Home » Ştiri » Traian Băsescu declară că Mişcarea Populară nu face niciun fel de alianţă înainte de alegeri

Traian Băsescu declară că Mişcarea Populară nu face niciun fel de alianţă înainte de alegeri

basescu_degete.jpg
Mişcarea Populară nu face niciun fel de alianţă înainte de alegeri, a declarat sâmbătă liderul partidului Traian Băsescu.

"Nu facem niciun fel de alianţă înainte de alegeri, nu aş vrea să aud de combinaţii premergătoare alegerilor în vreo organizaţie, este esenţial pentru noi să ştim ce potenţial avem. De asemenea, de la alte partide, în mod deosebit de la cele mari, sunt oameni care joacă la două capete, nu ştiu dacă vor avea succes în interiorul partidelor lor şi încearcă să îşi întindă antenele şi să aibă contacte cu organizaţiile noastre, este frecventă situaţia, vă atenţionez să nu vă păcăliţi. Puneţi-vă candidaţi, nu staţi să aşteptaţi să vedeţi X-ulescu de la un partid sau altul dacă vine sau nu. Tipul acesta de joc este specific celor două partide mari", a spus Băsescu, în deschiderea şedinţei Colegiului Naţional al Mişcării Populare.

El a menţionat că partidul rămâne deschis pentru oameni noi. "Nu vă păcăliţi cu jocul pe care îl fac cei din partidele mari, care nu ştiu dacă vor fi acceptaţi pe lista de candidaţi sau nu. Sunt mulţumit de valul de înscrieri de oameni noi, chiar dacă aceasta înseamnă şi lipsă de experienţă. Nu o trataţi dramatic, ci trebuie să ne asumăm şi lipsa de experienţă a multora dintre membrii de partid care au venit decişi să facă politică. Sper ca, la sfârşit, să putem anunţa parte dintre candidaţii la funcţiile de primari de municipii, în funcţie de ce o să stabilim împreună", a afirmat Băsescu.

Potrivit acestuia, la reuniunea de sâmbătă trebuie făcută o evaluare a pregătirii organizaţiilor pentru alegeri. "În acelaşi timp, dincolo de evaluare, trebuie să discutăm şi legat de modul cum se dau mesajele, în orice caz Crăcea (Marius Crăcea, preşedinte interimar al organizaţiei municipale Giurgiu, suspendat din funcţie - n.r.) a dat nişte mesaje extraordinare de la Giurgiu, dar ar fi bine să se oprească. Nu aş vrea să luaţi lucrurile în tragic. Legat de domnul Crăcea am văzut unele abordări. Dacă a fost o strategie a dânsului să facă bine cunoscută organizaţia Mişcării Populare de Giurgiu a reuşit cu prisosinţă, dar finalul ar trebui să fie să ne arate aleasa, înţeleg că este plin de solicitări şi, gata, ar trebui să înceteze cu acţiunile pe această direcţie, pentru că scopul şi l-a atins. Dacă a fost deliberat, a atins, însă a trecut puţin pragul, dar dacă se opreşte este bine. Am vrut să ştiţi că nu sunt un adept al excluderii lui, mai ales că pare un om pregătit, aceasta nu înseamnă că acesta este sistemul de lansare a organizaţiilor. Sper că printre voi mai sunt şi căsătoriţi", a adăugat Băsescu. AGERPRES
Pentru a fi in permanenţă la curent cu ştirile şi noutăţile din politică,

abonează-te gratuit la newsletter-ul Machiavelli !
Mass media

Alina Gorghiu ar putea deveni șefă la Camera Deputaților

24/06/2016 08:51, Evenimentul Zilei

Liberalii pregătesc izolarea PSD în toamnă, primul pas fiind o alianță sau chiar o fuziune în această vară cu UNPR, partenerul tradițional al PSD. Printre „victimele” acestui scenariu se numără nume grele precum Gabriel Oprea. PNL e dispus să dea UNPR-ului 18-20 de locuri în viitorul Parlament. La schimb, UNPR ar urma să voteze cu PNL în Parlament și să-i sprijine pe liberali în administrația publică locală. O decizie finală este aşteptată până la sfârşitul lunii.

