Home » Ştiri » Eugen Teodorovici către ministrul Aura Răducu: "Să luaţi în considerare demisia dvs dacă nu puteţi asigura managementul fondurile europene"

Eugen Teodorovici către ministrul Aura Răducu: "Să luaţi în considerare demisia dvs dacă nu puteţi asigura managementul fondurile europene"

teodorovici_eugen.jpg
Senatorul social-democrat Eugen Teodorovici i-a cerut ministrului Fondurilor Europene, Aura Răducu, să ia în calcul demisia din funcţie, el spunându-i demnitarului că în loc să se ocupe proiecte MFE se preocupă cu mutatul într-un alt sediu.

"Vorbiţi de un an fierbinte, 2016. Eu v-am spus - sper să fie cât mai scurt mandatul dvs şi al Guvernului din care faceţi parte. Ar trebui să vă preocupaţi de ceea ce înseamnă închiderea ciclului financiar 2007 - 2013 şi de lansarea urgentă a proiectelor pentru noul ciclu financiar. Din păcate, dvs încercaţi să mutaţi Ministerul Fondurilor Europene într-un alt sediu, la Parlament, este un spaţiu insalubru, care înseamnă, de fapt, alte multe luni de zile de lucrări de mutare a unui minister, în condiţiile în care trebuie să vă preocupaţi de ceea ce înseamnă plăţile celor care le aşteaptă de la dvs", a spus Teodorovici, fost ministru al Fondurilor Europene.

El a susţinut că nu există, din păcate, nicio măsură implementată de actualul ministru al fondurilor europene de când a preluat mandatul. "Spuneaţi că negociaţi capitolul noul cadru financiar. Haideţi să-l încheiem pe acesta pe care îl aveţi în derulare, cel pe care trebuie să-l închideţi, 2007 - 2013, cel care a început, aşa cum dvs bine aţi spus, şi după aceea să vedem exact ce putem negocia pentru următorul ciclu financiar. Aţi vorbit de nişte cifre, nişte procente, nişte noţiuni abstracte pe care, din păcate, colegii din sală nu le înţeleg foarte bine sau unii dintre ei consideră că nu este normal să fie aşa. (...) Rugămintea este să fiţi mult mai atentă la termenii pe care îi folosiţi", i-a transmis Teodorovici ministrului Aura Răducu.
"Staţi şi discutaţi cu premierul patru ore pe săptămână. Cred că este unic în istorie ca un prim-ministru să se aplece asupra unui subiect patru ore pe săptămână. Se pune întrebarea de ce o faceţi? Fie dânsul nu înţelege, fie dumneavoastră nu ştiţi să explicaţi", a susţinut Teodorovici.

Senatorul PSD i-a mai spus ministrului Fondurilor Europene că un semnal de îngrijorare îl reprezintă plecarea angajaţilor din minister. "Doamna ministru, nu vreau să vă spun foarte multe lucruri, pentru că nu sunt multe lucruri de spus, din păcate, în această zonă. Din păcate, prezenţa dumneavoastră în Parlament, de fapt a echipei Cioloş, ne-a obişnuit, nu spun nimic, dau speranţe deşarte. Nu este vorba de politică, ci de responsabilitate. Să luaţi în considerare chiar şi demisia dvs în cazul în care consideraţi că nu puteţi să asiguraţi managementul fondurile europene. Vă urez succes", a afirmat Teodorovici.

Ministrul Fondurilor Europene, Aura Răducu, a fost prezentă marţi în plenul Senatului la "Ora ministrului". AGERPRES
Pentru a fi in permanenţă la curent cu ştirile şi noutăţile din politică,

abonează-te gratuit la newsletter-ul Machiavelli !
Mass media

Alina Gorghiu ar putea deveni șefă la Camera Deputaților

24/06/2016 08:51, Evenimentul Zilei

Liberalii pregătesc izolarea PSD în toamnă, primul pas fiind o alianță sau chiar o fuziune în această vară cu UNPR, partenerul tradițional al PSD. Printre „victimele” acestui scenariu se numără nume grele precum Gabriel Oprea. PNL e dispus să dea UNPR-ului 18-20 de locuri în viitorul Parlament. La schimb, UNPR ar urma să voteze cu PNL în Parlament și să-i sprijine pe liberali în administrația publică locală. O decizie finală este aşteptată până la sfârşitul lunii.

