Home » Ştiri » Eugen Teodorovici către ministrul Aura Răducu: "Să luaţi în considerare demisia dvs dacă nu puteţi asigura managementul fondurile europene"

Eugen Teodorovici către ministrul Aura Răducu: "Să luaţi în considerare demisia dvs dacă nu puteţi asigura managementul fondurile europene"

teodorovici_eugen.jpg
Senatorul social-democrat Eugen Teodorovici i-a cerut ministrului Fondurilor Europene, Aura Răducu, să ia în calcul demisia din funcţie, el spunându-i demnitarului că în loc să se ocupe proiecte MFE se preocupă cu mutatul într-un alt sediu.

"Vorbiţi de un an fierbinte, 2016. Eu v-am spus - sper să fie cât mai scurt mandatul dvs şi al Guvernului din care faceţi parte. Ar trebui să vă preocupaţi de ceea ce înseamnă închiderea ciclului financiar 2007 - 2013 şi de lansarea urgentă a proiectelor pentru noul ciclu financiar. Din păcate, dvs încercaţi să mutaţi Ministerul Fondurilor Europene într-un alt sediu, la Parlament, este un spaţiu insalubru, care înseamnă, de fapt, alte multe luni de zile de lucrări de mutare a unui minister, în condiţiile în care trebuie să vă preocupaţi de ceea ce înseamnă plăţile celor care le aşteaptă de la dvs", a spus Teodorovici, fost ministru al Fondurilor Europene.

El a susţinut că nu există, din păcate, nicio măsură implementată de actualul ministru al fondurilor europene de când a preluat mandatul. "Spuneaţi că negociaţi capitolul noul cadru financiar. Haideţi să-l încheiem pe acesta pe care îl aveţi în derulare, cel pe care trebuie să-l închideţi, 2007 - 2013, cel care a început, aşa cum dvs bine aţi spus, şi după aceea să vedem exact ce putem negocia pentru următorul ciclu financiar. Aţi vorbit de nişte cifre, nişte procente, nişte noţiuni abstracte pe care, din păcate, colegii din sală nu le înţeleg foarte bine sau unii dintre ei consideră că nu este normal să fie aşa. (...) Rugămintea este să fiţi mult mai atentă la termenii pe care îi folosiţi", i-a transmis Teodorovici ministrului Aura Răducu.
"Staţi şi discutaţi cu premierul patru ore pe săptămână. Cred că este unic în istorie ca un prim-ministru să se aplece asupra unui subiect patru ore pe săptămână. Se pune întrebarea de ce o faceţi? Fie dânsul nu înţelege, fie dumneavoastră nu ştiţi să explicaţi", a susţinut Teodorovici.

Senatorul PSD i-a mai spus ministrului Fondurilor Europene că un semnal de îngrijorare îl reprezintă plecarea angajaţilor din minister. "Doamna ministru, nu vreau să vă spun foarte multe lucruri, pentru că nu sunt multe lucruri de spus, din păcate, în această zonă. Din păcate, prezenţa dumneavoastră în Parlament, de fapt a echipei Cioloş, ne-a obişnuit, nu spun nimic, dau speranţe deşarte. Nu este vorba de politică, ci de responsabilitate. Să luaţi în considerare chiar şi demisia dvs în cazul în care consideraţi că nu puteţi să asiguraţi managementul fondurile europene. Vă urez succes", a afirmat Teodorovici.

Ministrul Fondurilor Europene, Aura Răducu, a fost prezentă marţi în plenul Senatului la "Ora ministrului". AGERPRES
Pentru a fi in permanenţă la curent cu ştirile şi noutăţile din politică,

abonează-te gratuit la newsletter-ul Machiavelli !
Mass media

Integritatea PNL se oprește la ușa partidului

24/05/2016 08:46, România Liberă

La finalul anului trecut, sub impactul tragediei din Colectiv, conducerea PNL adopta „Decalogul in­­te­­grității“, ca o dovadă că libera­lii sunt sensibili la mesajele opiniei publice. Pe baza acestui document, PNL se angaja să îi elimine de pe liste pe cei condamnați definitiv, trimiși în judecată sau urmăriți penal pentru fapte de corupție sau infracțiuni comise cu violență. La nivel central, criteriile au fost, în linii mari, respectate. De exemplu, Ludovic Orban a renunțat la candidatura la Capitală după ce a fost pus sub control judiciar.

