Home » Ştiri » Viorel Hrebenciuc renunţă la şefia organizaţiei PSD Bacău

Viorel Hrebenciuc renunţă la şefia organizaţiei PSD Bacău

hrebenciuc_viorel2.jpg
Actualul preşedinte al organizaţiei PSD Bacău, Viorel Hrebenciuc, anunţă că nu va mai candida pentru şefia filialei băcăuane la alegerile programate la începutul lunii aprilie.

Potenţiali înlocuitori la conducerea social-democraţilor băcăuani sunt doi tineri politicieni, Dragoş Benea, preşedintele Consiliului Judeţean şi deputatul Gabriel Vlase. "Intenţionez să nu îmi reînnoiesc mandatul de preşedinte al organizaţiei, după 23 de ani în funcţie. Nu este un motiv special, dar consider că sunt implicat în proiecte importante la nivelul Parlamentului şi partidului, iar deplasările la Bacău îmi iau mult timp. Or, fără o prezenţă activă în zona de responsabilitate efectele nu pot fi benefice. În plus, candidaţi tineri din rândul social-democraţilor băcăuani s-au maturizat politic şi pot decide, de acum, viitorul organizaţiei. Am încredere în ei, indiferent de cine va fi ales", a declarat, miercuri, Viorel Hrebenciuc.

Preşedintele PSD Bacău a evitat, însă, să spună pe cine preferă în locul său, menţionând doar că există doi concurenţi, Dragoş Benea, preşedintele Consiliului Judeţean, şi deputatul Gabriel Vlase, ambii vicepreşedinţi ai organizaţiei judeţene. "Las cea mai tânără organizaţie PSD din România. Şi Dragoş Benea, şi Gabriel Vlase aveau sub 30 de ani când au primit funcţii importante. Acum au în jur de 40 de ani sau chiar mai puţin, dar se află deja fiecare la al treilea mandat în funcţiile ocupate în prezent. Dacă vor candida, va câştiga cel care are cea mai bună susţinere în organizaţia judeţeană. Eu nu am niciun parti-pris", a precizat Viorel Hrebenciuc.

Deputatul Gabriel Vlase a evitat să vorbească despre o intenţie a sa de a obţine preşedinţia organizaţiei judeţene, precizând faptul că ''data alegerilor pentru desemnarea noii conduceri a PSD Bacău nu a fost încă fixată, dar se va desfăşura cel mult într-o lună". ''Voi anunţa la timpul optim dacă voi candida", a spus Vlase.

Dragoş Benea spune, însă, că îşi doreşte funcţia de lider al PSD Bacău, dar că până la a o obţine "este cale lungă". El afirmă că decizia o va lua după ce va avea "o discuţie cu minim zece- cincisprezece colegi importanţi din interiorul partidului". "Pentru a candida este necesar să consolidez o echipă care să asigure succesul şi la Delegaţia Permanentă, dar şi peste patru ani. Oricâte pârghii aş avea, dacă nu am o echipă formată din zece-cincisprezece oameni care au avut şi au un cuvânt de spus în partid şi în organizaţia judeţeană, nu pot câştiga la PSD. Funcţia de preşedinte la Consiliul Judeţean este doar un avantaj cât un vârf de barcă, dar insuficient dacă nu aş avea o echipă. De altfel, toate succesele mele politice de până acum sunt, tocmai, rezultatul colaborării cu echipe entuziaste, responsabile şi pragmatice, formate din colegi politici, dar nu numai", a declarat Dragoş Benea, preşedintele CJ Bacău. AGERPRES
Pentru a fi in permanenţă la curent cu ştirile şi noutăţile din politică,

abonează-te gratuit la newsletter-ul Machiavelli !
Mass media

Alina Gorghiu ar putea deveni șefă la Camera Deputaților

24/06/2016 08:51, Evenimentul Zilei

Liberalii pregătesc izolarea PSD în toamnă, primul pas fiind o alianță sau chiar o fuziune în această vară cu UNPR, partenerul tradițional al PSD. Printre „victimele” acestui scenariu se numără nume grele precum Gabriel Oprea. PNL e dispus să dea UNPR-ului 18-20 de locuri în viitorul Parlament. La schimb, UNPR ar urma să voteze cu PNL în Parlament și să-i sprijine pe liberali în administrația publică locală. O decizie finală este aşteptată până la sfârşitul lunii.

