Home » Ştiri » Dragoş Benea şi Gabriel Vlase candidează pentru şefia PSD Bacău

Dragoş Benea şi Gabriel Vlase candidează pentru şefia PSD Bacău

Doi politicieni având sub 40 de ani, Dragoş Benea şi Gabriel Vlase, şi-au depus, în premieră, candidaturile pentru funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene PSD Bacău în alegerile programate vineri la Teatrul ,,Radu Beligan" din Bacău.

Ambii pretendenţi la şefia filialei PSD Bacău, deşi foarte tineri, sunt vicepreşedinţi ai organizaţiei judeţene, îndeplinind, de asemenea, funcţii importante în administraţie ori legislativ. Astfel, Dragoş Benea se află la cel de-al treilea mandat consecutiv de preşedinte al Consiliului Judeţean, după ce a fost timp de patru ani /perioada 1996 - 2000/ viceprimar al municipiului Bacău, iar Gabriel Vlase, subprefect în acelaşi interval de timp, în anul 2000 a devenit membru al Camerei Deputaţilor, fiind şi preşedinte al Comisiei de control a activităţii SRI în mandatul 2008 - 2012, iar în actuala legislatură pe cea de şef al Comisiei permanente a Parlamentului pentru Statutul deputaţilor şi senatorilor, precum şi de şef al delegaţiei României la Adunarea Parlamentară NATO. Cei doi au dialogat, în ultimele trei săptămâni, cu membri de partid social - democraţi în toate comunele şi oraşele băcăuane, participând la lucrările conferinţelor unde s-au ales preşedinţii organizaţiilor locale, dar şi delegaţii la Conferinţa judeţeană de alegeri din PDL Bacău.

Actualul lider al social-democraţilor băcăuani, Viorel Hrebenciuc, anunţase încă din 13 februarie, într-o declaraţie făcută pentru Agerpres, că se retrage pentru a se consacra altor acţiuni politice. “Intenţionez să nu îmi reînnoiesc mandatul de preşedinte al organizaţiei, după 23 de ani în funcţie. Nu este un motiv special, dar consider că sunt implicat în proiecte importante la nivelul Parlamentului şi partidului, iar deplasările la Bacău îmi iau mult timp. Or, fără o prezenţă activă în zona de responsabilitate, efectele nu pot fi benefice. În plus, candidaţi tineri din rândul social-democraţilor băcăuani s-au maturizat politic şi pot decide, de acum, viitorul organizaţiei. Am încredere în ei, indiferent de cine va fi ales", a reiterat, joi, Viorel Hrebenciuc.

Preşedintele PSD Bacău a evitat, însă, să spună pe cine preferă în locul său, menţionând doar că lasă ''în formă maximă" cea mai tânără organizaţie PSD din România. ''Şi Dragoş Benea, şi Gabriel Vlase aveau sub 30 de ani când au primit funcţii importante. Acum au în jur de 40 de ani sau chiar mai puţin, dar se află, deja, fiecare la al treilea mandat în funcţiile ocupate în prezent. Dacă vor candida, va câştiga cel care are cea mai bună susţinere în organizaţia judeţeană. Eu nu am niciun parti-pris", a precizat, joi, pentru Agerpres Viorel Hrebenciuc.

Nici în privinţa susţinerii unuia dintre candidaţi din partea liderilor locali ai PSD nu este o opinie clară, cei doi combatanţi pentru şefia PSD Bacău părând a avea şanse egale, ce vor fi tranşate doar în urma rezultatului scrutinului de vineri.

La Convenţia Judeţeană a PSD Bacău sunt aşteptaţi 850 de delegaţi din toate cele 93 de unităţi administrativ-teritoriale, reprezentanţi ai tuturor organizaţiilor PSD din judeţ. Alegerea noii conduceri se va face prin vot închis. Au fost tipărite buletine de vot, ştampile şi s-au amenajat urne. Deşi statutul partidului dă posibilitatea membrilor să îşi depună candidatura pentru o funcţie chiar în ziua Conferinţei, dacă îndeplinesc condiţiile necesare, cel puţin în privinţa preşedinţiei PSD Bacău nu se întrevăd apariţii noi de candidaturi.

Alegerile din PSD Bacău vor mai aduce câteva schimbări. Astfel, Sorin Braşoveanu, în prezent directorul general al Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bacău, este singurul candidat pentru funcţia de secretar executiv al organizaţiei judeţene, loc ocupat în prezent de Irina Florea. Aceasta nu s-a înscris încă pentru nicio funcţie. ''Bătălia" cea mai mare se va da, însă, pentru cele 11 funcţii de vicepreşedinţi, unde sunt înscrişi 22 de candidaţi, între care 12 pentru prima dată.

Printre cei care urmăresc aceste funcţii sunt Ionel Floroiu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, senatorul Dan Tătaru, nouă primari de oraşe sau comune importante pentru PSD, precum şi ceilalţi parlamentari PSD de Bacău, cu două excepţii: senatorul Damian Drăghici şi deputatul Cosmin Necula, care încă nu s-au înscris în competiţie pentru nicio funcţie. Pentru funcţia de trezorier este un singur candidat, consilierul judeţean Gheorghe Romedea. AGERPRESPentru a fi in permanenţă la curent cu ştirile şi noutăţile din politică,

abonează-te gratuit la newsletter-ul Machiavelli !
Mass media

Alina Gorghiu ar putea deveni șefă la Camera Deputaților

24/06/2016 08:51, Evenimentul Zilei

Liberalii pregătesc izolarea PSD în toamnă, primul pas fiind o alianță sau chiar o fuziune în această vară cu UNPR, partenerul tradițional al PSD. Printre „victimele” acestui scenariu se numără nume grele precum Gabriel Oprea. PNL e dispus să dea UNPR-ului 18-20 de locuri în viitorul Parlament. La schimb, UNPR ar urma să voteze cu PNL în Parlament și să-i sprijine pe liberali în administrația publică locală. O decizie finală este aşteptată până la sfârşitul lunii.

