Home » Ştiri » Tăriceanu despre o eventuală retragere a sprijinului pentru şefia Senatului: "E în vigoare un regulament respectat de toată lumea"

Tăriceanu despre o eventuală retragere a sprijinului pentru şefia Senatului: "E în vigoare un regulament respectat de toată lumea"

tariceanu_vorbeste.jpg
Copreşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a declarat, luni, că în ceea ce priveşte o eventuală retragere a sprijinului acordat de PSD pentru şefia Senatului există în vigoare un regulament al Camerei superioare a Legislativului care i se aplică inclusiv lui.

"Am văzut mai multe declaraţii în acest sens. Referirile sunt la zvonuri. Zvonurile nu am să le comentez. Sunt convins că, dacă domnul Dragnea doreşte să discutăm acest subiect, putem să îl discutăm direct, deschis. Punctul doi: există, după cum ştiţi, un regulament al Senatului, care este încă vigoare, care are prevederi foarte clare în ceea ce priveşte atât numirea, cât şi schimbarea din funcţia de preşedinte al Senatului. Regulamentul este valabil şi este respectat de toată lumea, inclusiv de mine. Până atunci nu am să fac alte comentarii şi nu am să fac un dialog pe acest subiect, prin intermediul presei, cu domnul Dragnea", a declarat luni, la Parlament, preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

El a răspuns astfel la o întrebare despre declaraţiile preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, care s-a arătat nemulţumit de existenţa unor informaţii privind discuţii legate de o colaborare între ALDE şi PNL şi a invocat posibilitatea retragerii sprijinului acordat lui Tăriceanu la şefia Senatului.

Cât priveşte eventuale negocieri ale ALDE cu PNL, Călin Popescu-Tăriceanu a spus că nu are cunoştinţă despre aşa ceva. "Am spus şi în trecut că am avut discuţii cu diferiţi membri din PNL, care sunt nemulţumiţi de situaţia din PNL. Aceste discuţii, având în vedere nemulţumirea lor, nu puteau să vizeze subiectul unei alianţe. Am văzut că este menţionat faptul că unii membri ALDE ar fi discutat la diferite paliere cu cei din PNL. Aceste discuţii, dacă au fost făcute, cu toate că am mari semne de întrebare, nu au fost făcute în niciun fel cu acordul conducerii partidului şi mă îndoiesc că au fost făcute. Nu am cunoştinţă de astfel de demersuri. Mai mult de atât, am să reafirm aici că politica pe care am anunţat-o nu este una de alianţe, atât în perspectiva alegerilor locale, cât şi în perspectiva alegerilor parlamentare. Am spus în repetate rânduri că intenţionăm să mergem pe liste singuri", a subliniat copreşedintele ALDE.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat că va discuta cu senatorii social-democraţi, în ultima săptămână din luna ianuarie, despre posibilitatea retragerii sprijinului acordat preşedintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, întrucât există o "supărare" în interiorul grupului, "combinată cu informaţiile, deocamdată neconfirmate, că există negocieri strânse între ALDE şi PNL". AGERPRES
Pentru a fi in permanenţă la curent cu ştirile şi noutăţile din politică,

abonează-te gratuit la newsletter-ul Machiavelli !
Mass media

Alina Gorghiu ar putea deveni șefă la Camera Deputaților

24/06/2016 08:51, Evenimentul Zilei

Liberalii pregătesc izolarea PSD în toamnă, primul pas fiind o alianță sau chiar o fuziune în această vară cu UNPR, partenerul tradițional al PSD. Printre „victimele” acestui scenariu se numără nume grele precum Gabriel Oprea. PNL e dispus să dea UNPR-ului 18-20 de locuri în viitorul Parlament. La schimb, UNPR ar urma să voteze cu PNL în Parlament și să-i sprijine pe liberali în administrația publică locală. O decizie finală este aşteptată până la sfârşitul lunii.

Ce are şi ce nu are voie să facă Guvernul vara aceasta

24/06/2016 08:43, Adevărul

Aleşii din Parlament au adoptat proiectul de lege de abilitareabilitare a Guvernului de a emite ordonanţe pe timp de vară, însă l-au modificat de aşa natură încât în timpul vacanţei lor să nu aibă posibile „surprize“ venite pe domenii precum Justiţia. Proiectul iniţiat de echipa Cioloş prevedea că principalele domenii de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe în vacanţa parlamentară sunt finanţe publice şi economie, dezvoltare regională şi administraţie publică, sănătate, afaceri interne, justiţie, cultură, fonduri europene, agricultură şi dezvoltare rurală, transporturi, comunicaţii şi societate informaţională.
Top editoriale

