Home » Ştiri » Valeriu Zgonea: "Până acum, nu avem ce să reproşăm Guvernului faţă de angajamentele luate, dar sunt anumite sincope pe care nu le înţelegem"

Valeriu Zgonea: "Până acum, nu avem ce să reproşăm Guvernului faţă de angajamentele luate, dar sunt anumite sincope pe care nu le înţelegem"

zgonea_microfoane.jpg
Preşedintele executiv al Partidului Social Democrat, Valeriu Zgonea, a declarat, duminică, la Alba Iulia, într-o conferinţă de presă, că PSD nu are ce să reproşeze "până acum" Guvernului Cioloş comparativ cu angajamentele pe care acesta şi le-a asumat, cu menţiunea că sunt "anumite sincope", cum ar fi cele legate de Ministerul Sănătăţii sau de "o anumită comunicare a unor miniştri".

Întrebat dacă PSD exclude varianta unei moţiuni de cenzură, liderul social-democrat a afirmat că un partid politic "nu exclude niciodată" o moţiune de cenzură într-o sesiune parlamentară, dar că, în momentul de faţă, nu există "nicio dezbatere în interiorul partidului cu privire la această chestiune". "Un partid politic nu exclude niciodată o moţiune de cenzură într-o sesiune parlamentară. Este instrumentul pe care îl are dacă există din partea acestui guvern tehnocrat devieri masive de la angajamentele pe care şi le-a făcut. Unu: nu intervine în jocul politic. Doi: lucrurile bune pe care le-am făcut le continuă, lucrurile care necesită îmbunătăţiri le face cu acordul nostru, iar proiectele publice pe care le-am promovat prin legislaţie în perioada 2012 - 2015, şi care sunt în Parlament şi trebuie să fie votate, nu îşi schimbă opinia faţă de fostul Guvern', a declarat Valeriu Zgonea.

Social-democratul a susţinut că, până în momentul de faţă, aceste lucruri sunt în "parametri normali". "Până acum, aceste lucruri sunt în parametri normali. Nu avem ce să reproşăm. Până acum. Sunt anumite sincope pe care nu le înţelegem. Una dintre ele este strict legată de Ministerul Sănătăţii, cealaltă este legată de o anumită comunicare a unor miniştri, care îi pune într-o situaţie delicată pe românii care au rămas acasă şi care poate nu au un venit. Totuşi să nu uităm că trebuie să ne adresăm românilor, pentru că facem politici publice pentru românii din România", a spus preşedintele executiv al PSD.

Zgonea a arătat că există un dialog "constant" cu premierul Cioloş. "Avem un dialog constant şi cu domnul Cioloş şi cu ceilalţi miniştri. Eu le cred slăbiciuni inerente generate de o lipsă de experienţă într-un mandat public. Dar una peste alta, deocamdată, nu am văzut abordări care să afecteze politicile publice pe care noi le-am propus", a afirmat liderul PSD.

El a subliniat că generarea locurilor de muncă se face prin politici publice "stabile, coerente şi predictibile", iar "cine nu înţelege acest lucru nu are ce căuta la guvernare". "Moţiunea de cenzură este oricând pe tapet. Şi azi pentru miercuri, şi miercuri pentru joia viitoare. Oricând. Până la sfârşitul sesiunii parlamentare, dacă cineva din acest guvern intervine ca actor politic, dacă are abordări de acest gen, sunt instrumente asupra domniei sale. Dacă este ministru, moţiunea simplă, dacă lucrurile sunt grave la nivelul guvernului, moţiunea de cenzură. Dar repet, în acest moment, eu nu am văzut nicio dezbatere în interiorul partidului cu privire la această chestiune', a conchis preşedintele executiv al PSD. AGERPRES
Pentru a fi in permanenţă la curent cu ştirile şi noutăţile din politică,

abonează-te gratuit la newsletter-ul Machiavelli !
Mass media

Alina Gorghiu ar putea deveni șefă la Camera Deputaților

24/06/2016 08:51, Evenimentul Zilei

Liberalii pregătesc izolarea PSD în toamnă, primul pas fiind o alianță sau chiar o fuziune în această vară cu UNPR, partenerul tradițional al PSD. Printre „victimele” acestui scenariu se numără nume grele precum Gabriel Oprea. PNL e dispus să dea UNPR-ului 18-20 de locuri în viitorul Parlament. La schimb, UNPR ar urma să voteze cu PNL în Parlament și să-i sprijine pe liberali în administrația publică locală. O decizie finală este aşteptată până la sfârşitul lunii.

