Home » Ştiri » Liviu Dragnea: "Modificarea Legii finanţării partidelor este un demers firesc"

Liviu Dragnea: "Modificarea Legii finanţării partidelor este un demers firesc"

dragnea_microfoane.jpg
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că modificarea Legii finanţării partidelor politice aprobată în Senat, prin care conturile de campanie electorală ale partidelor să nu mai fie supuse executării silite, este una firească, adăugând că nu trebuie să existe niciun element care să pună sub semnul întrebării alegerile locale sau parlamentare.

"Este un demers firesc, pentru că există riscul real ca o companie - care poată să fie apropiată de un partid şi care are o datorie, poate chiar simbolică de recuperat de la un alt partid - să blocheze conturile partidului respectiv şi acel partid să nu intre în alegeri. Eu nu cred că e firesc să se întâmple lucrul acesta. Eu nu cred că e firesc să se întâmple lucrul acesta. Relaţiile comerciale îşi urmează cursul, pentru că sunt procese în instanţă, iar campania electorală să fie finanţată, oricum este finanţată din conturi distincte, Legea finanţării partidelor este foarte clară şi foarte bună, foarte riguroasă, şi nu cred că trebuie să existe vreun alt element care să pună sub semnul întrebării alegerile locale sau parlamentare", a explicat Liviu Dragnea, miercuri, la Parlament.

Dragnea a precizat, întrebat despre situaţia datoriilor PSD, că sunt în desfăşurare mai multe procese pe acest subiect. "Situaţia este în instanţă. Din fericire, am mai câştigat din procese. Din păcate, sunt companii care au încheiat înţelegeri cu PSD în anii trecuţi (...), care figurează creditori la partidul nostru, dar în schimb au venit cu solicitări de penalităţi, ca să vă dau un exemplu, de la 2 la 22. Adică de 22 de ori mai mult. Nu există în lume aşa ceva, îi depăşesc şi pe cămătari, nici cămătarii nu cred că au rata asta. Ne judecăm, mare parte câştigăm, o parte sunt eşalonate şi, lună de lună, toate înţelegerile făcute transparent sunt respectate de către noi. Cotizaţiile au început să vină în mod regulat la partid, atât la nivel de judeţ, cât şi la nivel central. Este mult mai multă rigoare şi foarte multă transparenţă în asta", a arătat preşedintele PSD.

Întrebat dacă a mai venit vreun creditor să ceară scaunul preşedintelui PSD, Dragnea a spus: "Scaunul meu îl dau oricui vrea să-l ceară, cu singura observaţie că trebuie să-l ia cu totul, adică şi cu riscurile aferente".

Senatul a aprobat, în şedinţa de luni, modificarea Legii 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale, astfel încât conturile bancare pentru campania electorală să nu fie supuse executării. AGERPRESPentru a fi in permanenţă la curent cu ştirile şi noutăţile din politică,

abonează-te gratuit la newsletter-ul Machiavelli !
Mass media

Integritatea PNL se oprește la ușa partidului

24/05/2016 08:46, România Liberă

La finalul anului trecut, sub impactul tragediei din Colectiv, conducerea PNL adopta „Decalogul in­­te­­grității“, ca o dovadă că libera­lii sunt sensibili la mesajele opiniei publice. Pe baza acestui document, PNL se angaja să îi elimine de pe liste pe cei condamnați definitiv, trimiși în judecată sau urmăriți penal pentru fapte de corupție sau infracțiuni comise cu violență. La nivel central, criteriile au fost, în linii mari, respectate. De exemplu, Ludovic Orban a renunțat la candidatura la Capitală după ce a fost pus sub control judiciar.

Dragnea anunţă oficial "reactivarea" lui Ponta şi guvern PSD-ALDE-UNPR

18/05/2016 09:11, Evenimentul Zilei

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că Victor Ponta a decis să se "reactiveze" şi că după alegerile parlamentare, va propune preşedintelui Klaus Iohannis un guvern alcătuit din PSD, ALDE şi UNPR. Primele discuţii între cele trei partide, care vor pregăti o strategie comună pentru alegerile din toamnă, vor avea loc după 5 iunie. Întrebat ce variantă de guvern va propune preşedintelui Klaus Iohannis după alegerile parlamentare din toamnă, Liviu Dragnea a răspuns: ”PSD-ALDE-UNPR pentru că au dovedit că au susţinut un guvern foarte performant”.
Top editoriale

Și dacă Guvernul Cioloș e cel mai bun posibil?