Conflictul Iohannis – MRU sau Sindromul Paltonului de la Paris

24/06/2016 08:50, Ion Cristoiu, Evenimentul Zilei

Din cîte s-a observat, de un timp în presă apar informaţii referitoare la conflictul dintre Klaus Iohannis şi MRU. Cel despre faptul că Klaus Iohannis i-a cerut lui MRU demisia au fost publicate pînă acum fără a fi dezminţite de vreuna dintre cele două părţi. Conflictul dintre cei doi a izbucnit sub semnul a ceea ce am putea numi Sindromul paltonului la Klaus Iohannis. Din cîte ne amintim, cu un an în urmă, pe aeroportul din Paris, Klaus Iohannis a făcut o criză de nervi, pentru că aghiotantul nu i-a ţinut paltonul.

Dragnea s-a speriat de Steriu

24/06/2016 08:37, Marian Sultănoiu, Gândul

Mi se pare „beton” formularea lui Dragnea, vizavi de licitaţia granzilor pentru „balamaua” UNPR: „Eu n-am retras propunerea pe care i-am făcut-o, în urmă cu două luni, preşedintelui UNPR, Valeriu Steriu, cu privire la o eventuală fuziune PSD-UNPR. Sigur că a apărut o oarecare neîncredere, în special în teritoriu, din cauza acestor discuţii pe care le-a purtat UNPR cu PNL. Dar eu nu vreau să intru la licitaţie cu PNL pentru UNPR. Nu mi se pare corect, nu mi se pare onorant pentru noi ca partid”.
Top comentarii

Când o să vină Roexit-ul, voi unde o să fiți?

24/06/2016 08:59, Cătălin Striblea, Adevărul

Am un profund sentiment că dacă noi am vota în locul englezilor în zilele următoare rezultatul ar fi unul dezastruos pentru România. Cred că sentimentul anti-european este aici mult mai profund și faptul că suntem încă în Uniune este datorat unor mecanisme imperfecte, dar încă funcționale, la nivelul deciziei politice și mai ales unor racorduri instituționale care funcționează ca o coardă de siguranță pentru România. Și, posibil, faptului că jumătate de Românie muncitoare este afară.

Să nu uităm: legea alegerilor locale trebuie schimbată

16/06/2016 08:28, Mircea Kivu, România Liberă

A mai trecut un rând de alegeri. Ne-am înfuriat că legea electorală e prost făcută. Deja ne gândim la alegerile din toamnă, uitând de ce ne-am înfuriat acum câteva zile. Chiar, de ce ne-am înfuriat? Cel mai tare ne-am înfuriat pentru că legea prevede să ne alegem primarii într-un singur tur. Asta a favorizat primarii aflaţi deja în funcţie, căci voturile celor nemulţumiţi s-au împărţit, de regulă, între mai mulţi contracandidaţi. În aceste condiţii, legitimitatea primarilor aleşi este slăbită.
Top interviuri

“Oamenii au înțeles că începerea urmăririi penale în plină campanie electorală nu este o coincidență”

30/05/2016 10:41, Agerpres

Copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu susține, într-un interviu acordat Agerpres, că în formula electorală actuală e puțin probabil ca după alegerile din 5 iunie să fie majorități alcătuite dintr-un singur partid și vor trebui să se realizeze coaliții locale.

Valeriu Steriu: “UNPR are o strategie de alianțe pentru fiecare scenariu în funcție de rezultatele de pe 5 iunie”

19/05/2016 14:20

Data alegerilor locale, 5 iunie, va fi determinantă pentru UNPR în identificarea variantei celei mai bune pentru a porni în optimizarea rezultatelor obținute, a declarat președintele Uniunii, Valeriu Steriu, într-un interviu acordat Agerpres.
Top ştiri

Liviu Dragnea: “Oferta pentru UNPR rămâne valabilă - fuziune prin absorbţie”

01/07/2016 09:53, Agerpres

Oferta pentru UNPR rămâne valabilă - fuziune prin absorbţie, a declarat joi, la Târgovişte, preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Octavian Bumbu: “S-a discutat între colegii de la UNPR că o alianţă cu PNL ar avea inclusiv gir de la Cotroceni”

01/07/2016 09:53, Agerpres

Senatorul PSD Octavian Bumbu a declarat că între foştii săi colegi de la UNPR s-a discutat că o alianţă dintre acest partid şi PNL ar fi avut girul Cotrocenilor, iar el a transmis acest lucru la PSD, adăugând că nu are, însă, nicio dovadă în acest sens.