Home » Ştiri » Alina Gorghiu: “Nu există niciun fel de acuzație la adresa lui Ludovic Orban”

Alina Gorghiu: “Nu există niciun fel de acuzație la adresa lui Ludovic Orban”

gorghiu_alina2.jpg
Copreședintele PNL Alina Gorghiu a afirmat că, în prezent, nu există niciun fel de acuzație la adresa candidatului liberalilor la Primăria Capitalei, Ludovic Orban, punctând că PSD duce o campanie "mizerabilă".

"Dl Ponta cred că spune despre trei sferturi din România că este hoață din pricina fricii umbrei domniei sale. În acest moment, nu există niciun fel de acuzație la adresa lui Ludovic Orban, dacă ar fi existat un capăt de ață lucrul acesta ar fi fost speculat de PSD de o mie de ori", a spus Gorghiu, la Adevărul Live.

Campania pentru alegerile locale va fi, potrivit liderului PNL, cea mai "mizerabilă" de după prezidențiale. "Va fi o campanie care, din păcate, nu va fi pe proiecte de substanță, ci de atacare a candidaților. Este singura rețetă pe care PSD o știe. Aleg de fiecare dată un mod de campanie agresiv, mizerabil, cu atacuri la persoană, care s-a dovedit a fi o carte pe care PSD pierde", a susținut Gorghiu.

Ea a arătat că o mare parte a proiectului lui Cristian Bușoi pentru Capitală va fi preluat de Ludovic Orban. Gorghiu a precizat că i-a propus lui Bușoi să-și asume candidatura la Primăria sectorului 1, însă acesta a refuzat. "I-am propus candidatura la unul din sectoare, mi-ar fi plăcut să-și asume candidatura la Primăria sectorului 1, însă a refuzat. Sunt absolut convinsă că ar fi câștigat", a adăugat liderul PNL.

În opinia acesteia, Gabriela Firea și Șerban Nicolae ar fi candidați buni din partea PSD pentru Primăria Capitalei. "Doamna Firea este un candidat bun, la care noi ne uităm cu foarte multă atenție. Există un Șerban Nicolae care ar fi un candidat bun, în sensul în care merită toată atenția noastră. Este un candidat care are emblema PSD pe el. (...) Dl Tăriceanu este la fel de PSD-ist precum Gabriela Firea și Șerban Nicolae", a spus Alina Gorghiu.

Aceasta a afirmat că există deschidere pentru discuții în vederea unor alianțe la locale cu M10, Partidul ''200 pentru București'' și cu Uniunea Salvați Bucureștiul a lui Nicușor Dan. "Nu am discutat nimic. Nici nu avem candidații desemnați. Se pot face discuții. Cred că cel mai sănătos este să nu se poarte în public. Deschiderea mea există, o voi concretiza într-un viitor apropiat, după ce voi discuta cu colegii mei din conducere. Rămâne de văzut ce deschidere găsim în partea cealaltă, dacă putem face o construcție în viitor sau nu", a arătat copreședintele liberalilor. AGERPRESPentru a fi in permanenţă la curent cu ştirile şi noutăţile din politică,

abonează-te gratuit la newsletter-ul Machiavelli !
Mass media

Firea şi Predoiu s-au aliat pentru o seară

25/05/2016 11:34, Gândul

Candidaţii PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Gabriela Firea şi Cătălin Predoiu, au concluzionat marţi seara că au soluţii asemănătoare pe tema problemelor termoficării şi cu convenit ca partidele care îi susţin să colaboreze, acuzându-l totodată împreună pe candidatul USB, Nicuşor Dan. După ce candidatul USB Nicuşor Dan i-a întrebat pe contracandidaţii săi în cea de-a doua dezbatere electorală la B1 TV câte centrale are RADET, Gabriela Firea şi Cătălin Predoiu au concluzionat că sunt au soluţii asemănătoare în materie de termoficare "pentru că sunt cele corecte".

Integritatea PNL se oprește la ușa partidului

24/05/2016 08:46, România Liberă

La finalul anului trecut, sub impactul tragediei din Colectiv, conducerea PNL adopta „Decalogul in­­te­­grității“, ca o dovadă că libera­lii sunt sensibili la mesajele opiniei publice. Pe baza acestui document, PNL se angaja să îi elimine de pe liste pe cei condamnați definitiv, trimiși în judecată sau urmăriți penal pentru fapte de corupție sau infracțiuni comise cu violență. La nivel central, criteriile au fost, în linii mari, respectate. De exemplu, Ludovic Orban a renunțat la candidatura la Capitală după ce a fost pus sub control judiciar.
Top editoriale

Localele, un meci cu scor previzibil

26/05/2016 09:20, Alexandru Lăzescu, Revista 22

În opinia analistului Dorel Șan­dor, campaniile electorale sea­mă­nă cu o nuntă. „Multă bucurie, speranță, uniune centrată pe o versiune ge­ne­roa­să, conform unei normalități ac­ce­sibile și benefice. Optimism pe pâi­ne.“ În realitate, actuala campanie electorală este de­parte de a se în­cadra în această descriere. De fapt, cineva care ar veni acum în România ar rea­liza cu mare dificultate că ne aflăm în plin moment electoral.

