Home » Ştiri » Mihai Fifor a fost ales preşedintele Consiliului Naţional al PSD

Mihai Fifor a fost ales preşedintele Consiliului Naţional al PSD

fifor_mihai.jpg
PSD are nevoie de o reideologizare, de o reaşezare pe eşichierul politic, într-un an electoral important, a declarat noul preşedinte al Consiliului Naţional al partidului, Mihai Fifor.

"Consiliul Naţional al PSD trebuie să fie un laborator, un creuzet în care să se discute care este viitorul politic, ideologic al partidului. Întâmplarea face că lucrul acesta se dezbate într-un an electoral, un an cu două tururi de scrutin extrem de important pentru soarta partidului nostru, cu alegeri locale şi parlamentare, un an în care poate mai mult ca oricând partidul are nevoie de o reideologizare, de o reaşezare pe eşichierul politic, astfel încât electoratul nostru să ne perceapă ca ceea ce suntem, adică PSD, partidul care face politicile de stânga ale acestei ţări. Cred că departamentele şi oamenii care le-ar putea constitui trebuie să aducă un plus de valoare din acest punct de vedere al ideologiei de stânga de care partidul are nevoie mai mult ca oricând", a afirmat Fifor, la reuniunea CN al PSD, în care a fost ales preşedinte al acestui for cu unanimitate de voturi. El şi-a exprimat speranţa că, împreună cu colegii săi, va putea aşeza acest for "în matca unui laborator", care să poată să facă tot ceea ce înseamnă politici ale partidului.

Consiliul Naţional al PSD nu va mai fi doar o formă golită de conţinut sau o trambulină politică, ci un for de dezbatere pentru elitele intelectuale, a declarat la rândul său preşedintele partidului, Liviu Dragnea. El a adresat, de la tribuna Consiliului Naţional al PSD, un mesaj către "toţi intelectualii de stânga". "Îi invit pe toţi să se alăture departamentelor CN pentru a contribui la definirea viitoarelor programe ale partidului nostru. Le promit şi vă promit: Consiliul Naţional nu va mai fi doar o formă golită de conţinut, nu doar o trambulină politică. Vreau şi mă voi implica direct ca noul Consiliu Naţional să devină o platformă reală pentru elita intelectuală a partidului nostru. Să fie forul în care intelectualii social-democraţi să se poată exprima şi să poată contribui la politicile şi programele destinate pentru dezvoltarea acestei ţări", a afirmat preşedintele PSD.

Potrivit acestuia, "PSD are nevoie de o realiniere doctrinară". "PSD trebuie să redevină în conştiinţa românilor nu doar partidul pensionarilor, pe care i-am respectat şi pe care îi respectam şi îi vom respecta, ci şi partidul celor care muncesc în ţara noastră, partidul angajaţilor, celor care prin munca lor contribuie la dezvoltarea României. PSD trebuie să redevină principala voce a celor care muncesc cinstit în această ţară, a celor care îşi câştigă pâinea prin muncă, care îşi plătesc taxele, a celor care produc efectiv PIB-ul României. Consiliul Naţional trebuie să devină forul în care se creează politicile publice care vor deveni baza noii oferte electorale şi a viitoarei guvernări a PSD", a spus Dragnea.

El a susţinut că "una dintre problemele majore pe care le-a avut PSD în ultimul deceniu" constă în pierderea legăturii cu intelectualii de stânga din România. "Şi intelectualitatea în ansamblul ei trebuie să se simtă aproape de doctrina social-democrată. (...) Avem nevoie de o elită intelectuală în partidul nostru care să promoveze toate aceste valori, să le readucă în atenţia publică pentru a redeschide porţile partidului nostru către intelectualii acestei ţări. CN este forul în care trebuie să fie reanimate toate aceste valori social-democrate fundamentale. CN trebuie să reunească elita intelectuală a partidului. (...) Trebuie să înceapă şi va începe o reprofesionalizare a partidului. Suntem cel mai serios partid din România din această postură", a spus preşedintele PSD. AGERPRESPentru a fi in permanenţă la curent cu ştirile şi noutăţile din politică,

abonează-te gratuit la newsletter-ul Machiavelli !
Mass media

Firea şi Predoiu s-au aliat pentru o seară

25/05/2016 11:34, Gândul

Candidaţii PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Gabriela Firea şi Cătălin Predoiu, au concluzionat marţi seara că au soluţii asemănătoare pe tema problemelor termoficării şi cu convenit ca partidele care îi susţin să colaboreze, acuzându-l totodată împreună pe candidatul USB, Nicuşor Dan. După ce candidatul USB Nicuşor Dan i-a întrebat pe contracandidaţii săi în cea de-a doua dezbatere electorală la B1 TV câte centrale are RADET, Gabriela Firea şi Cătălin Predoiu au concluzionat că sunt au soluţii asemănătoare în materie de termoficare "pentru că sunt cele corecte".

