Home » Ştiri » Valeriu Zgonea despre raportul MCV: "Observaţiile formulate la adresa Parlamentului ar trebui să reprezinte un duş rece"

Valeriu Zgonea despre raportul MCV: "Observaţiile formulate la adresa Parlamentului ar trebui să reprezinte un duş rece"

zgonea_albastru_1.jpg
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat miercuri că observaţiile din raportul MCV formulate la adresa Parlamentului ar trebui să reprezinte "un duş rece" pentru "obtuzitatea" şi "pasivitatea" cu care, uneori, au fost tratate de către Legislativ subiecte importante pentru bunul mers al justiţiei.

"Mă bucur că raportul MCV a consemnat pentru al treilea an consecutiv progresele înregistrate de România în ceea ce priveşte consolidarea sistemului judiciar şi lupta împotriva corupţiei. Este un semnal clar că ţara noastră este aproape de o finalizare a acestui mecanism şi de trecere la o nouă etapă de transpunere a obiectivelor MCV în sarcina autorităţilor române. Cu toate acestea, observaţiile formulate la adresa Parlamentului ar trebui să reprezinte un duş rece pentru obtuzitatea şi pasivitatea cu care, uneori, au fost tratate de către Legislativ subiecte importante pentru bunul mers al justiţiei, dar şi pentru recredibilizarea acestei instituţii în ochii cetăţenilor. E nevoie de mai multă voinţă politică şi determinare pentru a răspunde atât recomandărilor Comisiei Europene, cât şi dorinţei legitime a cetăţenilor de a vedea un Parlament care să le reprezinte interesele", a precizat Zgonea.

El a adăugat că speră ca, în acest an, parlamentarii să dea dovadă de mai multă responsabilitate în tot ceea ce fac, aceasta însemnând inclusiv reluarea unor proiecte restante, pe care, deşi a încercat să le promoveze în calitate de preşedinte al Camerei, s-a lovit fie de "ironiile", fie de lipsa de reacţie "a unor oameni rezistenţi la schimbare". "Tocmai de aceea, voi relua demersurile pentru urgentarea dezbaterilor, în comisiile de specialitate, referitoare la Codul de conduită a parlamentarilor şi la punerea în acord a Codurilor penal şi de procedură penală cu deciziile Curţii Constituţionale, astfel încât să fie adoptate cât mai rapid în plenul Camerei Deputaţilor", a menţionat Valeriu Zgonea. AGERPRESPentru a fi in permanenţă la curent cu ştirile şi noutăţile din politică,

abonează-te gratuit la newsletter-ul Machiavelli !
Mass media

Firea şi Predoiu s-au aliat pentru o seară

25/05/2016 11:34, Gândul

Candidaţii PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Gabriela Firea şi Cătălin Predoiu, au concluzionat marţi seara că au soluţii asemănătoare pe tema problemelor termoficării şi cu convenit ca partidele care îi susţin să colaboreze, acuzându-l totodată împreună pe candidatul USB, Nicuşor Dan. După ce candidatul USB Nicuşor Dan i-a întrebat pe contracandidaţii săi în cea de-a doua dezbatere electorală la B1 TV câte centrale are RADET, Gabriela Firea şi Cătălin Predoiu au concluzionat că sunt au soluţii asemănătoare în materie de termoficare "pentru că sunt cele corecte".

Integritatea PNL se oprește la ușa partidului

24/05/2016 08:46, România Liberă

La finalul anului trecut, sub impactul tragediei din Colectiv, conducerea PNL adopta „Decalogul in­­te­­grității“, ca o dovadă că libera­lii sunt sensibili la mesajele opiniei publice. Pe baza acestui document, PNL se angaja să îi elimine de pe liste pe cei condamnați definitiv, trimiși în judecată sau urmăriți penal pentru fapte de corupție sau infracțiuni comise cu violență. La nivel central, criteriile au fost, în linii mari, respectate. De exemplu, Ludovic Orban a renunțat la candidatura la Capitală după ce a fost pus sub control judiciar.
Top editoriale

