Home » Ştiri » Gabriel Oprea, despre liste comune cu PSD la alegeri: "Suntem pregătiţi pentru ambele variante"

Gabriel Oprea, despre liste comune cu PSD la alegeri: "Suntem pregătiţi pentru ambele variante"

oprea_gabriel_1.jpg
Preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, a declarat joi că nu s-a luat o decizie referitoare la candidatura pe liste comune cu PSD la alegerile locale şi parlamentare din acest an, apreciind că ''ambele variante au avantaje şi dezavantaje''.

El a adăugat că, indiferent de hotărâre, progresiştii îşi păstrează obiectivul asumat - să obţină cel puţin 10% din numărul total de voturi. ''Poate părea un obiectiv ambiţios, dar mizăm pe aleşii noştri locali şi pe echipa puternică pe care am consolidat-o mai ales în ultimul an. (...) Suntem pregătiţi pentru ambele variante. PSD şi UNPR au avut şi au un parteneriat corect şi eficient. Noi am fost loiali guvernării, nu am trădat, totdeauna am ales ceea ce este corect şi nu ceea ce este avantajos. UNPR nu a dat jos niciodată un guvern din care a făcut parte. Suntem oameni care ne ţinem de cuvânt, ceea ce este un lucru mai rar în politică. La baza parteneriatului dintre PSD şi UNPR a fost întotdeauna dialogul. Şi pe acest subiect vom ajunge la un rezultat tot prin dialog. Voi discuta cu Liviu Dragnea - suntem doi oameni responsabili, corecţi unul faţă de celălalt - şi, fie că vom decide să candidăm împreună, fie că vom decide să candidăm separat, vom anunţa din timp acest lucru'', a spus Oprea, referindu-se la posibilitatea ca PSD şi UNPR să candideze împreună la alegeri.

El a arătat că, în cazul în care UNPR va merge singur în alegeri, va avea ''candidaţi redutabili care se vor lupta pentru a câştiga''. ''În ceea ce ne priveşte, suntem pregătiţi pentru oricare dintre cele două. Dacă vom merge împreună cu PSD, atunci, imediat ce se stabilesc candidaţii, vă asigur că ne vom implica cu toate resursele şi toate organizaţiile noastre din teritoriu pentru a avea împreună cel mai mare număr de voturi. Nu este un secret pentru nimeni că, partidul sau alianţa care obţine cel mai mare număr de voturi va da premierul. Or, din acest punct de vedere, şi PSD şi UNPR înţeleg că fiecare vot şi fiecare zecime de procent contează dacă vrem să guvernăm. În concluzie, ambele variante au avantaje şi dezavantaje atât pentru PSD cât şi pentru UNPR. Tocmai din acest motiv, este normal ca şi colegii social-democraţi să analizeze pe toate feţele acest subiect şi abia apoi să ne aşezăm la masă şi vedem care este drumul de urmat'', a mai spus liderul progresiştilor.

Oprea a explicat că în partid sunt două ''curente'' - de a merge împreună cu PSD, de a continua alianţa în alegeri, şi fără -, şi a afirmat că UNPR are forţa necesară, cu peste 500.000 de membri de partid şi echipe foarte ''bine închegate în teritoriu''.

În acelaşi timp, el a precizat că UNPR îşi continuă parteneriatul în cadrul Alianţei de Centru-Stânga, încheiată până în anul 2020 cu PSD şi, de asemenea, va colabora în limitele şi pe domeniile în care o astfel de relaţie răspunde obiectivelor comune ale celor două partide. ''Faţă de PNL şi faţă de celelalte partide, avem aceeaşi politică de deschidere spre dialog. Nu excludem susţinerea unor proiecte iniţiate de alte formaţiuni, însă discuţiile se vor purta punctual, de la caz la caz. (...) Absolut niciun membru al UNPR nu a părăsit partidul. Indiferent ce minciuni încearcă unii să arunce pe piaţă, UNPR este un partid robust şi bine închegat, iar oamenii noştri sunt uniţi. Stăm împreună pentru că ne unesc aceleaşi principii, aceleaşi obiective şi convingerea comună că doar în această formulă vom putea aduce securitate şi prosperitate pentru români'', a conchis Gabriel Oprea.

Întrebat despre zvonurile potrivit cărora UNPR îşi doreşte 40-50 de locuri la alegerile parlamentare, el a spus că cifra nu este corectă, şi a adăugat în context că există ''creionat'' un protocol cu PSD. AGERPRESPentru a fi in permanenţă la curent cu ştirile şi noutăţile din politică,

abonează-te gratuit la newsletter-ul Machiavelli !
Mass media

Integritatea PNL se oprește la ușa partidului

24/05/2016 08:46, România Liberă

La finalul anului trecut, sub impactul tragediei din Colectiv, conducerea PNL adopta „Decalogul in­­te­­grității“, ca o dovadă că libera­lii sunt sensibili la mesajele opiniei publice. Pe baza acestui document, PNL se angaja să îi elimine de pe liste pe cei condamnați definitiv, trimiși în judecată sau urmăriți penal pentru fapte de corupție sau infracțiuni comise cu violență. La nivel central, criteriile au fost, în linii mari, respectate. De exemplu, Ludovic Orban a renunțat la candidatura la Capitală după ce a fost pus sub control judiciar.