Ce are şi ce nu are voie să facă Guvernul vara aceasta

24/06/2016 08:43, Adevărul

Aleşii din Parlament au adoptat proiectul de lege de abilitareabilitare a Guvernului de a emite ordonanţe pe timp de vară, însă l-au modificat de aşa natură încât în timpul vacanţei lor să nu aibă posibile „surprize“ venite pe domenii precum Justiţia. Proiectul iniţiat de echipa Cioloş prevedea că principalele domenii de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe în vacanţa parlamentară sunt finanţe publice şi economie, dezvoltare regională şi administraţie publică, sănătate, afaceri interne, justiţie, cultură, fonduri europene, agricultură şi dezvoltare rurală, transporturi, comunicaţii şi societate informaţională.
Top editoriale

Conflictul Iohannis – MRU sau Sindromul Paltonului de la Paris

24/06/2016 08:50, Ion Cristoiu, Evenimentul Zilei

Din cîte s-a observat, de un timp în presă apar informaţii referitoare la conflictul dintre Klaus Iohannis şi MRU. Cel despre faptul că Klaus Iohannis i-a cerut lui MRU demisia au fost publicate pînă acum fără a fi dezminţite de vreuna dintre cele două părţi. Conflictul dintre cei doi a izbucnit sub semnul a ceea ce am putea numi Sindromul paltonului la Klaus Iohannis. Din cîte ne amintim, cu un an în urmă, pe aeroportul din Paris, Klaus Iohannis a făcut o criză de nervi, pentru că aghiotantul nu i-a ţinut paltonul.

Dragnea s-a speriat de Steriu

24/06/2016 08:37, Marian Sultănoiu, Gândul

Mi se pare „beton” formularea lui Dragnea, vizavi de licitaţia granzilor pentru „balamaua” UNPR: „Eu n-am retras propunerea pe care i-am făcut-o, în urmă cu două luni, preşedintelui UNPR, Valeriu Steriu, cu privire la o eventuală fuziune PSD-UNPR. Sigur că a apărut o oarecare neîncredere, în special în teritoriu, din cauza acestor discuţii pe care le-a purtat UNPR cu PNL. Dar eu nu vreau să intru la licitaţie cu PNL pentru UNPR. Nu mi se pare corect, nu mi se pare onorant pentru noi ca partid”.
Top comentarii

Când o să vină Roexit-ul, voi unde o să fiți?

24/06/2016 08:59, Cătălin Striblea, Adevărul

Am un profund sentiment că dacă noi am vota în locul englezilor în zilele următoare rezultatul ar fi unul dezastruos pentru România. Cred că sentimentul anti-european este aici mult mai profund și faptul că suntem încă în Uniune este datorat unor mecanisme imperfecte, dar încă funcționale, la nivelul deciziei politice și mai ales unor racorduri instituționale care funcționează ca o coardă de siguranță pentru România. Și, posibil, faptului că jumătate de Românie muncitoare este afară.

Să nu uităm: legea alegerilor locale trebuie schimbată

16/06/2016 08:28, Mircea Kivu, România Liberă

A mai trecut un rând de alegeri. Ne-am înfuriat că legea electorală e prost făcută. Deja ne gândim la alegerile din toamnă, uitând de ce ne-am înfuriat acum câteva zile. Chiar, de ce ne-am înfuriat? Cel mai tare ne-am înfuriat pentru că legea prevede să ne alegem primarii într-un singur tur. Asta a favorizat primarii aflaţi deja în funcţie, căci voturile celor nemulţumiţi s-au împărţit, de regulă, între mai mulţi contracandidaţi. În aceste condiţii, legitimitatea primarilor aleşi este slăbită.
Top interviuri

“Oamenii au înțeles că începerea urmăririi penale în plină campanie electorală nu este o coincidență”

30/05/2016 10:41, Agerpres

Copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu susține, într-un interviu acordat Agerpres, că în formula electorală actuală e puțin probabil ca după alegerile din 5 iunie să fie majorități alcătuite dintr-un singur partid și vor trebui să se realizeze coaliții locale.

Valeriu Steriu: “UNPR are o strategie de alianțe pentru fiecare scenariu în funcție de rezultatele de pe 5 iunie”

19/05/2016 14:20

Data alegerilor locale, 5 iunie, va fi determinantă pentru UNPR în identificarea variantei celei mai bune pentru a porni în optimizarea rezultatelor obținute, a declarat președintele Uniunii, Valeriu Steriu, într-un interviu acordat Agerpres.
Top ştiri

Liviu Dragnea: “Oferta pentru UNPR rămâne valabilă - fuziune prin absorbţie”

01/07/2016 09:53, Agerpres

Oferta pentru UNPR rămâne valabilă - fuziune prin absorbţie, a declarat joi, la Târgovişte, preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Octavian Bumbu: “S-a discutat între colegii de la UNPR că o alianţă cu PNL ar avea inclusiv gir de la Cotroceni”

01/07/2016 09:53, Agerpres

Senatorul PSD Octavian Bumbu a declarat că între foştii săi colegi de la UNPR s-a discutat că o alianţă dintre acest partid şi PNL ar fi avut girul Cotrocenilor, iar el a transmis acest lucru la PSD, adăugând că nu are, însă, nicio dovadă în acest sens.