Home » Ştiri » Cătălin Predoiu: "Dorim să organizăm consultări cu miniştri pentru problemele de pe agenda guvernamentală"

Cătălin Predoiu: "Dorim să organizăm consultări cu miniştri pentru problemele de pe agenda guvernamentală"

predoiu_bleumarin.jpg
Liberalii din comisiile de specialitate ale formaţiunii doresc consultări cu miniştri ai Cabinetului Cioloş pentru identificarea unor soluţii concrete privind problemele de pe agenda guvernamentală, a declarat prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu.

"Noi ne dorim un sprijin concret şi mai activ pe care să îl acordăm Guvernului Cioloş, miniştrilor - membri ai Guvernului Cioloş şi pentru acest lucru ne dorim şi suntem gata să organizăm consultări sistematice, structurate împreună cu miniştrii Cabinetului Cioloş. Aceste consultări au ca scop identificarea unor soluţii concrete problemelor de pe agenda guvernamentală, dialogul între miniştri şi comisiile de specialitate ale PNL, astfel încât să folosim această perioadă de un an de zile de mandat al Guvernului Cioloş pentru a rezolva cât mai multe probleme aflate pe agenda cetăţenilor", a afirmat Predoiu.

El a susţinut că a avut consultări cu premierul Dacian Cioloş, care a primit cu deschidere acest dialog. "Este un demers pentru care am asigurarea că va fi primit cu deschidere de către premier şi aşteptăm mai departe să concretizăm acest demers pe care îl dorim alături de Cabinetul Cioloş", a spus Predoiu.

Liberalul a precizat că la aceste discuţii cu copreşedinţii şi membrii comisiilor de specialitate ale PNL vor veni la Parlament miniştrii pe o agendă convenită pe domenii. De asemenea, el a indicat că la nivelul conducerii se va menţine legătura cu premierul Dacian Cioloş pe bază de consultări. "Guvernul Cioloş a postat pe site-ul Guvernului o serie de priorităţi ale activităţii guvernamentale şi pe baza acestor priorităţi şi a programului de guvernare al PNL vom discuta în concret diverse măsuri pe care Guvernul le preconizează", a spus Predoiu.

El a afirmat că nu este vorba de nemulţumiri la adresa Guvernului. "Este vorba de a fi din ce în ce mai performanţi în activitate şi noi, ca partid politic cu reprezentare parlamentară, şi Cabinetul Cioloş pe durata acestui mandat din partea Parlamentului", a precizat liderul PNL.

Întrebat dacă acest demers înseamnă o modalitate de control mai eficient asupra activităţii guvernamentale, Predoiu a răspuns că este o modalitate de a concretiza un parteneriat. "Dincolo de vorbe spunem că sprijinim Guvernul Cioloş, dar haideţi să o facem şi la modul concret, astfel încât acest sprijin să rezulte într-un sprijin pentru cetăţeni în măsurile care se vor lua. Faptul că pe un anumit subiect am avut păreri diferite nu afectează deloc această relaţie principială. Ca dovadă că suntem încă o dată gata să cooperăm", a spus liderul PNL.

Prim-vicepreşedintele liberal a susţinut că PNL a sprijinit Cabinetul Cioloş şi doreşte ca soluţiile bune să ajungă la oameni. "Dorim ca ideile bune, că vin de la noi, de la miniştri să ajungă la oameni şi în acelaşi timp să evităm orice eroare ce ar putea să apară în viitor", a completat Predoiu, el susţinând că, PER ansamblu, este mulţumit de activitatea Guvernului. AGERPRESPentru a fi in permanenţă la curent cu ştirile şi noutăţile din politică,

abonează-te gratuit la newsletter-ul Machiavelli !
Mass media

Firea şi Predoiu s-au aliat pentru o seară

25/05/2016 11:34, Gândul

Candidaţii PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Gabriela Firea şi Cătălin Predoiu, au concluzionat marţi seara că au soluţii asemănătoare pe tema problemelor termoficării şi cu convenit ca partidele care îi susţin să colaboreze, acuzându-l totodată împreună pe candidatul USB, Nicuşor Dan. După ce candidatul USB Nicuşor Dan i-a întrebat pe contracandidaţii săi în cea de-a doua dezbatere electorală la B1 TV câte centrale are RADET, Gabriela Firea şi Cătălin Predoiu au concluzionat că sunt au soluţii asemănătoare în materie de termoficare "pentru că sunt cele corecte".