Ce are şi ce nu are voie să facă Guvernul vara aceasta

24/06/2016 08:43, Adevărul

Aleşii din Parlament au adoptat proiectul de lege de abilitareabilitare a Guvernului de a emite ordonanţe pe timp de vară, însă l-au modificat de aşa natură încât în timpul vacanţei lor să nu aibă posibile „surprize“ venite pe domenii precum Justiţia. Proiectul iniţiat de echipa Cioloş prevedea că principalele domenii de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe în vacanţa parlamentară sunt finanţe publice şi economie, dezvoltare regională şi administraţie publică, sănătate, afaceri interne, justiţie, cultură, fonduri europene, agricultură şi dezvoltare rurală, transporturi, comunicaţii şi societate informaţională.
Top editoriale

Conflictul Iohannis – MRU sau Sindromul Paltonului de la Paris

24/06/2016 08:50, Ion Cristoiu, Evenimentul Zilei

Din cîte s-a observat, de un timp în presă apar informaţii referitoare la conflictul dintre Klaus Iohannis şi MRU. Cel despre faptul că Klaus Iohannis i-a cerut lui MRU demisia au fost publicate pînă acum fără a fi dezminţite de vreuna dintre cele două părţi. Conflictul dintre cei doi a izbucnit sub semnul a ceea ce am putea numi Sindromul paltonului la Klaus Iohannis. Din cîte ne amintim, cu un an în urmă, pe aeroportul din Paris, Klaus Iohannis a făcut o criză de nervi, pentru că aghiotantul nu i-a ţinut paltonul.

Dragnea s-a speriat de Steriu

24/06/2016 08:37, Marian Sultănoiu, Gândul

Mi se pare „beton” formularea lui Dragnea, vizavi de licitaţia granzilor pentru „balamaua” UNPR: „Eu n-am retras propunerea pe care i-am făcut-o, în urmă cu două luni, preşedintelui UNPR, Valeriu Steriu, cu privire la o eventuală fuziune PSD-UNPR. Sigur că a apărut o oarecare neîncredere, în special în teritoriu, din cauza acestor discuţii pe care le-a purtat UNPR cu PNL. Dar eu nu vreau să intru la licitaţie cu PNL pentru UNPR. Nu mi se pare corect, nu mi se pare onorant pentru noi ca partid”.
Top comentarii

Când o să vină Roexit-ul, voi unde o să fiți?

24/06/2016 08:59, Cătălin Striblea, Adevărul

Am un profund sentiment că dacă noi am vota în locul englezilor în zilele următoare rezultatul ar fi unul dezastruos pentru România. Cred că sentimentul anti-european este aici mult mai profund și faptul că suntem încă în Uniune este datorat unor mecanisme imperfecte, dar încă funcționale, la nivelul deciziei politice și mai ales unor racorduri instituționale care funcționează ca o coardă de siguranță pentru România. Și, posibil, faptului că jumătate de Românie muncitoare este afară.

Să nu uităm: legea alegerilor locale trebuie schimbată

16/06/2016 08:28, Mircea Kivu, România Liberă

A mai trecut un rând de alegeri. Ne-am înfuriat că legea electorală e prost făcută. Deja ne gândim la alegerile din toamnă, uitând de ce ne-am înfuriat acum câteva zile. Chiar, de ce ne-am înfuriat? Cel mai tare ne-am înfuriat pentru că legea prevede să ne alegem primarii într-un singur tur. Asta a favorizat primarii aflaţi deja în funcţie, căci voturile celor nemulţumiţi s-au împărţit, de regulă, între mai mulţi contracandidaţi. În aceste condiţii, legitimitatea primarilor aleşi este slăbită.
Top interviuri

“Oamenii au înțeles că începerea urmăririi penale în plină campanie electorală nu este o coincidență”

30/05/2016 10:41, Agerpres

Copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu susține, într-un interviu acordat Agerpres, că în formula electorală actuală e puțin probabil ca după alegerile din 5 iunie să fie majorități alcătuite dintr-un singur partid și vor trebui să se realizeze coaliții locale.

Valeriu Steriu: “UNPR are o strategie de alianțe pentru fiecare scenariu în funcție de rezultatele de pe 5 iunie”

19/05/2016 14:20

Data alegerilor locale, 5 iunie, va fi determinantă pentru UNPR în identificarea variantei celei mai bune pentru a porni în optimizarea rezultatelor obținute, a declarat președintele Uniunii, Valeriu Steriu, într-un interviu acordat Agerpres.
Top ştiri

Liviu Dragnea: “Oferta pentru UNPR rămâne valabilă - fuziune prin absorbţie”

01/07/2016 09:53, Agerpres

Oferta pentru UNPR rămâne valabilă - fuziune prin absorbţie, a declarat joi, la Târgovişte, preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Octavian Bumbu: “S-a discutat între colegii de la UNPR că o alianţă cu PNL ar avea inclusiv gir de la Cotroceni”

01/07/2016 09:53, Agerpres

Senatorul PSD Octavian Bumbu a declarat că între foştii săi colegi de la UNPR s-a discutat că o alianţă dintre acest partid şi PNL ar fi avut girul Cotrocenilor, iar el a transmis acest lucru la PSD, adăugând că nu are, însă, nicio dovadă în acest sens.