Home » Ştiri » Cătălin Predoiu: "Dorim să organizăm consultări cu miniştri pentru problemele de pe agenda guvernamentală"

Cătălin Predoiu: "Dorim să organizăm consultări cu miniştri pentru problemele de pe agenda guvernamentală"

predoiu_bleumarin.jpg
Liberalii din comisiile de specialitate ale formaţiunii doresc consultări cu miniştri ai Cabinetului Cioloş pentru identificarea unor soluţii concrete privind problemele de pe agenda guvernamentală, a declarat prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu.

"Noi ne dorim un sprijin concret şi mai activ pe care să îl acordăm Guvernului Cioloş, miniştrilor - membri ai Guvernului Cioloş şi pentru acest lucru ne dorim şi suntem gata să organizăm consultări sistematice, structurate împreună cu miniştrii Cabinetului Cioloş. Aceste consultări au ca scop identificarea unor soluţii concrete problemelor de pe agenda guvernamentală, dialogul între miniştri şi comisiile de specialitate ale PNL, astfel încât să folosim această perioadă de un an de zile de mandat al Guvernului Cioloş pentru a rezolva cât mai multe probleme aflate pe agenda cetăţenilor", a afirmat Predoiu.

El a susţinut că a avut consultări cu premierul Dacian Cioloş, care a primit cu deschidere acest dialog. "Este un demers pentru care am asigurarea că va fi primit cu deschidere de către premier şi aşteptăm mai departe să concretizăm acest demers pe care îl dorim alături de Cabinetul Cioloş", a spus Predoiu.

Liberalul a precizat că la aceste discuţii cu copreşedinţii şi membrii comisiilor de specialitate ale PNL vor veni la Parlament miniştrii pe o agendă convenită pe domenii. De asemenea, el a indicat că la nivelul conducerii se va menţine legătura cu premierul Dacian Cioloş pe bază de consultări. "Guvernul Cioloş a postat pe site-ul Guvernului o serie de priorităţi ale activităţii guvernamentale şi pe baza acestor priorităţi şi a programului de guvernare al PNL vom discuta în concret diverse măsuri pe care Guvernul le preconizează", a spus Predoiu.

El a afirmat că nu este vorba de nemulţumiri la adresa Guvernului. "Este vorba de a fi din ce în ce mai performanţi în activitate şi noi, ca partid politic cu reprezentare parlamentară, şi Cabinetul Cioloş pe durata acestui mandat din partea Parlamentului", a precizat liderul PNL.

Întrebat dacă acest demers înseamnă o modalitate de control mai eficient asupra activităţii guvernamentale, Predoiu a răspuns că este o modalitate de a concretiza un parteneriat. "Dincolo de vorbe spunem că sprijinim Guvernul Cioloş, dar haideţi să o facem şi la modul concret, astfel încât acest sprijin să rezulte într-un sprijin pentru cetăţeni în măsurile care se vor lua. Faptul că pe un anumit subiect am avut păreri diferite nu afectează deloc această relaţie principială. Ca dovadă că suntem încă o dată gata să cooperăm", a spus liderul PNL.

Prim-vicepreşedintele liberal a susţinut că PNL a sprijinit Cabinetul Cioloş şi doreşte ca soluţiile bune să ajungă la oameni. "Dorim ca ideile bune, că vin de la noi, de la miniştri să ajungă la oameni şi în acelaşi timp să evităm orice eroare ce ar putea să apară în viitor", a completat Predoiu, el susţinând că, PER ansamblu, este mulţumit de activitatea Guvernului. AGERPRESPentru a fi in permanenţă la curent cu ştirile şi noutăţile din politică,

abonează-te gratuit la newsletter-ul Machiavelli !
Mass media

Alina Gorghiu ar putea deveni șefă la Camera Deputaților

24/06/2016 08:51, Evenimentul Zilei

Liberalii pregătesc izolarea PSD în toamnă, primul pas fiind o alianță sau chiar o fuziune în această vară cu UNPR, partenerul tradițional al PSD. Printre „victimele” acestui scenariu se numără nume grele precum Gabriel Oprea. PNL e dispus să dea UNPR-ului 18-20 de locuri în viitorul Parlament. La schimb, UNPR ar urma să voteze cu PNL în Parlament și să-i sprijine pe liberali în administrația publică locală. O decizie finală este aşteptată până la sfârşitul lunii.

