Home » Ştiri » Victor Ponta: "Ne comportăm ca nişte slugi şi suntem trataţi ca atare!"

Victor Ponta: "Ne comportăm ca nişte slugi şi suntem trataţi ca atare!"

ponta_cravata_rosie.jpg
Fostul premier Victor Ponta şi-a exprimat miercuri satisfacţia pentru faptul că, prin efortul şi măsurile adoptate după 2012, România progresează în ceea ce priveşte poziţia sa economică în cadrul Uniunii Europene.

El a dat drept exemplu în acest sens ultima analiză Eurostat conform căreia Produsul Intern Brut trimestrial al României a depăşit pentru prima dată în al treilea sfert din 2015 pragul de 40 miliarde euro în valori ajustate sezonier. "Am convingerea că putem continua această direcţie dacă îndeplinim câteva condiţii simple: stabilitatea măsurilor din Noul Cod Fiscal şi sprijinirea în continuare a luptei antievaziune dusă de ANAF; continuarea creşterii veniturilor populaţiei; stimularea creşterii exporturilor către ţările UE, dar şi China, Orientul Apropiat şi Ţările din Golful Arab; salvarea companiilor şi întreprinzătorilor români. (...) Ne comportăm noi însă în Uniunea Europeană ca o putere economică medie, cu o populaţie şi o poziţie geopolitică importante, imposibil de neglijat în actualul context internaţional?!? Răspunsul este categoric NU - ne comportăm ca nişte slugi şi suntem trataţi ca atare! Şi nu din vina străinilor, ci a acelora dintre noi care au adoptat modelul "Macovei" - înjură şi sabotează România ca să primeşti bani, funcţii şi sprijin "din afară"! Cum putem să fim respectaţi şi trataţi altfel decât nişte slugi când noi înşine ne comportăm în acest sens", a scris Ponta pe Facebook.

Între aspectele "promovate" în acest context, enumerate de Victor Ponta, se află lipsa vreunei poziţii a ţării noastre pe marginea temelor importante care privesc Europa. "Aplaudăm cu fericire ridicolă umilinţele repetate gen MCV şi Schengen (cu notabila excepţie a poziţiei demne şi corecte a lui Dacian Cioloş). Numim în funcţii de miniştri funcţionari de mâna a 7-a de la Bruxelles sau Londra, care anunţă senini că ei doar vor să se întoarcă rapid la salariul şi liniştea locului de unde au venit "în misiune"! (...) Trimitem jurnalişti "sub acoperire" de la site-uri "unităţi militare" ca să întrebe tot felul de străini pensionari neaveniţi: 'Nu e aşa că în România e cel mai rău, nu aţi văzut niciodată în ţara dvs. corupţie şi probleme de acest fel?!?' . Avem "oengişti" (Societatea Civilă cea mai militară din lume, şi europarlamentari intraţi în politică doar pentru nobila ideologie a "fripturii") care de 15 ani iau bani şi colindă lumea doar ca să scrie în diverse rapoarte ce rea e ţara noastră! Ne grăbim să închidem repede - repede toate capacităţile de producţie de energie electrică din Vestul României doar ca să cumpărăm tot curentul electric necesar pentru Transilvania şi Banat din Ungaria, Cehia şi Slovacia (cu care am fost obligaţi să facem piaţa comună regională). Avem înalţi reprezentanţi ai statului român care afirmă senini în public că sunt slugi; dar (Slavă Domnului) nu la ruşi!!!", a susţinut Ponta.

Potrivit acestuia, atât timp cât nu se va scăpa de "această îndoctrinare perversă, adusă la îndeplinire cu consecvenţă după anul 2000 nu de străini, ci de "slugile" lor româneşti, zeloase şi îmbuibate, putem fi şi prima economie din UE, tot degeaba". "Din Malta până în Germania, toţi vor fi mai respectaţi şi mai prosperi decât noi", a conchis fostul premier. AGERPRESPentru a fi in permanenţă la curent cu ştirile şi noutăţile din politică,

abonează-te gratuit la newsletter-ul Machiavelli !
Mass media

Firea şi Predoiu s-au aliat pentru o seară

25/05/2016 11:34, Gândul

Candidaţii PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Gabriela Firea şi Cătălin Predoiu, au concluzionat marţi seara că au soluţii asemănătoare pe tema problemelor termoficării şi cu convenit ca partidele care îi susţin să colaboreze, acuzându-l totodată împreună pe candidatul USB, Nicuşor Dan. După ce candidatul USB Nicuşor Dan i-a întrebat pe contracandidaţii săi în cea de-a doua dezbatere electorală la B1 TV câte centrale are RADET, Gabriela Firea şi Cătălin Predoiu au concluzionat că sunt au soluţii asemănătoare în materie de termoficare "pentru că sunt cele corecte".