Ce are şi ce nu are voie să facă Guvernul vara aceasta

24/06/2016 08:43, Adevărul

Aleşii din Parlament au adoptat proiectul de lege de abilitareabilitare a Guvernului de a emite ordonanţe pe timp de vară, însă l-au modificat de aşa natură încât în timpul vacanţei lor să nu aibă posibile „surprize“ venite pe domenii precum Justiţia. Proiectul iniţiat de echipa Cioloş prevedea că principalele domenii de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe în vacanţa parlamentară sunt finanţe publice şi economie, dezvoltare regională şi administraţie publică, sănătate, afaceri interne, justiţie, cultură, fonduri europene, agricultură şi dezvoltare rurală, transporturi, comunicaţii şi societate informaţională.
Top editoriale

Conflictul Iohannis – MRU sau Sindromul Paltonului de la Paris

24/06/2016 08:50, Ion Cristoiu, Evenimentul Zilei

Din cîte s-a observat, de un timp în presă apar informaţii referitoare la conflictul dintre Klaus Iohannis şi MRU. Cel despre faptul că Klaus Iohannis i-a cerut lui MRU demisia au fost publicate pînă acum fără a fi dezminţite de vreuna dintre cele două părţi. Conflictul dintre cei doi a izbucnit sub semnul a ceea ce am putea numi Sindromul paltonului la Klaus Iohannis. Din cîte ne amintim, cu un an în urmă, pe aeroportul din Paris, Klaus Iohannis a făcut o criză de nervi, pentru că aghiotantul nu i-a ţinut paltonul.

Dragnea s-a speriat de Steriu

24/06/2016 08:37, Marian Sultănoiu, Gândul

Mi se pare „beton” formularea lui Dragnea, vizavi de licitaţia granzilor pentru „balamaua” UNPR: „Eu n-am retras propunerea pe care i-am făcut-o, în urmă cu două luni, preşedintelui UNPR, Valeriu Steriu, cu privire la o eventuală fuziune PSD-UNPR. Sigur că a apărut o oarecare neîncredere, în special în teritoriu, din cauza acestor discuţii pe care le-a purtat UNPR cu PNL. Dar eu nu vreau să intru la licitaţie cu PNL pentru UNPR. Nu mi se pare corect, nu mi se pare onorant pentru noi ca partid”.
Top comentarii

Când o să vină Roexit-ul, voi unde o să fiți?

24/06/2016 08:59, Cătălin Striblea, Adevărul

Am un profund sentiment că dacă noi am vota în locul englezilor în zilele următoare rezultatul ar fi unul dezastruos pentru România. Cred că sentimentul anti-european este aici mult mai profund și faptul că suntem încă în Uniune este datorat unor mecanisme imperfecte, dar încă funcționale, la nivelul deciziei politice și mai ales unor racorduri instituționale care funcționează ca o coardă de siguranță pentru România. Și, posibil, faptului că jumătate de Românie muncitoare este afară.

Să nu uităm: legea alegerilor locale trebuie schimbată

16/06/2016 08:28, Mircea Kivu, România Liberă

A mai trecut un rând de alegeri. Ne-am înfuriat că legea electorală e prost făcută. Deja ne gândim la alegerile din toamnă, uitând de ce ne-am înfuriat acum câteva zile. Chiar, de ce ne-am înfuriat? Cel mai tare ne-am înfuriat pentru că legea prevede să ne alegem primarii într-un singur tur. Asta a favorizat primarii aflaţi deja în funcţie, căci voturile celor nemulţumiţi s-au împărţit, de regulă, între mai mulţi contracandidaţi. În aceste condiţii, legitimitatea primarilor aleşi este slăbită.
Top interviuri

“Oamenii au înțeles că începerea urmăririi penale în plină campanie electorală nu este o coincidență”

30/05/2016 10:41, Agerpres

Copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu susține, într-un interviu acordat Agerpres, că în formula electorală actuală e puțin probabil ca după alegerile din 5 iunie să fie majorități alcătuite dintr-un singur partid și vor trebui să se realizeze coaliții locale.

Valeriu Steriu: “UNPR are o strategie de alianțe pentru fiecare scenariu în funcție de rezultatele de pe 5 iunie”

19/05/2016 14:20

Data alegerilor locale, 5 iunie, va fi determinantă pentru UNPR în identificarea variantei celei mai bune pentru a porni în optimizarea rezultatelor obținute, a declarat președintele Uniunii, Valeriu Steriu, într-un interviu acordat Agerpres.
Top ştiri

Liviu Dragnea: “Oferta pentru UNPR rămâne valabilă - fuziune prin absorbţie”

01/07/2016 09:53, Agerpres

Oferta pentru UNPR rămâne valabilă - fuziune prin absorbţie, a declarat joi, la Târgovişte, preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Octavian Bumbu: “S-a discutat între colegii de la UNPR că o alianţă cu PNL ar avea inclusiv gir de la Cotroceni”

01/07/2016 09:53, Agerpres

Senatorul PSD Octavian Bumbu a declarat că între foştii săi colegi de la UNPR s-a discutat că o alianţă dintre acest partid şi PNL ar fi avut girul Cotrocenilor, iar el a transmis acest lucru la PSD, adăugând că nu are, însă, nicio dovadă în acest sens.