Home » Ştiri » Lucia Varga: "Până în 15 februarie, candidaţii PNL pentru alegerile locale vor fi validaţi"

Lucia Varga: "Până în 15 februarie, candidaţii PNL pentru alegerile locale vor fi validaţi"

varga_lucia2_1.jpg
Lucia Varga, lider al organizaţiei de femei a PNL şi vicepreşedinte al acestei formaţiuni politice, a declarat că până în 15 februarie vor fi stabilite candidaturile partidului în toată ţara pentru alegerile locale din luna iunie, în prezent desfăşurându-se dezbateri interne în organizaţii pentru a se găsi cele mai bune soluţii.

"În fiecare zi de luni avem şedinţă şi în funcţie de dezbaterile din teritoriu validăm candidaţi la funcţia de primar şi la cea de preşedinte al Consiliului Judeţean. Luni, de exemplu, vom valida Bihorul, pe domnul Bolojan. La Cluj domnul Boc nu are nicio problemă de integritate, iar la Bucureşti încă mai facem sondaje pentru a lua decizia cea mai bună. Şi la Iaşi avem un candidat foarte bun, pe directorul aeroportului din localitate, un om de mare calitate, o persoană care a îndeplinit într-o perioadă şi funcţia de prefect, un om care ştie ce are de făcut. PNL a înţeles că avem nevoie de o reformă în ceea ce priveşte clasa politică, că avem nevoie de o schimbare, că avem nevoie de o deschidere a partidului către societatea civilă, către specialişti, către oameni care nu au mai făcut politică sau care au fost în eşalonul doi, trei al partidului. Vrem ca dintre aceştia să îi găsim pe cei mai buni şi să venim cu o ofertă credibilă şi cît mai bună către cetăţeni", a subliniat Lucia Varga.

Întrebată ce se întâmplă la Braşov cu candidatura actualului primar George Scripcaru, care este cercetat de DNA, vicepreşedintele PNL a precizat că în ceea ce priveşte candidatura lui Scripcaru sunt discuţii şi se va vedea ce se va întâmpla după 15 februarie. "Vom vedea dacă va candida sau nu. Încă sunt dezbateri interne, iar decizia nu a fost luată", a punctat vicepreşedintele PNL.

Ea a adăugat că nu numai candidaţii la funcţia de primar sau de preşedinte al Consiliului Judeţean trebuie să respecte criteriile de integritate impuse de partid, ci şi consilierii locali şi cei judeţeni. Potrivit acesteia, e nevoie ca o treime dintre candidaţii la aceste funcţii să fie oameni care nu au mai făcut politică şi nu au fost în administraţie, iar o altă o treime dintre candidaţi să fie femei. "Dorim să câştigăm cât mai multe administraţii locale, iar la toamnă alegerile parlamentare. Ne dorim să câştigăm cât mai multe administraţii locale, pentru că s-a văzut că acolo unde au fost primari ai PNL, comunitatea s-a schimbat în bine. Avem exemplu oraşul Râşnov, unde domnul Veştea a schimbat în totalitate faţa acestui oraş, domnul Bolojan la Oradea, domnul Hava la Alba Iulia, domnul Scripcaru la Braşov sau domnul Boc la Cluj şi lista ar putea continua. Oamenii aceştia au făcut ceva pentru comunitatea lor şi de aceea trebuie convinşi şi cetăţenii din alte comunităţi să voteze candidaţii PNL", a concluzionat Lucia Varga. AGERPRES

Pentru a fi in permanenţă la curent cu ştirile şi noutăţile din politică,

abonează-te gratuit la newsletter-ul Machiavelli !
Mass media

Ce calcule îşi fac Cătălin Predoiu şi Nicuşor Dan după ce varianta unificării dreptei a eşuat

31/05/2016 09:06, Adevărul

În condiţiile în care Gabriela Firea conduce detaşat în lupta pentru Primăria Capitalei, Cătălin Predoiu şi Nicuşor Dan se luptă doar pentru poziţia de pierzător onorabil, căci şansele lor de a câştiga sunt, oricum, infime, susţin analiştii politici. Deşi s-a dovdit a fi un eşec, varianta sondajului comun care ar fi desemnat candidatul dreptei pentru Bucureşti dezvăluie strategia celor doi candidaţi pentru finalul de campanie.