Ce are şi ce nu are voie să facă Guvernul vara aceasta

24/06/2016 08:43, Adevărul

Aleşii din Parlament au adoptat proiectul de lege de abilitareabilitare a Guvernului de a emite ordonanţe pe timp de vară, însă l-au modificat de aşa natură încât în timpul vacanţei lor să nu aibă posibile „surprize“ venite pe domenii precum Justiţia. Proiectul iniţiat de echipa Cioloş prevedea că principalele domenii de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe în vacanţa parlamentară sunt finanţe publice şi economie, dezvoltare regională şi administraţie publică, sănătate, afaceri interne, justiţie, cultură, fonduri europene, agricultură şi dezvoltare rurală, transporturi, comunicaţii şi societate informaţională.
Top editoriale

Conflictul Iohannis – MRU sau Sindromul Paltonului de la Paris

24/06/2016 08:50, Ion Cristoiu, Evenimentul Zilei

Din cîte s-a observat, de un timp în presă apar informaţii referitoare la conflictul dintre Klaus Iohannis şi MRU. Cel despre faptul că Klaus Iohannis i-a cerut lui MRU demisia au fost publicate pînă acum fără a fi dezminţite de vreuna dintre cele două părţi. Conflictul dintre cei doi a izbucnit sub semnul a ceea ce am putea numi Sindromul paltonului la Klaus Iohannis. Din cîte ne amintim, cu un an în urmă, pe aeroportul din Paris, Klaus Iohannis a făcut o criză de nervi, pentru că aghiotantul nu i-a ţinut paltonul.

Dragnea s-a speriat de Steriu

24/06/2016 08:37, Marian Sultănoiu, Gândul

Mi se pare „beton” formularea lui Dragnea, vizavi de licitaţia granzilor pentru „balamaua” UNPR: „Eu n-am retras propunerea pe care i-am făcut-o, în urmă cu două luni, preşedintelui UNPR, Valeriu Steriu, cu privire la o eventuală fuziune PSD-UNPR. Sigur că a apărut o oarecare neîncredere, în special în teritoriu, din cauza acestor discuţii pe care le-a purtat UNPR cu PNL. Dar eu nu vreau să intru la licitaţie cu PNL pentru UNPR. Nu mi se pare corect, nu mi se pare onorant pentru noi ca partid”.
Top comentarii

Când o să vină Roexit-ul, voi unde o să fiți?

24/06/2016 08:59, Cătălin Striblea, Adevărul

Am un profund sentiment că dacă noi am vota în locul englezilor în zilele următoare rezultatul ar fi unul dezastruos pentru România. Cred că sentimentul anti-european este aici mult mai profund și faptul că suntem încă în Uniune este datorat unor mecanisme imperfecte, dar încă funcționale, la nivelul deciziei politice și mai ales unor racorduri instituționale care funcționează ca o coardă de siguranță pentru România. Și, posibil, faptului că jumătate de Românie muncitoare este afară.

Să nu uităm: legea alegerilor locale trebuie schimbată

16/06/2016 08:28, Mircea Kivu, România Liberă

A mai trecut un rând de alegeri. Ne-am înfuriat că legea electorală e prost făcută. Deja ne gândim la alegerile din toamnă, uitând de ce ne-am înfuriat acum câteva zile. Chiar, de ce ne-am înfuriat? Cel mai tare ne-am înfuriat pentru că legea prevede să ne alegem primarii într-un singur tur. Asta a favorizat primarii aflaţi deja în funcţie, căci voturile celor nemulţumiţi s-au împărţit, de regulă, între mai mulţi contracandidaţi. În aceste condiţii, legitimitatea primarilor aleşi este slăbită.
Top interviuri

“Oamenii au înțeles că începerea urmăririi penale în plină campanie electorală nu este o coincidență”

30/05/2016 10:41, Agerpres

Copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu susține, într-un interviu acordat Agerpres, că în formula electorală actuală e puțin probabil ca după alegerile din 5 iunie să fie majorități alcătuite dintr-un singur partid și vor trebui să se realizeze coaliții locale.

Valeriu Steriu: “UNPR are o strategie de alianțe pentru fiecare scenariu în funcție de rezultatele de pe 5 iunie”

19/05/2016 14:20

Data alegerilor locale, 5 iunie, va fi determinantă pentru UNPR în identificarea variantei celei mai bune pentru a porni în optimizarea rezultatelor obținute, a declarat președintele Uniunii, Valeriu Steriu, într-un interviu acordat Agerpres.
Top ştiri

Liviu Dragnea: “Oferta pentru UNPR rămâne valabilă - fuziune prin absorbţie”

01/07/2016 09:53, Agerpres

Oferta pentru UNPR rămâne valabilă - fuziune prin absorbţie, a declarat joi, la Târgovişte, preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Octavian Bumbu: “S-a discutat între colegii de la UNPR că o alianţă cu PNL ar avea inclusiv gir de la Cotroceni”

01/07/2016 09:53, Agerpres

Senatorul PSD Octavian Bumbu a declarat că între foştii săi colegi de la UNPR s-a discutat că o alianţă dintre acest partid şi PNL ar fi avut girul Cotrocenilor, iar el a transmis acest lucru la PSD, adăugând că nu are, însă, nicio dovadă în acest sens.