Home » Ştiri » Victor Ponta: "Ne comportăm ca nişte slugi şi suntem trataţi ca atare!"

Victor Ponta: "Ne comportăm ca nişte slugi şi suntem trataţi ca atare!"

ponta_cravata_rosie.jpg
Fostul premier Victor Ponta şi-a exprimat miercuri satisfacţia pentru faptul că, prin efortul şi măsurile adoptate după 2012, România progresează în ceea ce priveşte poziţia sa economică în cadrul Uniunii Europene.

El a dat drept exemplu în acest sens ultima analiză Eurostat conform căreia Produsul Intern Brut trimestrial al României a depăşit pentru prima dată în al treilea sfert din 2015 pragul de 40 miliarde euro în valori ajustate sezonier. "Am convingerea că putem continua această direcţie dacă îndeplinim câteva condiţii simple: stabilitatea măsurilor din Noul Cod Fiscal şi sprijinirea în continuare a luptei antievaziune dusă de ANAF; continuarea creşterii veniturilor populaţiei; stimularea creşterii exporturilor către ţările UE, dar şi China, Orientul Apropiat şi Ţările din Golful Arab; salvarea companiilor şi întreprinzătorilor români. (...) Ne comportăm noi însă în Uniunea Europeană ca o putere economică medie, cu o populaţie şi o poziţie geopolitică importante, imposibil de neglijat în actualul context internaţional?!? Răspunsul este categoric NU - ne comportăm ca nişte slugi şi suntem trataţi ca atare! Şi nu din vina străinilor, ci a acelora dintre noi care au adoptat modelul "Macovei" - înjură şi sabotează România ca să primeşti bani, funcţii şi sprijin "din afară"! Cum putem să fim respectaţi şi trataţi altfel decât nişte slugi când noi înşine ne comportăm în acest sens", a scris Ponta pe Facebook.

Între aspectele "promovate" în acest context, enumerate de Victor Ponta, se află lipsa vreunei poziţii a ţării noastre pe marginea temelor importante care privesc Europa. "Aplaudăm cu fericire ridicolă umilinţele repetate gen MCV şi Schengen (cu notabila excepţie a poziţiei demne şi corecte a lui Dacian Cioloş). Numim în funcţii de miniştri funcţionari de mâna a 7-a de la Bruxelles sau Londra, care anunţă senini că ei doar vor să se întoarcă rapid la salariul şi liniştea locului de unde au venit "în misiune"! (...) Trimitem jurnalişti "sub acoperire" de la site-uri "unităţi militare" ca să întrebe tot felul de străini pensionari neaveniţi: 'Nu e aşa că în România e cel mai rău, nu aţi văzut niciodată în ţara dvs. corupţie şi probleme de acest fel?!?' . Avem "oengişti" (Societatea Civilă cea mai militară din lume, şi europarlamentari intraţi în politică doar pentru nobila ideologie a "fripturii") care de 15 ani iau bani şi colindă lumea doar ca să scrie în diverse rapoarte ce rea e ţara noastră! Ne grăbim să închidem repede - repede toate capacităţile de producţie de energie electrică din Vestul României doar ca să cumpărăm tot curentul electric necesar pentru Transilvania şi Banat din Ungaria, Cehia şi Slovacia (cu care am fost obligaţi să facem piaţa comună regională). Avem înalţi reprezentanţi ai statului român care afirmă senini în public că sunt slugi; dar (Slavă Domnului) nu la ruşi!!!", a susţinut Ponta.

Potrivit acestuia, atât timp cât nu se va scăpa de "această îndoctrinare perversă, adusă la îndeplinire cu consecvenţă după anul 2000 nu de străini, ci de "slugile" lor româneşti, zeloase şi îmbuibate, putem fi şi prima economie din UE, tot degeaba". "Din Malta până în Germania, toţi vor fi mai respectaţi şi mai prosperi decât noi", a conchis fostul premier. AGERPRESPentru a fi in permanenţă la curent cu ştirile şi noutăţile din politică,

abonează-te gratuit la newsletter-ul Machiavelli !
Mass media

Alina Gorghiu ar putea deveni șefă la Camera Deputaților

24/06/2016 08:51, Evenimentul Zilei

Liberalii pregătesc izolarea PSD în toamnă, primul pas fiind o alianță sau chiar o fuziune în această vară cu UNPR, partenerul tradițional al PSD. Printre „victimele” acestui scenariu se numără nume grele precum Gabriel Oprea. PNL e dispus să dea UNPR-ului 18-20 de locuri în viitorul Parlament. La schimb, UNPR ar urma să voteze cu PNL în Parlament și să-i sprijine pe liberali în administrația publică locală. O decizie finală este aşteptată până la sfârşitul lunii.