Dragnea anunţă oficial "reactivarea" lui Ponta şi guvern PSD-ALDE-UNPR

18/05/2016 09:11, Evenimentul Zilei

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că Victor Ponta a decis să se "reactiveze" şi că după alegerile parlamentare, va propune preşedintelui Klaus Iohannis un guvern alcătuit din PSD, ALDE şi UNPR. Primele discuţii între cele trei partide, care vor pregăti o strategie comună pentru alegerile din toamnă, vor avea loc după 5 iunie. Întrebat ce variantă de guvern va propune preşedintelui Klaus Iohannis după alegerile parlamentare din toamnă, Liviu Dragnea a răspuns: ”PSD-ALDE-UNPR pentru că au dovedit că au susţinut un guvern foarte performant”.
Top editoriale

Și dacă Guvernul Cioloș e cel mai bun posibil?

23/05/2016 09:17, Cristian Câmpeanu, România Liberă

Un ministru se reprezintă pe sine, nu partidul care l-a trimis în guvern. Sursa sa de legitimitate este încrederea acordată de premier și propria competență administrativă, nu forța politică a partidului sau coaliției care a votat guvernul, pentru că altfel ar însemna ca loialitatea sa să fie împărțită între un grup de interese – partidul – și Executiv.

Tăriceanu, ținta mereu ratată

20/05/2016 07:38, Dan Constantin, Jurnalul Național

De câteva decenii, Călin Popescu Tăriceanu se află neîntrerupt în atenția publică. Și-a asigurat notorietatea în primul rând prin fermitatea opiniilor, dublate de decizii în consecința ideilor exprimate. A apărut în prim plan alături de liderii opoziției - Coposu, Câmpeanu, Cunescu - la negocierile tăioase cu Ion Iliescu din ianuarie 1990, în prima confruntare politică televizată din Palatul Victoria.
Top comentarii

O lege simplă: ai datorii la stat, nu candidezi

18/05/2016 09:15, Cătălin Striblea

Cred că nu vă miră de niciun fel lista cu datornicii la stat. Ea evidențiază încă o dată că mulți dintre cei care se îmbățoșează retoric de dragul țărișoarei, uită, întârzie sau pur și simplu nu plătesc dările către stat. Așadar, Robert Negoiță, care până acum a trimis câteva zeci de mii de pungi cu mâncare prin sectorul trei pe banii cetățenilor, nu a plătit vrei 80 de milioane de euro. Pentru că e prost cine plătește TVA-ul pe vânzarea de apartamente.

Tăieri de beregată la PSD

18/05/2016 09:14, Stelian Tănase

Situația nu e roză la PSD, desi așa pare – un partid mare și puternic, disciplinat care defilează prin campania electorala și va repurta o mare victorie. PSD pare deja invingător, sondajele il indica nr 1 incepind cu Bucureștiul. Pare că se pune doar problema scorului. Cu cit va cistiga PSD la 5 iunie!? Dacă va iesi cistigator, nu e, cred, meritul lui Dragnee&Co ci mai curind este efectul gafelor, prostiilor, biîbiielilor celor din PNL.
Top interviuri

Valeriu Steriu: “UNPR are o strategie de alianțe pentru fiecare scenariu în funcție de rezultatele de pe 5 iunie”

19/05/2016 14:20

Data alegerilor locale, 5 iunie, va fi determinantă pentru UNPR în identificarea variantei celei mai bune pentru a porni în optimizarea rezultatelor obținute, a declarat președintele Uniunii, Valeriu Steriu, într-un interviu acordat Agerpres.

“Doar erorile ori indolența noastră ne pot slăbi”

05/06/2015 10:11, Agerpres

Moțiunea de cenzură, proiectele PNL, programul de guvernare, necesitatea unei schimbări în administrația Capitalei sunt câteva dintre temele abordate de copreședintele PNL Alina Gorghiu într-un interviu acordat Agenției Agerpres.
Top ştiri

Tăriceanu şi Ponta depun o iniţiativă care transpune Directiva europeană privind asigurarea unui proces echitabil

23/05/2016 22:55, Agerpres

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, şi fostul premier Victor Ponta vor iniţia şi depune la Parlament o iniţiativă legislativă care să transpună Directiva europeană care se referă la asigurarea condiţiilor unui proces echitabil.

Mircea Geoană susţine că actualele partide tradiţionale vor să descurajeze prezenţa la vot a oamenilor

23/05/2016 22:54, Agerpres

Preşedintele PSRO, Mircea Geoană, a declarat, la Reşiţa, într-o conferinţă de presă, că actualele partide tradiţionale vor să descurajeze prezenţa la vot a celor care sunt nemulţumiţi şi indecişi şi a făcut apel pentru ca oamenii să meargă la vot.