Dragnea anunţă oficial "reactivarea" lui Ponta şi guvern PSD-ALDE-UNPR

18/05/2016 09:11, Evenimentul Zilei

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că Victor Ponta a decis să se "reactiveze" şi că după alegerile parlamentare, va propune preşedintelui Klaus Iohannis un guvern alcătuit din PSD, ALDE şi UNPR. Primele discuţii între cele trei partide, care vor pregăti o strategie comună pentru alegerile din toamnă, vor avea loc după 5 iunie. Întrebat ce variantă de guvern va propune preşedintelui Klaus Iohannis după alegerile parlamentare din toamnă, Liviu Dragnea a răspuns: ”PSD-ALDE-UNPR pentru că au dovedit că au susţinut un guvern foarte performant”.
Top editoriale

Și dacă Guvernul Cioloș e cel mai bun posibil?

23/05/2016 09:17, Cristian Câmpeanu, România Liberă

Un ministru se reprezintă pe sine, nu partidul care l-a trimis în guvern. Sursa sa de legitimitate este încrederea acordată de premier și propria competență administrativă, nu forța politică a partidului sau coaliției care a votat guvernul, pentru că altfel ar însemna ca loialitatea sa să fie împărțită între un grup de interese – partidul – și Executiv.

Tăriceanu, ținta mereu ratată

20/05/2016 07:38, Dan Constantin, Jurnalul Național

De câteva decenii, Călin Popescu Tăriceanu se află neîntrerupt în atenția publică. Și-a asigurat notorietatea în primul rând prin fermitatea opiniilor, dublate de decizii în consecința ideilor exprimate. A apărut în prim plan alături de liderii opoziției - Coposu, Câmpeanu, Cunescu - la negocierile tăioase cu Ion Iliescu din ianuarie 1990, în prima confruntare politică televizată din Palatul Victoria.
Top comentarii

O lege simplă: ai datorii la stat, nu candidezi

18/05/2016 09:15, Cătălin Striblea

Cred că nu vă miră de niciun fel lista cu datornicii la stat. Ea evidențiază încă o dată că mulți dintre cei care se îmbățoșează retoric de dragul țărișoarei, uită, întârzie sau pur și simplu nu plătesc dările către stat. Așadar, Robert Negoiță, care până acum a trimis câteva zeci de mii de pungi cu mâncare prin sectorul trei pe banii cetățenilor, nu a plătit vrei 80 de milioane de euro. Pentru că e prost cine plătește TVA-ul pe vânzarea de apartamente.

Tăieri de beregată la PSD

18/05/2016 09:14, Stelian Tănase

Situația nu e roză la PSD, desi așa pare – un partid mare și puternic, disciplinat care defilează prin campania electorala și va repurta o mare victorie. PSD pare deja invingător, sondajele il indica nr 1 incepind cu Bucureștiul. Pare că se pune doar problema scorului. Cu cit va cistiga PSD la 5 iunie!? Dacă va iesi cistigator, nu e, cred, meritul lui Dragnee&Co ci mai curind este efectul gafelor, prostiilor, biîbiielilor celor din PNL.
Top interviuri

Valeriu Steriu: “UNPR are o strategie de alianțe pentru fiecare scenariu în funcție de rezultatele de pe 5 iunie”

19/05/2016 14:20

Data alegerilor locale, 5 iunie, va fi determinantă pentru UNPR în identificarea variantei celei mai bune pentru a porni în optimizarea rezultatelor obținute, a declarat președintele Uniunii, Valeriu Steriu, într-un interviu acordat Agerpres.

“Doar erorile ori indolența noastră ne pot slăbi”

05/06/2015 10:11, Agerpres

Moțiunea de cenzură, proiectele PNL, programul de guvernare, necesitatea unei schimbări în administrația Capitalei sunt câteva dintre temele abordate de copreședintele PNL Alina Gorghiu într-un interviu acordat Agenției Agerpres.
Top ştiri

Tăriceanu şi Ponta depun o iniţiativă care transpune Directiva europeană privind asigurarea unui proces echitabil

23/05/2016 22:55, Agerpres

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, şi fostul premier Victor Ponta vor iniţia şi depune la Parlament o iniţiativă legislativă care să transpună Directiva europeană care se referă la asigurarea condiţiilor unui proces echitabil.

Mircea Geoană susţine că actualele partide tradiţionale vor să descurajeze prezenţa la vot a oamenilor

23/05/2016 22:54, Agerpres

Preşedintele PSRO, Mircea Geoană, a declarat, la Reşiţa, într-o conferinţă de presă, că actualele partide tradiţionale vor să descurajeze prezenţa la vot a celor care sunt nemulţumiţi şi indecişi şi a făcut apel pentru ca oamenii să meargă la vot.