Home » Ştiri » Proiectul privind schimbarea Legii adopţiei în România va fi depus la Senat la începutul lunii februarie

Proiectul privind schimbarea Legii adopţiei în România va fi depus la Senat la începutul lunii februarie

grapa_sebastian.jpg
Proiectul de modificare a Legii adopţiei va fi depus la Senat la 1 februarie, a anunţat senatorul UNPR Sebastian Grapă, iniţiatorul proiectului de modificare a acestei legi.

"Unul dintre proiectele mele de parlamentar a fost acela de a modifica actuala Lege a adopţiei în România care de-a lungul timpului a fost amendată cu diverse chestiuni nesemnificative. Vă spun cu satisfacţie că toate aceste amendamente se regăsesc în proiectul meu iniţial, depus în ianuarie 2013, care a parcurs cele două camere, Senatul şi Camera Deputaţilor, până în luna octombrie 2015, când a fost respins. Cu alte cuvinte, Guvernul a furat din ideile pe care le-am avut şi a amendat actuala lege", a afirmat Sebastian Grapă.

El a precizat că în luna decembrie 2015 a organizat o campanie de strângere de semnături pentru noul proiect de schimbare a Legii adopţiei, în judeţul Braşov şi în ţară. Grapă a afirmat că s-au adunat peste 82.000 de semnături, din care 15.000 din judeţul Braşov, pe care le va depune la Senat, odată cu proiectul de schimbare a legii. "Deci societatea civilă doreşte modificarea actualei Legi a adopţiei în România, dovadă acest număr de semnături pe care le-am strâns în luna decembrie, o lună în care ştim cu toţii că oamenii sunt preocupaţi de alte lucruri de sfârşit de an. Toate suicidurile, trei la număr, care s-au întâmplat numai anul trecut în rândul copiilor, dar ele sunt mult mai multe de-a lungul timpului, se datorează faptului că legislaţia în acest moment nu este cea de care avem nevoie", a mai spus senatorul UNPR.

Grapă a enumerat câteva dintre modificările importante propuse în noul proiect de lege: părintele adoptator să se califice mult mai uşor decât se întâmplă acum, iar compatibilitatea dintre părinte şi copil să se realizeze mai repede. De asemenea, dacă un copil abandonat în Maternitate nu este căutat timp de trei luni de nici o persoană, el va fi din start declarat adoptabil şi nu va mai fi dus în sistemul maternal, a explicat senatorul.

Întrebat ce susţinere are în Parlament pentru acest proiect de lege, Sebastian Grapă a arătat că va fi susţinut cu siguranţă de toţi colegii de partid, dar şi de 80% din grupul PSD, precum şi de o parte dintre colegii din PNL. AGERPRESPentru a fi in permanenţă la curent cu ştirile şi noutăţile din politică,

abonează-te gratuit la newsletter-ul Machiavelli !
Mass media

Integritatea PNL se oprește la ușa partidului

24/05/2016 08:46, România Liberă

La finalul anului trecut, sub impactul tragediei din Colectiv, conducerea PNL adopta „Decalogul in­­te­­grității“, ca o dovadă că libera­lii sunt sensibili la mesajele opiniei publice. Pe baza acestui document, PNL se angaja să îi elimine de pe liste pe cei condamnați definitiv, trimiși în judecată sau urmăriți penal pentru fapte de corupție sau infracțiuni comise cu violență. La nivel central, criteriile au fost, în linii mari, respectate. De exemplu, Ludovic Orban a renunțat la candidatura la Capitală după ce a fost pus sub control judiciar.

Dragnea anunţă oficial "reactivarea" lui Ponta şi guvern PSD-ALDE-UNPR

18/05/2016 09:11, Evenimentul Zilei

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că Victor Ponta a decis să se "reactiveze" şi că după alegerile parlamentare, va propune preşedintelui Klaus Iohannis un guvern alcătuit din PSD, ALDE şi UNPR. Primele discuţii între cele trei partide, care vor pregăti o strategie comună pentru alegerile din toamnă, vor avea loc după 5 iunie. Întrebat ce variantă de guvern va propune preşedintelui Klaus Iohannis după alegerile parlamentare din toamnă, Liviu Dragnea a răspuns: ”PSD-ALDE-UNPR pentru că au dovedit că au susţinut un guvern foarte performant”.
Top editoriale

Și dacă Guvernul Cioloș e cel mai bun posibil?

