Home » Ştiri » Codrin Ştefănescu: "Brusc, Alina Gorghiu îşi reaminteşte că în România există prezumţia de nevinovăţie"

Codrin Ştefănescu: "Brusc, Alina Gorghiu îşi reaminteşte că în România există prezumţia de nevinovăţie"

stefanescu_codrin_1.jpg
Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a început să îşi reamintească faptul că în România există prezumţia de nevinovăţie, a afirmat Codrin Ştefănescu, secretar general adjunct al PSD, el declarându-se "uimit" de modul în care acţionează aceasta în cazul soţului său, Lucian Isar.

"Brusc, doamna Gorghiu începe să-şi reamintească faptul că în România există prezumţia de nevinovăţie, că fiecare cetăţean are dreptul să se apere şi că oamenii au drepturi şi libertăţi. Subit, copreşedinta PNL realizează că se poate vorbi despre culpă doar în cazul existenţei unei sentinţe judecătoreşti. Sau că o vizită la organele de anchetă ale statului, precum şi demararea unui dosar nu implică automat şi vinovăţia unei persoane. Aş fi dorit ca aceeaşi atitudine, care de altfel ţine de firesc şi de normalitate, doamna Gorghiu să o adopte şi în toate celelalte cazuri. Începând cu 'cazul Rarinca', vânătoarea aleşilor locali şi terminând cu situaţiile asemănătoare în care sunt vizaţi membrii PSD şi chiar şi cei din PNL. Poate că de acum înainte, având în vedere circumstanţa în care se află un membru apropiat al familiei sale, doamna Alina Gorghiu va avea o altă poziţie vizavi de drepturile şi libertăţile omului", a afirmat Ştefănescu.

El a susţinut că are "mari îndoieli", mai ales în ceea ce priveşte "proaspătul proiect de lege al 'prevenţiei în sănătate', absurd în totalitate şi oribil pe fond, pe care l-a promovat Alina Gorghiu alături de colegul său, Eugen Nicolăescu".

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă la Oradea, că Lucian Isar va face o plângere penală împotriva lui Victor Ponta. Reacţia acesteia a venit în contextul în care a fost întrebată despre postarea fostului premier Victor Ponta pe facebook prin care acesta arăta că ar fi avut informaţii despre faptul că Lucian Isar ar fi solicitat avantaje de la un investitor american şi acesta ar fi fost motivul pentru care l-ar fi înlocuit din Guvern. ''Reacţia domnului Ponta este una viscerală. E una necontrolată, de frică, să ştiţi că a reacţionat. Asta s-a întâmplat după ce a văzut că domnul Isar s-a dus la DNA să-şi susţină o plângere penală. Eu chiar sunt complet dezinteresată de fricile domnului Ponta, justiţia se va ocupa de ele, nu noi. Dar denunţurile nu se fac public, denunţurile se fac la DNA. Mă întreb de ce domnul Ponta nu a făcut acest demers dacă avea nişte informaţii şi o să vă dau eu răspunsul. Răspunsul este că e o aberaţie pe care domnia sa doar din frică o emană în spaţiul public. Însă ce pot să vă asigur e că domnul Isar va face o plângere în instanţă împotriva domnului Ponta pentru asemenea gen de declaraţii. Nu e prima pe care o face. Ştiţi că domnul Ponta face tot felul de declaraţii. Despre mine a făcut vreo mie, despre domnul Blaga vreo mie, nu s-a adeverit niciuna. Dar asta nu-l împiedică să intoxice spaţiul public întotdeauna cu tot felul de enormităţi'', a declarat, în conferinţă de presă, Alina Gorghiu. AGERPRES

Pentru a fi in permanenţă la curent cu ştirile şi noutăţile din politică,

abonează-te gratuit la newsletter-ul Machiavelli !
Mass media

Alina Gorghiu ar putea deveni șefă la Camera Deputaților

24/06/2016 08:51, Evenimentul Zilei

Liberalii pregătesc izolarea PSD în toamnă, primul pas fiind o alianță sau chiar o fuziune în această vară cu UNPR, partenerul tradițional al PSD. Printre „victimele” acestui scenariu se numără nume grele precum Gabriel Oprea. PNL e dispus să dea UNPR-ului 18-20 de locuri în viitorul Parlament. La schimb, UNPR ar urma să voteze cu PNL în Parlament și să-i sprijine pe liberali în administrația publică locală. O decizie finală este aşteptată până la sfârşitul lunii.

