Home » Ştiri » Primarul independent al Sucevei vrea să se întoarcă în PNL

Primarul independent al Sucevei vrea să se întoarcă în PNL

4e_lungu_ion.jpg
Primarul independent al Sucevei, Ion Lungu, a declarat presei că doreşte să se întoarcă în PNL, după ce, săptămâna trecută, liderul judeţean al acestui partid, senatorul Gheorghe Flutur, a afirmat că edilul este ''un oportunist, un om cu care nu se poate face echipă''. "Visul meu e să mă întorc în PNL'', a spus Lungu.

Referindu-se la declaraţiile liderului liberal sucevean, Lungu a spus că este o situaţie ''destul de jenantă'', dar nu este supărat pe Flutur sau pe PNL. ''Suntem într-o fază în care fiecare îşi joacă şansele lui. Am luat decizii pentru suceveni şi nu pentru mine'', a spus Lungu, subliniind că demisia sa din partid, susţinerea candidaţilor USL la parlamentare în 2012 şi a candidatului PSD la funcţia de preşedinte al României, au fost în interesul sucevenilor, în urma acestor demersuri politice, Suceava beneficiind de finanţări de 20 de milioane de euro.

Lungu a afirmat că se va întoarce în PNL atunci când va exista ''conjunctura potrivită'', fiind convins că o va face, mai devreme sau mai târziu, pentru că îşi doreşte să iasă din politică din PNL, partid cu care şi-a început cariera politică.

Lungu a fost ales primar în 2004 din partea PNL, iar în 2007 a devenit preşedinte al organizaţiei judeţene PNL Suceava, după ce echipa condusă de Gheorghe Flutur a părăsit formaţiunea şi a înfiinţat PLD, partid ce a fuzionat ulterior cu PD, rezultând PDL. Lungu a părăsit PNL chiar înaintea alegerilor locale din 2008 şi s-a alăturat PDL. Susţinut de echipa PDL a lui Flutur, Lungu a câştigat alegerile din 2008 cu 71% din voturi.

El a devenit preşedinte al organizaţiei municipale PDL Suceava şi vicepreşedinte al organizaţiei judeţene a PDL, fiind reales primar în 2012, la limită în faţa candidatului USL. După scrutinul din 2012, Lungu a spus că renunţă la activitatea politică din PDL, iar în septembrie 2014 şi-a anunţat independenţa politică, în baza ordonanţei Dragnea.

Ion Lungu a anunţat recent că va candida pentru un nou mandat la Primăria Sucevei, în vara acestui an. AGERPRESPentru a fi in permanenţă la curent cu ştirile şi noutăţile din politică,

abonează-te gratuit la newsletter-ul Machiavelli !
Mass media

Firea şi Predoiu s-au aliat pentru o seară

25/05/2016 11:34, Gândul

Candidaţii PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Gabriela Firea şi Cătălin Predoiu, au concluzionat marţi seara că au soluţii asemănătoare pe tema problemelor termoficării şi cu convenit ca partidele care îi susţin să colaboreze, acuzându-l totodată împreună pe candidatul USB, Nicuşor Dan. După ce candidatul USB Nicuşor Dan i-a întrebat pe contracandidaţii săi în cea de-a doua dezbatere electorală la B1 TV câte centrale are RADET, Gabriela Firea şi Cătălin Predoiu au concluzionat că sunt au soluţii asemănătoare în materie de termoficare "pentru că sunt cele corecte".

Integritatea PNL se oprește la ușa partidului

24/05/2016 08:46, România Liberă

La finalul anului trecut, sub impactul tragediei din Colectiv, conducerea PNL adopta „Decalogul in­­te­­grității“, ca o dovadă că libera­lii sunt sensibili la mesajele opiniei publice. Pe baza acestui document, PNL se angaja să îi elimine de pe liste pe cei condamnați definitiv, trimiși în judecată sau urmăriți penal pentru fapte de corupție sau infracțiuni comise cu violență. La nivel central, criteriile au fost, în linii mari, respectate. De exemplu, Ludovic Orban a renunțat la candidatura la Capitală după ce a fost pus sub control judiciar.
Top editoriale

Și dacă Guvernul Cioloș e cel mai bun posibil?