Ce are şi ce nu are voie să facă Guvernul vara aceasta

24/06/2016 08:43, Adevărul

Aleşii din Parlament au adoptat proiectul de lege de abilitareabilitare a Guvernului de a emite ordonanţe pe timp de vară, însă l-au modificat de aşa natură încât în timpul vacanţei lor să nu aibă posibile „surprize“ venite pe domenii precum Justiţia. Proiectul iniţiat de echipa Cioloş prevedea că principalele domenii de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe în vacanţa parlamentară sunt finanţe publice şi economie, dezvoltare regională şi administraţie publică, sănătate, afaceri interne, justiţie, cultură, fonduri europene, agricultură şi dezvoltare rurală, transporturi, comunicaţii şi societate informaţională.
Top editoriale

Conflictul Iohannis – MRU sau Sindromul Paltonului de la Paris

24/06/2016 08:50, Ion Cristoiu, Evenimentul Zilei

Din cîte s-a observat, de un timp în presă apar informaţii referitoare la conflictul dintre Klaus Iohannis şi MRU. Cel despre faptul că Klaus Iohannis i-a cerut lui MRU demisia au fost publicate pînă acum fără a fi dezminţite de vreuna dintre cele două părţi. Conflictul dintre cei doi a izbucnit sub semnul a ceea ce am putea numi Sindromul paltonului la Klaus Iohannis. Din cîte ne amintim, cu un an în urmă, pe aeroportul din Paris, Klaus Iohannis a făcut o criză de nervi, pentru că aghiotantul nu i-a ţinut paltonul.

Dragnea s-a speriat de Steriu

24/06/2016 08:37, Marian Sultănoiu, Gândul

Mi se pare „beton” formularea lui Dragnea, vizavi de licitaţia granzilor pentru „balamaua” UNPR: „Eu n-am retras propunerea pe care i-am făcut-o, în urmă cu două luni, preşedintelui UNPR, Valeriu Steriu, cu privire la o eventuală fuziune PSD-UNPR. Sigur că a apărut o oarecare neîncredere, în special în teritoriu, din cauza acestor discuţii pe care le-a purtat UNPR cu PNL. Dar eu nu vreau să intru la licitaţie cu PNL pentru UNPR. Nu mi se pare corect, nu mi se pare onorant pentru noi ca partid”.
Top comentarii

Când o să vină Roexit-ul, voi unde o să fiți?

24/06/2016 08:59, Cătălin Striblea, Adevărul

Am un profund sentiment că dacă noi am vota în locul englezilor în zilele următoare rezultatul ar fi unul dezastruos pentru România. Cred că sentimentul anti-european este aici mult mai profund și faptul că suntem încă în Uniune este datorat unor mecanisme imperfecte, dar încă funcționale, la nivelul deciziei politice și mai ales unor racorduri instituționale care funcționează ca o coardă de siguranță pentru România. Și, posibil, faptului că jumătate de Românie muncitoare este afară.

Să nu uităm: legea alegerilor locale trebuie schimbată

16/06/2016 08:28, Mircea Kivu, România Liberă

A mai trecut un rând de alegeri. Ne-am înfuriat că legea electorală e prost făcută. Deja ne gândim la alegerile din toamnă, uitând de ce ne-am înfuriat acum câteva zile. Chiar, de ce ne-am înfuriat? Cel mai tare ne-am înfuriat pentru că legea prevede să ne alegem primarii într-un singur tur. Asta a favorizat primarii aflaţi deja în funcţie, căci voturile celor nemulţumiţi s-au împărţit, de regulă, între mai mulţi contracandidaţi. În aceste condiţii, legitimitatea primarilor aleşi este slăbită.
Top interviuri

“Oamenii au înțeles că începerea urmăririi penale în plină campanie electorală nu este o coincidență”

30/05/2016 10:41, Agerpres

Copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu susține, într-un interviu acordat Agerpres, că în formula electorală actuală e puțin probabil ca după alegerile din 5 iunie să fie majorități alcătuite dintr-un singur partid și vor trebui să se realizeze coaliții locale.

Valeriu Steriu: “UNPR are o strategie de alianțe pentru fiecare scenariu în funcție de rezultatele de pe 5 iunie”

19/05/2016 14:20

Data alegerilor locale, 5 iunie, va fi determinantă pentru UNPR în identificarea variantei celei mai bune pentru a porni în optimizarea rezultatelor obținute, a declarat președintele Uniunii, Valeriu Steriu, într-un interviu acordat Agerpres.
Top ştiri

Liviu Dragnea: “Oferta pentru UNPR rămâne valabilă - fuziune prin absorbţie”

01/07/2016 09:53, Agerpres

Oferta pentru UNPR rămâne valabilă - fuziune prin absorbţie, a declarat joi, la Târgovişte, preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Octavian Bumbu: “S-a discutat între colegii de la UNPR că o alianţă cu PNL ar avea inclusiv gir de la Cotroceni”

01/07/2016 09:53, Agerpres

Senatorul PSD Octavian Bumbu a declarat că între foştii săi colegi de la UNPR s-a discutat că o alianţă dintre acest partid şi PNL ar fi avut girul Cotrocenilor, iar el a transmis acest lucru la PSD, adăugând că nu are, însă, nicio dovadă în acest sens.