Home » Ştiri » Deputatul Ludovic Orban este noul candidat al PNL la Primăria Capitalei

Deputatul Ludovic Orban este noul candidat al PNL la Primăria Capitalei

orban_ludovic1.jpg
Preşedintele interimar al PNL Bucureşti, Cătălin Predoiu, a anunţat luni că Ludovic Orban este candidatul partidului la Primăria Capitalei.

''Am luat decizia de a continua bătălia pentru Primăria Capitalei în formula unei echipe. (...) Această bătălie va fi continuată de PNL având candidat pe dl Ludovic Orban", a declarat Predoiu.

Liberalul a arătat că decizia ca Ludovic Orban să fie desemnat candidat a fost luată în baza sondajului de opinie intern, care a arătat cine are cele mai mari şanse pentru câştigarea Primăriei Capitalei."Stau umăr la umăr (n.r. - în sondaj Orban şi Buşoi), în marja de eroare în jurul cifrei de 30%, prin urmare a fost o decizie obiectivă, dar plecând în acelaşi timp şi de la şansele pe care credem că le are unul altul la această bătălie", a spus Predoiu.El a subliniat că Primăria Capitalei nu trebuie "lăsată pe mâna PSD".

Deputatul Ludovic Orban a declarat că va candida la Primăria Capitalei pentru că Bucureştiul are nevoie de o persoană cu viziune, adăugând că este pregătit să parcurgă toţi paşii procedurali pentru validarea candidaturii sale.''S-a hotărât să fiu eu candidatul. În spatele candidaturii mele se află o viaţă de muncă în slujba comunităţii. Ultimii 25 de ani i-am petrecut în slujba semenilor mei. Am ocupat funcţii publice importante în care am lăsat urme, în Bucureşti şi în jurul Bucureştilor există lucruri pe care le-am făcut sau la care am participat pentru a fi făcute. (...) Candidez nu ca să mă aflu în treabă, candidez pentru că Bucureştiul are nevoie de o mână pricepută, are nevoie de o persoană cu viziune care să facă astfel încât Bucureştiul să conteze, iar bucureştenii să trăiască într-adevăr într-o capitală demnă de UE. Sunt hotărât să pun toată energia, toată forţa de care dispun, toată priceperea şi cunoaşterea mea alături de echipa PNL pentru a atinge obiectivul fundamental al nostru: câştigarea Primăriei Capitalei şi a primăriilor de sector", a spus Orban.

El l-a felicitat pe Cristian Buşoi pentru "campania frumoasă, profesionistă şi dedicată pe care a desfăşurat-o şi care l-a adus la un nivel de cunoaştere şi de încredere"."Îl consider ca făcând parte din elita PNL şi dacă Cristian Buşoi ar fi fost candidatul PNL la funcţia de primar general l-aş fi sprijinit cu toată forţa şi cu toată priceperea mea", a spus Orban.

Liberalul a mai afirmat că ocupă funcţii publice din 1998 şi că nu se aşteaptă ca DNA să mai inventeze ceva. "Ocup funcţii publice începând din 1998, am ocupat funcţii de secretar general, secretar de stat, preşedinte de agenţie, viceprimar general, ministru, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor. Nu am fost niciodată subiectul nu al unei anchete, ci al unei suspiciuni legate de fapte de corupţie. Sunt un om corect, un om care a respectat legea cu stricteţe în exercitarea mandatelor pe care le-a avut, un om pe care toţi cei care au lucrat cu mine ştiu că am pus în primul plan interesele publice, legea şi tot ceea ce înseamnă obiectivele funcţiilor publice pe care le-am deţinut. Ca atare nu cred că ar putea cineva acum să mai inventeze cine ştie ce chestiune legată de DNA", a conchis Orban.

La rândul său, Cristian Buşoi a susţinut că decizia ca el să nu mai fie candidat la Primăria Capitalei a fost luată în comun acord cu liderii liberalilor de la nivel central în baza sondajului intern."Cred în şansa lui Ludovic Orban de a convinge electoratul de dreapta, nu doar al PNL, ci şi cel care astăzi ar putea să se îndrepte în sondajele de opinie către alţi candidaţi sau alte partide politice. Îl voi susţine cu toată tăria şi cred că PNL are o şansă foarte mare să câştige Bucureştiul în acest fel", a susţinut liberalul.

