Home » Ştiri » Traian Băsescu: "Singurul obiectiv al vizitei lui Cioloş la Berlin a fost ca Merkel să transmită poziţia Germaniei faţă de România"

Traian Băsescu: "Singurul obiectiv al vizitei lui Cioloş la Berlin a fost ca Merkel să transmită poziţia Germaniei faţă de România"

basescu_delagat.jpg
Singurul obiectiv al vizitei pe care premierul Dacian Cioloş a efectuat-o recent la Berlin a fost acela ca Angela Merkel să transmită poziţia Germaniei faţă de România, consideră preşedintele Mişcării Populare, Traian Băsescu, în opinia căruia prim-ministrul român a fost tratat ca "un copil de mingi" de către cancelarul german.

"Eu cred că l-a tratat pe Cioloş ca pe un copil de mingi. Înţeleg că Guvernul României spune: vizită oficială. Nu a fost o vizită oficială, a fost o vizită de lucru, care nu a avut decât un singur obiectiv: ca doamna Merkel să-i spună domnului Cioloş poziţia Germaniei faţă de România", a declarat Traian Băsescu, într-o conferinţă de presă, la finalul unei şedinţe a Consiliului Executiv Naţional al MP.

Potrivit acestuia, România a ratat intrarea în Spaţiul Schengen în anul 2012. ''Sunt documente ale Uniunii Europene care probează că se aprobase în Consiliul European discutarea intrării României în Schengen la Consiliul JAI din octombrie 2012. Lovitura de stat aplicată de USL, sub conducerea înţeleaptă a celor doi copreşedinţi - Crin Antonescu şi Victor Viorel Ponta -, a făcut ca România să iasă din traiectoria de intrare în Spaţiul Schengen", a spus preşedintele MP.

Băsescu a menţionat că tot în 2012 se punea problema ca "România să-şi autoverifice funcţionarea justiţiei, să-şi întocmească singură raportul de progres pe Mecanismul de Cooperare şi Verificare". "Lovitura de stat organizată, condusă de cei doi politicieni, a făcut ca subiectul să fie scos de pe agenda Consiliului, a JAI-ului, a Uniunii Europene în general. Mă întreb: cei doi oameni politici, ce s-a mai ales de ei? Pe unde or fi acum marii politicieni din vara anului 2012 - Crin Antonescu şi Victor Viorel Ponta? Acesta este rezultatul aventurierilor în politică", a adăugat acesta.

Băsescu a ţinut să sublinieze că afirmaţiile cancelarului german privind continuarea luptei anticorupţie în România vin şi ca urmare a faptului că în plan intern ţara noastră este prezentată ca fiind una extrem de coruptă. "Ce voiaţi să-i spună doamna Merkel lui Cioloş decât: e corupţie la voi, când rezolvaţi cu corupţia? Păi o spunem noi în fiecare zi. Voiaţi să spună ea mai bine decât o spunem noi, pe toate televiziunile şi toţi oamenii politici şi toţi şefii de Parchete şi toţi şefii de instanţe. Orice judecător este terorizat de gândul intervenţiei politicului în justiţie, ceea ce cred eu că nu mai este de mult. Nu îndrăzneşte nimeni să mai facă intervenţii în justiţie. Deci, ne autoflagelăm. Eu aş spune, da, să continue lupta împotriva corupţiei, dar a venit vremea să dăm şi mesajul că a început să fie şi eficientă. Dacă rămânem numai la stadiul la care numai ne autodeclarăm cei mai corupţi, fără să spunem că s-au făcut progrese, asta ne vor spune şi politicienii europeni, că suntem cei mai corupţi. Eu vă dau scris că sunt ţări mult mai corupte decât România, în interiorul Uniunii Europene", a susţinut preşedintele MP. AGERPRES
Pentru a fi in permanenţă la curent cu ştirile şi noutăţile din politică,

abonează-te gratuit la newsletter-ul Machiavelli !
Mass media

Integritatea PNL se oprește la ușa partidului

24/05/2016 08:46, România Liberă

La finalul anului trecut, sub impactul tragediei din Colectiv, conducerea PNL adopta „Decalogul in­­te­­grității“, ca o dovadă că libera­lii sunt sensibili la mesajele opiniei publice. Pe baza acestui document, PNL se angaja să îi elimine de pe liste pe cei condamnați definitiv, trimiși în judecată sau urmăriți penal pentru fapte de corupție sau infracțiuni comise cu violență. La nivel central, criteriile au fost, în linii mari, respectate. De exemplu, Ludovic Orban a renunțat la candidatura la Capitală după ce a fost pus sub control judiciar.