Localele, un meci cu scor previzibil

26/05/2016 09:20, Alexandru Lăzescu, Revista 22

În opinia analistului Dorel Șan­dor, campaniile electorale sea­mă­nă cu o nuntă. „Multă bucurie, speranță, uniune centrată pe o versiune ge­ne­roa­să, conform unei normalități ac­ce­sibile și benefice. Optimism pe pâi­ne.“ În realitate, actuala campanie electorală este de­parte de a se în­cadra în această descriere. De fapt, cineva care ar veni acum în România ar rea­liza cu mare dificultate că ne aflăm în plin moment electoral.

Înainte de a-și reîmpărți Bucureștiul, prietenii din USL invadează televiziunile

26/05/2016 09:16, Mircea Marian, Evenimentul Zilei

Pe la începutul anilor 2000, când Adrian Năstase era în culmea puterii, toate televiziunile primiseră, subteran, indicaţia ca Traian Băsescu să nu apară pe post. Cu o excepţie: se puteau difuza reportaje despre gropile din Bucureşti. Cam aici ne-am întors în anul de graţie 2016. Prietenii din USL, acum aparent separaţi în PSD, PNL şi ALDE, au ocupat studiourile şi nu permit ca, la dezbateri, să fie prezent şi Robert Turcescu, candidatul PMP. Presa liberă şi democratică se preface că nu vede.
Top comentarii

O lege simplă: ai datorii la stat, nu candidezi

18/05/2016 09:15, Cătălin Striblea

Cred că nu vă miră de niciun fel lista cu datornicii la stat. Ea evidențiază încă o dată că mulți dintre cei care se îmbățoșează retoric de dragul țărișoarei, uită, întârzie sau pur și simplu nu plătesc dările către stat. Așadar, Robert Negoiță, care până acum a trimis câteva zeci de mii de pungi cu mâncare prin sectorul trei pe banii cetățenilor, nu a plătit vrei 80 de milioane de euro. Pentru că e prost cine plătește TVA-ul pe vânzarea de apartamente.

Tăieri de beregată la PSD

18/05/2016 09:14, Stelian Tănase

Situația nu e roză la PSD, desi așa pare – un partid mare și puternic, disciplinat care defilează prin campania electorala și va repurta o mare victorie. PSD pare deja invingător, sondajele il indica nr 1 incepind cu Bucureștiul. Pare că se pune doar problema scorului. Cu cit va cistiga PSD la 5 iunie!? Dacă va iesi cistigator, nu e, cred, meritul lui Dragnee&Co ci mai curind este efectul gafelor, prostiilor, biîbiielilor celor din PNL.
Top interviuri

Valeriu Steriu: “UNPR are o strategie de alianțe pentru fiecare scenariu în funcție de rezultatele de pe 5 iunie”

19/05/2016 14:20

Data alegerilor locale, 5 iunie, va fi determinantă pentru UNPR în identificarea variantei celei mai bune pentru a porni în optimizarea rezultatelor obținute, a declarat președintele Uniunii, Valeriu Steriu, într-un interviu acordat Agerpres.

“Doar erorile ori indolența noastră ne pot slăbi”

05/06/2015 10:11, Agerpres

Moțiunea de cenzură, proiectele PNL, programul de guvernare, necesitatea unei schimbări în administrația Capitalei sunt câteva dintre temele abordate de copreședintele PNL Alina Gorghiu într-un interviu acordat Agenției Agerpres.
Top ştiri

Daniel Constantin solicită implicarea premierului în criza sectorului zootehnic

26/05/2016 22:17, Agerpres

Tăriceanu: "Mă voi opune suspendării preşedintelui dacă, ipotetic, un astfel de demers se va pune în discuţie"

26/05/2016 22:17, Agerpres

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat că se va opune oricărui demers de suspendare a preşedintelui României în cazul în care, ipotetic, acesta se va pune în discuţie atâta timp cât preşedintele respectă Constituţia şi prevederile constituţionale.