Home » Ştiri » Marian Vanghelie anunță că nu va candida la Primăria Capitalei

Marian Vanghelie anunță că nu va candida la Primăria Capitalei

vanghelie_marian.jpg
Primarul suspendat al sectorului 5, Marian Vanghelie, a afirmat că nu va reveni în actualul PSD, cu toate că ţine foarte mult la acest partid. El a adăugat că nu va candida în acest an la Primăria Capitalei şi că nu susţine candidatul PSD, care "nu este unul real".

"Nu candidez la Primăria Capitalei, că nu este un moment prielnic pentru mine. Nu cred că o susţin pe Firea, că nu este un candidat real, cred că e un candidat gen iepure. Voi susţine pe acel candidat care voi crede că merită şi o voi spune public. Poate voi fi preşedinte de partid, poate voi fi candidat la primăria sector 5, poate nu voi fi candidat la primăria sector 5, poate voi face o alianţă de partide. Din toate posturile voi da o declaraţie şi voi spune ce cred", a declarat Vanghelie, la România TV.

El a subliniat că nu revine în actualul PSD. "Nu se întoarce Marian Vanghelie în PSD. În actualul PSD. Marian Vanghelie ţine la PSD foarte mult, dar ceea ce este astăzi acest partid nu reprezintă nici stânga şi nici PSD-ul. Nu are nicio legătură cu stânga, cu nişte principii cu ce ar trebui să facă pentru această ţară, cu ce ar trebui să facă în Parlament. Este o dictatură, cea mai urâtă şi mediocră pe care am văzut-o de 25 de ani până acuma", a susţinut Vanghelie, care a adăugat că PSD Bucureşti nu are nici măcar un sediu.

Fostul lider al PSD Bucureşti a adus apoi o serie de critici preşedintelui PSD, despre care spune că "a făcut un blat cu puterea". "Uitaţi-vă ce înseamnă Dragnea ca preşedinte al PSD. Stânga nu mai există, obligă parlamentarii cu brio să voteze la acest guvern, prefecţii PSD sunt daţi afară pe nişte criterii pe care le stabileşte Guvernul, domnul Dragnea se face că nu înţelege, este blat. Este blat cu toată lumea numai pentru problemele lui personale. (...) Când spuneam de domnul Ponta, şi consider în continuare că este cea mai mare nenorocire, consideram că este în pachet cu domnul Dragnea, pentru că ei erau ca pisicile siameze, până când îi venea rolul lui Victor să se enerveze şi îl umilea ca pe maimuţă. Pe domnull Dragnea. Dar a ştiut domnul Dragnea să depăşească, să se umilească şi uite aşa a ajuns... Cine spera că domnul Ponta, marele lider astronomic, îşi va da demisia pe facebook? Vedeţi în ce filme există acest partid de stânga, în care un electorat între 30 - 40 % nu ştie pe cine să voteze? Nu avem 10 puncte, 10 personaje astăzi. Înainte aveam 200 de lideri, puteam să nominalizăm 200 de lideri. Astăzi nu avem 10 lideri să îi nominalizăm. Nu doreşte să aducă pe nimeni de stânga, nu doreşte să aducă niciun lider autentic. Dacă noi aveam lideri astăzi, câştigam alegerile cu 60 %, nu mai existau liberalii. Pe mine mă interesează de stânga pentru că eu vorbesc şi mă adresez acestor oameni, pentru că eu cred că numai stânga poate să rezolve problemele cu care se confruntă această societate. Pe mine mă interesează să putem să creăm acest partid de stânga puternic, să putem să aducem nişte personaje noi şi acest partid să existe cu voce şi grai in Biroul Permanent, nu cum se întâmplă astăzi că toată lumea tace din gură şi auzim tot felul de aberaţii - cum e mai bine să ne umilim", a afirmat Vanghelie.

El a remarcat în context "umilinţa" la care a fost supus preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea. "Aţi văzut ce i-a făcut domnului Zgonea? A spus că aparatura de la Cameră este depăşită şi de aia n-a ieşit domnului Dragnea. Unde suntem astăzi? La aparatura de la Teleorman? La Techirghiol? În ce comună suntem noi? Suntem în comuna România. L-a umilit pe domnul Zgonea în ultimul hal, nu cred că aşa se poate, domnul Zgonea fiind preşedinte executiv, fiind preşedintele Camerei Deputaţilor. Pe mine mă doare de partid şi de oameni, pentru că nimeni de acolo nu mai vorbeşte cu mesaj. (...) Singurii lideri care pot fi acceptaţi în România sunt Traian Băsescu şi Călin Popescu Tăriceanu - care au curajul să spună ceea ce au de spus", a adăugat Vanghelie. AGERPRES
Pentru a fi in permanenţă la curent cu ştirile şi noutăţile din politică,

abonează-te gratuit la newsletter-ul Machiavelli !
Mass media

Alina Gorghiu ar putea deveni șefă la Camera Deputaților

24/06/2016 08:51, Evenimentul Zilei

Liberalii pregătesc izolarea PSD în toamnă, primul pas fiind o alianță sau chiar o fuziune în această vară cu UNPR, partenerul tradițional al PSD. Printre „victimele” acestui scenariu se numără nume grele precum Gabriel Oprea. PNL e dispus să dea UNPR-ului 18-20 de locuri în viitorul Parlament. La schimb, UNPR ar urma să voteze cu PNL în Parlament și să-i sprijine pe liberali în administrația publică locală. O decizie finală este aşteptată până la sfârşitul lunii.

