Home » Ştiri » Ludovic Orban către Dacian Cioloş: "Dacă lăsaţi lucrurile aşa,veţi avantaja PSD"

Ludovic Orban către Dacian Cioloş: "Dacă lăsaţi lucrurile aşa,veţi avantaja PSD"

orban_ludovic_pnl.jpg
Liderul deputaţilor PNL, Ludovic Orban, a declarat că, prin menţinerea alegerii primarilor într-un tur de scrutin, PSD este avantajat, iar alegerile nu vor fi corecte.

"Nu vom avea alegeri locale corecte domnule prim-ministru dacă nu veţi înţelege realitatea de la firul ierbii. Iar realitatea de la firul ierbii vă spune foarte clar că, dacă lăsaţi lucrurile aşa, nu faceţi altceva decât să avantajaţi PSD-ul în alegerile locale şi să dezavantajaţi democraţia şi drepturile cetăţenilor de a-şi alege nişte oameni oneşti în fruntea urbei, care să asigure dezvoltarea localităţii şi nu îmbogăţirea proprie a lor şi a clanurilor care îi susţin", a spus Orban, în plenul Camerei Deputaţilor, la Ora prim-ministrului.

El a subliniat că Guvernul trebuie să organizeze alegeri corecte. "Domnule prim-ministru, trebuie să organizaţi alegeri corecte, dumneavoastră şi miniştrii din Cabinetul dumneavoastră nu sunteţi membri PSD, dar aveţi sub dumneavoastră secretari de stat, secretari generali, secretari generali adjuncţi, directori generali de ministere, prefecţi, reprezentanţi ai Guvernului în teritoriu, şefi de deconcentrate care sunt membri ai PSD şi care au fost puşi în funcţii în perioada guvernării PSD. Nu puteţi asigura alegeri corecte atât timp cât îi veţi menţine în funcţie pe ei. De la poştaşi până la şefi de post, de la directori de şcoală până la agenţi sanitar-veterinari fac campanie pentru PSD. Şefii de post s-au transformat în agenţi electorali, directorii de şcoli asemenea. Cum vreţi să organizaţi alegeri corecte cât oameni care ocupă funcţii publice sunt puşi de PSD şi fac pe faţă campanie pentru PSD şi nimeni nu le dă peste degete pentru a-i determina să aplice legea", a afirmat liderul deputaţilor PNL.

Orban a susţinut că premierul, care prin asumarea unei funcţii de demnitate publică are responsabilitatea de om de stat, nu trebuie să ţină cont de ceea ce spun partidele, ci de ceea ce spun cetăţenii care îşi doresc în proporţie de peste 70% ca alegerea primarului să se realizeze cu 50% plus unu. "Sunteţi Guvernul care veţi organiza alegerile locale. Partidele nu pornesc cu o şansă egală în aceste alegeri", a spus Orban, care a adăugat că 500 de primari şi-au schimbat "culoarea partidului, fiind mituiţi de PSD, Ponta şi Dragnea cu alocări din resurse publice din fondul de rezervă al Guvernului".

El a mai susţinut că ALDE şi UNPR nu au şanse să câştige alegerile în nicio localitate prin menţinerea unui singur tur de scrutin la locale. "Nu-i înţeleg pe cei de la ALDE şi UNPR. Ce le-a luat minţile? Cum îşi pot imagina ei că pot să câştige alegerile într-un tur într-o singură localitate. Nu aveţi şanse să câştigaţi în nicio localitate, pentru că, în conformitate cu legea aşa cum este ea organizată, deja reţelele de cumpărare a voturilor, reţelele de influenţare coercitivă a voturilor sunt puse în mişcare de primarii care în marea lor majoritate se comportă ca nişte satrapi locali şi îşi bat joc de beneficiarii ajutorului local, de toţi oamenii care au nevoi la primărie, pentru a-i determina să voteze împotriva voinţei cu primarii PSD în funcţie, în număr de aproape 2.000", a spus Orban. AGERPRES
Pentru a fi in permanenţă la curent cu ştirile şi noutăţile din politică,

abonează-te gratuit la newsletter-ul Machiavelli !
Mass media

Firea şi Predoiu s-au aliat pentru o seară

25/05/2016 11:34, Gândul

Candidaţii PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Gabriela Firea şi Cătălin Predoiu, au concluzionat marţi seara că au soluţii asemănătoare pe tema problemelor termoficării şi cu convenit ca partidele care îi susţin să colaboreze, acuzându-l totodată împreună pe candidatul USB, Nicuşor Dan. După ce candidatul USB Nicuşor Dan i-a întrebat pe contracandidaţii săi în cea de-a doua dezbatere electorală la B1 TV câte centrale are RADET, Gabriela Firea şi Cătălin Predoiu au concluzionat că sunt au soluţii asemănătoare în materie de termoficare "pentru că sunt cele corecte".

