Home » Ştiri » Codrin Ştefănescu: "Brusc, Alina Gorghiu îşi reaminteşte că în România există prezumţia de nevinovăţie"

Codrin Ştefănescu: "Brusc, Alina Gorghiu îşi reaminteşte că în România există prezumţia de nevinovăţie"

stefanescu_codrin_1.jpg
Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a început să îşi reamintească faptul că în România există prezumţia de nevinovăţie, a afirmat Codrin Ştefănescu, secretar general adjunct al PSD, el declarându-se "uimit" de modul în care acţionează aceasta în cazul soţului său, Lucian Isar.

"Brusc, doamna Gorghiu începe să-şi reamintească faptul că în România există prezumţia de nevinovăţie, că fiecare cetăţean are dreptul să se apere şi că oamenii au drepturi şi libertăţi. Subit, copreşedinta PNL realizează că se poate vorbi despre culpă doar în cazul existenţei unei sentinţe judecătoreşti. Sau că o vizită la organele de anchetă ale statului, precum şi demararea unui dosar nu implică automat şi vinovăţia unei persoane. Aş fi dorit ca aceeaşi atitudine, care de altfel ţine de firesc şi de normalitate, doamna Gorghiu să o adopte şi în toate celelalte cazuri. Începând cu 'cazul Rarinca', vânătoarea aleşilor locali şi terminând cu situaţiile asemănătoare în care sunt vizaţi membrii PSD şi chiar şi cei din PNL. Poate că de acum înainte, având în vedere circumstanţa în care se află un membru apropiat al familiei sale, doamna Alina Gorghiu va avea o altă poziţie vizavi de drepturile şi libertăţile omului", a afirmat Ştefănescu.

El a susţinut că are "mari îndoieli", mai ales în ceea ce priveşte "proaspătul proiect de lege al 'prevenţiei în sănătate', absurd în totalitate şi oribil pe fond, pe care l-a promovat Alina Gorghiu alături de colegul său, Eugen Nicolăescu".

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă la Oradea, că Lucian Isar va face o plângere penală împotriva lui Victor Ponta. Reacţia acesteia a venit în contextul în care a fost întrebată despre postarea fostului premier Victor Ponta pe facebook prin care acesta arăta că ar fi avut informaţii despre faptul că Lucian Isar ar fi solicitat avantaje de la un investitor american şi acesta ar fi fost motivul pentru care l-ar fi înlocuit din Guvern. ''Reacţia domnului Ponta este una viscerală. E una necontrolată, de frică, să ştiţi că a reacţionat. Asta s-a întâmplat după ce a văzut că domnul Isar s-a dus la DNA să-şi susţină o plângere penală. Eu chiar sunt complet dezinteresată de fricile domnului Ponta, justiţia se va ocupa de ele, nu noi. Dar denunţurile nu se fac public, denunţurile se fac la DNA. Mă întreb de ce domnul Ponta nu a făcut acest demers dacă avea nişte informaţii şi o să vă dau eu răspunsul. Răspunsul este că e o aberaţie pe care domnia sa doar din frică o emană în spaţiul public. Însă ce pot să vă asigur e că domnul Isar va face o plângere în instanţă împotriva domnului Ponta pentru asemenea gen de declaraţii. Nu e prima pe care o face. Ştiţi că domnul Ponta face tot felul de declaraţii. Despre mine a făcut vreo mie, despre domnul Blaga vreo mie, nu s-a adeverit niciuna. Dar asta nu-l împiedică să intoxice spaţiul public întotdeauna cu tot felul de enormităţi'', a declarat, în conferinţă de presă, Alina Gorghiu. AGERPRES

Pentru a fi in permanenţă la curent cu ştirile şi noutăţile din politică,

abonează-te gratuit la newsletter-ul Machiavelli !
Mass media

Firea şi Predoiu s-au aliat pentru o seară

25/05/2016 11:34, Gândul

Candidaţii PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Gabriela Firea şi Cătălin Predoiu, au concluzionat marţi seara că au soluţii asemănătoare pe tema problemelor termoficării şi cu convenit ca partidele care îi susţin să colaboreze, acuzându-l totodată împreună pe candidatul USB, Nicuşor Dan. După ce candidatul USB Nicuşor Dan i-a întrebat pe contracandidaţii săi în cea de-a doua dezbatere electorală la B1 TV câte centrale are RADET, Gabriela Firea şi Cătălin Predoiu au concluzionat că sunt au soluţii asemănătoare în materie de termoficare "pentru că sunt cele corecte".

