Home » Ştiri » Mihai Fifor a fost ales preşedintele Consiliului Naţional al PSD

Mihai Fifor a fost ales preşedintele Consiliului Naţional al PSD

fifor_mihai.jpg
PSD are nevoie de o reideologizare, de o reaşezare pe eşichierul politic, într-un an electoral important, a declarat noul preşedinte al Consiliului Naţional al partidului, Mihai Fifor.

"Consiliul Naţional al PSD trebuie să fie un laborator, un creuzet în care să se discute care este viitorul politic, ideologic al partidului. Întâmplarea face că lucrul acesta se dezbate într-un an electoral, un an cu două tururi de scrutin extrem de important pentru soarta partidului nostru, cu alegeri locale şi parlamentare, un an în care poate mai mult ca oricând partidul are nevoie de o reideologizare, de o reaşezare pe eşichierul politic, astfel încât electoratul nostru să ne perceapă ca ceea ce suntem, adică PSD, partidul care face politicile de stânga ale acestei ţări. Cred că departamentele şi oamenii care le-ar putea constitui trebuie să aducă un plus de valoare din acest punct de vedere al ideologiei de stânga de care partidul are nevoie mai mult ca oricând", a afirmat Fifor, la reuniunea CN al PSD, în care a fost ales preşedinte al acestui for cu unanimitate de voturi. El şi-a exprimat speranţa că, împreună cu colegii săi, va putea aşeza acest for "în matca unui laborator", care să poată să facă tot ceea ce înseamnă politici ale partidului.

Consiliul Naţional al PSD nu va mai fi doar o formă golită de conţinut sau o trambulină politică, ci un for de dezbatere pentru elitele intelectuale, a declarat la rândul său preşedintele partidului, Liviu Dragnea. El a adresat, de la tribuna Consiliului Naţional al PSD, un mesaj către "toţi intelectualii de stânga". "Îi invit pe toţi să se alăture departamentelor CN pentru a contribui la definirea viitoarelor programe ale partidului nostru. Le promit şi vă promit: Consiliul Naţional nu va mai fi doar o formă golită de conţinut, nu doar o trambulină politică. Vreau şi mă voi implica direct ca noul Consiliu Naţional să devină o platformă reală pentru elita intelectuală a partidului nostru. Să fie forul în care intelectualii social-democraţi să se poată exprima şi să poată contribui la politicile şi programele destinate pentru dezvoltarea acestei ţări", a afirmat preşedintele PSD.

Potrivit acestuia, "PSD are nevoie de o realiniere doctrinară". "PSD trebuie să redevină în conştiinţa românilor nu doar partidul pensionarilor, pe care i-am respectat şi pe care îi respectam şi îi vom respecta, ci şi partidul celor care muncesc în ţara noastră, partidul angajaţilor, celor care prin munca lor contribuie la dezvoltarea României. PSD trebuie să redevină principala voce a celor care muncesc cinstit în această ţară, a celor care îşi câştigă pâinea prin muncă, care îşi plătesc taxele, a celor care produc efectiv PIB-ul României. Consiliul Naţional trebuie să devină forul în care se creează politicile publice care vor deveni baza noii oferte electorale şi a viitoarei guvernări a PSD", a spus Dragnea.

El a susţinut că "una dintre problemele majore pe care le-a avut PSD în ultimul deceniu" constă în pierderea legăturii cu intelectualii de stânga din România. "Şi intelectualitatea în ansamblul ei trebuie să se simtă aproape de doctrina social-democrată. (...) Avem nevoie de o elită intelectuală în partidul nostru care să promoveze toate aceste valori, să le readucă în atenţia publică pentru a redeschide porţile partidului nostru către intelectualii acestei ţări. CN este forul în care trebuie să fie reanimate toate aceste valori social-democrate fundamentale. CN trebuie să reunească elita intelectuală a partidului. (...) Trebuie să înceapă şi va începe o reprofesionalizare a partidului. Suntem cel mai serios partid din România din această postură", a spus preşedintele PSD. AGERPRESPentru a fi in permanenţă la curent cu ştirile şi noutăţile din politică,

abonează-te gratuit la newsletter-ul Machiavelli !
Mass media

Alina Gorghiu ar putea deveni șefă la Camera Deputaților

24/06/2016 08:51, Evenimentul Zilei

Liberalii pregătesc izolarea PSD în toamnă, primul pas fiind o alianță sau chiar o fuziune în această vară cu UNPR, partenerul tradițional al PSD. Printre „victimele” acestui scenariu se numără nume grele precum Gabriel Oprea. PNL e dispus să dea UNPR-ului 18-20 de locuri în viitorul Parlament. La schimb, UNPR ar urma să voteze cu PNL în Parlament și să-i sprijine pe liberali în administrația publică locală. O decizie finală este aşteptată până la sfârşitul lunii.