El a indicat că o victorie a PNL în Bucureşti este "obligatorie"."PNL are o singură opţiune: să câştige Primăria Generală. (...) O victorie a PNL în faţa PSD la Bucureşti este obligatorie şi mai importantă decât orice proiect personal. Pentru asta am decis să susţin candidatul PNL care va reuşi să strângă votanţii fragmentaţi de dreapta şi să câştige împotriva PSD, pe dl Ludovic Orban. În politică, ca şi în viaţă, forţa stă nu în ambiţia de câştig personal, ci în voinţa de a-ţi ajuta echipa să câştige. (...) Nu mă opresc, nu dezertez, doar predau ştafeta unui coleg, dl Orban, conform deciziei luate împreună cu conducerea PNL. Nu cred în retrageri şi în cedări. Am 37 de ani şi am învăţat că cea mai importantă lecţie în politică este: ai reuşit, continuă; nu ai reuşit, continuă până când câştigi încrederea oamenilor", a spus Buşoi.

El a arătat că va continua să susţină proiectul PNL Bucureşti şi proiectul său pentru modernizarea sistemului de sănătate."Bucureştiul are probleme serioase, fiindcă şapte ani a trăit un haos vesel: de la autostrada suspendată la cel mai lung cârnat din lume ne-am distrat cu toţii pe banii noştri. Dacă nu suntem atenţi, PSD va pune mâna din nou pe Bucureşti, iar problemele Bucureştiului vor fi şi mai grave", a afirmat Buşoi. AGERPRESPentru a fi in permanenţă la curent cu ştirile şi noutăţile din politică,

abonează-te gratuit la newsletter-ul Machiavelli !
Mass media

Firea şi Predoiu s-au aliat pentru o seară

25/05/2016 11:34, Gândul

Candidaţii PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Gabriela Firea şi Cătălin Predoiu, au concluzionat marţi seara că au soluţii asemănătoare pe tema problemelor termoficării şi cu convenit ca partidele care îi susţin să colaboreze, acuzându-l totodată împreună pe candidatul USB, Nicuşor Dan. După ce candidatul USB Nicuşor Dan i-a întrebat pe contracandidaţii săi în cea de-a doua dezbatere electorală la B1 TV câte centrale are RADET, Gabriela Firea şi Cătălin Predoiu au concluzionat că sunt au soluţii asemănătoare în materie de termoficare "pentru că sunt cele corecte".

Integritatea PNL se oprește la ușa partidului

24/05/2016 08:46, România Liberă

La finalul anului trecut, sub impactul tragediei din Colectiv, conducerea PNL adopta „Decalogul in­­te­­grității“, ca o dovadă că libera­lii sunt sensibili la mesajele opiniei publice. Pe baza acestui document, PNL se angaja să îi elimine de pe liste pe cei condamnați definitiv, trimiși în judecată sau urmăriți penal pentru fapte de corupție sau infracțiuni comise cu violență. La nivel central, criteriile au fost, în linii mari, respectate. De exemplu, Ludovic Orban a renunțat la candidatura la Capitală după ce a fost pus sub control judiciar.
Top editoriale

Localele, un meci cu scor previzibil

26/05/2016 09:20, Alexandru Lăzescu, Revista 22

În opinia analistului Dorel Șan­dor, campaniile electorale sea­mă­nă cu o nuntă. „Multă bucurie, speranță, uniune centrată pe o versiune ge­ne­roa­să, conform unei normalități ac­ce­sibile și benefice. Optimism pe pâi­ne.“ În realitate, actuala campanie electorală este de­parte de a se în­cadra în această descriere. De fapt, cineva care ar veni acum în România ar rea­liza cu mare dificultate că ne aflăm în plin moment electoral.