Ce are şi ce nu are voie să facă Guvernul vara aceasta

24/06/2016 08:43, Adevărul

Aleşii din Parlament au adoptat proiectul de lege de abilitareabilitare a Guvernului de a emite ordonanţe pe timp de vară, însă l-au modificat de aşa natură încât în timpul vacanţei lor să nu aibă posibile „surprize“ venite pe domenii precum Justiţia. Proiectul iniţiat de echipa Cioloş prevedea că principalele domenii de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe în vacanţa parlamentară sunt finanţe publice şi economie, dezvoltare regională şi administraţie publică, sănătate, afaceri interne, justiţie, cultură, fonduri europene, agricultură şi dezvoltare rurală, transporturi, comunicaţii şi societate informaţională.
Top editoriale

Conflictul Iohannis – MRU sau Sindromul Paltonului de la Paris

24/06/2016 08:50, Ion Cristoiu, Evenimentul Zilei

Din cîte s-a observat, de un timp în presă apar informaţii referitoare la conflictul dintre Klaus Iohannis şi MRU. Cel despre faptul că Klaus Iohannis i-a cerut lui MRU demisia au fost publicate pînă acum fără a fi dezminţite de vreuna dintre cele două părţi. Conflictul dintre cei doi a izbucnit sub semnul a ceea ce am putea numi Sindromul paltonului la Klaus Iohannis. Din cîte ne amintim, cu un an în urmă, pe aeroportul din Paris, Klaus Iohannis a făcut o criză de nervi, pentru că aghiotantul nu i-a ţinut paltonul.

Dragnea s-a speriat de Steriu

24/06/2016 08:37, Marian Sultănoiu, Gândul

Mi se pare „beton” formularea lui Dragnea, vizavi de licitaţia granzilor pentru „balamaua” UNPR: „Eu n-am retras propunerea pe care i-am făcut-o, în urmă cu două luni, preşedintelui UNPR, Valeriu Steriu, cu privire la o eventuală fuziune PSD-UNPR. Sigur că a apărut o oarecare neîncredere, în special în teritoriu, din cauza acestor discuţii pe care le-a purtat UNPR cu PNL. Dar eu nu vreau să intru la licitaţie cu PNL pentru UNPR. Nu mi se pare corect, nu mi se pare onorant pentru noi ca partid”.
Top comentarii

Când o să vină Roexit-ul, voi unde o să fiți?

24/06/2016 08:59, Cătălin Striblea, Adevărul

Am un profund sentiment că dacă noi am vota în locul englezilor în zilele următoare rezultatul ar fi unul dezastruos pentru România. Cred că sentimentul anti-european este aici mult mai profund și faptul că suntem încă în Uniune este datorat unor mecanisme imperfecte, dar încă funcționale, la nivelul deciziei politice și mai ales unor racorduri instituționale care funcționează ca o coardă de siguranță pentru România. Și, posibil, faptului că jumătate de Românie muncitoare este afară.

Să nu uităm: legea alegerilor locale trebuie schimbată

16/06/2016 08:28, Mircea Kivu, România Liberă

A mai trecut un rând de alegeri. Ne-am înfuriat că legea electorală e prost făcută. Deja ne gândim la alegerile din toamnă, uitând de ce ne-am înfuriat acum câteva zile. Chiar, de ce ne-am înfuriat? Cel mai tare ne-am înfuriat pentru că legea prevede să ne alegem primarii într-un singur tur. Asta a favorizat primarii aflaţi deja în funcţie, căci voturile celor nemulţumiţi s-au împărţit, de regulă, între mai mulţi contracandidaţi. În aceste condiţii, legitimitatea primarilor aleşi este slăbită.
Top interviuri

“Oamenii au înțeles că începerea urmăririi penale în plină campanie electorală nu este o coincidență”

30/05/2016 10:41, Agerpres

Copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu susține, într-un interviu acordat Agerpres, că în formula electorală actuală e puțin probabil ca după alegerile din 5 iunie să fie majorități alcătuite dintr-un singur partid și vor trebui să se realizeze coaliții locale.

Valeriu Steriu: “UNPR are o strategie de alianțe pentru fiecare scenariu în funcție de rezultatele de pe 5 iunie”

19/05/2016 14:20

Data alegerilor locale, 5 iunie, va fi determinantă pentru UNPR în identificarea variantei celei mai bune pentru a porni în optimizarea rezultatelor obținute, a declarat președintele Uniunii, Valeriu Steriu, într-un interviu acordat Agerpres.
Top ştiri

Liviu Dragnea: “Oferta pentru UNPR rămâne valabilă - fuziune prin absorbţie”

01/07/2016 09:53, Agerpres

Oferta pentru UNPR rămâne valabilă - fuziune prin absorbţie, a declarat joi, la Târgovişte, preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Octavian Bumbu: “S-a discutat între colegii de la UNPR că o alianţă cu PNL ar avea inclusiv gir de la Cotroceni”

01/07/2016 09:53, Agerpres

Senatorul PSD Octavian Bumbu a declarat că între foştii săi colegi de la UNPR s-a discutat că o alianţă dintre acest partid şi PNL ar fi avut girul Cotrocenilor, iar el a transmis acest lucru la PSD, adăugând că nu are, însă, nicio dovadă în acest sens.