Home » Ştiri » Senatorul Ion Ruşeţ solicită o anchetă la Consiliul Judeţean Gorj

Senatorul Ion Ruşeţ solicită o anchetă la Consiliul Judeţean Gorj

ruset_ion.jpg
Senatorul democrat-liberal Ion Ruşeţ a solicitat o anchetă în cadrul Consiliului Judeţean Gorj pentru a se stabili cum au fost cheltuiţi banii alocaţi pentru proiectul "Redescoperă Gorjul", în cadrul căruia au fost promovate materiale ce conţin imagini din Germania, se arată într-un comunicat de presă emis miercuri de biroul de presă al senatorului.

CJ Gorj a plătit aproximativ un milion de lei, bani proveniţi din bugetul judeţului, de la Ministerul Turismului şi de la Uniunea Europeană, pentru proiectul respectiv. Mai exact, anul trecut, CJ Gorj a scos la licitaţie un pachet promoţional, intitulat "Redescoperă Gorjul", care conţinea o serie de materiale de promovare a judeţului, printre care realizarea unui film de prezentare turistică de 15 minute, concepţia unui spot TV cu o durată de 90 de secunde care să fie difuzat pe posturi de televiziune cu difuzare naţională, 30.000 de pliante turism monahal, tot atâtea pentru cel montan, istorie, cultură, tradiţii, alte 60.000 pentru muzeele şi peşterile Gorjului, 2.000 de albume de prezentare a judeţului Gorj, 10.000 de steguleţe, 10.000 de DVD-uri cu filmul de prezentare turistică, 5.000 de pixuri, 10.000 de brelocuri, tot atâtea hărţi turistice ale judeţului, 5.000 de insigne şi un banner.

"Majoritatea acestor produse au o calitate jalnică, iar preţul încasat nu se justifică în niciun fel. Spre exemplu, albumul de promovare, care conţine imagini din judeţul Gorj este realizat printr-o înşiruire de fotografii, unele care nu mai corespund cu realitatea, vechi şi care nu conţin niciun fel de explicaţii. Apoi, filmul de 15 minute realizat pentru a promova imaginea Gorjului conţine o înşiruire de imagini filmate cu mulţi ani în urmă, fără niciun fel de scenariu. La asta se mai adaugă şi calitatea proastă a imaginilor, rezoluţia în care este realizat filmul nepermiţând difuzarea sa la un post naţional de televiziune. Cu toate acestea, cea mai mare batjocură o reprezintă cele 5.000 de insigne folosite pentru atragerea turiştilor. Numai că, în loc să îi atragă în Gorj îi trimit în Germania, pentru că pe acestea a fost imprimată o fotografie a Munţilor Alpi. Ilustraţia a fost descărcată, pur şi simplu, de pe internet şi reprezintă un peisaj din zona Eschenlohe, respectiv râul Loisach şi Munţii Wetterstein, fiind aleasă deoarece conţine mai multe elemente specifice judeţului: munte, pădure şi apă. O astfel de greşeală nu poate fi tolerată întrucât aduce un afront grav judeţului Gorj, de care reprezentanţii Consiliului Judeţean şi-au bătut joc fără ca măcar, în al doisprezecelea ceas, să conştientizeze rezultatul acţiunilor lor şi să îşi ceară scuze gorjenilor pentru eroarea făcută", a precizat senatorul Ion Ruşeţ.

Ion Ruşeţ a cerut organelor competente să efectueze o anchetă pentru a se stabili în ce mod au fost cheltuiţi banii publici în acest caz. AGERPRES
Pentru a fi in permanenţă la curent cu ştirile şi noutăţile din politică,

abonează-te gratuit la newsletter-ul Machiavelli !
Mass media

Alina Gorghiu ar putea deveni șefă la Camera Deputaților

24/06/2016 08:51, Evenimentul Zilei

Liberalii pregătesc izolarea PSD în toamnă, primul pas fiind o alianță sau chiar o fuziune în această vară cu UNPR, partenerul tradițional al PSD. Printre „victimele” acestui scenariu se numără nume grele precum Gabriel Oprea. PNL e dispus să dea UNPR-ului 18-20 de locuri în viitorul Parlament. La schimb, UNPR ar urma să voteze cu PNL în Parlament și să-i sprijine pe liberali în administrația publică locală. O decizie finală este aşteptată până la sfârşitul lunii.