23/05/2016 09:17, Cristian Câmpeanu, România Liberă

Un ministru se reprezintă pe sine, nu partidul care l-a trimis în guvern. Sursa sa de legitimitate este încrederea acordată de premier și propria competență administrativă, nu forța politică a partidului sau coaliției care a votat guvernul, pentru că altfel ar însemna ca loialitatea sa să fie împărțită între un grup de interese – partidul – și Executiv.

Tăriceanu, ținta mereu ratată

20/05/2016 07:38, Dan Constantin, Jurnalul Național

De câteva decenii, Călin Popescu Tăriceanu se află neîntrerupt în atenția publică. Și-a asigurat notorietatea în primul rând prin fermitatea opiniilor, dublate de decizii în consecința ideilor exprimate. A apărut în prim plan alături de liderii opoziției - Coposu, Câmpeanu, Cunescu - la negocierile tăioase cu Ion Iliescu din ianuarie 1990, în prima confruntare politică televizată din Palatul Victoria.
Top comentarii

O lege simplă: ai datorii la stat, nu candidezi

18/05/2016 09:15, Cătălin Striblea

Cred că nu vă miră de niciun fel lista cu datornicii la stat. Ea evidențiază încă o dată că mulți dintre cei care se îmbățoșează retoric de dragul țărișoarei, uită, întârzie sau pur și simplu nu plătesc dările către stat. Așadar, Robert Negoiță, care până acum a trimis câteva zeci de mii de pungi cu mâncare prin sectorul trei pe banii cetățenilor, nu a plătit vrei 80 de milioane de euro. Pentru că e prost cine plătește TVA-ul pe vânzarea de apartamente.

Tăieri de beregată la PSD

18/05/2016 09:14, Stelian Tănase

Situația nu e roză la PSD, desi așa pare – un partid mare și puternic, disciplinat care defilează prin campania electorala și va repurta o mare victorie. PSD pare deja invingător, sondajele il indica nr 1 incepind cu Bucureștiul. Pare că se pune doar problema scorului. Cu cit va cistiga PSD la 5 iunie!? Dacă va iesi cistigator, nu e, cred, meritul lui Dragnee&Co ci mai curind este efectul gafelor, prostiilor, biîbiielilor celor din PNL.
Top interviuri

Valeriu Steriu: “UNPR are o strategie de alianțe pentru fiecare scenariu în funcție de rezultatele de pe 5 iunie”

19/05/2016 14:20

Data alegerilor locale, 5 iunie, va fi determinantă pentru UNPR în identificarea variantei celei mai bune pentru a porni în optimizarea rezultatelor obținute, a declarat președintele Uniunii, Valeriu Steriu, într-un interviu acordat Agerpres.

“Doar erorile ori indolența noastră ne pot slăbi”

05/06/2015 10:11, Agerpres

Moțiunea de cenzură, proiectele PNL, programul de guvernare, necesitatea unei schimbări în administrația Capitalei sunt câteva dintre temele abordate de copreședintele PNL Alina Gorghiu într-un interviu acordat Agenției Agerpres.
Top ştiri

Călin Popescu-Tăriceanu: “DNA și SRI au devenit o supra-putere ocultă și irațională”

25/05/2016 10:27, Agerpres

Copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu afirmă, într-o scrisoare deschisă adresată alegătorilor, că DNA și SRI au devenit o "supra-putere ocultă și irațională", menționând că cele două instituții "și-au fixat misiunea de a arunca o suspiciune generalizată asupra politicienilor și de a eroda încrederea în partidele politice".

Liviu Dragnea, despre Guvernul Cioloş: “Ştiu şi nu vor să facă sau nu ştiu şi sunt incompetenţi”

25/05/2016 10:27, Agerpres

Preşedintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, a spus, marţi, la Cugir, că se întreabă dacă membrii Guvernului Cioloş "ştiu şi nu vor să facă sau nu ştiu şi sunt incompetenţi".