Planul PNL anti-Firea a durat o zi

31/05/2016 09:04, Gândul

Planul liberalilor de a o încurca pe Gabriela Firea în ultima săptămână de campanie a picat în mai puţin de 24 de ore. După ce într-o dezbatere electorală Cătălin Predoiu şi Nicuşor Dan au convenit efectuarea unui sondaj de opinie comun, PNL a condiţionat înţelegerea de promisiunea candidatului USB de a se retrage din cursa pentru primărie dacă are un scor mai slab decât Predoiu. Oferta ultimativă a fost refuzată însă de Nicuşor Dan care spune că va face totuşi sondajul la care îi invită şi pe cei din PNL ca observatori.
Top editoriale

Antipesedismul de mucava asigură victoria lui Firea

31/05/2016 09:19, Andreea Pora, Revista 22

Sondajele, indiferent de coloratura po­li­tică, o creditează pe Gabriela Firea cu 35-37% şanse să fie următorul primar general al Capitalei. Strict aritmetic, ceilalți can­didați non-PSD – Cătălin Predoiu, Nicuşor Dan și Robert Turcescu - adună împreună peste 40% și se bat pentru un spec­ta­culos și inutil loc doi. Teo­retic, dacă toți aceș­tia și-ar da mâna și ar re­nunța în favoarea celui mai bine pla­sat dintre ei, Firea ar pu­tea fi înfrântă. Doar că arit­me­tica nu func­țio­nează elec­to­ral.

Liniştea iluminată a Preşedintelui navetist

30/05/2016 07:38, Lelia Munteanu, Gândul

Penultimul punct din ordinea de zi a şedinţei Consiliului Suprem de Apărare a Ţării suna rău, dar promiţător: ”Situaţia actuală a sistemului de sănătate publică. Infecţiile intraspitaliceşti ca vulnerabilitate a sectorului medical cu impact asupra securităţii naţionale”. Recunosc şi regret, mă aşteptam ca preşedintele României să ne încredinţeze că niciodată nu vor mai fi secretizate informaţii de interes public. Nu le poţi ascunde cetăţenilor care intră în spitale faptul că riscă să nu mai iasă.
Top comentarii

Plictiseli de campanie

31/05/2016 08:59, Stelian Tănase

Duminică lumea merge cătinel la vot. Ciți merg, cam puțini, de data asta Imbrăcați frumos, intre cumpărurile fla piață, slujba la biserică, mersul cu nepoții în parc.Apoi jntro scurtă plimbare fuguța la vreo școală să pună ștampila pe buletinul de vot si să-l arunce ăn urnă. Nu cred că lumea va iesi, nu va fi deloc inghesuială. Din mai multe motive.Unul ar fi că a fost o campanie plicticoasă. O campania formală, de rutină, cu mulți ciștigatori cunoscuți dinainte de toată suflarea.

Dezamăgirea cu Iohannis

29/05/2016 23:20, Stelian Tănase

Cine controlează pe cine. Iohannis pe membrii CSAT sau invers!? E o intrebare. Ințeleg dezamăgirea exprimată în massmedia/online în legătură cu ședința CSAT de vineri. Lumea aștepta dezvăluiri, măcar puțin adevăr de la Iohannis. Aștepta anunțul privitor la desecretizarea datele despre situația din sistemul de sănătate si mai ales despre ce se ascude în spatele afacerii HexiPharma. Aici nu sunt secrete de stat – este informație de interes public care privește viața fiecăruia dintre cetățenii acesti țări:E un drept constituțional de a fi informați. Mai știu că președintele păzește constituția, este principalul ei garant.
Top interviuri

“Oamenii au înțeles că începerea urmăririi penale în plină campanie electorală nu este o coincidență”

30/05/2016 10:41, Agerpres

Copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu susține, într-un interviu acordat Agerpres, că în formula electorală actuală e puțin probabil ca după alegerile din 5 iunie să fie majorități alcătuite dintr-un singur partid și vor trebui să se realizeze coaliții locale.

Valeriu Steriu: “UNPR are o strategie de alianțe pentru fiecare scenariu în funcție de rezultatele de pe 5 iunie”

19/05/2016 14:20

Data alegerilor locale, 5 iunie, va fi determinantă pentru UNPR în identificarea variantei celei mai bune pentru a porni în optimizarea rezultatelor obținute, a declarat președintele Uniunii, Valeriu Steriu, într-un interviu acordat Agerpres.
Top ştiri

Victor Ponta: “Dacă se va retrage Dragnea o să vină altcineva la conducerea PSD, nu eu”

31/05/2016 08:55, Agerpres

Fostul președinte al social-democraților Victor Ponta a exclus posibilitatea de a reveni la conducerea partidului după alegerile locale, afirmând că, în cazul în care actualul lider al partidului, Liviu Dragnea, se va retrage de la șefia PSD "o să vină altcineva''.

Nicușor Dan: “Nu mă voi retrage în nicio condiție în fața lui Cătălin Predoiu”

31/05/2016 08:55, Agerpres

Candidatul Uniunii Salvați Bucureștiul pentru Primăria Capitalei, Nicușor Dan, a precizat, luni, că nu se va retrage "în nicio condiție" în favoarea liberalului Cătălin Predoiu și că USB dorește realizarea unui sondaj din care să reiasă în ce mod s-ar putea transfera intențiile de vot între cei doi candidați.