Înainte de a-și reîmpărți Bucureștiul, prietenii din USL invadează televiziunile

26/05/2016 09:16, Mircea Marian, Evenimentul Zilei

Pe la începutul anilor 2000, când Adrian Năstase era în culmea puterii, toate televiziunile primiseră, subteran, indicaţia ca Traian Băsescu să nu apară pe post. Cu o excepţie: se puteau difuza reportaje despre gropile din Bucureşti. Cam aici ne-am întors în anul de graţie 2016. Prietenii din USL, acum aparent separaţi în PSD, PNL şi ALDE, au ocupat studiourile şi nu permit ca, la dezbateri, să fie prezent şi Robert Turcescu, candidatul PMP. Presa liberă şi democratică se preface că nu vede.
Top comentarii

O lege simplă: ai datorii la stat, nu candidezi

18/05/2016 09:15, Cătălin Striblea

Cred că nu vă miră de niciun fel lista cu datornicii la stat. Ea evidențiază încă o dată că mulți dintre cei care se îmbățoșează retoric de dragul țărișoarei, uită, întârzie sau pur și simplu nu plătesc dările către stat. Așadar, Robert Negoiță, care până acum a trimis câteva zeci de mii de pungi cu mâncare prin sectorul trei pe banii cetățenilor, nu a plătit vrei 80 de milioane de euro. Pentru că e prost cine plătește TVA-ul pe vânzarea de apartamente.

Tăieri de beregată la PSD

18/05/2016 09:14, Stelian Tănase

Situația nu e roză la PSD, desi așa pare – un partid mare și puternic, disciplinat care defilează prin campania electorala și va repurta o mare victorie. PSD pare deja invingător, sondajele il indica nr 1 incepind cu Bucureștiul. Pare că se pune doar problema scorului. Cu cit va cistiga PSD la 5 iunie!? Dacă va iesi cistigator, nu e, cred, meritul lui Dragnee&Co ci mai curind este efectul gafelor, prostiilor, biîbiielilor celor din PNL.
Top interviuri

Valeriu Steriu: “UNPR are o strategie de alianțe pentru fiecare scenariu în funcție de rezultatele de pe 5 iunie”

19/05/2016 14:20

Data alegerilor locale, 5 iunie, va fi determinantă pentru UNPR în identificarea variantei celei mai bune pentru a porni în optimizarea rezultatelor obținute, a declarat președintele Uniunii, Valeriu Steriu, într-un interviu acordat Agerpres.

“Doar erorile ori indolența noastră ne pot slăbi”

05/06/2015 10:11, Agerpres

Moțiunea de cenzură, proiectele PNL, programul de guvernare, necesitatea unei schimbări în administrația Capitalei sunt câteva dintre temele abordate de copreședintele PNL Alina Gorghiu într-un interviu acordat Agenției Agerpres.
Top ştiri

Nicușor Dan propune ca PNL să-l susțină necondiționat, iar Cătălin Predoiu vrea un sondaj privind câștigătorul dreptei

26/05/2016 08:58, Agerpres

Candidatul USB la Primăria Capitalei, Nicușor Dan, consideră că singura soluție ca electoratul de centru-dreapta să aibă opțiunea unui singur candidat cu șanse la câștigarea funcției de primar general este ca PNL să-și ceară scuze pentru modul în care a administrat alături de PSD Bucureștiul și să-l susțină pe el candidat, în vreme ce candidatul PNL, Cătălin Predoiu, propune realizarea unui sondaj în ultima săptămână de campanie, în urma căruia cel mai bine plasat dintre cei doi să fie susținut de votanții de dreapta.

Liviu Dragnea: “Președintele Iohannis să stea liniștit, nu îl suspendăm”

26/05/2016 08:58, Agerpres

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat că președintele Klaus Iohannis poate "să stea liniștit", pentru că social-democrații nu intenționează să declanșeze procedura de suspendare a sa din funcție, dar că în schimb nu la fel de liniștit poate sta Guvernul Cioloș, pe care l-a calificat drept neperformant și drept un posibil "risc de securitate națională".