Home » Ştiri » Deputatul Ludovic Orban este noul candidat al PNL la Primăria Capitalei

Deputatul Ludovic Orban este noul candidat al PNL la Primăria Capitalei

orban_ludovic1.jpg
Preşedintele interimar al PNL Bucureşti, Cătălin Predoiu, a anunţat luni că Ludovic Orban este candidatul partidului la Primăria Capitalei.

''Am luat decizia de a continua bătălia pentru Primăria Capitalei în formula unei echipe. (...) Această bătălie va fi continuată de PNL având candidat pe dl Ludovic Orban", a declarat Predoiu.

Liberalul a arătat că decizia ca Ludovic Orban să fie desemnat candidat a fost luată în baza sondajului de opinie intern, care a arătat cine are cele mai mari şanse pentru câştigarea Primăriei Capitalei."Stau umăr la umăr (n.r. - în sondaj Orban şi Buşoi), în marja de eroare în jurul cifrei de 30%, prin urmare a fost o decizie obiectivă, dar plecând în acelaşi timp şi de la şansele pe care credem că le are unul altul la această bătălie", a spus Predoiu.El a subliniat că Primăria Capitalei nu trebuie "lăsată pe mâna PSD".

Deputatul Ludovic Orban a declarat că va candida la Primăria Capitalei pentru că Bucureştiul are nevoie de o persoană cu viziune, adăugând că este pregătit să parcurgă toţi paşii procedurali pentru validarea candidaturii sale.''S-a hotărât să fiu eu candidatul. În spatele candidaturii mele se află o viaţă de muncă în slujba comunităţii. Ultimii 25 de ani i-am petrecut în slujba semenilor mei. Am ocupat funcţii publice importante în care am lăsat urme, în Bucureşti şi în jurul Bucureştilor există lucruri pe care le-am făcut sau la care am participat pentru a fi făcute. (...) Candidez nu ca să mă aflu în treabă, candidez pentru că Bucureştiul are nevoie de o mână pricepută, are nevoie de o persoană cu viziune care să facă astfel încât Bucureştiul să conteze, iar bucureştenii să trăiască într-adevăr într-o capitală demnă de UE. Sunt hotărât să pun toată energia, toată forţa de care dispun, toată priceperea şi cunoaşterea mea alături de echipa PNL pentru a atinge obiectivul fundamental al nostru: câştigarea Primăriei Capitalei şi a primăriilor de sector", a spus Orban.

El l-a felicitat pe Cristian Buşoi pentru "campania frumoasă, profesionistă şi dedicată pe care a desfăşurat-o şi care l-a adus la un nivel de cunoaştere şi de încredere"."Îl consider ca făcând parte din elita PNL şi dacă Cristian Buşoi ar fi fost candidatul PNL la funcţia de primar general l-aş fi sprijinit cu toată forţa şi cu toată priceperea mea", a spus Orban.

Liberalul a mai afirmat că ocupă funcţii publice din 1998 şi că nu se aşteaptă ca DNA să mai inventeze ceva. "Ocup funcţii publice începând din 1998, am ocupat funcţii de secretar general, secretar de stat, preşedinte de agenţie, viceprimar general, ministru, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor. Nu am fost niciodată subiectul nu al unei anchete, ci al unei suspiciuni legate de fapte de corupţie. Sunt un om corect, un om care a respectat legea cu stricteţe în exercitarea mandatelor pe care le-a avut, un om pe care toţi cei care au lucrat cu mine ştiu că am pus în primul plan interesele publice, legea şi tot ceea ce înseamnă obiectivele funcţiilor publice pe care le-am deţinut. Ca atare nu cred că ar putea cineva acum să mai inventeze cine ştie ce chestiune legată de DNA", a conchis Orban.