23/05/2016 09:17, Cristian Câmpeanu, România Liberă

Un ministru se reprezintă pe sine, nu partidul care l-a trimis în guvern. Sursa sa de legitimitate este încrederea acordată de premier și propria competență administrativă, nu forța politică a partidului sau coaliției care a votat guvernul, pentru că altfel ar însemna ca loialitatea sa să fie împărțită între un grup de interese – partidul – și Executiv.

Tăriceanu, ținta mereu ratată

20/05/2016 07:38, Dan Constantin, Jurnalul Național

De câteva decenii, Călin Popescu Tăriceanu se află neîntrerupt în atenția publică. Și-a asigurat notorietatea în primul rând prin fermitatea opiniilor, dublate de decizii în consecința ideilor exprimate. A apărut în prim plan alături de liderii opoziției - Coposu, Câmpeanu, Cunescu - la negocierile tăioase cu Ion Iliescu din ianuarie 1990, în prima confruntare politică televizată din Palatul Victoria.
Top comentarii

O lege simplă: ai datorii la stat, nu candidezi

18/05/2016 09:15, Cătălin Striblea

Cred că nu vă miră de niciun fel lista cu datornicii la stat. Ea evidențiază încă o dată că mulți dintre cei care se îmbățoșează retoric de dragul țărișoarei, uită, întârzie sau pur și simplu nu plătesc dările către stat. Așadar, Robert Negoiță, care până acum a trimis câteva zeci de mii de pungi cu mâncare prin sectorul trei pe banii cetățenilor, nu a plătit vrei 80 de milioane de euro. Pentru că e prost cine plătește TVA-ul pe vânzarea de apartamente.

Tăieri de beregată la PSD

18/05/2016 09:14, Stelian Tănase

Situația nu e roză la PSD, desi așa pare – un partid mare și puternic, disciplinat care defilează prin campania electorala și va repurta o mare victorie. PSD pare deja invingător, sondajele il indica nr 1 incepind cu Bucureștiul. Pare că se pune doar problema scorului. Cu cit va cistiga PSD la 5 iunie!? Dacă va iesi cistigator, nu e, cred, meritul lui Dragnee&Co ci mai curind este efectul gafelor, prostiilor, biîbiielilor celor din PNL.
Top interviuri

Valeriu Steriu: “UNPR are o strategie de alianțe pentru fiecare scenariu în funcție de rezultatele de pe 5 iunie”

19/05/2016 14:20

Data alegerilor locale, 5 iunie, va fi determinantă pentru UNPR în identificarea variantei celei mai bune pentru a porni în optimizarea rezultatelor obținute, a declarat președintele Uniunii, Valeriu Steriu, într-un interviu acordat Agerpres.

“Doar erorile ori indolența noastră ne pot slăbi”

05/06/2015 10:11, Agerpres

Moțiunea de cenzură, proiectele PNL, programul de guvernare, necesitatea unei schimbări în administrația Capitalei sunt câteva dintre temele abordate de copreședintele PNL Alina Gorghiu într-un interviu acordat Agenției Agerpres.
Top ştiri

Călin Popescu-Tăriceanu: “DNA și SRI au devenit o supra-putere ocultă și irațională”

25/05/2016 10:27, Agerpres

Copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu afirmă, într-o scrisoare deschisă adresată alegătorilor, că DNA și SRI au devenit o "supra-putere ocultă și irațională", menționând că cele două instituții "și-au fixat misiunea de a arunca o suspiciune generalizată asupra politicienilor și de a eroda încrederea în partidele politice".

Liviu Dragnea, despre Guvernul Cioloş: “Ştiu şi nu vor să facă sau nu ştiu şi sunt incompetenţi”

25/05/2016 10:27, Agerpres

Preşedintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, a spus, marţi, la Cugir, că se întreabă dacă membrii Guvernului Cioloş "ştiu şi nu vor să facă sau nu ştiu şi sunt incompetenţi".