Ce are şi ce nu are voie să facă Guvernul vara aceasta

24/06/2016 08:43, Adevărul

Aleşii din Parlament au adoptat proiectul de lege de abilitareabilitare a Guvernului de a emite ordonanţe pe timp de vară, însă l-au modificat de aşa natură încât în timpul vacanţei lor să nu aibă posibile „surprize“ venite pe domenii precum Justiţia. Proiectul iniţiat de echipa Cioloş prevedea că principalele domenii de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe în vacanţa parlamentară sunt finanţe publice şi economie, dezvoltare regională şi administraţie publică, sănătate, afaceri interne, justiţie, cultură, fonduri europene, agricultură şi dezvoltare rurală, transporturi, comunicaţii şi societate informaţională.
Top editoriale

Conflictul Iohannis – MRU sau Sindromul Paltonului de la Paris

24/06/2016 08:50, Ion Cristoiu, Evenimentul Zilei

Din cîte s-a observat, de un timp în presă apar informaţii referitoare la conflictul dintre Klaus Iohannis şi MRU. Cel despre faptul că Klaus Iohannis i-a cerut lui MRU demisia au fost publicate pînă acum fără a fi dezminţite de vreuna dintre cele două părţi. Conflictul dintre cei doi a izbucnit sub semnul a ceea ce am putea numi Sindromul paltonului la Klaus Iohannis. Din cîte ne amintim, cu un an în urmă, pe aeroportul din Paris, Klaus Iohannis a făcut o criză de nervi, pentru că aghiotantul nu i-a ţinut paltonul.

Dragnea s-a speriat de Steriu

24/06/2016 08:37, Marian Sultănoiu, Gândul

Mi se pare „beton” formularea lui Dragnea, vizavi de licitaţia granzilor pentru „balamaua” UNPR: „Eu n-am retras propunerea pe care i-am făcut-o, în urmă cu două luni, preşedintelui UNPR, Valeriu Steriu, cu privire la o eventuală fuziune PSD-UNPR. Sigur că a apărut o oarecare neîncredere, în special în teritoriu, din cauza acestor discuţii pe care le-a purtat UNPR cu PNL. Dar eu nu vreau să intru la licitaţie cu PNL pentru UNPR. Nu mi se pare corect, nu mi se pare onorant pentru noi ca partid”.
Top comentarii

Când o să vină Roexit-ul, voi unde o să fiți?

24/06/2016 08:59, Cătălin Striblea, Adevărul

Am un profund sentiment că dacă noi am vota în locul englezilor în zilele următoare rezultatul ar fi unul dezastruos pentru România. Cred că sentimentul anti-european este aici mult mai profund și faptul că suntem încă în Uniune este datorat unor mecanisme imperfecte, dar încă funcționale, la nivelul deciziei politice și mai ales unor racorduri instituționale care funcționează ca o coardă de siguranță pentru România. Și, posibil, faptului că jumătate de Românie muncitoare este afară.

Să nu uităm: legea alegerilor locale trebuie schimbată

16/06/2016 08:28, Mircea Kivu, România Liberă

A mai trecut un rând de alegeri. Ne-am înfuriat că legea electorală e prost făcută. Deja ne gândim la alegerile din toamnă, uitând de ce ne-am înfuriat acum câteva zile. Chiar, de ce ne-am înfuriat? Cel mai tare ne-am înfuriat pentru că legea prevede să ne alegem primarii într-un singur tur. Asta a favorizat primarii aflaţi deja în funcţie, căci voturile celor nemulţumiţi s-au împărţit, de regulă, între mai mulţi contracandidaţi. În aceste condiţii, legitimitatea primarilor aleşi este slăbită.
Top interviuri

“Oamenii au înțeles că începerea urmăririi penale în plină campanie electorală nu este o coincidență”

30/05/2016 10:41, Agerpres

Copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu susține, într-un interviu acordat Agerpres, că în formula electorală actuală e puțin probabil ca după alegerile din 5 iunie să fie majorități alcătuite dintr-un singur partid și vor trebui să se realizeze coaliții locale.

Valeriu Steriu: “UNPR are o strategie de alianțe pentru fiecare scenariu în funcție de rezultatele de pe 5 iunie”

19/05/2016 14:20

Data alegerilor locale, 5 iunie, va fi determinantă pentru UNPR în identificarea variantei celei mai bune pentru a porni în optimizarea rezultatelor obținute, a declarat președintele Uniunii, Valeriu Steriu, într-un interviu acordat Agerpres.
Top ştiri

Liviu Dragnea: “Oferta pentru UNPR rămâne valabilă - fuziune prin absorbţie”

01/07/2016 09:53, Agerpres

Oferta pentru UNPR rămâne valabilă - fuziune prin absorbţie, a declarat joi, la Târgovişte, preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Octavian Bumbu: “S-a discutat între colegii de la UNPR că o alianţă cu PNL ar avea inclusiv gir de la Cotroceni”

01/07/2016 09:53, Agerpres

Senatorul PSD Octavian Bumbu a declarat că între foştii săi colegi de la UNPR s-a discutat că o alianţă dintre acest partid şi PNL ar fi avut girul Cotrocenilor, iar el a transmis acest lucru la PSD, adăugând că nu are, însă, nicio dovadă în acest sens.