaţi în PSD, PNL şi ALDE, au ocupat studiourile şi nu permit ca, la dezbateri, să fie prezent şi Robert Turcescu, candidatul PMP. Presa liberă şi democratică se preface că nu vede.
Top comentarii

Dezamăgirea cu Iohannis

29/05/2016 23:20, Stelian Tănase

Cine controlează pe cine. Iohannis pe membrii CSAT sau invers!? E o intrebare. Ințeleg dezamăgirea exprimată în massmedia/online în legătură cu ședința CSAT de vineri. Lumea aștepta dezvăluiri, măcar puțin adevăr de la Iohannis. Aștepta anunțul privitor la desecretizarea datele despre situația din sistemul de sănătate si mai ales despre ce se ascude în spatele afacerii HexiPharma. Aici nu sunt secrete de stat – este informație de interes public care privește viața fiecăruia dintre cetățenii acesti țări:E un drept constituțional de a fi informați. Mai știu că președintele păzește constituția, este principalul ei garant.

Preşedintele României Klaus Iohannis – un purtător de cuvînt execrabil al Guvernului Dacian Cioloş

29/05/2016 23:19, Ion Cristoiu

De regulă citesc stenograma, fie după RADOR, fie după site-ul Preşedinţiei. De data asta, n-a mai fost nevoie: mi-a citit-o Klaus Iohannis. Sau mai bine l-am auzit pe Klaus Iohannis, citind, la radio, Comunicatul CSAT. L-a citit prost ca intonaţie, dar corect ca pronunţie. Corect, și rar. Astfel c-am putut afla cum suna Comunicatul CSAT. Cel puţin în punctul despre Sănătate, înscris pe Ordinea de zi ca urmare a Scandalului Hexy Pharma, opinia publică a aşteptat nu atît Comunicatul CSAT, cît mai ales punctul de vedere al Preşedintelui. Declaraţia de presă s-a limitat la lectura Comunicatului, inclusiv în acest punct referitor la Scandalul din Sănătate.
Top interviuri

Valeriu Steriu: “UNPR are o strategie de alianțe pentru fiecare scenariu în funcție de rezultatele de pe 5 iunie”

19/05/2016 14:20

Data alegerilor locale, 5 iunie, va fi determinantă pentru UNPR în identificarea variantei celei mai bune pentru a porni în optimizarea rezultatelor obținute, a declarat președintele Uniunii, Valeriu Steriu, într-un interviu acordat Agerpres.

“Doar erorile ori indolența noastră ne pot slăbi”

05/06/2015 10:11, Agerpres

Moțiunea de cenzură, proiectele PNL, programul de guvernare, necesitatea unei schimbări în administrația Capitalei sunt câteva dintre temele abordate de copreședintele PNL Alina Gorghiu într-un interviu acordat Agenției Agerpres.
Top ştiri

Tăriceanu: "Vom discuta cu colegii de la PSD ca OUG privind Codurile penale să fie respinsă"

29/05/2016 23:15, Agerpres

Copreședintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat că va discuta cu reprezentanții PSD ca Ordonanța de urgență privind modificarea Codurilor penale să fie respinsă în Parlament și să fie adoptată propunerea legislativă aflată la Camera Deputaților care rezolvă articolele declarate neconstituționale.

Traian Băsescu: "Iohannis trebuia să-i dea o replică lui Putin ca de la preşedinte la preşedinte"

29/05/2016 23:15, Agerpres

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a declarat că şeful statului, Klaus Iohannis, trebuia să dea o replică la afirmaţiile lui Vladimir Putin ca "de la preşedinte la preşedinte", având în vedere că liderul Federaţiei Ruse a ameninţat direct România, dar printr-o "minciună".