Home » Mass Media

Mass Media

CAUTA ÎN Mass Media

Cuvânt cheie

Zona de interes

Cine candidează, cine rămâne pe dinafară

21/09/2012 09:19, Evenimentul Zilei

Împărţirea colegiilor pentru alegerile parlamentare nu merge ca unsă, în ciuda faptului că listele trebuie finalizate până la jumătatea lunii octombrie. "Grei" ai celor două blocuri politice nu şiau găsit încă un loc, printre ei PSD-istul Miron Mitrea şi democrat- liberalul Teodor Baconschi. Nici nou-veniţii nu sunt într-o situaţie mai bună. Plecat din PDL, Silviu Prigoană se străduieşte să-şi găsească un loc pe listele PNL din sectorul 3. Membrii UNPR nu sunt înghiţiţi nici de liberali, dar nici de PSD-işti, alături de care urmează să candideze.

În perioada referendumului, mandatele de interceptare s-au înmulţit spectaculos

21/09/2012 09:14, Antena 3

Procurorii au cerut în perioada referendumului cu peste 80 de ori mai multe mandate de interceptare decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost solicitată să elibereze 165 de documente în iulie şi august 2012, care să le permită procurorilor interceptarea mai multor demnitari. Dacă ne uităm la statistica de anul trecut şi anul acesta, vom vedea că, din iulie până în 15 august 2012, s-au eliberat 165 de mandate, faţă de 2 mandate cerute anul trecut.

Cui foloseşte noua încleştare PDL-USL?

21/09/2012 09:10, România Liberă

Bătălia dintre USL şi PDL se ascute iar, după ce, anticipând parcă decizia de miercuri a Curţii Constituţionale, democrat-liberalii au zgâlţâit scaunul lui Crin Antonescu de la Senat cu o nouă sesizare. Chiar dacă judecătorii le-ar da, din nou, câştig de cauză, pedeliştii ar repurta o victorie mai mult simbolică, în sensul că Vasile Blaga nu ar sta la şefia Senatului decât vreo două luni.

Suspendarea lui Băsescu, imposibilă

20/09/2012 08:50, România Liberă

Curtea Constituţională şi-a păstrat ieri prerogativele şi anulat legea - trecută prin Parlament în timpul „blitz-ului" anti-Băsescu din iulie - de aprobare a ordonanţei de urgenţă care sustrăgea hotărârile Parlamentului de sub autoritatea CCR. Decizia CCR de ieri era previzibilă în măsura în care nu există nici un precedent în care Curtea Constituţiunală să fi renunţat de bună voie la vreuna din prerogativele cu care a fost însărcinată de-a lungul timpului de Parlament.

Ioana Basescu va candida la parlamentare intr-un colegiu din Cluj

20/09/2012 08:44, Gazeta de Cluj

Potrivit unor surse din cadrul Partidului Democrat-Liberal, Ioana Basescu va candida pentru un mandat de parlamentar la Cluj. Ioana Basescu a intrat oficial in politica in urma cu un an, cand a inregistrat marca Miscarea Populara la OSIM, aceasta urmand sa fie o formatiune politica despre care se specula ca este "partidul lui Basescu".

Planul PDL pentru înlocuirea lui Crin Antonescu de la şefia Senatului

20/09/2012 08:38, Gândul

PDL vrea să-l lase pe Crin Antonescu fără scaunul de preşedinte al Senatului. Grupul parlamentar al senatorilor democrat-liberali a depus, miercuri, la Curtea Constituţională, o sesizare privind hotărârea prin care Vasile Blaga a fost înlocuit, a declarat, liderul senatorilor PDL, Cristian Rădulescu.

Ponta trasează regulile coabitării cu Băsescu

20/09/2012 08:32, Evenimentul Zilei

Premierul se arată dispus să-i lase preşedintelui politica externă şi raportul MCV, dar cere ca acesta să nu abordeze teme interne. Premierul Victor Ponta pare preocupat, în ultimele zile, de coabitarea cu preşedintele Traian Băsescu şi se află în căutarea unor reguli după care aceasta să funcţioneze.

Ministrul Ferrari, despre planul care susține Forța Civică

19/09/2012 11:24, DC News

Ion Bazac a condus, între 2008-2009, Ministerul Sănătății, făcând parte din echipa lui Mircea Geoană. Firma sa este reprezentantul mărcii Ferrari în România. A avut o prezență discretă în mass media, după ieșirea PSD de la guvernare, și a surprins prin intrarea în Forța Civică, partidul lui Mihai Răzvan Ungureanu. Atacat atât de aliați politic, ca Mihai Neamțu, cât și de unii jurnaliști, Bazac a acceptat să ofere DeCe News primul interviu de la revenirea în politică.

Colegii cu noroc pentru şefii USL şi ARD

19/09/2012 09:18, România Liberă

Dacă liderii Alianţei România Dreaptă (ARD) de-abia au bifat etapa criteriilor de integritate, cei ai USL îşi împart deja colegiile din judeţe, în funcţie de algoritmul stabilit în Deltă şi de şansele de câştig estimate. Puţini sunt însă cei care spun deocamdată public unde intenţionează să candideze pentru un nou mandat de senator şi deputat. Explicaţiile sunt mai multe.