Integritatea PNL se oprește la ușa partidului

24/05/2016 08:46, România Liberă

La finalul anului trecut, sub impactul tragediei din Colectiv, conducerea PNL adopta „Decalogul in­­te­­grității“, ca o dovadă că libera­lii sunt sensibili la mesajele opiniei publice. Pe baza acestui document, PNL se angaja să îi elimine de pe liste pe cei condamnați definitiv, trimiși în judecată sau urmăriți penal pentru fapte de corupție sau infracțiuni comise cu violență. La nivel central, criteriile au fost, în linii mari, respectate. De exemplu, Ludovic Orban a renunțat la candidatura la Capitală după ce a fost pus sub control judiciar.
Top editoriale

Și dacă Guvernul Cioloș e cel mai bun posibil?

23/05/2016 09:17, Cristian Câmpeanu, România Liberă

Un ministru se reprezintă pe sine, nu partidul care l-a trimis în guvern. Sursa sa de legitimitate este încrederea acordată de premier și propria competență administrativă, nu forța politică a partidului sau coaliției care a votat guvernul, pentru că altfel ar însemna ca loialitatea sa să fie împărțită între un grup de interese – partidul – și Executiv.

Tăriceanu, ținta mereu ratată

20/05/2016 07:38, Dan Constantin, Jurnalul Național

De câteva decenii, Călin Popescu Tăriceanu se află neîntrerupt în atenția publică. Și-a asigurat notorietatea în primul rând prin fermitatea opiniilor, dublate de decizii în consecința ideilor exprimate. A apărut în prim plan alături de liderii opoziției - Coposu, Câmpeanu, Cunescu - la negocierile tăioase cu Ion Iliescu din ianuarie 1990, în prima confruntare politică televizată din Palatul Victoria.
Top comentarii

O lege simplă: ai datorii la stat, nu candidezi

18/05/2016 09:15, Cătălin Striblea

Cred că nu vă miră de niciun fel lista cu datornicii la stat. Ea evidențiază încă o dată că mulți dintre cei care se îmbățoșează retoric de dragul țărișoarei, uită, întârzie sau pur și simplu nu plătesc dările către stat. Așadar, Robert Negoiță, care până acum a trimis câteva zeci de mii de pungi cu mâncare prin sectorul trei pe banii cetățenilor, nu a plătit vrei 80 de milioane de euro. Pentru că e prost cine plătește TVA-ul pe vânzarea de apartamente.

Tăieri de beregată la PSD

18/05/2016 09:14, Stelian Tănase

Situația nu e roză la PSD, desi așa pare – un partid mare și puternic, disciplinat care defilează prin campania electorala și va repurta o mare victorie. PSD pare deja invingător, sondajele il indica nr 1 incepind cu Bucureștiul. Pare că se pune doar problema scorului. Cu cit va cistiga PSD la 5 iunie!? Dacă va iesi cistigator, nu e, cred, meritul lui Dragnee&Co ci mai curind este efectul gafelor, prostiilor, biîbiielilor celor din PNL.
Top interviuri

Valeriu Steriu: “UNPR are o strategie de alianțe pentru fiecare scenariu în funcție de rezultatele de pe 5 iunie”

19/05/2016 14:20

Data alegerilor locale, 5 iunie, va fi determinantă pentru UNPR în identificarea variantei celei mai bune pentru a porni în optimizarea rezultatelor obținute, a declarat președintele Uniunii, Valeriu Steriu, într-un interviu acordat Agerpres.

“Doar erorile ori indolența noastră ne pot slăbi”

05/06/2015 10:11, Agerpres

Moțiunea de cenzură, proiectele PNL, programul de guvernare, necesitatea unei schimbări în administrația Capitalei sunt câteva dintre temele abordate de copreședintele PNL Alina Gorghiu într-un interviu acordat Agenției Agerpres.
Top ştiri

Călin Popescu-Tăriceanu: “DNA și SRI au devenit o supra-putere ocultă și irațională”

25/05/2016 10:27, Agerpres

Copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu afirmă, într-o scrisoare deschisă adresată alegătorilor, că DNA și SRI au devenit o "supra-putere ocultă și irațională", menționând că cele două instituții "și-au fixat misiunea de a arunca o suspiciune generalizată asupra politicienilor și de a eroda încrederea în partidele politice".

Liviu Dragnea, despre Guvernul Cioloş: “Ştiu şi nu vor să facă sau nu ştiu şi sunt incompetenţi”

25/05/2016 10:27, Agerpres

Preşedintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, a spus, marţi, la Cugir, că se întreabă dacă membrii Guvernului Cioloş "ştiu şi nu vor să facă sau nu ştiu şi sunt incompetenţi".