Integritatea PNL se oprește la ușa partidului

24/05/2016 08:46, România Liberă

La finalul anului trecut, sub impactul tragediei din Colectiv, conducerea PNL adopta „Decalogul in­­te­­grității“, ca o dovadă că libera­lii sunt sensibili la mesajele opiniei publice. Pe baza acestui document, PNL se angaja să îi elimine de pe liste pe cei condamnați definitiv, trimiși în judecată sau urmăriți penal pentru fapte de corupție sau infracțiuni comise cu violență. La nivel central, criteriile au fost, în linii mari, respectate. De exemplu, Ludovic Orban a renunțat la candidatura la Capitală după ce a fost pus sub control judiciar.
Top editoriale

Localele, un meci cu scor previzibil

26/05/2016 09:20, Alexandru Lăzescu, Revista 22

În opinia analistului Dorel Șan­dor, campaniile electorale sea­mă­nă cu o nuntă. „Multă bucurie, speranță, uniune centrată pe o versiune ge­ne­roa­să, conform unei normalități ac­ce­sibile și benefice. Optimism pe pâi­ne.“ În realitate, actuala campanie electorală este de­parte de a se în­cadra în această descriere. De fapt, cineva care ar veni acum în România ar rea­liza cu mare dificultate că ne aflăm în plin moment electoral.

Înainte de a-și reîmpărți Bucureștiul, prietenii din USL invadează televiziunile

26/05/2016 09:16, Mircea Marian, Evenimentul Zilei

Pe la începutul anilor 2000, când Adrian Năstase era în culmea puterii, toate televiziunile primiseră, subteran, indicaţia ca Traian Băsescu să nu apară pe post. Cu o excepţie: se puteau difuza reportaje despre gropile din Bucureşti. Cam aici ne-am întors în anul de graţie 2016. Prietenii din USL, acum aparent separaţi în PSD, PNL şi ALDE, au ocupat studiourile şi nu permit ca, la dezbateri, să fie prezent şi Robert Turcescu, candidatul PMP. Presa liberă şi democratică se preface că nu vede.
Top comentarii

O lege simplă: ai datorii la stat, nu candidezi

18/05/2016 09:15, Cătălin Striblea

Cred că nu vă miră de niciun fel lista cu datornicii la stat. Ea evidențiază încă o dată că mulți dintre cei care se îmbățoșează retoric de dragul țărișoarei, uită, întârzie sau pur și simplu nu plătesc dările către stat. Așadar, Robert Negoiță, care până acum a trimis câteva zeci de mii de pungi cu mâncare prin sectorul trei pe banii cetățenilor, nu a plătit vrei 80 de milioane de euro. Pentru că e prost cine plătește TVA-ul pe vânzarea de apartamente.

Tăieri de beregată la PSD

18/05/2016 09:14, Stelian Tănase

Situația nu e roză la PSD, desi așa pare – un partid mare și puternic, disciplinat care defilează prin campania electorala și va repurta o mare victorie. PSD pare deja invingător, sondajele il indica nr 1 incepind cu Bucureștiul. Pare că se pune doar problema scorului. Cu cit va cistiga PSD la 5 iunie!? Dacă va iesi cistigator, nu e, cred, meritul lui Dragnee&Co ci mai curind este efectul gafelor, prostiilor, biîbiielilor celor din PNL.
Top interviuri

Valeriu Steriu: “UNPR are o strategie de alianțe pentru fiecare scenariu în funcție de rezultatele de pe 5 iunie”

19/05/2016 14:20

Data alegerilor locale, 5 iunie, va fi determinantă pentru UNPR în identificarea variantei celei mai bune pentru a porni în optimizarea rezultatelor obținute, a declarat președintele Uniunii, Valeriu Steriu, într-un interviu acordat Agerpres.

“Doar erorile ori indolența noastră ne pot slăbi”

05/06/2015 10:11, Agerpres

Moțiunea de cenzură, proiectele PNL, programul de guvernare, necesitatea unei schimbări în administrația Capitalei sunt câteva dintre temele abordate de copreședintele PNL Alina Gorghiu într-un interviu acordat Agenției Agerpres.
Top ştiri

Tăriceanu: "În România s-a născut o superputere formată din binomul DNA-SRI, scăpată de sub orice control"

26/05/2016 22:19, Agerpres

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat la Craiova că în România s-a născut o "superputere" formată din "binomul DNA-SRI", care are la origini dorinţa fostului preşedinte Traian Băsescu de a avea controlul asupra unor instituţii de forţă ale statului, prin care să îşi consolideze poziţia de principal arbitru şi decident în politică şi cu care să îşi distrugă adversarii politici.

Teodor Atanasiu despre moţiunea de cenzură: "M-aş bucura să plece Dîncu acasă"

26/05/2016 22:19, Agerpres

Prim-vicepreşedintele PNL Teodor Atanasiu a declarat, cu privire la moţiunea de cenzură pe care PSD şi ALDE intenţionează să o iniţieze, că s-ar bucura dacă vicepremierul Vasile Dîncu ar pleca acasă, subliniind, însă, că preşedintele social-democraţilor, Liviu Dragnea, nu-şi permite să se joace de-a cearta cu cineva, în contextul problemelor juridice pe care le are.