Ce colegii primesc noii (re)veniţi în USL

19/09/2012 09:11, Adevărul

„Tratatul de la Murighiol“,parafat weekend-ul trecut, prin care a fost stabilit numărul de colegii eligibile ce revin PSD, PNL, UNPR şi PC, a fost dublat de o înţelegere informală privind desemnarea unora dintre candidaţi. Surprize apar, în special, în ceea ce priveşte noile nume care figurează pe lista USL. Preşedintele executiv al UNPR, Gabriel Oprea, îşi va schimba colegiul. După câte se pare, el, dar şi Anghel Iordănescu nu vor mai candida în Ilfov, unde şi-au câştigat în 2008 mandatele de deputat, respectiv senator, şi se vor muta în Sectorul 2, acolo unde funcţia de primar este deţinută de colegul de partid Neculai Onţanu.
Top ştiri

Victor Ponta ia în calcul ca pe listele USL să fie şi reprezentanţi ai noii mişcări ecologiste

20/09/2012, Agerpres

Primul-ministru Victor Ponta a afirmat joi că ia în calcul posibilitatea de a oferi reprezentanţilor noii mişcări ecologiste locuri pe listele USL la parlamentare.

Szasz Jeno propune un nou partid al maghiarilor care să reunească toate forţele politice

20/09/2012, Agerpres

Preşedintele Partidului Civic Maghiar, Szasz Jeno, a declarat joi, la Târgu Mureş, că a propus UDMR şi Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania (PPMT) formarea unui nou partid al maghiarilor care să cuprindă toate formaţiunile existente pentru a înscrie candidaţi în alegerile parlamentare.
Top editoriale

Securitatea lui. Pe banii tăi!

21/09/2012, Sorin Roşca Stănescu, Corect News

Iata, s-a constituit o veritabila garda pretoriana. O securitate paralela. Si personala. In beneficiul unui om politic. Al lui Traian Basescu. Pe bani publici. Pe foarte multi bani. Si prin violarea legilor statului roman si a regulilor democratice. Si a vietii personale. Prin alterarea proceselor democratice. O parte din DNA face zid in jurul lui Basescu. Si politie politica. Iar acest segment otravit al procuraturii este aparat de CSM.

Ce sau pe cine mai aşteaptă Dreapta? Sau e blat.

21/09/2012, Cristian Câmpeanu, România Liberă

În timp ce Stânga politică se compromite cu fiecare prezenţă a lui Victor Ponta la Antena 3 iar stânga intelectuală se face de râs executând piruete etice relativizante în slujba tripletei Ponta-Antonescu&Voiculescu, Dreapta, în cel mai bun caz, nu face nimic, iar în cel mai rău, îşi trage singură gloanţe în cap. Ce sau pe cine mai aşteaptă când a mai rămas atât de puţin timp până la alegeri este de neînţeles. Dacă nu cumva e vorba de blat.
Top comentarii

Viitorul Parlament va fi populat de partide fǎrǎ electorat

20/09/2012, Mircea Kivu, România Liberă

Tonul a fost dat în 2000, când la alegerile parlamentare s-a prezentat (şi a câştigat) o formaţiune numitǎ P.D.S.R. Puţini dintre cei care au votat-o ştiau cǎ sub acele iniţiale nu se ascundea Partidul Democraţiei Sociale din România (denumirea de atunci a actualului PSD), ci Polul Democrat Social din Romania, o alianţǎ dintre partidul condus de Iliescu, PSDR (partidul istoric reînfiinţat de Sergiu Cunescu şi condus la acea vreme de Alexandru Athanasiu) şi Partidul Umanist Român, devenit mai târziu Partidul Conservator.

Diversiunea integrităţii în politică. Lista albă

19/09/2012, Alina Mungiu-Pippidi, România Liberă

Are vreun sens să aduci vorba de integritatea în politică atunci cînd te aliezi cu Aurelian Pavelescu, campionul traseismului, iei oamenii care nu încap pe liste chiar de la partenerii tăi de coaliţie, ca să îi pui tot pe aceleaşi liste, sau îi ierţi pe „trădătorii" de ieri de la UNPR şi îi primeşti cu braţele deschise înapoi de unde au plecat? Evident că nu. Care e motivul pentru care integritatea ar fi din nou pe tapet în alegerile din toamna asta, decît mulsul de credibilitate din ce a mai rămas pe ici, pe colo (mai nimic) şi prostitul cîtorva fraieri care mai aşteaptă ceva (puţini de tot)?
Top interviuri

"Mă voi strădui să supun dezbaterilor Camerei un număr cât mai mare de proiecte"

10/09/2012

Declară deputatul liberal Alina Gorghiu, recent aleasă vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, în interviul acordat portalului Machiavelli.ro.

"Îmi doresc un preşedinte ca în Austria, cu rol reprezentativ"

10/09/2012, Agerpres

Premierul român Victor Ponta recunoaşte, într-un interviu acordat cotidianului austriac Die Presse, că tabăra sa a făcut greşeli care au dus la pierderea luptei pentru destituirea preşedintelui Traian Băsescu, însă declară că de acum doreşte să se concentreze asupra reformelor, în special asupra reformei Constituţiei.