Ce are şi ce nu are voie să facă Guvernul vara aceasta

24/06/2016 08:43, Adevărul

Aleşii din Parlament au adoptat proiectul de lege de abilitareabilitare a Guvernului de a emite ordonanţe pe timp de vară, însă l-au modificat de aşa natură încât în timpul vacanţei lor să nu aibă posibile „surprize“ venite pe domenii precum Justiţia. Proiectul iniţiat de echipa Cioloş prevedea că principalele domenii de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe în vacanţa parlamentară sunt finanţe publice şi economie, dezvoltare regională şi administraţie publică, sănătate, afaceri interne, justiţie, cultură, fonduri europene, agricultură şi dezvoltare rurală, transporturi, comunicaţii şi societate informaţională.
Top editoriale

Conflictul Iohannis – MRU sau Sindromul Paltonului de la Paris

24/06/2016 08:50, Ion Cristoiu, Evenimentul Zilei

Din cîte s-a observat, de un timp în presă apar informaţii referitoare la conflictul dintre Klaus Iohannis şi MRU. Cel despre faptul că Klaus Iohannis i-a cerut lui MRU demisia au fost publicate pînă acum fără a fi dezminţite de vreuna dintre cele două părţi. Conflictul dintre cei doi a izbucnit sub semnul a ceea ce am putea numi Sindromul paltonului la Klaus Iohannis. Din cîte ne amintim, cu un an în urmă, pe aeroportul din Paris, Klaus Iohannis a făcut o criză de nervi, pentru că aghiotantul nu i-a ţinut paltonul.

Dragnea s-a speriat de Steriu

24/06/2016 08:37, Marian Sultănoiu, Gândul

Mi se pare „beton” formularea lui Dragnea, vizavi de licitaţia granzilor pentru „balamaua” UNPR: „Eu n-am retras propunerea pe care i-am făcut-o, în urmă cu două luni, preşedintelui UNPR, Valeriu Steriu, cu privire la o eventuală fuziune PSD-UNPR. Sigur că a apărut o oarecare neîncredere, în special în teritoriu, din cauza acestor discuţii pe care le-a purtat UNPR cu PNL. Dar eu nu vreau să intru la licitaţie cu PNL pentru UNPR. Nu mi se pare corect, nu mi se pare onorant pentru noi ca partid”.
Top comentarii

Când o să vină Roexit-ul, voi unde o să fiți?

24/06/2016 08:59, Cătălin Striblea, Adevărul

Am un profund sentiment că dacă noi am vota în locul englezilor în zilele următoare rezultatul ar fi unul dezastruos pentru România. Cred că sentimentul anti-european este aici mult mai profund și faptul că suntem încă în Uniune este datorat unor mecanisme imperfecte, dar încă funcționale, la nivelul deciziei politice și mai ales unor racorduri instituționale care funcționează ca o coardă de siguranță pentru România. Și, posibil, faptului că jumătate de Românie muncitoare este afară.

Să nu uităm: legea alegerilor locale trebuie schimbată

16/06/2016 08:28, Mircea Kivu, România Liberă

A mai trecut un rând de alegeri. Ne-am înfuriat că legea electorală e prost făcută. Deja ne gândim la alegerile din toamnă, uitând de ce ne-am înfuriat acum câteva zile. Chiar, de ce ne-am înfuriat? Cel mai tare ne-am înfuriat pentru că legea prevede să ne alegem primarii într-un singur tur. Asta a favorizat primarii aflaţi deja în funcţie, căci voturile celor nemulţumiţi s-au împărţit, de regulă, între mai mulţi contracandidaţi. În aceste condiţii, legitimitatea primarilor aleşi este slăbită.
Top interviuri

“Oamenii au înțeles că începerea urmăririi penale în plină campanie electorală nu este o coincidență”

30/05/2016 10:41, Agerpres

Copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu susține, într-un interviu acordat Agerpres, că în formula electorală actuală e puțin probabil ca după alegerile din 5 iunie să fie majorități alcătuite dintr-un singur partid și vor trebui să se realizeze coaliții locale.

Valeriu Steriu: “UNPR are o strategie de alianțe pentru fiecare scenariu în funcție de rezultatele de pe 5 iunie”

19/05/2016 14:20

Data alegerilor locale, 5 iunie, va fi determinantă pentru UNPR în identificarea variantei celei mai bune pentru a porni în optimizarea rezultatelor obținute, a declarat președintele Uniunii, Valeriu Steriu, într-un interviu acordat Agerpres.
Top ştiri

Liviu Dragnea: “Oferta pentru UNPR rămâne valabilă - fuziune prin absorbţie”

01/07/2016 09:53, Agerpres

Oferta pentru UNPR rămâne valabilă - fuziune prin absorbţie, a declarat joi, la Târgovişte, preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Octavian Bumbu: “S-a discutat între colegii de la UNPR că o alianţă cu PNL ar avea inclusiv gir de la Cotroceni”

01/07/2016 09:53, Agerpres

Senatorul PSD Octavian Bumbu a declarat că între foştii săi colegi de la UNPR s-a discutat că o alianţă dintre acest partid şi PNL ar fi avut girul Cotrocenilor, iar el a transmis acest lucru la PSD, adăugând că nu are, însă, nicio dovadă în acest sens.