Integritatea PNL se oprește la ușa partidului

24/05/2016 08:46, România Liberă

La finalul anului trecut, sub impactul tragediei din Colectiv, conducerea PNL adopta „Decalogul in­­te­­grității“, ca o dovadă că libera­lii sunt sensibili la mesajele opiniei publice. Pe baza acestui document, PNL se angaja să îi elimine de pe liste pe cei condamnați definitiv, trimiși în judecată sau urmăriți penal pentru fapte de corupție sau infracțiuni comise cu violență. La nivel central, criteriile au fost, în linii mari, respectate. De exemplu, Ludovic Orban a renunțat la candidatura la Capitală după ce a fost pus sub control judiciar.
Top editoriale

Localele, un meci cu scor previzibil

26/05/2016 09:20, Alexandru Lăzescu, Revista 22

În opinia analistului Dorel Șan­dor, campaniile electorale sea­mă­nă cu o nuntă. „Multă bucurie, speranță, uniune centrată pe o versiune ge­ne­roa­să, conform unei normalități ac­ce­sibile și benefice. Optimism pe pâi­ne.“ În realitate, actuala campanie electorală este de­parte de a se în­cadra în această descriere. De fapt, cineva care ar veni acum în România ar rea­liza cu mare dificultate că ne aflăm în plin moment electoral.

Înainte de a-și reîmpărți Bucureștiul, prietenii din USL invadează televiziunile

26/05/2016 09:16, Mircea Marian, Evenimentul Zilei

Pe la începutul anilor 2000, când Adrian Năstase era în culmea puterii, toate televiziunile primiseră, subteran, indicaţia ca Traian Băsescu să nu apară pe post. Cu o excepţie: se puteau difuza reportaje despre gropile din Bucureşti. Cam aici ne-am întors în anul de graţie 2016. Prietenii din USL, acum aparent separaţi în PSD, PNL şi ALDE, au ocupat studiourile şi nu permit ca, la dezbateri, să fie prezent şi Robert Turcescu, candidatul PMP. Presa liberă şi democratică se preface că nu vede.
Top comentarii

O lege simplă: ai datorii la stat, nu candidezi

18/05/2016 09:15, Cătălin Striblea

Cred că nu vă miră de niciun fel lista cu datornicii la stat. Ea evidențiază încă o dată că mulți dintre cei care se îmbățoșează retoric de dragul țărișoarei, uită, întârzie sau pur și simplu nu plătesc dările către stat. Așadar, Robert Negoiță, care până acum a trimis câteva zeci de mii de pungi cu mâncare prin sectorul trei pe banii cetățenilor, nu a plătit vrei 80 de milioane de euro. Pentru că e prost cine plătește TVA-ul pe vânzarea de apartamente.

Tăieri de beregată la PSD

18/05/2016 09:14, Stelian Tănase

Situația nu e roză la PSD, desi așa pare – un partid mare și puternic, disciplinat care defilează prin campania electorala și va repurta o mare victorie. PSD pare deja invingător, sondajele il indica nr 1 incepind cu Bucureștiul. Pare că se pune doar problema scorului. Cu cit va cistiga PSD la 5 iunie!? Dacă va iesi cistigator, nu e, cred, meritul lui Dragnee&Co ci mai curind este efectul gafelor, prostiilor, biîbiielilor celor din PNL.
Top interviuri

Valeriu Steriu: “UNPR are o strategie de alianțe pentru fiecare scenariu în funcție de rezultatele de pe 5 iunie”

19/05/2016 14:20

Data alegerilor locale, 5 iunie, va fi determinantă pentru UNPR în identificarea variantei celei mai bune pentru a porni în optimizarea rezultatelor obținute, a declarat președintele Uniunii, Valeriu Steriu, într-un interviu acordat Agerpres.

“Doar erorile ori indolența noastră ne pot slăbi”

05/06/2015 10:11, Agerpres

Moțiunea de cenzură, proiectele PNL, programul de guvernare, necesitatea unei schimbări în administrația Capitalei sunt câteva dintre temele abordate de copreședintele PNL Alina Gorghiu într-un interviu acordat Agenției Agerpres.
Top ştiri

Nicușor Dan propune ca PNL să-l susțină necondiționat, iar Cătălin Predoiu vrea un sondaj privind câștigătorul dreptei

26/05/2016 08:58, Agerpres

Candidatul USB la Primăria Capitalei, Nicușor Dan, consideră că singura soluție ca electoratul de centru-dreapta să aibă opțiunea unui singur candidat cu șanse la câștigarea funcției de primar general este ca PNL să-și ceară scuze pentru modul în care a administrat alături de PSD Bucureștiul și să-l susțină pe el candidat, în vreme ce candidatul PNL, Cătălin Predoiu, propune realizarea unui sondaj în ultima săptămână de campanie, în urma căruia cel mai bine plasat dintre cei doi să fie susținut de votanții de dreapta.

Liviu Dragnea: “Președintele Iohannis să stea liniștit, nu îl suspendăm”

26/05/2016 08:58, Agerpres

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat că președintele Klaus Iohannis poate "să stea liniștit", pentru că social-democrații nu intenționează să declanșeze procedura de suspendare a sa din funcție, dar că în schimb nu la fel de liniștit poate sta Guvernul Cioloș, pe care l-a calificat drept neperformant și drept un posibil "risc de securitate națională".