Ce are şi ce nu are voie să facă Guvernul vara aceasta

24/06/2016 08:43, Adevărul

Aleşii din Parlament au adoptat proiectul de lege de abilitareabilitare a Guvernului de a emite ordonanţe pe timp de vară, însă l-au modificat de aşa natură încât în timpul vacanţei lor să nu aibă posibile „surprize“ venite pe domenii precum Justiţia. Proiectul iniţiat de echipa Cioloş prevedea că principalele domenii de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe în vacanţa parlamentară sunt finanţe publice şi economie, dezvoltare regională şi administraţie publică, sănătate, afaceri interne, justiţie, cultură, fonduri europene, agricultură şi dezvoltare rurală, transporturi, comunicaţii şi societate informaţională.
Top editoriale

Conflictul Iohannis – MRU sau Sindromul Paltonului de la Paris

24/06/2016 08:50, Ion Cristoiu, Evenimentul Zilei

Din cîte s-a observat, de un timp în presă apar informaţii referitoare la conflictul dintre Klaus Iohannis şi MRU. Cel despre faptul că Klaus Iohannis i-a cerut lui MRU demisia au fost publicate pînă acum fără a fi dezminţite de vreuna dintre cele două părţi. Conflictul dintre cei doi a izbucnit sub semnul a ceea ce am putea numi Sindromul paltonului la Klaus Iohannis. Din cîte ne amintim, cu un an în urmă, pe aeroportul din Paris, Klaus Iohannis a făcut o criză de nervi, pentru că aghiotantul nu i-a ţinut paltonul.

Dragnea s-a speriat de Steriu

24/06/2016 08:37, Marian Sultănoiu, Gândul

Mi se pare „beton” formularea lui Dragnea, vizavi de licitaţia granzilor pentru „balamaua” UNPR: „Eu n-am retras propunerea pe care i-am făcut-o, în urmă cu două luni, preşedintelui UNPR, Valeriu Steriu, cu privire la o eventuală fuziune PSD-UNPR. Sigur că a apărut o oarecare neîncredere, în special în teritoriu, din cauza acestor discuţii pe care le-a purtat UNPR cu PNL. Dar eu nu vreau să intru la licitaţie cu PNL pentru UNPR. Nu mi se pare corect, nu mi se pare onorant pentru noi ca partid”.
Top comentarii

Când o să vină Roexit-ul, voi unde o să fiți?

24/06/2016 08:59, Cătălin Striblea, Adevărul

Am un profund sentiment că dacă noi am vota în locul englezilor în zilele următoare rezultatul ar fi unul dezastruos pentru România. Cred că sentimentul anti-european este aici mult mai profund și faptul că suntem încă în Uniune este datorat unor mecanisme imperfecte, dar încă funcționale, la nivelul deciziei politice și mai ales unor racorduri instituționale care funcționează ca o coardă de siguranță pentru România. Și, posibil, faptului că jumătate de Românie muncitoare este afară.

Să nu uităm: legea alegerilor locale trebuie schimbată

16/06/2016 08:28, Mircea Kivu, România Liberă

A mai trecut un rând de alegeri. Ne-am înfuriat că legea electorală e prost făcută. Deja ne gândim la alegerile din toamnă, uitând de ce ne-am înfuriat acum câteva zile. Chiar, de ce ne-am înfuriat? Cel mai tare ne-am înfuriat pentru că legea prevede să ne alegem primarii într-un singur tur. Asta a favorizat primarii aflaţi deja în funcţie, căci voturile celor nemulţumiţi s-au împărţit, de regulă, între mai mulţi contracandidaţi. În aceste condiţii, legitimitatea primarilor aleşi este slăbită.
Top interviuri

“Oamenii au înțeles că începerea urmăririi penale în plină campanie electorală nu este o coincidență”

30/05/2016 10:41, Agerpres

Copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu susține, într-un interviu acordat Agerpres, că în formula electorală actuală e puțin probabil ca după alegerile din 5 iunie să fie majorități alcătuite dintr-un singur partid și vor trebui să se realizeze coaliții locale.

Valeriu Steriu: “UNPR are o strategie de alianțe pentru fiecare scenariu în funcție de rezultatele de pe 5 iunie”

19/05/2016 14:20

Data alegerilor locale, 5 iunie, va fi determinantă pentru UNPR în identificarea variantei celei mai bune pentru a porni în optimizarea rezultatelor obținute, a declarat președintele Uniunii, Valeriu Steriu, într-un interviu acordat Agerpres.
Top ştiri

Liviu Dragnea: “Oferta pentru UNPR rămâne valabilă - fuziune prin absorbţie”

01/07/2016 09:53, Agerpres

Oferta pentru UNPR rămâne valabilă - fuziune prin absorbţie, a declarat joi, la Târgovişte, preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Octavian Bumbu: “S-a discutat între colegii de la UNPR că o alianţă cu PNL ar avea inclusiv gir de la Cotroceni”

01/07/2016 09:53, Agerpres

Senatorul PSD Octavian Bumbu a declarat că între foştii săi colegi de la UNPR s-a discutat că o alianţă dintre acest partid şi PNL ar fi avut girul Cotrocenilor, iar el a transmis acest lucru la PSD, adăugând că nu are, însă, nicio dovadă în acest sens.