Home » Ştiri » Traian Băsescu declară că Mişcarea Populară nu face niciun fel de alianţă înainte de alegeri

Traian Băsescu declară că Mişcarea Populară nu face niciun fel de alianţă înainte de alegeri

basescu_degete.jpg
Mişcarea Populară nu face niciun fel de alianţă înainte de alegeri, a declarat sâmbătă liderul partidului Traian Băsescu.

"Nu facem niciun fel de alianţă înainte de alegeri, nu aş vrea să aud de combinaţii premergătoare alegerilor în vreo organizaţie, este esenţial pentru noi să ştim ce potenţial avem. De asemenea, de la alte partide, în mod deosebit de la cele mari, sunt oameni care joacă la două capete, nu ştiu dacă vor avea succes în interiorul partidelor lor şi încearcă să îşi întindă antenele şi să aibă contacte cu organizaţiile noastre, este frecventă situaţia, vă atenţionez să nu vă păcăliţi. Puneţi-vă candidaţi, nu staţi să aşteptaţi să vedeţi X-ulescu de la un partid sau altul dacă vine sau nu. Tipul acesta de joc este specific celor două partide mari", a spus Băsescu, în deschiderea şedinţei Colegiului Naţional al Mişcării Populare.

El a menţionat că partidul rămâne deschis pentru oameni noi. "Nu vă păcăliţi cu jocul pe care îl fac cei din partidele mari, care nu ştiu dacă vor fi acceptaţi pe lista de candidaţi sau nu. Sunt mulţumit de valul de înscrieri de oameni noi, chiar dacă aceasta înseamnă şi lipsă de experienţă. Nu o trataţi dramatic, ci trebuie să ne asumăm şi lipsa de experienţă a multora dintre membrii de partid care au venit decişi să facă politică. Sper ca, la sfârşit, să putem anunţa parte dintre candidaţii la funcţiile de primari de municipii, în funcţie de ce o să stabilim împreună", a afirmat Băsescu.

Potrivit acestuia, la reuniunea de sâmbătă trebuie făcută o evaluare a pregătirii organizaţiilor pentru alegeri. "În acelaşi timp, dincolo de evaluare, trebuie să discutăm şi legat de modul cum se dau mesajele, în orice caz Crăcea (Marius Crăcea, preşedinte interimar al organizaţiei municipale Giurgiu, suspendat din funcţie - n.r.) a dat nişte mesaje extraordinare de la Giurgiu, dar ar fi bine să se oprească. Nu aş vrea să luaţi lucrurile în tragic. Legat de domnul Crăcea am văzut unele abordări. Dacă a fost o strategie a dânsului să facă bine cunoscută organizaţia Mişcării Populare de Giurgiu a reuşit cu prisosinţă, dar finalul ar trebui să fie să ne arate aleasa, înţeleg că este plin de solicitări şi, gata, ar trebui să înceteze cu acţiunile pe această direcţie, pentru că scopul şi l-a atins. Dacă a fost deliberat, a atins, însă a trecut puţin pragul, dar dacă se opreşte este bine. Am vrut să ştiţi că nu sunt un adept al excluderii lui, mai ales că pare un om pregătit, aceasta nu înseamnă că acesta este sistemul de lansare a organizaţiilor. Sper că printre voi mai sunt şi căsătoriţi", a adăugat Băsescu. AGERPRES
Pentru a fi in permanenţă la curent cu ştirile şi noutăţile din politică,

abonează-te gratuit la newsletter-ul Machiavelli !
Mass media

Firea şi Predoiu s-au aliat pentru o seară

25/05/2016 11:34, Gândul

Candidaţii PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Gabriela Firea şi Cătălin Predoiu, au concluzionat marţi seara că au soluţii asemănătoare pe tema problemelor termoficării şi cu convenit ca partidele care îi susţin să colaboreze, acuzându-l totodată împreună pe candidatul USB, Nicuşor Dan. După ce candidatul USB Nicuşor Dan i-a întrebat pe contracandidaţii săi în cea de-a doua dezbatere electorală la B1 TV câte centrale are RADET, Gabriela Firea şi Cătălin Predoiu au concluzionat că sunt au soluţii asemănătoare în materie de termoficare "pentru că sunt cele corecte".