La rândul său, Cristian Buşoi a susţinut că decizia ca el să nu mai fie candidat la Primăria Capitalei a fost luată în comun acord cu liderii liberalilor de la nivel central în baza sondajului intern."Cred în şansa lui Ludovic Orban de a convinge electoratul de dreapta, nu doar al PNL, ci şi cel care astăzi ar putea să se îndrepte în sondajele de opinie către alţi candidaţi sau alte partide politice. Îl voi susţine cu toată tăria şi cred că PNL are o şansă foarte mare să câştige Bucureştiul în acest fel", a susţinut liberalul.

El a indicat că o victorie a PNL în Bucureşti este "obligatorie"."PNL are o singură opţiune: să câştige Primăria Generală. (...) O victorie a PNL în faţa PSD la Bucureşti este obligatorie şi mai importantă decât orice proiect personal. Pentru asta am decis să susţin candidatul PNL care va reuşi să strângă votanţii fragmentaţi de dreapta şi să câştige împotriva PSD, pe dl Ludovic Orban. În politică, ca şi în viaţă, forţa stă nu în ambiţia de câştig personal, ci în voinţa de a-ţi ajuta echipa să câştige. (...) Nu mă opresc, nu dezertez, doar predau ştafeta unui coleg, dl Orban, conform deciziei luate împreună cu conducerea PNL. Nu cred în retrageri şi în cedări. Am 37 de ani şi am învăţat că cea mai importantă lecţie în politică este: ai reuşit, continuă; nu ai reuşit, continuă până când câştigi încrederea oamenilor", a spus Buşoi.

El a arătat că va continua să susţină proiectul PNL Bucureşti şi proiectul său pentru modernizarea sistemului de sănătate."Bucureştiul are probleme serioase, fiindcă şapte ani a trăit un haos vesel: de la autostrada suspendată la cel mai lung cârnat din lume ne-am distrat cu toţii pe banii noştri. Dacă nu suntem atenţi, PSD va pune mâna din nou pe Bucureşti, iar problemele Bucureştiului vor fi şi mai grave", a afirmat Buşoi. AGERPRESPentru a fi in permanenţă la curent cu ştirile şi noutăţile din politică,

abonează-te gratuit la newsletter-ul Machiavelli !
Mass media

Alina Gorghiu ar putea deveni șefă la Camera Deputaților

24/06/2016 08:51, Evenimentul Zilei

Liberalii pregătesc izolarea PSD în toamnă, primul pas fiind o alianță sau chiar o fuziune în această vară cu UNPR, partenerul tradițional al PSD. Printre „victimele” acestui scenariu se numără nume grele precum Gabriel Oprea. PNL e dispus să dea UNPR-ului 18-20 de locuri în viitorul Parlament. La schimb, UNPR ar urma să voteze cu PNL în Parlament și să-i sprijine pe liberali în administrația publică locală. O decizie finală este aşteptată până la sfârşitul lunii.

Ce are şi ce nu are voie să facă Guvernul vara aceasta

24/06/2016 08:43, Adevărul

Aleşii din Parlament au adoptat proiectul de lege de abilitareabilitare a Guvernului de a emite ordonanţe pe timp de vară, însă l-au modificat de aşa natură încât în timpul vacanţei lor să nu aibă posibile „surprize“ venite pe domenii precum Justiţia. Proiectul iniţiat de echipa Cioloş prevedea că principalele domenii de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe în vacanţa parlamentară sunt finanţe publice şi economie, dezvoltare regională şi administraţie publică, sănătate, afaceri interne, justiţie, cultură, fonduri europene, agricultură şi dezvoltare rurală, transporturi, comunicaţii şi societate informaţională.
Top editoriale

Conflictul Iohannis – MRU sau Sindromul Paltonului de la Paris

24/06/2016 08:50, Ion Cristoiu, Evenimentul Zilei

Din cîte s-a observat, de un timp în presă apar informaţii referitoare la conflictul dintre Klaus Iohannis şi MRU. Cel despre faptul că Klaus Iohannis i-a cerut lui MRU demisia au fost publicate pînă acum fără a fi dezminţite de vreuna dintre cele două părţi. Conflictul dintre cei doi a izbucnit sub semnul a ceea ce am putea numi Sindromul paltonului la Klaus Iohannis. Din cîte ne amintim, cu un an în urmă, pe aeroportul din Paris, Klaus Iohannis a făcut o criză de nervi, pentru că aghiotantul nu i-a ţinut paltonul.