Integritatea PNL se oprește la ușa partidului

24/05/2016 08:46, România Liberă

La finalul anului trecut, sub impactul tragediei din Colectiv, conducerea PNL adopta „Decalogul in­­te­­grității“, ca o dovadă că libera­lii sunt sensibili la mesajele opiniei publice. Pe baza acestui document, PNL se angaja să îi elimine de pe liste pe cei condamnați definitiv, trimiși în judecată sau urmăriți penal pentru fapte de corupție sau infracțiuni comise cu violență. La nivel central, criteriile au fost, în linii mari, respectate. De exemplu, Ludovic Orban a renunțat la candidatura la Capitală după ce a fost pus sub control judiciar.
Top editoriale

Și dacă Guvernul Cioloș e cel mai bun posibil?

23/05/2016 09:17, Cristian Câmpeanu, România Liberă

Un ministru se reprezintă pe sine, nu partidul care l-a trimis în guvern. Sursa sa de legitimitate este încrederea acordată de premier și propria competență administrativă, nu forța politică a partidului sau coaliției care a votat guvernul, pentru că altfel ar însemna ca loialitatea sa să fie împărțită între un grup de interese – partidul – și Executiv.

Tăriceanu, ținta mereu ratată

20/05/2016 07:38, Dan Constantin, Jurnalul Național

De câteva decenii, Călin Popescu Tăriceanu se află neîntrerupt în atenția publică. Și-a asigurat notorietatea în primul rând prin fermitatea opiniilor, dublate de decizii în consecința ideilor exprimate. A apărut în prim plan alături de liderii opoziției - Coposu, Câmpeanu, Cunescu - la negocierile tăioase cu Ion Iliescu din ianuarie 1990, în prima confruntare politică televizată din Palatul Victoria.
Top comentarii

O lege simplă: ai datorii la stat, nu candidezi

18/05/2016 09:15, Cătălin Striblea

Cred că nu vă miră de niciun fel lista cu datornicii la stat. Ea evidențiază încă o dată că mulți dintre cei care se îmbățoșează retoric de dragul țărișoarei, uită, întârzie sau pur și simplu nu plătesc dările către stat. Așadar, Robert Negoiță, care până acum a trimis câteva zeci de mii de pungi cu mâncare prin sectorul trei pe banii cetățenilor, nu a plătit vrei 80 de milioane de euro. Pentru că e prost cine plătește TVA-ul pe vânzarea de apartamente.

Tăieri de beregată la PSD

18/05/2016 09:14, Stelian Tănase

Situația nu e roză la PSD, desi așa pare – un partid mare și puternic, disciplinat care defilează prin campania electorala și va repurta o mare victorie. PSD pare deja invingător, sondajele il indica nr 1 incepind cu Bucureștiul. Pare că se pune doar problema scorului. Cu cit va cistiga PSD la 5 iunie!? Dacă va iesi cistigator, nu e, cred, meritul lui Dragnee&Co ci mai curind este efectul gafelor, prostiilor, biîbiielilor celor din PNL.
Top interviuri

Valeriu Steriu: “UNPR are o strategie de alianțe pentru fiecare scenariu în funcție de rezultatele de pe 5 iunie”

19/05/2016 14:20

Data alegerilor locale, 5 iunie, va fi determinantă pentru UNPR în identificarea variantei celei mai bune pentru a porni în optimizarea rezultatelor obținute, a declarat președintele Uniunii, Valeriu Steriu, într-un interviu acordat Agerpres.

“Doar erorile ori indolența noastră ne pot slăbi”

05/06/2015 10:11, Agerpres

Moțiunea de cenzură, proiectele PNL, programul de guvernare, necesitatea unei schimbări în administrația Capitalei sunt câteva dintre temele abordate de copreședintele PNL Alina Gorghiu într-un interviu acordat Agenției Agerpres.
Top ştiri

Călin Popescu-Tăriceanu: “DNA și SRI au devenit o supra-putere ocultă și irațională”

25/05/2016 10:27, Agerpres

Copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu afirmă, într-o scrisoare deschisă adresată alegătorilor, că DNA și SRI au devenit o "supra-putere ocultă și irațională", menționând că cele două instituții "și-au fixat misiunea de a arunca o suspiciune generalizată asupra politicienilor și de a eroda încrederea în partidele politice".

Liviu Dragnea, despre Guvernul Cioloş: “Ştiu şi nu vor să facă sau nu ştiu şi sunt incompetenţi”

25/05/2016 10:27, Agerpres

Preşedintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, a spus, marţi, la Cugir, că se întreabă dacă membrii Guvernului Cioloş "ştiu şi nu vor să facă sau nu ştiu şi sunt incompetenţi".