Ce are şi ce nu are voie să facă Guvernul vara aceasta

24/06/2016 08:43, Adevărul

Aleşii din Parlament au adoptat proiectul de lege de abilitareabilitare a Guvernului de a emite ordonanţe pe timp de vară, însă l-au modificat de aşa natură încât în timpul vacanţei lor să nu aibă posibile „surprize“ venite pe domenii precum Justiţia. Proiectul iniţiat de echipa Cioloş prevedea că principalele domenii de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe în vacanţa parlamentară sunt finanţe publice şi economie, dezvoltare regională şi administraţie publică, sănătate, afaceri interne, justiţie, cultură, fonduri europene, agricultură şi dezvoltare rurală, transporturi, comunicaţii şi societate informaţională.
Top editoriale

Conflictul Iohannis – MRU sau Sindromul Paltonului de la Paris

24/06/2016 08:50, Ion Cristoiu, Evenimentul Zilei

Din cîte s-a observat, de un timp în presă apar informaţii referitoare la conflictul dintre Klaus Iohannis şi MRU. Cel despre faptul că Klaus Iohannis i-a cerut lui MRU demisia au fost publicate pînă acum fără a fi dezminţite de vreuna dintre cele două părţi. Conflictul dintre cei doi a izbucnit sub semnul a ceea ce am putea numi Sindromul paltonului la Klaus Iohannis. Din cîte ne amintim, cu un an în urmă, pe aeroportul din Paris, Klaus Iohannis a făcut o criză de nervi, pentru că aghiotantul nu i-a ţinut paltonul.

Dragnea s-a speriat de Steriu

24/06/2016 08:37, Marian Sultănoiu, Gândul

Mi se pare „beton” formularea lui Dragnea, vizavi de licitaţia granzilor pentru „balamaua” UNPR: „Eu n-am retras propunerea pe care i-am făcut-o, în urmă cu două luni, preşedintelui UNPR, Valeriu Steriu, cu privire la o eventuală fuziune PSD-UNPR. Sigur că a apărut o oarecare neîncredere, în special în teritoriu, din cauza acestor discuţii pe care le-a purtat UNPR cu PNL. Dar eu nu vreau să intru la licitaţie cu PNL pentru UNPR. Nu mi se pare corect, nu mi se pare onorant pentru noi ca partid”.
Top comentarii

Când o să vină Roexit-ul, voi unde o să fiți?

24/06/2016 08:59, Cătălin Striblea, Adevărul

Am un profund sentiment că dacă noi am vota în locul englezilor în zilele următoare rezultatul ar fi unul dezastruos pentru România. Cred că sentimentul anti-european este aici mult mai profund și faptul că suntem încă în Uniune este datorat unor mecanisme imperfecte, dar încă funcționale, la nivelul deciziei politice și mai ales unor racorduri instituționale care funcționează ca o coardă de siguranță pentru România. Și, posibil, faptului că jumătate de Românie muncitoare este afară.

Să nu uităm: legea alegerilor locale trebuie schimbată

16/06/2016 08:28, Mircea Kivu, România Liberă

A mai trecut un rând de alegeri. Ne-am înfuriat că legea electorală e prost făcută. Deja ne gândim la alegerile din toamnă, uitând de ce ne-am înfuriat acum câteva zile. Chiar, de ce ne-am înfuriat? Cel mai tare ne-am înfuriat pentru că legea prevede să ne alegem primarii într-un singur tur. Asta a favorizat primarii aflaţi deja în funcţie, căci voturile celor nemulţumiţi s-au împărţit, de regulă, între mai mulţi contracandidaţi. În aceste condiţii, legitimitatea primarilor aleşi este slăbită.
Top interviuri

“Oamenii au înțeles că începerea urmăririi penale în plină campanie electorală nu este o coincidență”

30/05/2016 10:41, Agerpres

Copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu susține, într-un interviu acordat Agerpres, că în formula electorală actuală e puțin probabil ca după alegerile din 5 iunie să fie majorități alcătuite dintr-un singur partid și vor trebui să se realizeze coaliții locale.

Valeriu Steriu: “UNPR are o strategie de alianțe pentru fiecare scenariu în funcție de rezultatele de pe 5 iunie”

19/05/2016 14:20

Data alegerilor locale, 5 iunie, va fi determinantă pentru UNPR în identificarea variantei celei mai bune pentru a porni în optimizarea rezultatelor obținute, a declarat președintele Uniunii, Valeriu Steriu, într-un interviu acordat Agerpres.
Top ştiri

Liviu Dragnea: “Oferta pentru UNPR rămâne valabilă - fuziune prin absorbţie”

01/07/2016 09:53, Agerpres

Oferta pentru UNPR rămâne valabilă - fuziune prin absorbţie, a declarat joi, la Târgovişte, preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Octavian Bumbu: “S-a discutat între colegii de la UNPR că o alianţă cu PNL ar avea inclusiv gir de la Cotroceni”

01/07/2016 09:53, Agerpres

Senatorul PSD Octavian Bumbu a declarat că între foştii săi colegi de la UNPR s-a discutat că o alianţă dintre acest partid şi PNL ar fi avut girul Cotrocenilor, iar el a transmis acest lucru la PSD, adăugând că nu are, însă, nicio dovadă în acest sens.