Home » Ştiri » Tăriceanu despre o eventuală retragere a sprijinului pentru şefia Senatului: "E în vigoare un regulament respectat de toată lumea"

Tăriceanu despre o eventuală retragere a sprijinului pentru şefia Senatului: "E în vigoare un regulament respectat de toată lumea"

tariceanu_vorbeste.jpg
Copreşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a declarat, luni, că în ceea ce priveşte o eventuală retragere a sprijinului acordat de PSD pentru şefia Senatului există în vigoare un regulament al Camerei superioare a Legislativului care i se aplică inclusiv lui.

"Am văzut mai multe declaraţii în acest sens. Referirile sunt la zvonuri. Zvonurile nu am să le comentez. Sunt convins că, dacă domnul Dragnea doreşte să discutăm acest subiect, putem să îl discutăm direct, deschis. Punctul doi: există, după cum ştiţi, un regulament al Senatului, care este încă vigoare, care are prevederi foarte clare în ceea ce priveşte atât numirea, cât şi schimbarea din funcţia de preşedinte al Senatului. Regulamentul este valabil şi este respectat de toată lumea, inclusiv de mine. Până atunci nu am să fac alte comentarii şi nu am să fac un dialog pe acest subiect, prin intermediul presei, cu domnul Dragnea", a declarat luni, la Parlament, preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

El a răspuns astfel la o întrebare despre declaraţiile preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, care s-a arătat nemulţumit de existenţa unor informaţii privind discuţii legate de o colaborare între ALDE şi PNL şi a invocat posibilitatea retragerii sprijinului acordat lui Tăriceanu la şefia Senatului.

Cât priveşte eventuale negocieri ale ALDE cu PNL, Călin Popescu-Tăriceanu a spus că nu are cunoştinţă despre aşa ceva. "Am spus şi în trecut că am avut discuţii cu diferiţi membri din PNL, care sunt nemulţumiţi de situaţia din PNL. Aceste discuţii, având în vedere nemulţumirea lor, nu puteau să vizeze subiectul unei alianţe. Am văzut că este menţionat faptul că unii membri ALDE ar fi discutat la diferite paliere cu cei din PNL. Aceste discuţii, dacă au fost făcute, cu toate că am mari semne de întrebare, nu au fost făcute în niciun fel cu acordul conducerii partidului şi mă îndoiesc că au fost făcute. Nu am cunoştinţă de astfel de demersuri. Mai mult de atât, am să reafirm aici că politica pe care am anunţat-o nu este una de alianţe, atât în perspectiva alegerilor locale, cât şi în perspectiva alegerilor parlamentare. Am spus în repetate rânduri că intenţionăm să mergem pe liste singuri", a subliniat copreşedintele ALDE.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat că va discuta cu senatorii social-democraţi, în ultima săptămână din luna ianuarie, despre posibilitatea retragerii sprijinului acordat preşedintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, întrucât există o "supărare" în interiorul grupului, "combinată cu informaţiile, deocamdată neconfirmate, că există negocieri strânse între ALDE şi PNL". AGERPRES
Pentru a fi in permanenţă la curent cu ştirile şi noutăţile din politică,

abonează-te gratuit la newsletter-ul Machiavelli !
Mass media

Integritatea PNL se oprește la ușa partidului

24/05/2016 08:46, România Liberă

La finalul anului trecut, sub impactul tragediei din Colectiv, conducerea PNL adopta „Decalogul in­­te­­grității“, ca o dovadă că libera­lii sunt sensibili la mesajele opiniei publice. Pe baza acestui document, PNL se angaja să îi elimine de pe liste pe cei condamnați definitiv, trimiși în judecată sau urmăriți penal pentru fapte de corupție sau infracțiuni comise cu violență. La nivel central, criteriile au fost, în linii mari, respectate. De exemplu, Ludovic Orban a renunțat la candidatura la Capitală după ce a fost pus sub control judiciar.