Dragnea anunţă oficial "reactivarea" lui Ponta şi guvern PSD-ALDE-UNPR

18/05/2016 09:11, Evenimentul Zilei

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că Victor Ponta a decis să se "reactiveze" şi că după alegerile parlamentare, va propune preşedintelui Klaus Iohannis un guvern alcătuit din PSD, ALDE şi UNPR. Primele discuţii între cele trei partide, care vor pregăti o strategie comună pentru alegerile din toamnă, vor avea loc după 5 iunie. Întrebat ce variantă de guvern va propune preşedintelui Klaus Iohannis după alegerile parlamentare din toamnă, Liviu Dragnea a răspuns: ”PSD-ALDE-UNPR pentru că au dovedit că au susţinut un guvern foarte performant”.
Top editoriale

Și dacă Guvernul Cioloș e cel mai bun posibil?

23/05/2016 09:17, Cristian Câmpeanu, România Liberă

Un ministru se reprezintă pe sine, nu partidul care l-a trimis în guvern. Sursa sa de legitimitate este încrederea acordată de premier și propria competență administrativă, nu forța politică a partidului sau coaliției care a votat guvernul, pentru că altfel ar însemna ca loialitatea sa să fie împărțită între un grup de interese – partidul – și Executiv.

Tăriceanu, ținta mereu ratată

20/05/2016 07:38, Dan Constantin, Jurnalul Național

De câteva decenii, Călin Popescu Tăriceanu se află neîntrerupt în atenția publică. Și-a asigurat notorietatea în primul rând prin fermitatea opiniilor, dublate de decizii în consecința ideilor exprimate. A apărut în prim plan alături de liderii opoziției - Coposu, Câmpeanu, Cunescu - la negocierile tăioase cu Ion Iliescu din ianuarie 1990, în prima confruntare politică televizată din Palatul Victoria.
Top comentarii

O lege simplă: ai datorii la stat, nu candidezi

18/05/2016 09:15, Cătălin Striblea

Cred că nu vă miră de niciun fel lista cu datornicii la stat. Ea evidențiază încă o dată că mulți dintre cei care se îmbățoșează retoric de dragul țărișoarei, uită, întârzie sau pur și simplu nu plătesc dările către stat. Așadar, Robert Negoiță, care până acum a trimis câteva zeci de mii de pungi cu mâncare prin sectorul trei pe banii cetățenilor, nu a plătit vrei 80 de milioane de euro. Pentru că e prost cine plătește TVA-ul pe vânzarea de apartamente.

Tăieri de beregată la PSD

18/05/2016 09:14, Stelian Tănase

Situația nu e roză la PSD, desi așa pare – un partid mare și puternic, disciplinat care defilează prin campania electorala și va repurta o mare victorie. PSD pare deja invingător, sondajele il indica nr 1 incepind cu Bucureștiul. Pare că se pune doar problema scorului. Cu cit va cistiga PSD la 5 iunie!? Dacă va iesi cistigator, nu e, cred, meritul lui Dragnee&Co ci mai curind este efectul gafelor, prostiilor, biîbiielilor celor din PNL.
Top interviuri

Valeriu Steriu: “UNPR are o strategie de alianțe pentru fiecare scenariu în funcție de rezultatele de pe 5 iunie”

19/05/2016 14:20

Data alegerilor locale, 5 iunie, va fi determinantă pentru UNPR în identificarea variantei celei mai bune pentru a porni în optimizarea rezultatelor obținute, a declarat președintele Uniunii, Valeriu Steriu, într-un interviu acordat Agerpres.

“Doar erorile ori indolența noastră ne pot slăbi”

05/06/2015 10:11, Agerpres

Moțiunea de cenzură, proiectele PNL, programul de guvernare, necesitatea unei schimbări în administrația Capitalei sunt câteva dintre temele abordate de copreședintele PNL Alina Gorghiu într-un interviu acordat Agenției Agerpres.
Top ştiri

Tăriceanu şi Ponta depun o iniţiativă care transpune Directiva europeană privind asigurarea unui proces echitabil

23/05/2016 22:55, Agerpres

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, şi fostul premier Victor Ponta vor iniţia şi depune la Parlament o iniţiativă legislativă care să transpună Directiva europeană care se referă la asigurarea condiţiilor unui proces echitabil.

Mircea Geoană susţine că actualele partide tradiţionale vor să descurajeze prezenţa la vot a oamenilor

23/05/2016 22:54, Agerpres

Preşedintele PSRO, Mircea Geoană, a declarat, la Reşiţa, într-o conferinţă de presă, că actualele partide tradiţionale vor să descurajeze prezenţa la vot a celor care sunt nemulţumiţi şi indecişi şi a făcut apel pentru ca oamenii să meargă la vot.