Home » Ştiri » Alina Gorghiu îi cere lui Ludovic Orban, candidat la Primăria Capitalei, un minimum de 50% pe liste femei

Alina Gorghiu îi cere lui Ludovic Orban, candidat la Primăria Capitalei, un minimum de 50% pe liste femei

gorghiu_2014.jpg
Copreşedintele PNL Alina Gorghiu s-a pronunţat, la Gala Femeilor Liberale, pentru egalitatea de gen în politică şi i-a cerut candidatului PNL la Primăria Capitalei, Ludovic Orban, "un minim 50% pe liste femei".

"Chiar dacă avem un candidat bărbat la Primăria Capitalei, să ştiţi că iubeşte femeile şi vreau să-i cer lui Ludovic Orban, aşa cum am făcut peste tot în ţara asta şi către toţi preşedinţii de filială am adresat rugămintea, un minim 50% pe liste femei. În momentul în care vom avea egalitate cotă de gen, nu o să mai am nici eu, exclusiv, doamne la cabinetul parlamentar şi o să accept acea cotă de 30% bărbaţi", a precizat Gorghiu.

Ea a adăugat că PNL promovează implicarea femeilor în politică, pentru rezolvarea problemelor ce ţin de demografie, de educaţie, de prevenţia în sănătate. "PNL promovează implicarea femeilor în politică, pentru că noi credem în mobilizarea tuturor resurselor pentru succesul nostru naţional. Avem în Parlament două proiecte care pot schimba politica românească şi aceste două proiecte introduc cotele de gen în legislaţia electorală din România. E un model care funcţionează în peste 90 de state, care au reuşit să crească participarea femeilor în politică şi vă rog să o priviţi mai mult decât o cauză a femeilor din România, o cauză care vizează normalul în societatea românească", a subliniat liderul liberal.

Gorghiu şi-a exprimat speranţa că PNL va reuşi, până în luna iunie, să depună în Parlament un proiect legislativ pentru stoparea declinului demografic din România. "Anul 2016 înseamnă o populaţie pe care România o mai avea în 1966. Ştim cu toţii că ponderea tinerilor sub 15 ani este de 15 procente astăzi, faţă de 26 cât erau în 1970. Şi atunci vă întreb cine va susţine economia pe viitor, cine va plăti pensii şi salarii în viitoarele zeci de ani, dacă declinul demografic continuă. Sunt întrebări la care nu avem voie să răspundem peste 30 sau 50 de ani. Sunt întrebări pentru care răspunsurile şi soluţiile trebuie să vină de astăzi, în scopul de a pune capăt declinului demografic. Vă adresez şi eu provocarea de a merge în întâmpinarea colegilor noştri care încearcă să genereze acest pachet legislativ, pe care eu sper că PNL va reuşi până în luna iunie să-l depună în Parlament", a afirmat copreşedintele PNL.

În context, ea s-a referit şi la posibilitatea creşterii alocaţiilor pentru copii, în momentul în care PNL va fi la guvernare. "Vom ajunge să o ducem (n.r. - alocaţia pentru copii) până în 200 de lei, la momentul la care vom avea guvern liberal la Palatul Victoria, vom gândi acele programe care să permită forme de angajare flexibilă pentru familiile cu copii mici. Trebuie să ne gândim şi la milioanele de români din diaspora. Este important, pentru că sunt o resursă demografică importantă de care avem obligaţia să ţinem cont şi să-i respectăm", a mai precizat Gorghiu. AGERPRES
Pentru a fi in permanenţă la curent cu ştirile şi noutăţile din politică,

abonează-te gratuit la newsletter-ul Machiavelli !
Mass media

Integritatea PNL se oprește la ușa partidului

24/05/2016 08:46, România Liberă

La finalul anului trecut, sub impactul tragediei din Colectiv, conducerea PNL adopta „Decalogul in­­te­­grității“, ca o dovadă că libera­lii sunt sensibili la mesajele opiniei publice. Pe baza acestui document, PNL se angaja să îi elimine de pe liste pe cei condamnați definitiv, trimiși în judecată sau urmăriți penal pentru fapte de corupție sau infracțiuni comise cu violență. La nivel central, criteriile au fost, în linii mari, respectate. De exemplu, Ludovic Orban a renunțat la candidatura la Capitală după ce a fost pus sub control judiciar.

