Home » Ştiri » PSRO lansează o petiţie pentru ca românii din străinătate care nu pot face dovada veniturilor să plătească opţional CAS

PSRO lansează o petiţie pentru ca românii din străinătate care nu pot face dovada veniturilor să plătească opţional CAS

geoana_2015.jpg
Partidul Social Românesc (PSRO) lansează o petiţie prin care plata CAS de către românii din străinătate care nu pot face dovada veniturilor să fie una opţională, a anunţat preşedintele partidului, Mircea Geoană.

"În acest moment, pe Codul de procedură fiscală există o prevedere ca veniturile transmise de către cei care muncesc în străinătate către familii să fie impozitate şi să fie acolo unde nu există asigurări sociale pe care să le poată demonstra în faţa ANAF, sunt taxate aceste venituri cu cei 5,5% contribuţii pentru asigurări de sănătate. În opinia noastră, a PSRO - şi vom lansa o petiţie în acest sens - este anormal ca cei care din motive diferite nu pot face această dovadă să fie taxaţi pentru servicii de care nu beneficiază în România. Deci ei muncesc în străinătate şi este anormal ca pentru bunuri şi servicii de natura asigurărilor de sănătate, la care nu apelează, să fie taxaţi", a declarat Geoană într-o conferinţă de presă.

De altfel, PSRO intenţionează să propună şi un proiect legislativ ca aceste contribuţii care "devin automate din partea statului român" să devină facultative. "Astfel încât cei care nu au o formă de asigurare socială în străinatate dacă doresc să contribuie în ţară cu 5% sau cu contribuţia obligatorie să o facă, iar cei care nu doresc să aibă libertatea să opteze pentru acest subiect. Este o reacţie firească pe care românii din străinătate o au. Toată lumea vorbeşte despre importanţa diasporei, despre miliardele de euro pe care românii le trimit (...), iar când e vorba de impozitare ei sunt primii care trebuie să fie puşi într-o astfel de situaţie. Dacă vreţi, este o situaţie comparabilă cu cei care nu au venituri şi care au fost obligaţi de către stat să contribuie în mod obligatoriu - la care guvernul a revenit la o poziţie ceva mai flexibilă", a detaliat Mircea Geoană.

Pe de altă parte, preşedintele PSRO a arătat că proiectul "cel mai modern şi ambiţios" de atragere către politică a profesioniştilor continuă. "Astăzi am avut şansa de a mă reîntâlni cu primul contingent de profesionişti care au făcut pasul către PSRO, peste 70 de persoane din toate domeniile de activitate de la management cultural şi urbanism până la ordine publică şi securitate naţională la finanţarea economiei, la diasporă, la probleme legate de achiziţii publice până la probleme legate de modul în care industria românească trebuie să se dezvolte. Nu e un exerciţiu de "public relations", ci un proces care continuă şi care sunt convins că ne va diferenţia extrem de clar faţă de mimarea pe care alte partide o fac cu privire la împrospătarea resurselor umane", a menţionat Geoană. AGERPRESPentru a fi in permanenţă la curent cu ştirile şi noutăţile din politică,

abonează-te gratuit la newsletter-ul Machiavelli !
Mass media

Integritatea PNL se oprește la ușa partidului

24/05/2016 08:46, România Liberă

La finalul anului trecut, sub impactul tragediei din Colectiv, conducerea PNL adopta „Decalogul in­­te­­grității“, ca o dovadă că libera­lii sunt sensibili la mesajele opiniei publice. Pe baza acestui document, PNL se angaja să îi elimine de pe liste pe cei condamnați definitiv, trimiși în judecată sau urmăriți penal pentru fapte de corupție sau infracțiuni comise cu violență. La nivel central, criteriile au fost, în linii mari, respectate. De exemplu, Ludovic Orban a renunțat la candidatura la Capitală după ce a fost pus sub control judiciar.

Dragnea anunţă oficial "reactivarea" lui Ponta şi guvern PSD-ALDE-UNPR

18/05/2016 09:11, Evenimentul Zilei

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că Victor Ponta a decis să se "reactiveze" şi că după alegerile parlamentare, va propune preşedintelui Klaus Iohannis un guvern alcătuit din PSD, ALDE şi UNPR. Primele discuţii între cele trei partide, care vor pregăti o strategie comună pentru alegerile din toamnă, vor avea loc după 5 iunie. Întrebat ce variantă de guvern va propune preşedintelui Klaus Iohannis după alegerile parlamentare din toamnă, Liviu Dragnea a răspuns: ”PSD-ALDE-UNPR pentru că au dovedit că au susţinut un guvern foarte performant”.
Top editoriale

Și dacă Guvernul Cioloș e cel mai bun posibil?