Dragnea anunţă oficial "reactivarea" lui Ponta şi guvern PSD-ALDE-UNPR

18/05/2016 09:11, Evenimentul Zilei

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că Victor Ponta a decis să se "reactiveze" şi că după alegerile parlamentare, va propune preşedintelui Klaus Iohannis un guvern alcătuit din PSD, ALDE şi UNPR. Primele discuţii între cele trei partide, care vor pregăti o strategie comună pentru alegerile din toamnă, vor avea loc după 5 iunie. Întrebat ce variantă de guvern va propune preşedintelui Klaus Iohannis după alegerile parlamentare din toamnă, Liviu Dragnea a răspuns: ”PSD-ALDE-UNPR pentru că au dovedit că au susţinut un guvern foarte performant”.
Top editoriale

Și dacă Guvernul Cioloș e cel mai bun posibil?

23/05/2016 09:17, Cristian Câmpeanu, România Liberă

Un ministru se reprezintă pe sine, nu partidul care l-a trimis în guvern. Sursa sa de legitimitate este încrederea acordată de premier și propria competență administrativă, nu forța politică a partidului sau coaliției care a votat guvernul, pentru că altfel ar însemna ca loialitatea sa să fie împărțită între un grup de interese – partidul – și Executiv.

Tăriceanu, ținta mereu ratată

20/05/2016 07:38, Dan Constantin, Jurnalul Național

De câteva decenii, Călin Popescu Tăriceanu se află neîntrerupt în atenția publică. Și-a asigurat notorietatea în primul rând prin fermitatea opiniilor, dublate de decizii în consecința ideilor exprimate. A apărut în prim plan alături de liderii opoziției - Coposu, Câmpeanu, Cunescu - la negocierile tăioase cu Ion Iliescu din ianuarie 1990, în prima confruntare politică televizată din Palatul Victoria.
Top comentarii

O lege simplă: ai datorii la stat, nu candidezi

18/05/2016 09:15, Cătălin Striblea

Cred că nu vă miră de niciun fel lista cu datornicii la stat. Ea evidențiază încă o dată că mulți dintre cei care se îmbățoșează retoric de dragul țărișoarei, uită, întârzie sau pur și simplu nu plătesc dările către stat. Așadar, Robert Negoiță, care până acum a trimis câteva zeci de mii de pungi cu mâncare prin sectorul trei pe banii cetățenilor, nu a plătit vrei 80 de milioane de euro. Pentru că e prost cine plătește TVA-ul pe vânzarea de apartamente.

Tăieri de beregată la PSD

18/05/2016 09:14, Stelian Tănase

Situația nu e roză la PSD, desi așa pare – un partid mare și puternic, disciplinat care defilează prin campania electorala și va repurta o mare victorie. PSD pare deja invingător, sondajele il indica nr 1 incepind cu Bucureștiul. Pare că se pune doar problema scorului. Cu cit va cistiga PSD la 5 iunie!? Dacă va iesi cistigator, nu e, cred, meritul lui Dragnee&Co ci mai curind este efectul gafelor, prostiilor, biîbiielilor celor din PNL.
Top interviuri

Valeriu Steriu: “UNPR are o strategie de alianțe pentru fiecare scenariu în funcție de rezultatele de pe 5 iunie”

19/05/2016 14:20

Data alegerilor locale, 5 iunie, va fi determinantă pentru UNPR în identificarea variantei celei mai bune pentru a porni în optimizarea rezultatelor obținute, a declarat președintele Uniunii, Valeriu Steriu, într-un interviu acordat Agerpres.

“Doar erorile ori indolența noastră ne pot slăbi”

05/06/2015 10:11, Agerpres

Moțiunea de cenzură, proiectele PNL, programul de guvernare, necesitatea unei schimbări în administrația Capitalei sunt câteva dintre temele abordate de copreședintele PNL Alina Gorghiu într-un interviu acordat Agenției Agerpres.
Top ştiri

Tăriceanu şi Ponta depun o iniţiativă care transpune Directiva europeană privind asigurarea unui proces echitabil

23/05/2016 22:55, Agerpres

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, şi fostul premier Victor Ponta vor iniţia şi depune la Parlament o iniţiativă legislativă care să transpună Directiva europeană care se referă la asigurarea condiţiilor unui proces echitabil.

Mircea Geoană susţine că actualele partide tradiţionale vor să descurajeze prezenţa la vot a oamenilor

23/05/2016 22:54, Agerpres

Preşedintele PSRO, Mircea Geoană, a declarat, la Reşiţa, într-o conferinţă de presă, că actualele partide tradiţionale vor să descurajeze prezenţa la vot a celor care sunt nemulţumiţi şi indecişi şi a făcut apel pentru ca oamenii să meargă la vot.