Ce are şi ce nu are voie să facă Guvernul vara aceasta

24/06/2016 08:43, Adevărul

Aleşii din Parlament au adoptat proiectul de lege de abilitareabilitare a Guvernului de a emite ordonanţe pe timp de vară, însă l-au modificat de aşa natură încât în timpul vacanţei lor să nu aibă posibile „surprize“ venite pe domenii precum Justiţia. Proiectul iniţiat de echipa Cioloş prevedea că principalele domenii de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe în vacanţa parlamentară sunt finanţe publice şi economie, dezvoltare regională şi administraţie publică, sănătate, afaceri interne, justiţie, cultură, fonduri europene, agricultură şi dezvoltare rurală, transporturi, comunicaţii şi societate informaţională.
Top editoriale

Conflictul Iohannis – MRU sau Sindromul Paltonului de la Paris

24/06/2016 08:50, Ion Cristoiu, Evenimentul Zilei

Din cîte s-a observat, de un timp în presă apar informaţii referitoare la conflictul dintre Klaus Iohannis şi MRU. Cel despre faptul că Klaus Iohannis i-a cerut lui MRU demisia au fost publicate pînă acum fără a fi dezminţite de vreuna dintre cele două părţi. Conflictul dintre cei doi a izbucnit sub semnul a ceea ce am putea numi Sindromul paltonului la Klaus Iohannis. Din cîte ne amintim, cu un an în urmă, pe aeroportul din Paris, Klaus Iohannis a făcut o criză de nervi, pentru că aghiotantul nu i-a ţinut paltonul.

Dragnea s-a speriat de Steriu

24/06/2016 08:37, Marian Sultănoiu, Gândul

Mi se pare „beton” formularea lui Dragnea, vizavi de licitaţia granzilor pentru „balamaua” UNPR: „Eu n-am retras propunerea pe care i-am făcut-o, în urmă cu două luni, preşedintelui UNPR, Valeriu Steriu, cu privire la o eventuală fuziune PSD-UNPR. Sigur că a apărut o oarecare neîncredere, în special în teritoriu, din cauza acestor discuţii pe care le-a purtat UNPR cu PNL. Dar eu nu vreau să intru la licitaţie cu PNL pentru UNPR. Nu mi se pare corect, nu mi se pare onorant pentru noi ca partid”.
Top comentarii

Când o să vină Roexit-ul, voi unde o să fiți?

24/06/2016 08:59, Cătălin Striblea, Adevărul

Am un profund sentiment că dacă noi am vota în locul englezilor în zilele următoare rezultatul ar fi unul dezastruos pentru România. Cred că sentimentul anti-european este aici mult mai profund și faptul că suntem încă în Uniune este datorat unor mecanisme imperfecte, dar încă funcționale, la nivelul deciziei politice și mai ales unor racorduri instituționale care funcționează ca o coardă de siguranță pentru România. Și, posibil, faptului că jumătate de Românie muncitoare este afară.

Să nu uităm: legea alegerilor locale trebuie schimbată

16/06/2016 08:28, Mircea Kivu, România Liberă

A mai trecut un rând de alegeri. Ne-am înfuriat că legea electorală e prost făcută. Deja ne gândim la alegerile din toamnă, uitând de ce ne-am înfuriat acum câteva zile. Chiar, de ce ne-am înfuriat? Cel mai tare ne-am înfuriat pentru că legea prevede să ne alegem primarii într-un singur tur. Asta a favorizat primarii aflaţi deja în funcţie, căci voturile celor nemulţumiţi s-au împărţit, de regulă, între mai mulţi contracandidaţi. În aceste condiţii, legitimitatea primarilor aleşi este slăbită.
Top interviuri

“Oamenii au înțeles că începerea urmăririi penale în plină campanie electorală nu este o coincidență”

30/05/2016 10:41, Agerpres

Copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu susține, într-un interviu acordat Agerpres, că în formula electorală actuală e puțin probabil ca după alegerile din 5 iunie să fie majorități alcătuite dintr-un singur partid și vor trebui să se realizeze coaliții locale.

Valeriu Steriu: “UNPR are o strategie de alianțe pentru fiecare scenariu în funcție de rezultatele de pe 5 iunie”

19/05/2016 14:20

Data alegerilor locale, 5 iunie, va fi determinantă pentru UNPR în identificarea variantei celei mai bune pentru a porni în optimizarea rezultatelor obținute, a declarat președintele Uniunii, Valeriu Steriu, într-un interviu acordat Agerpres.
Top ştiri

Liviu Dragnea: “Oferta pentru UNPR rămâne valabilă - fuziune prin absorbţie”

01/07/2016 09:53, Agerpres

Oferta pentru UNPR rămâne valabilă - fuziune prin absorbţie, a declarat joi, la Târgovişte, preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Octavian Bumbu: “S-a discutat între colegii de la UNPR că o alianţă cu PNL ar avea inclusiv gir de la Cotroceni”

01/07/2016 09:53, Agerpres

Senatorul PSD Octavian Bumbu a declarat că între foştii săi colegi de la UNPR s-a discutat că o alianţă dintre acest partid şi PNL ar fi avut girul Cotrocenilor, iar el a transmis acest lucru la PSD, adăugând că nu are, însă, nicio dovadă în acest sens.