Integritatea PNL se oprește la ușa partidului

24/05/2016 08:46, România Liberă

La finalul anului trecut, sub impactul tragediei din Colectiv, conducerea PNL adopta „Decalogul in­­te­­grității“, ca o dovadă că libera­lii sunt sensibili la mesajele opiniei publice. Pe baza acestui document, PNL se angaja să îi elimine de pe liste pe cei condamnați definitiv, trimiși în judecată sau urmăriți penal pentru fapte de corupție sau infracțiuni comise cu violență. La nivel central, criteriile au fost, în linii mari, respectate. De exemplu, Ludovic Orban a renunțat la candidatura la Capitală după ce a fost pus sub control judiciar.
Top editoriale

Și dacă Guvernul Cioloș e cel mai bun posibil?

23/05/2016 09:17, Cristian Câmpeanu, România Liberă

Un ministru se reprezintă pe sine, nu partidul care l-a trimis în guvern. Sursa sa de legitimitate este încrederea acordată de premier și propria competență administrativă, nu forța politică a partidului sau coaliției care a votat guvernul, pentru că altfel ar însemna ca loialitatea sa să fie împărțită între un grup de interese – partidul – și Executiv.

Tăriceanu, ținta mereu ratată

20/05/2016 07:38, Dan Constantin, Jurnalul Național

De câteva decenii, Călin Popescu Tăriceanu se află neîntrerupt în atenția publică. Și-a asigurat notorietatea în primul rând prin fermitatea opiniilor, dublate de decizii în consecința ideilor exprimate. A apărut în prim plan alături de liderii opoziției - Coposu, Câmpeanu, Cunescu - la negocierile tăioase cu Ion Iliescu din ianuarie 1990, în prima confruntare politică televizată din Palatul Victoria.
Top comentarii

O lege simplă: ai datorii la stat, nu candidezi

18/05/2016 09:15, Cătălin Striblea

Cred că nu vă miră de niciun fel lista cu datornicii la stat. Ea evidențiază încă o dată că mulți dintre cei care se îmbățoșează retoric de dragul țărișoarei, uită, întârzie sau pur și simplu nu plătesc dările către stat. Așadar, Robert Negoiță, care până acum a trimis câteva zeci de mii de pungi cu mâncare prin sectorul trei pe banii cetățenilor, nu a plătit vrei 80 de milioane de euro. Pentru că e prost cine plătește TVA-ul pe vânzarea de apartamente.

Tăieri de beregată la PSD

18/05/2016 09:14, Stelian Tănase

Situația nu e roză la PSD, desi așa pare – un partid mare și puternic, disciplinat care defilează prin campania electorala și va repurta o mare victorie. PSD pare deja invingător, sondajele il indica nr 1 incepind cu Bucureștiul. Pare că se pune doar problema scorului. Cu cit va cistiga PSD la 5 iunie!? Dacă va iesi cistigator, nu e, cred, meritul lui Dragnee&Co ci mai curind este efectul gafelor, prostiilor, biîbiielilor celor din PNL.
Top interviuri

Valeriu Steriu: “UNPR are o strategie de alianțe pentru fiecare scenariu în funcție de rezultatele de pe 5 iunie”

19/05/2016 14:20

Data alegerilor locale, 5 iunie, va fi determinantă pentru UNPR în identificarea variantei celei mai bune pentru a porni în optimizarea rezultatelor obținute, a declarat președintele Uniunii, Valeriu Steriu, într-un interviu acordat Agerpres.

“Doar erorile ori indolența noastră ne pot slăbi”

05/06/2015 10:11, Agerpres

Moțiunea de cenzură, proiectele PNL, programul de guvernare, necesitatea unei schimbări în administrația Capitalei sunt câteva dintre temele abordate de copreședintele PNL Alina Gorghiu într-un interviu acordat Agenției Agerpres.
Top ştiri

Călin Popescu-Tăriceanu: “DNA și SRI au devenit o supra-putere ocultă și irațională”

25/05/2016 10:27, Agerpres

Copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu afirmă, într-o scrisoare deschisă adresată alegătorilor, că DNA și SRI au devenit o "supra-putere ocultă și irațională", menționând că cele două instituții "și-au fixat misiunea de a arunca o suspiciune generalizată asupra politicienilor și de a eroda încrederea în partidele politice".

Liviu Dragnea, despre Guvernul Cioloş: “Ştiu şi nu vor să facă sau nu ştiu şi sunt incompetenţi”

25/05/2016 10:27, Agerpres

Preşedintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, a spus, marţi, la Cugir, că se întreabă dacă membrii Guvernului Cioloş "ştiu şi nu vor să facă sau nu ştiu şi sunt incompetenţi".