Dragnea anunţă oficial "reactivarea" lui Ponta şi guvern PSD-ALDE-UNPR

18/05/2016 09:11, Evenimentul Zilei

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că Victor Ponta a decis să se "reactiveze" şi că după alegerile parlamentare, va propune preşedintelui Klaus Iohannis un guvern alcătuit din PSD, ALDE şi UNPR. Primele discuţii între cele trei partide, care vor pregăti o strategie comună pentru alegerile din toamnă, vor avea loc după 5 iunie. Întrebat ce variantă de guvern va propune preşedintelui Klaus Iohannis după alegerile parlamentare din toamnă, Liviu Dragnea a răspuns: ”PSD-ALDE-UNPR pentru că au dovedit că au susţinut un guvern foarte performant”.
Top editoriale

Și dacă Guvernul Cioloș e cel mai bun posibil?

23/05/2016 09:17, Cristian Câmpeanu, România Liberă

Un ministru se reprezintă pe sine, nu partidul care l-a trimis în guvern. Sursa sa de legitimitate este încrederea acordată de premier și propria competență administrativă, nu forța politică a partidului sau coaliției care a votat guvernul, pentru că altfel ar însemna ca loialitatea sa să fie împărțită între un grup de interese – partidul – și Executiv.

Tăriceanu, ținta mereu ratată

20/05/2016 07:38, Dan Constantin, Jurnalul Național

De câteva decenii, Călin Popescu Tăriceanu se află neîntrerupt în atenția publică. Și-a asigurat notorietatea în primul rând prin fermitatea opiniilor, dublate de decizii în consecința ideilor exprimate. A apărut în prim plan alături de liderii opoziției - Coposu, Câmpeanu, Cunescu - la negocierile tăioase cu Ion Iliescu din ianuarie 1990, în prima confruntare politică televizată din Palatul Victoria.
Top comentarii

O lege simplă: ai datorii la stat, nu candidezi

18/05/2016 09:15, Cătălin Striblea

Cred că nu vă miră de niciun fel lista cu datornicii la stat. Ea evidențiază încă o dată că mulți dintre cei care se îmbățoșează retoric de dragul țărișoarei, uită, întârzie sau pur și simplu nu plătesc dările către stat. Așadar, Robert Negoiță, care până acum a trimis câteva zeci de mii de pungi cu mâncare prin sectorul trei pe banii cetățenilor, nu a plătit vrei 80 de milioane de euro. Pentru că e prost cine plătește TVA-ul pe vânzarea de apartamente.

Tăieri de beregată la PSD

18/05/2016 09:14, Stelian Tănase

Situația nu e roză la PSD, desi așa pare – un partid mare și puternic, disciplinat care defilează prin campania electorala și va repurta o mare victorie. PSD pare deja invingător, sondajele il indica nr 1 incepind cu Bucureștiul. Pare că se pune doar problema scorului. Cu cit va cistiga PSD la 5 iunie!? Dacă va iesi cistigator, nu e, cred, meritul lui Dragnee&Co ci mai curind este efectul gafelor, prostiilor, biîbiielilor celor din PNL.
Top interviuri

Valeriu Steriu: “UNPR are o strategie de alianțe pentru fiecare scenariu în funcție de rezultatele de pe 5 iunie”

19/05/2016 14:20

Data alegerilor locale, 5 iunie, va fi determinantă pentru UNPR în identificarea variantei celei mai bune pentru a porni în optimizarea rezultatelor obținute, a declarat președintele Uniunii, Valeriu Steriu, într-un interviu acordat Agerpres.

“Doar erorile ori indolența noastră ne pot slăbi”

05/06/2015 10:11, Agerpres

Moțiunea de cenzură, proiectele PNL, programul de guvernare, necesitatea unei schimbări în administrația Capitalei sunt câteva dintre temele abordate de copreședintele PNL Alina Gorghiu într-un interviu acordat Agenției Agerpres.
Top ştiri

Călin Popescu-Tăriceanu: “DNA și SRI au devenit o supra-putere ocultă și irațională”

25/05/2016 10:27, Agerpres

Copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu afirmă, într-o scrisoare deschisă adresată alegătorilor, că DNA și SRI au devenit o "supra-putere ocultă și irațională", menționând că cele două instituții "și-au fixat misiunea de a arunca o suspiciune generalizată asupra politicienilor și de a eroda încrederea în partidele politice".

Liviu Dragnea, despre Guvernul Cioloş: “Ştiu şi nu vor să facă sau nu ştiu şi sunt incompetenţi”

25/05/2016 10:27, Agerpres

Preşedintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, a spus, marţi, la Cugir, că se întreabă dacă membrii Guvernului Cioloş "ştiu şi nu vor să facă sau nu ştiu şi sunt incompetenţi".