Înainte de a-și reîmpărți Bucureștiul, prietenii din USL invadează televiziunile

26/05/2016 09:16, Mircea Marian, Evenimentul Zilei

Pe la începutul anilor 2000, când Adrian Năstase era în culmea puterii, toate televiziunile primiseră, subteran, indicaţia ca Traian Băsescu să nu apară pe post. Cu o excepţie: se puteau difuza reportaje despre gropile din Bucureşti. Cam aici ne-am întors în anul de graţie 2016. Prietenii din USL, acum aparent separaţi în PSD, PNL şi ALDE, au ocupat studiourile şi nu permit ca, la dezbateri, să fie prezent şi Robert Turcescu, candidatul PMP. Presa liberă şi democratică se preface că nu vede.
Top comentarii

O lege simplă: ai datorii la stat, nu candidezi

18/05/2016 09:15, Cătălin Striblea

Cred că nu vă miră de niciun fel lista cu datornicii la stat. Ea evidențiază încă o dată că mulți dintre cei care se îmbățoșează retoric de dragul țărișoarei, uită, întârzie sau pur și simplu nu plătesc dările către stat. Așadar, Robert Negoiță, care până acum a trimis câteva zeci de mii de pungi cu mâncare prin sectorul trei pe banii cetățenilor, nu a plătit vrei 80 de milioane de euro. Pentru că e prost cine plătește TVA-ul pe vânzarea de apartamente.

Tăieri de beregată la PSD

18/05/2016 09:14, Stelian Tănase

Situația nu e roză la PSD, desi așa pare – un partid mare și puternic, disciplinat care defilează prin campania electorala și va repurta o mare victorie. PSD pare deja invingător, sondajele il indica nr 1 incepind cu Bucureștiul. Pare că se pune doar problema scorului. Cu cit va cistiga PSD la 5 iunie!? Dacă va iesi cistigator, nu e, cred, meritul lui Dragnee&Co ci mai curind este efectul gafelor, prostiilor, biîbiielilor celor din PNL.
Top interviuri

Valeriu Steriu: “UNPR are o strategie de alianțe pentru fiecare scenariu în funcție de rezultatele de pe 5 iunie”

19/05/2016 14:20

Data alegerilor locale, 5 iunie, va fi determinantă pentru UNPR în identificarea variantei celei mai bune pentru a porni în optimizarea rezultatelor obținute, a declarat președintele Uniunii, Valeriu Steriu, într-un interviu acordat Agerpres.

“Doar erorile ori indolența noastră ne pot slăbi”

05/06/2015 10:11, Agerpres

Moțiunea de cenzură, proiectele PNL, programul de guvernare, necesitatea unei schimbări în administrația Capitalei sunt câteva dintre temele abordate de copreședintele PNL Alina Gorghiu într-un interviu acordat Agenției Agerpres.
Top ştiri

Nicușor Dan propune ca PNL să-l susțină necondiționat, iar Cătălin Predoiu vrea un sondaj privind câștigătorul dreptei

26/05/2016 08:58, Agerpres

Candidatul USB la Primăria Capitalei, Nicușor Dan, consideră că singura soluție ca electoratul de centru-dreapta să aibă opțiunea unui singur candidat cu șanse la câștigarea funcției de primar general este ca PNL să-și ceară scuze pentru modul în care a administrat alături de PSD Bucureștiul și să-l susțină pe el candidat, în vreme ce candidatul PNL, Cătălin Predoiu, propune realizarea unui sondaj în ultima săptămână de campanie, în urma căruia cel mai bine plasat dintre cei doi să fie susținut de votanții de dreapta.

Liviu Dragnea: “Președintele Iohannis să stea liniștit, nu îl suspendăm”

26/05/2016 08:58, Agerpres

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat că președintele Klaus Iohannis poate "să stea liniștit", pentru că social-democrații nu intenționează să declanșeze procedura de suspendare a sa din funcție, dar că în schimb nu la fel de liniștit poate sta Guvernul Cioloș, pe care l-a calificat drept neperformant și drept un posibil "risc de securitate națională".