Integritatea PNL se oprește la ușa partidului

24/05/2016 08:46, România Liberă

La finalul anului trecut, sub impactul tragediei din Colectiv, conducerea PNL adopta „Decalogul in­­te­­grității“, ca o dovadă că libera­lii sunt sensibili la mesajele opiniei publice. Pe baza acestui document, PNL se angaja să îi elimine de pe liste pe cei condamnați definitiv, trimiși în judecată sau urmăriți penal pentru fapte de corupție sau infracțiuni comise cu violență. La nivel central, criteriile au fost, în linii mari, respectate. De exemplu, Ludovic Orban a renunțat la candidatura la Capitală după ce a fost pus sub control judiciar.
Top editoriale

Localele, un meci cu scor previzibil

26/05/2016 09:20, Alexandru Lăzescu, Revista 22

În opinia analistului Dorel Șan­dor, campaniile electorale sea­mă­nă cu o nuntă. „Multă bucurie, speranță, uniune centrată pe o versiune ge­ne­roa­să, conform unei normalități ac­ce­sibile și benefice. Optimism pe pâi­ne.“ În realitate, actuala campanie electorală este de­parte de a se în­cadra în această descriere. De fapt, cineva care ar veni acum în România ar rea­liza cu mare dificultate că ne aflăm în plin moment electoral.

Înainte de a-și reîmpărți Bucureștiul, prietenii din USL invadează televiziunile

26/05/2016 09:16, Mircea Marian, Evenimentul Zilei

Pe la începutul anilor 2000, când Adrian Năstase era în culmea puterii, toate televiziunile primiseră, subteran, indicaţia ca Traian Băsescu să nu apară pe post. Cu o excepţie: se puteau difuza reportaje despre gropile din Bucureşti. Cam aici ne-am întors în anul de graţie 2016. Prietenii din USL, acum aparent separaţi în PSD, PNL şi ALDE, au ocupat studiourile şi nu permit ca, la dezbateri, să fie prezent şi Robert Turcescu, candidatul PMP. Presa liberă şi democratică se preface că nu vede.
Top comentarii

O lege simplă: ai datorii la stat, nu candidezi

18/05/2016 09:15, Cătălin Striblea

Cred că nu vă miră de niciun fel lista cu datornicii la stat. Ea evidențiază încă o dată că mulți dintre cei care se îmbățoșează retoric de dragul țărișoarei, uită, întârzie sau pur și simplu nu plătesc dările către stat. Așadar, Robert Negoiță, care până acum a trimis câteva zeci de mii de pungi cu mâncare prin sectorul trei pe banii cetățenilor, nu a plătit vrei 80 de milioane de euro. Pentru că e prost cine plătește TVA-ul pe vânzarea de apartamente.

Tăieri de beregată la PSD

18/05/2016 09:14, Stelian Tănase

Situația nu e roză la PSD, desi așa pare – un partid mare și puternic, disciplinat care defilează prin campania electorala și va repurta o mare victorie. PSD pare deja invingător, sondajele il indica nr 1 incepind cu Bucureștiul. Pare că se pune doar problema scorului. Cu cit va cistiga PSD la 5 iunie!? Dacă va iesi cistigator, nu e, cred, meritul lui Dragnee&Co ci mai curind este efectul gafelor, prostiilor, biîbiielilor celor din PNL.
Top interviuri

Valeriu Steriu: “UNPR are o strategie de alianțe pentru fiecare scenariu în funcție de rezultatele de pe 5 iunie”

19/05/2016 14:20

Data alegerilor locale, 5 iunie, va fi determinantă pentru UNPR în identificarea variantei celei mai bune pentru a porni în optimizarea rezultatelor obținute, a declarat președintele Uniunii, Valeriu Steriu, într-un interviu acordat Agerpres.

“Doar erorile ori indolența noastră ne pot slăbi”

05/06/2015 10:11, Agerpres

Moțiunea de cenzură, proiectele PNL, programul de guvernare, necesitatea unei schimbări în administrația Capitalei sunt câteva dintre temele abordate de copreședintele PNL Alina Gorghiu într-un interviu acordat Agenției Agerpres.
Top ştiri

Tăriceanu: "În România s-a născut o superputere formată din binomul DNA-SRI, scăpată de sub orice control"

26/05/2016 22:19, Agerpres

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat la Craiova că în România s-a născut o "superputere" formată din "binomul DNA-SRI", care are la origini dorinţa fostului preşedinte Traian Băsescu de a avea controlul asupra unor instituţii de forţă ale statului, prin care să îşi consolideze poziţia de principal arbitru şi decident în politică şi cu care să îşi distrugă adversarii politici.

Teodor Atanasiu despre moţiunea de cenzură: "M-aş bucura să plece Dîncu acasă"

26/05/2016 22:19, Agerpres

Prim-vicepreşedintele PNL Teodor Atanasiu a declarat, cu privire la moţiunea de cenzură pe care PSD şi ALDE intenţionează să o iniţieze, că s-ar bucura dacă vicepremierul Vasile Dîncu ar pleca acasă, subliniind, însă, că preşedintele social-democraţilor, Liviu Dragnea, nu-şi permite să se joace de-a cearta cu cineva, în contextul problemelor juridice pe care le are.