Dragnea s-a speriat de Steriu

24/06/2016 08:37, Marian Sultănoiu, Gândul

Mi se pare „beton” formularea lui Dragnea, vizavi de licitaţia granzilor pentru „balamaua” UNPR: „Eu n-am retras propunerea pe care i-am făcut-o, în urmă cu două luni, preşedintelui UNPR, Valeriu Steriu, cu privire la o eventuală fuziune PSD-UNPR. Sigur că a apărut o oarecare neîncredere, în special în teritoriu, din cauza acestor discuţii pe care le-a purtat UNPR cu PNL. Dar eu nu vreau să intru la licitaţie cu PNL pentru UNPR. Nu mi se pare corect, nu mi se pare onorant pentru noi ca partid”.
Top comentarii

Când o să vină Roexit-ul, voi unde o să fiți?

24/06/2016 08:59, Cătălin Striblea, Adevărul

Am un profund sentiment că dacă noi am vota în locul englezilor în zilele următoare rezultatul ar fi unul dezastruos pentru România. Cred că sentimentul anti-european este aici mult mai profund și faptul că suntem încă în Uniune este datorat unor mecanisme imperfecte, dar încă funcționale, la nivelul deciziei politice și mai ales unor racorduri instituționale care funcționează ca o coardă de siguranță pentru România. Și, posibil, faptului că jumătate de Românie muncitoare este afară.

Să nu uităm: legea alegerilor locale trebuie schimbată

16/06/2016 08:28, Mircea Kivu, România Liberă

A mai trecut un rând de alegeri. Ne-am înfuriat că legea electorală e prost făcută. Deja ne gândim la alegerile din toamnă, uitând de ce ne-am înfuriat acum câteva zile. Chiar, de ce ne-am înfuriat? Cel mai tare ne-am înfuriat pentru că legea prevede să ne alegem primarii într-un singur tur. Asta a favorizat primarii aflaţi deja în funcţie, căci voturile celor nemulţumiţi s-au împărţit, de regulă, între mai mulţi contracandidaţi. În aceste condiţii, legitimitatea primarilor aleşi este slăbită.
Top interviuri

“Oamenii au înțeles că începerea urmăririi penale în plină campanie electorală nu este o coincidență”

30/05/2016 10:41, Agerpres

Copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu susține, într-un interviu acordat Agerpres, că în formula electorală actuală e puțin probabil ca după alegerile din 5 iunie să fie majorități alcătuite dintr-un singur partid și vor trebui să se realizeze coaliții locale.

Valeriu Steriu: “UNPR are o strategie de alianțe pentru fiecare scenariu în funcție de rezultatele de pe 5 iunie”

19/05/2016 14:20

Data alegerilor locale, 5 iunie, va fi determinantă pentru UNPR în identificarea variantei celei mai bune pentru a porni în optimizarea rezultatelor obținute, a declarat președintele Uniunii, Valeriu Steriu, într-un interviu acordat Agerpres.
Top ştiri

Liviu Dragnea: “Oferta pentru UNPR rămâne valabilă - fuziune prin absorbţie”

01/07/2016 09:53, Agerpres

Oferta pentru UNPR rămâne valabilă - fuziune prin absorbţie, a declarat joi, la Târgovişte, preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Octavian Bumbu: “S-a discutat între colegii de la UNPR că o alianţă cu PNL ar avea inclusiv gir de la Cotroceni”

01/07/2016 09:53, Agerpres

Senatorul PSD Octavian Bumbu a declarat că între foştii săi colegi de la UNPR s-a discutat că o alianţă dintre acest partid şi PNL ar fi avut girul Cotrocenilor, iar el a transmis acest lucru la PSD, adăugând că nu are, însă, nicio dovadă în acest sens.