23/05/2016 09:17, Cristian Câmpeanu, România Liberă

Un ministru se reprezintă pe sine, nu partidul care l-a trimis în guvern. Sursa sa de legitimitate este încrederea acordată de premier și propria competență administrativă, nu forța politică a partidului sau coaliției care a votat guvernul, pentru că altfel ar însemna ca loialitatea sa să fie împărțită între un grup de interese – partidul – și Executiv.

Tăriceanu, ținta mereu ratată

20/05/2016 07:38, Dan Constantin, Jurnalul Național

De câteva decenii, Călin Popescu Tăriceanu se află neîntrerupt în atenția publică. Și-a asigurat notorietatea în primul rând prin fermitatea opiniilor, dublate de decizii în consecința ideilor exprimate. A apărut în prim plan alături de liderii opoziției - Coposu, Câmpeanu, Cunescu - la negocierile tăioase cu Ion Iliescu din ianuarie 1990, în prima confruntare politică televizată din Palatul Victoria.
Top comentarii

O lege simplă: ai datorii la stat, nu candidezi

18/05/2016 09:15, Cătălin Striblea

Cred că nu vă miră de niciun fel lista cu datornicii la stat. Ea evidențiază încă o dată că mulți dintre cei care se îmbățoșează retoric de dragul țărișoarei, uită, întârzie sau pur și simplu nu plătesc dările către stat. Așadar, Robert Negoiță, care până acum a trimis câteva zeci de mii de pungi cu mâncare prin sectorul trei pe banii cetățenilor, nu a plătit vrei 80 de milioane de euro. Pentru că e prost cine plătește TVA-ul pe vânzarea de apartamente.

Tăieri de beregată la PSD

18/05/2016 09:14, Stelian Tănase

Situația nu e roză la PSD, desi așa pare – un partid mare și puternic, disciplinat care defilează prin campania electorala și va repurta o mare victorie. PSD pare deja invingător, sondajele il indica nr 1 incepind cu Bucureștiul. Pare că se pune doar problema scorului. Cu cit va cistiga PSD la 5 iunie!? Dacă va iesi cistigator, nu e, cred, meritul lui Dragnee&Co ci mai curind este efectul gafelor, prostiilor, biîbiielilor celor din PNL.
Top interviuri

Valeriu Steriu: “UNPR are o strategie de alianțe pentru fiecare scenariu în funcție de rezultatele de pe 5 iunie”

19/05/2016 14:20

Data alegerilor locale, 5 iunie, va fi determinantă pentru UNPR în identificarea variantei celei mai bune pentru a porni în optimizarea rezultatelor obținute, a declarat președintele Uniunii, Valeriu Steriu, într-un interviu acordat Agerpres.

“Doar erorile ori indolența noastră ne pot slăbi”

05/06/2015 10:11, Agerpres

Moțiunea de cenzură, proiectele PNL, programul de guvernare, necesitatea unei schimbări în administrația Capitalei sunt câteva dintre temele abordate de copreședintele PNL Alina Gorghiu într-un interviu acordat Agenției Agerpres.
Top ştiri

Tăriceanu şi Ponta depun o iniţiativă care transpune Directiva europeană privind asigurarea unui proces echitabil

23/05/2016 22:55, Agerpres

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, şi fostul premier Victor Ponta vor iniţia şi depune la Parlament o iniţiativă legislativă care să transpună Directiva europeană care se referă la asigurarea condiţiilor unui proces echitabil.

Mircea Geoană susţine că actualele partide tradiţionale vor să descurajeze prezenţa la vot a oamenilor

23/05/2016 22:54, Agerpres

Preşedintele PSRO, Mircea Geoană, a declarat, la Reşiţa, într-o conferinţă de presă, că actualele partide tradiţionale vor să descurajeze prezenţa la vot a celor care sunt nemulţumiţi şi indecişi şi a făcut apel pentru ca oamenii să meargă la vot.