23/05/2016 09:17, Cristian Câmpeanu, România Liberă

Un ministru se reprezintă pe sine, nu partidul care l-a trimis în guvern. Sursa sa de legitimitate este încrederea acordată de premier și propria competență administrativă, nu forța politică a partidului sau coaliției care a votat guvernul, pentru că altfel ar însemna ca loialitatea sa să fie împărțită între un grup de interese – partidul – și Executiv.

Tăriceanu, ținta mereu ratată

20/05/2016 07:38, Dan Constantin, Jurnalul Național

De câteva decenii, Călin Popescu Tăriceanu se află neîntrerupt în atenția publică. Și-a asigurat notorietatea în primul rând prin fermitatea opiniilor, dublate de decizii în consecința ideilor exprimate. A apărut în prim plan alături de liderii opoziției - Coposu, Câmpeanu, Cunescu - la negocierile tăioase cu Ion Iliescu din ianuarie 1990, în prima confruntare politică televizată din Palatul Victoria.
Top comentarii

O lege simplă: ai datorii la stat, nu candidezi

18/05/2016 09:15, Cătălin Striblea

Cred că nu vă miră de niciun fel lista cu datornicii la stat. Ea evidențiază încă o dată că mulți dintre cei care se îmbățoșează retoric de dragul țărișoarei, uită, întârzie sau pur și simplu nu plătesc dările către stat. Așadar, Robert Negoiță, care până acum a trimis câteva zeci de mii de pungi cu mâncare prin sectorul trei pe banii cetățenilor, nu a plătit vrei 80 de milioane de euro. Pentru că e prost cine plătește TVA-ul pe vânzarea de apartamente.

Tăieri de beregată la PSD

18/05/2016 09:14, Stelian Tănase

Situația nu e roză la PSD, desi așa pare – un partid mare și puternic, disciplinat care defilează prin campania electorala și va repurta o mare victorie. PSD pare deja invingător, sondajele il indica nr 1 incepind cu Bucureștiul. Pare că se pune doar problema scorului. Cu cit va cistiga PSD la 5 iunie!? Dacă va iesi cistigator, nu e, cred, meritul lui Dragnee&Co ci mai curind este efectul gafelor, prostiilor, biîbiielilor celor din PNL.
Top interviuri

Valeriu Steriu: “UNPR are o strategie de alianțe pentru fiecare scenariu în funcție de rezultatele de pe 5 iunie”

19/05/2016 14:20

Data alegerilor locale, 5 iunie, va fi determinantă pentru UNPR în identificarea variantei celei mai bune pentru a porni în optimizarea rezultatelor obținute, a declarat președintele Uniunii, Valeriu Steriu, într-un interviu acordat Agerpres.

“Doar erorile ori indolența noastră ne pot slăbi”

05/06/2015 10:11, Agerpres

Moțiunea de cenzură, proiectele PNL, programul de guvernare, necesitatea unei schimbări în administrația Capitalei sunt câteva dintre temele abordate de copreședintele PNL Alina Gorghiu într-un interviu acordat Agenției Agerpres.
Top ştiri

Tăriceanu şi Ponta depun o iniţiativă care transpune Directiva europeană privind asigurarea unui proces echitabil

23/05/2016 22:55, Agerpres

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, şi fostul premier Victor Ponta vor iniţia şi depune la Parlament o iniţiativă legislativă care să transpună Directiva europeană care se referă la asigurarea condiţiilor unui proces echitabil.

Mircea Geoană susţine că actualele partide tradiţionale vor să descurajeze prezenţa la vot a oamenilor

23/05/2016 22:54, Agerpres

Preşedintele PSRO, Mircea Geoană, a declarat, la Reşiţa, într-o conferinţă de presă, că actualele partide tradiţionale vor să descurajeze prezenţa la vot a celor care sunt nemulţumiţi şi indecişi şi a făcut apel pentru ca oamenii să meargă la vot.